General_Jackson wrote:@Gospoda MinistarkaNada Zdravič nam je svima na tako suptilan nacin kroz usi provukla da je ona jedna ugladena dama, fakultetski obrazovana, zaposlena u drzavnoj instutuciji (gdzo. Nado, da Vam je plata manja, pa da udete u tu pekaru gledali biste koliko je hljeb poskupio a ne kako vas je ko pozdravio),a svi ostali kolega iz SDA, portiti, recepcioneri, djevojka iz pekare svi su oni nekulturni i ne pismeni.[/quote wrote:
Očito te je Nada negdje dobro načepila, pa se sada virtualno obračunavaš sa njom, što me ne čudi pošto i sam poznajem dotičnu.
Za doticnu gospodu sam prvi put cula i to na ovoj temi, tako da tu nema nikakvog obracunavanja.
Ovaj wc i ova boca su dokaz koliko vam smetaju bosnjaci/muslimani.
Kad pogledam ove komentare gnusam se, a svaki dan se nesto ovdje procita smetaju zene u dimijama, smeta merhaba, smeta voda u wc (u kom nema toalet papira)...
"Možda je otišla da piša."
-
Gospoda Ministarka
#76 Re: "Možda je otišla da piša."
-
callmethebreeeze
#77 Re: "Možda je otišla da piša."
ma, cirkus. mislim, da sad ne idemo u detalje, ali i ja mislim da se treba voditi racuna o licnoj higijeni i prati vodom, ali mi nije jasno zasto se mora preseravati sa flasama kada se mogu kupiti vlazne maramice. peri se kuci kad dodjes. a umjesto toaletpapira imati flasu po toaletima javnih wc-a je samo peksinluk i uhljupluk. ako vec hoce da ljudi peru guzice nekada kupe wc-solje sa ugdradjenom pipom iz koje tece mlaz ili neka ugrade kao mali tush, a ne ovo. fuj.samo malo wrote:callmethebreeeze wrote:super je ovaj clanak. fino pokazuje krizu identite medju dijelom bosnjacke populacije.i u dijaspori je bilo slicnih preseravanja, pogotovo pocetkom rata. nekada sam imao osjecaj da bi se ljudi manje ljutili da sam im mater opsovao, nego sto sam i nazvao dobar dan. a tek kako je antibosnjacki bilo govoriti tata.
![]()
![]()
a sto se selamanja i merhabanja tice, ja vjerujem da mnogi medju dezurnim socijalistima nisu znali da je selam pozdrav koji koriste i arapi koji nisu muslimani, a da je merhaba zdravo na turskom.
![]()
![]()
da da, kazes tata, ko da si rek`o "Seselj moj idol, ja sam njegov cetnik"
![]()
ali flasa je najjacaprica mi jaran, on bio izbjeglica u Austriji, pa u izbjeglickom centru ono kad dobiju humanitarnu, dodje i toaletni papir... i ovi novopeceni patriJote razglasili da je onaj ko koristi toaletni papir, da on nije dobar musliman... pa je sav toaletni papoir stajao u skladistu, a raja nosala flase u wc, i to da svi vide
-
callmethebreeeze
#78 Re: "Možda je otišla da piša."
Gospoda Ministarka wrote:koja budalastina. meni su svi u porodici muslimani. meni smeta peksinluk i uhljupljuk o kojem sam vec pisao... prati se flasom na toaletu koji koristi vise ljudi, mogu samo zamisliti divotu kad krene da prska okolo. doduse, ja priznajem, ja sam jako osjetljiv na bakterije i javne toalete. mozda je to sve normalno.General_Jackson wrote:@Gospoda MinistarkaNada Zdravič nam je svima na tako suptilan nacin kroz usi provukla da je ona jedna ugladena dama, fakultetski obrazovana, zaposlena u drzavnoj instutuciji (gdzo. Nado, da Vam je plata manja, pa da udete u tu pekaru gledali biste koliko je hljeb poskupio a ne kako vas je ko pozdravio),a svi ostali kolega iz SDA, portiti, recepcioneri, djevojka iz pekare svi su oni nekulturni i ne pismeni.[/quote wrote:
Očito te je Nada negdje dobro načepila, pa se sada virtualno obračunavaš sa njom, što me ne čudi pošto i sam poznajem dotičnu.
Za doticnu gospodu sam prvi put cula i to na ovoj temi, tako da tu nema nikakvog obracunavanja.
Kad pogledam ove komentare gnusam se, a svaki dan se nesto ovdje procita smetaju zene u dimijama, smeta merhaba, smeta voda u wc (u kom nema toalet papira)...
