"Možda je otišla da piša."

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sheilak

#301 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by sheilak »

@ chumbe

rojalisti? :D

Sta fali "sha mai"?

a u zg bi ekvivalent bio kaj mai? :-D
chuchumbamayumbe

#302 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by chuchumbamayumbe »

sheilak wrote:@ chumbe

rojalisti? :D

Sta fali "sha mai"?

a u zg bi ekvivalent bio kaj mai? :-D
ma nista ne fali medju mladjom rajom...
Kontam kako ove starije pozdraviti a da ih slucajno ne uvrijedis?!
Mozda je najbolje ignorsati i "muliti"?!
Eben vakat, pardon, vrijeme
muha_sa

#303 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
zagazaga wrote:meni nikad nije bilo važno kako me pozdravlja već ko me pozdravlja :D

dobro veče dobri ljudi :-D :-D

Ja kad te vidim poljubiću te :D
Muhhhhaaaaa :zoka: kako si,da te nije šta ušĆaklo :?
vozdra i bite :-D i ja cu giza da pobimlju :D setakde tapu u brazo :D

inace--sta ima jos :?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#304 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by PipiDugaDevetka »

besana wrote:.....Ja preferiram Dobar dan, ali mi ne smeta ni 'zdravo', ni "kako ste" ni "merhaba" ni "pomoz Bog". Smetalo bi mi da okrene glavu od mene :D
:thumbup: :bih: :thumbup:
ljubav_aha

#305 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by ljubav_aha »

primejtila sam da je vjrenicima vlro vazno reci selam i sl. ,no to radim kad idem kod njih u kucu ili osobe koje dobro poznajem,no te iste osobe na poslu.u SAD,ne insistirjau od svojih radnih kolega,znaci taj dio pozdravljanja je privatni dio zivota,ali me ipka intirgira cinjenica,zasto potenciraju druge da im odgovre na pozdrav ako su iste religije,sto nije slucaj sa pripadnicima drugih religija :!: :?:
ja.neron

#306 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by ja.neron »

Image

evo smajli kada budeš zaključavao temu :P
ljubav_aha

#307 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by ljubav_aha »

ja.neron wrote:Image

evo smajli kada budeš zaključavao temu :P

haj-nehaj :lol: :thumbup:
kamen spoticanja

#308 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by kamen spoticanja »

jednom mom dobrom drugu dosao na konak jedan decko neislamske vjeroispovjesti...e sad posto je to velika kuca istovremeno je i porodicna kuca u kojoj zive i dedo i nana ovog mog prijatelja...a oboje su onako ljudi u finim godinama,muhanati plaho i tako...i to jutro taj mali se malo kasnije probudio,a nana i dedo vec kahvenisali...i mali onako sta ce fino kaze "dobro jutro" a dedo ce mu,ne znajuci kako se mali zove jel te,ko stari ters ljutito "uuuuhh ko te nauci tom dobro jutro,sabahhajrola se kaze",a nana jadna njemu poistiha "suti bolan vlasce" :D
evo malo i on topica :) no opet mi se cini da je tema plaho isforsirana i nije mi jasno da li je ono dobar dan fakat odraz lijepog vaspitanja :-)
callmethebreeeze

#309 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by callmethebreeeze »

kamen spoticanja wrote:jednom mom dobrom drugu dosao na konak jedan decko neislamske vjeroispovjesti...e sad posto je to velika kuca istovremeno je i porodicna kuca u kojoj zive i dedo i nana ovog mog prijatelja...a oboje su onako ljudi u finim godinama,muhanati plaho i tako...i to jutro taj mali se malo kasnije probudio,a nana i dedo vec kahvenisali...i mali onako sta ce fino kaze "dobro jutro" a dedo ce mu,ne znajuci kako se mali zove jel te,ko stari ters ljutito "uuuuhh ko te nauci tom dobro jutro,sabahhajrola se kaze",a nana jadna njemu poistiha "suti bolan vlasce" :D
evo malo i on topica :) no opet mi se cini da je tema plaho isforsirana i nije mi jasno da li je ono dobar dan fakat odraz lijepog vaspitanja :-)
:D :D :D

ja mislim da niko ovdje nije tvrdio da je dobar dan pojam lijepog vaspitanja, ali tri je minute do ponoci. dosta vise i ove teme.
:D
CAUS-VISOKO