- General_Jackson
#79 Re: "Možda je otišla da piša."
Gospoda Ministarka wrote:Prvo i prvo to Vam izostavi.General_Jackson wrote:@Gospoda MinistarkaNada Zdravič nam je svima na tako suptilan nacin kroz usi provukla da je ona jedna ugladena dama, fakultetski obrazovana, zaposlena u drzavnoj instutuciji (gdzo. Nado, da Vam je plata manja, pa da udete u tu pekaru gledali biste koliko je hljeb poskupio a ne kako vas je ko pozdravio),a svi ostali kolega iz SDA, portiti, recepcioneri, djevojka iz pekare svi su oni nekulturni i ne pismeni.[/quote wrote:
Drugo tvoj potpuni nedostatak kulture i netolerancije je tvoj osobni veliki problem, pa zato ne liječi svoje frustracije ovdje, već negdje drugdje. Očito je da si se sa ovom temom (ali samo kada je nekultura u pitanju) i sama našla prozvanom.
-
callmethebreeeze
#80 Re: "Možda je otišla da piša."
mislim, kukala majka islamu od ovih "branitelja" koji sve domete te velicanstve civilizacije svode na flasu vode u javnom wc-u i pozdravljanje na arapskom.

Last edited by callmethebreeeze on 20/02/2010 11:57, edited 1 time in total.
- black
#81 Re: "Možda je otišla da piša."
svako malo nikne novi chlanak o istoj stvari tj. pozdravima i odgovorima, vec par puta prezvakana tema
prijatno!
prijatno!
- arzuhal
#82 Re: "Možda je otišla da piša."
Naspav'o se?black wrote:svako malo nikne novi chlanak o istoj stvari tj. pozdravima i odgovorima, vec par puta prezvakana tema![]()
prijatno!
-
Gospoda Ministarka
#83 Re: "Možda je otišla da piša."
Jedini ovdje ko je netolerantan je gospoda Nada koju branis, s obzirom na to da je licno poznajes, tolerancija se pokazuje tako sto uvazavas drugog i njegov nacin zivota.General_Jackson wrote:Prvo i prvo to Vam izostavi.
Drugo tvoj potpuni nedostatak kulture i netolerancije je tvoj osobni veliki problem, pa zato ne liječi svoje frustracije ovdje, već negdje drugdje. Očito je da si se sa ovom temom (ali samo kada je nekultura u pitanju) i sama našla prozvanom.
Mene samo zanima po cemu ti zakljucujes da sam ja nekulturna?
Jedini ko se ovdje nasao prozvas si u stvari ti.
- bingov buraz
#84 Re: "Možda je otišla da piša."
Sta ce oni koji koriste i vodu i papir
pa jos cigaru zapale i roman ponesu za citati...ehhh to su bili dani.Kad sam prestao pusiti uz taj cejf je stradalo jos najmanje 6 drugih cejfova ko kolateralna steta
A danas se sve svelo na tipicno skandinavsko brzo hladno i efektivno kenjanje
Izvinjavam se za offtopic i osjecaj mucnine koji upravo osjecate morao sam to izbaciti iz sebe

A danas se sve svelo na tipicno skandinavsko brzo hladno i efektivno kenjanje
Izvinjavam se za offtopic i osjecaj mucnine koji upravo osjecate morao sam to izbaciti iz sebe
-
callmethebreeeze
#85 Re: "Možda je otišla da piša."
sabah hajrula.arzuhal wrote:Naspav'o se?black wrote:svako malo nikne novi chlanak o istoj stvari tj. pozdravima i odgovorima, vec par puta prezvakana tema![]()
prijatno!
-
nejsonka
#86 Re: "Možda je otišla da piša."
Najjača tema.... Svaka čast.
Znate šta moji dobri ljudi, mi smo ti postali kano pravi seljaci. Ja sam rođena u Sarajevu i odrasla u njemu. Od kako znam za sebe pozdravljalo se da Dobar dan, Dobro jutro i Dobro veće,eeeeeeeee to je bilo do rata. Kada se završio rad došlje iz istočne Bosne su naselile Sarajevo i nametnule nam svoj načim življenja. A mi umjesto da se suprostavimo njima, prihvatili smo to i pomirili se sa tim. Jeste li čuli da danas djeca svoje očeve zovu TATA, NE, sada je BABO. To mi se smučilo i povračami se svaki put kada vidim "velikog muslimana" koji se do jučer pozdravljao sa dobar dan,a sad je odjednom počeo govoriti Selam...
Mi trebamo da nastavimo živjeti kao što smo živjeli i prije 1992 godine...
Znate šta moji dobri ljudi, mi smo ti postali kano pravi seljaci. Ja sam rođena u Sarajevu i odrasla u njemu. Od kako znam za sebe pozdravljalo se da Dobar dan, Dobro jutro i Dobro veće,eeeeeeeee to je bilo do rata. Kada se završio rad došlje iz istočne Bosne su naselile Sarajevo i nametnule nam svoj načim življenja. A mi umjesto da se suprostavimo njima, prihvatili smo to i pomirili se sa tim. Jeste li čuli da danas djeca svoje očeve zovu TATA, NE, sada je BABO. To mi se smučilo i povračami se svaki put kada vidim "velikog muslimana" koji se do jučer pozdravljao sa dobar dan,a sad je odjednom počeo govoriti Selam...
- minjonja
#87 Re: "Možda je otišla da piša."
šjooo, jesi rječitLakat Jebić wrote:ja odgovaram na sve moguce pozdrave, a najvise koristim vozdra i onu navedenu sakiovu konverzaciju, sa manjim promjenama
"Sta ima?"
"Ev, pomalo, inace?"
ova ga zena vala pretjera. cuj smeta joj sto joj dijete u pekari ne kaze dobar dan. naravno da je bezze sto su joj spustali slusalicu jer nije govorila selam, ali ovo ostalo je kratko receno nidje veze.
ne znam sta joj fali sa kako ste i jeste li se naspavali kad joj recepcionar i cistacica to govore. ne znam odakle je ova zena ali fraza dobar dan, kako ste je postala sasvim normalna i ne trazi niko od nje da im nalaze pokaze kako je, nego je to kulturno reci.
sta ja kad udjem u lift sa komsijom? trebam reci dobar dan pa blejit u njega ko tele dok ne izadjemo?
na cao ili zdravo odgovaram sa cao ili zdravo
na dobar dan sa dobar dan
na kako ste sa dobro,vi
na selam alejk sa selam alejk (ako smo u javnim ustanovama sa dobar dan)
-
callmethebreeeze
#88 Re: "Možda je otišla da piša."
a sandzaklije.nejsonka wrote:Najjača tema.... Svaka čast.![]()
nemojmo pretjerivati. meni je moja pokojna komsinica, katolkinja, jos prije ovog "naseg" rata pricala kako su i nemuslimanska djeca oceve zvali "babo" prije onog njihovog rata.. ako laze ona, lazem i ja.
meni nije problem sto neko zove babo ili se selami, selamim i ja ljude, ali u drzavnoj instituciji se kaze dobar dan.
-
Betand
#89 Re: "Možda je otišla da piša."
[quote="Gospoda Ministarka]Ovaj wc i ova boca su dokaz koliko vam smetaju bosnjaci/muslimani.
.[/quote]
Smetaju nam oni sto peru guzice umjesto da nas uvedu u evropu , a kako ce kad peru guzice na poslu
.[/quote]
Smetaju nam oni sto peru guzice umjesto da nas uvedu u evropu , a kako ce kad peru guzice na poslu
Last edited by Betand on 20/02/2010 12:06, edited 1 time in total.
- nellington
#90 Re: "Možda je otišla da piša."
Valjda alejkumuselam, poboguminjonja wrote: na selam alejk sa selam alejk (ako smo u javnim ustanovama sa dobar dan)
Ali stvarno mislim da se ovdje počelo pretjerivati. Ako su nam pozdravi najveći problem u životu, onda je nama super
- bingov buraz
#91 Re: "Možda je otišla da piša."
Smetaju nam oni sto peru guzice umjesto da nas uvedu u evropu , a kako ce kad peru guzice na poslu[/quote][/quote][/quote]Betand wrote:[quote="Gospoda Ministarka]Ovaj wc i ova boca su dokaz koliko vam smetaju bosnjaci/muslimani.
.
Stas' ti u Evropi kad ti je Sahara u glavi
- General_Jackson
#92 Re: "Možda je otišla da piša."
Replika je upućena direktno meni pa shodno tome ja jesam prozvan. Očito i sa razumijevanjem imaš problema, pa nisi shvatila šta sam rekao o dotičnoj gospođi.Gospoda Ministarka wrote:Jedini ovdje ko je netolerantan je gospoda Nada koju branis, s obzirom na to da je licno poznajes, tolerancija se pokazuje tako sto uvazavas drugog i njegov nacin zivota.General_Jackson wrote:Prvo i prvo to Vam izostavi.
Mene samo zanima po cemu ti zakljucujes da sam ja nekulturna?