#310 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by CAUS-VISOKO »

Selam alejk, zdravo bili i vozdra. Ovako pozdravljam kada se radi o vecoj grupi ljudi (pa neka 'uzme' za koga je sta). Ko mi nazove selam, tako i uzvratim. Naprijed procitah provalu kako je selam maltene SDA-ovski 'izum'. (ja sam SDA-vac, tvrda linija) Ne, selam je islamski pozdrav sa jako lijepim znacenjem. Na ostale pozdrave uzvracam zdravo bio/bili a cesto dodam hvala lijepo. Dobar dan, vece i jutro sam izbacio kada sam saznao da je taj pozdrav 'uveden' od strane Jevreja na vijest o preseljenju na Ahiret Pejgambera Muhammeda a.s. Dobar dan, vece i jutro je bez veze. Evo, nedavno su bile poplave. U poplavljena podrucja dolazi delegacija Kantona i mjestanima nazivaju dobar dan. Ma u cijeloj toj muci co'ek bi ih poslao u ... Jel' tako? Ili osaburiti.
callmethebreeeze

#311 Re: "Možda je otišla da piša."

CAUS-VISOKO wrote:Selam alejk, zdravo bili i vozdra. Ovako pozdravljam kada se radi o vecoj grupi ljudi (pa neka 'uzme' za koga je sta). Ko mi nazove selam, tako i uzvratim. Naprijed procitah provalu kako je selam maltene SDA-ovski 'izum'. (ja sam SDA-vac, tvrda linija) Ne, selam je islamski pozdrav sa jako lijepim znacenjem. Na ostale pozdrave uzvracam zdravo bio/bili a cesto dodam hvala lijepo. Dobar dan, vece i jutro sam izbacio kada sam saznao da je taj pozdrav 'uveden' od strane Jevreja na vijest o preseljenju na Ahiret Pejgambera Muhammeda a.s. Dobar dan, vece i jutro je bez veze. Evo, nedavno su bile poplave. U poplavljena podrucja dolazi delegacija Kantona i mjestanima nazivaju dobar dan. Ma u cijeloj toj muci co'ek bi ih poslao u ... Jel' tako? Ili osaburiti.
de, pojasni ovo pomasceno, ne bilo ti zapovjedjeno.
:-)
kamen spoticanja

#312 Re: "Možda je otišla da piša."

callmethebreeeze wrote:
kamen spoticanja wrote:jednom mom dobrom drugu dosao na konak jedan decko neislamske vjeroispovjesti...e sad posto je to velika kuca istovremeno je i porodicna kuca u kojoj zive i dedo i nana ovog mog prijatelja...a oboje su onako ljudi u finim godinama,muhanati plaho i tako...i to jutro taj mali se malo kasnije probudio,a nana i dedo vec kahvenisali...i mali onako sta ce fino kaze "dobro jutro" a dedo ce mu,ne znajuci kako se mali zove jel te,ko stari ters ljutito "uuuuhh ko te nauci tom dobro jutro,sabahhajrola se kaze",a nana jadna njemu poistiha "suti bolan vlasce" :D
:D :D :D

ja mislim da niko ovdje nije tvrdio da je dobar dan pojam lijepog vaspitanja, ali tri je minute do ponoci. dosta vise i ove teme.
ooo serija s izetom fazlinovicem je dostojevski ba za ovo forumanje...volio bih samo pitati abaciju sta je sustina...to da je dobar dan jedino dobar dan,to da su hanumu koja je rekla nedje :D dobar dan otkvitali samo zato sto je rekla dobar dan,ono u maniru islamizacija,talibanizacija,ko god kaze dobar dan mi ga ignorisemo :-) ,ili je neko slab s sarajevskim humorom pa nekonta portire,mozda i buduce nove branke djurice :-) ili je ba ova sto je isla pisat,ostavila poruku,ako dodje ova neka druga,ja pisam nek me ceka
sta je abacija poenta...reci miiiii :D
Toffee karamela

#313 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Toffee karamela »