Jedini ko se ovdje nasao prozvas si u stvari ti.
A ovo su ti odgovori koje si tražila tj. dokazi:
Jebo ti tog covjeka kojem je vrhunac njegove ljudskosti i kulture "Dobar dan"
To je o kulturi s obzirom da ženu ni ne poznaješ.Nadrndana klimaktericna zenturaca, koja nema pametnijeg posla.
A ovaj je bio o toleranciji.Nego posto ovdje nema toalet papira kako ostali nemuslimani izadu nakon velike nuzde, nuzde u opste???
- SanskiBiser
#93 Re: "Možda je otišla da piša."
A, vlazne maramice, pa i to je vec stoljecima dio narodne tradicije, pa kako se niko ne sjeti da spomene TAHAT KRPU, vlaznu krpu kojom se otire guj'ca a koja je bila popularna u javnim WC u turskoj carevini bas zbog prskanja vode...Pa kod mene u Krajini i sire ima psovki "nabijem ti tahat krpu u usta", ili "smrdis ko tahat krpa" i slicnocallmethebreeeze wrote:samo malo wrote:callmethebreeeze wrote:super je ovaj clanak. fino pokazuje krizu identite medju dijelom bosnjacke populacije.i u dijaspori je bilo slicnih preseravanja, pogotovo pocetkom rata. nekada sam imao osjecaj da bi se ljudi manje ljutili da sam im mater opsovao, nego sto sam i nazvao dobar dan. a tek kako je antibosnjacki bilo govoriti tata.
![]()
![]()
a sto se selamanja i merhabanja tice, ja vjerujem da mnogi medju dezurnim socijalistima nisu znali da je selam pozdrav koji koriste i arapi koji nisu muslimani, a da je merhaba zdravo na turskom.
![]()
![]()
da da, kazes tata, ko da si rek`o "Seselj moj idol, ja sam njegov cetnik"
![]()
ali flasa je najjacaprica mi jaran, on bio izbjeglica u Austriji, pa u izbjeglickom centru ono kad dobiju humanitarnu, dodje i toaletni papir... i ovi novopeceni patriJote razglasili da je onaj ko koristi toaletni papir, da on nije dobar musliman... pa je sav toaletni papoir stajao u skladistu, a raja nosala flase u wc, i to da svi vide
![]()
ma, cirkus. mislim, da sad ne idemo u detalje, ali i ja mislim da se treba voditi racuna o licnoj higijeni i prati vodom, ali mi nije jasno zasto se mora preseravati sa flasama kada se mogu kupiti vlazne maramice. peri se kuci kad dodjes. a umjesto toaletpapira imati flasu po toaletima javnih wc-a je samo peksinluk i uhljupluk. ako vec hoce da ljudi peru guzice nekada kupe wc-solje sa ugdradjenom pipom iz koje tece mlaz ili neka ugrade kao mali tush, a ne ovo. fuj.
-
Betand
#94 Re: "Možda je otišla da piša."
[quote="callmethebreeeze
nemojmo pretjerivati. meni je moja pokojna komsinica, katolkinja, jos prije ovog "naseg" rata pricala kako su i nemuslimanska djeca oceve zvali "babo" prije onog njihovog rata.. ako laze ona, lazem i ja.
meni nije problem sto neko zove babo ili se selami, selamim i ja ljude, ali u drzavnoj instituciji se kaze dobar dan.
[/quote]
slagala te stara , nikad Srbi i Hrvati nisu zvali babo , istina je da se govrilo a i sad se negdje na selima kaze amidža i dajdža ,ali babuke u nas nikad nije bilo
slagala te stara , nikad Srbi i Hrvati nisu zvali babo , istina je da se govrilo a i sad se negdje na selima kaze amidža i dajdža ,ali babuke u nas nikad nije bilo
- Asana
#95 Re: "Možda je otišla da piša."
Doticna je ugledni prevodilac sa vise jezika. Licno je ne poznajem, ali sam nuzno cula za nju citajuci brojne njene prijevode.Za doticnu gospodu sam prvi put cula i to na ovoj temi, tako da tu nema nikakvog obracunavanja.
@Ministarka@jedna:
zaista nije nepristojno pitati komsiju "kako ste", samo sto je to pitanje a ne pozdrav. Neumjesno je postavljati pitanje osobi koju nisi ni pozdravio. "Dobar dan, komsija, kako ste", to je nesto sasvim drugo.
"Jesil' se naspavala" je nepristojno pitanje medju poznanicima. Primjereno je za uze porodicne relacije, nikako na poslu.
"Cao" i "Zdravo" su pozdravi koji se upucuju drugovima, jaranima, a nikako musteriji u trgovini. I meni to cesto zasmeta. Nije primjereno da ti nepoznato dijete kaze "Zdravo", ali ono to na zalost ne zna.
Rasirenost onoga o cemu gdja Zdravic pise u ovom clanku je pokazatelj da danas uopce nema mjesta na kojem bi se mladi naucili bon-tonu. Ni u vrticu ni u skoli se to ne obradjuje, ili barem ne na neki opceprihvacen nacin... vec su nekvalificirane osobe u prilici da umjesto predstavljanje generalnih normi ponasanja sugeriraju svoje osobno misljenje.
Last edited by Asana on 20/02/2010 12:12, edited 1 time in total.
- minjonja
#96 Re: "Možda je otišla da piša."
pardon, nisam mislila da bas tako pozdravljam istom mjeromnellington wrote:Valjda alejkumuselam, poboguminjonja wrote: na selam alejk sa selam alejk (ako smo u javnim ustanovama sa dobar dan)![]()
Ali stvarno mislim da se ovdje počelo pretjerivati. Ako su nam pozdravi najveći problem u životu, onda je nama super
btw, kako ce samo ova tema pod kljuc i onda zdra'o
-
Betand
#97 Re: "Možda je otišla da piša."
[/quote][/quote]bingov buraz wrote:Smetaju nam oni sto peru guzice umjesto da nas uvedu u evropu , a kako ce kad peru guzice na posluBetand wrote:[quote="Gospoda Ministarka]Ovaj wc i ova boca su dokaz koliko vam smetaju bosnjaci/muslimani.
.
Stas' ti u Evropi kad ti je Sahara u glavi[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
dok operem zicagu pa cu ti odgovorit
- black
#98 Re: "Možda je otišla da piša."
slaboarzuhal wrote:Naspav'o se?black wrote:svako malo nikne novi chlanak o istoj stvari tj. pozdravima i odgovorima, vec par puta prezvakana tema![]()
prijatno!
- bingov buraz
#99 Re: "Možda je otišla da piša."
[/quote]Betand wrote:bingov buraz wrote:Smetaju nam oni sto peru guzice umjesto da nas uvedu u evropu , a kako ce kad peru guzice na posluBetand wrote:[quote="Gospoda Ministarka]Ovaj wc i ova boca su dokaz koliko vam smetaju bosnjaci/muslimani.
.
Stas' ti u Evropi kad ti je Sahara u glavi[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
dok operem zicagu pa cu ti odgovorit
Za pocetak nauci citirati to je mali korak za covjecanstvo ali veliki za tebe.
- Edin H.
#100 Re: "Možda je otišla da piša."
Bitno je da te "stocem" ne postprajca
Tako je kako je, naselilo se ruralno stanovnistvo, uglavnom mrze one koji nemaju iste obicaje i navike i zato dolazi do ovih situacija u drzavnim i drugim institucijama.
Problem je u nesposobnim menadzerima koji su takodje zaposleni ne na osnovu svog znanja i kvaliteta, vec na osnovu stranacke ili familijarne pripadnosti.
Privatno se mozes pozdravljati kako i sa kim hoces, medjutim na radnom mjestu mora postojati tzv "code of conduct" ili pravila ponasanja kako se odgovara na telefon, kako se ophodis prema strankama i radnim kolegama.
Odpozdravis sa "Jesi li se naspavao" ili "Zdravo" i ides na disciplinsku, dobijes opomenu, ponovis to i dobijes otkaz.
E onda ce se drugi zapitati da li je gubitak posla vrijedan insistiranja na ponasanju koje si donio od kuce.
Tako je kako je, naselilo se ruralno stanovnistvo, uglavnom mrze one koji nemaju iste obicaje i navike i zato dolazi do ovih situacija u drzavnim i drugim institucijama.
Problem je u nesposobnim menadzerima koji su takodje zaposleni ne na osnovu svog znanja i kvaliteta, vec na osnovu stranacke ili familijarne pripadnosti.
Privatno se mozes pozdravljati kako i sa kim hoces, medjutim na radnom mjestu mora postojati tzv "code of conduct" ili pravila ponasanja kako se odgovara na telefon, kako se ophodis prema strankama i radnim kolegama.
Odpozdravis sa "Jesi li se naspavao" ili "Zdravo" i ides na disciplinsku, dobijes opomenu, ponovis to i dobijes otkaz.
E onda ce se drugi zapitati da li je gubitak posla vrijedan insistiranja na ponasanju koje si donio od kuce.