E pa vjerovali vi ili ne, upoznala sam i buljuk nana i deda koji ti fino odgovore na dobar dan bez psovanja i pominjanja vlaških (pretpostavljenih) korijena...Prema tome mi ne drži vodu ni ovaj dio teorije da eto svi starci muslimani insistiraju na tome...Bit će prije da su i to neki starci koje su rudimentarni oblici gradskog ponašanja zaobišli pa će umrijeti a da ne skontaju da nisu više u svom selu i da Sarajevo nije samo do Vasinog ili Cicinog Hana...
Last edited by Toffee karamela on 21/02/2010 00:04, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#314 Re: "Možda je otišla da piša."

zoom66 wrote: ja mislim da niko ovdje nije tvrdio da je dobar dan pojam lijepog vaspitanja, ali tri je minute do ponoci. dosta vise i ove teme.
"mike bro"~ shto bi reko muha na technom shveckom nakon odlaska iz agnethine palate :D[/quote]
mojne jos kljucati, da vidim sta ce mi claus odgovoriti. kontam, nije mi valjda jedna casa vina ovako u glavusu udarila.
kamen spoticanja

#315 Re: "Možda je otišla da piša."

Toffee karamela wrote:E pa vjerovali vi ili ne, upoznala sam i buljuk nana i deda koji ti fino odgovore na dobar dan bez psovanja i pominjanja vlaških (pretpostavljenih) korijena...Prema tome mi ne drži vodu ni ovaj dio teorije da eto svi starci muslimani insistiraju na tome...Bit će prije da su i to neki starci koje su rudimentarni oblici gradskog ponašanja zaobišli pa će umrijeti a da ne skontaju da nisu više u svom selu i da Sarajevo nije samo do Vasinog ili Cicinog Hana...
ama poenta posta je osim onog humoristicnog dijela,i to da shvatite da se svi pozdravljaju kako im odgovara...trazite zavjeru u dobar dan,kako ste :-)
cirkus u ponoc bi se zvao drugi nastavak ove satiricno-arhaisticne dramsko prozne izvedbe od strane vrlih forumasa sax-a,na temu ja tebi dobar dan ti meni kako ste
pisali se kad :D
Obuca9

#316 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Obuca9 »

Jel' se samo meni čini da je tema otvoren zbog ovoga "Možda je otišla da piša", a ne zbog "Dobar dan" :D Jel se i vama meščini? :D
callmethebreeeze

#317 Re: "Možda je otišla da piša."

ha ha ha. bome, ovdje se radi o kvalitetnom juznoafrickom vinu. Allesverloen = sve je izgubljeno.
Ahmmed

#318 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Ahmmed »

dobra vam večer i akšamhajrula :D Vidim, još ste mi budni i hazur ste da i dalje pišete o ovoj temi :)

Nego, sjeća li se neko, barem iz priča, šta je hošgelda? :)
ljubav_aha

#319 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by ljubav_aha »

CAUS-VISOKO wrote: Dobar dan, vece i jutro sam izbacio kada sam saznao da je taj pozdrav 'uveden' od strane Jevreja na vijest o preseljenju na Ahiret Pejgambera Muhammeda a.s.

izvor,molim,hvala :!: :?:
callmethebreeeze

#320 Re: "Možda je otišla da piša."

allahrazula.
ja ne znam sta je hosgelda, ako je guglu vjerovati to je jos jedna u nizu rijeci koja je dosla iz prijateljske i bratske turske.
Jara

#321 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Jara »

CAUS-VISOKO wrote:Selam alejk, zdravo bili i vozdra. Ovako pozdravljam kada se radi o vecoj grupi ljudi (pa neka 'uzme' za koga je sta). Ko mi nazove selam, tako i uzvratim. Naprijed procitah provalu kako je selam maltene SDA-ovski 'izum'. (ja sam SDA-vac, tvrda linija) Ne, selam je islamski pozdrav sa jako lijepim znacenjem. Na ostale pozdrave uzvracam zdravo bio/bili a cesto dodam hvala lijepo. Dobar dan, vece i jutro sam izbacio kada sam saznao da je taj pozdrav 'uveden' od strane Jevreja na vijest o preseljenju na Ahiret Pejgambera Muhammeda a.s. Dobar dan, vece i jutro je bez veze. Evo, nedavno su bile poplave. U poplavljena podrucja dolazi delegacija Kantona i mjestanima nazivaju dobar dan. Ma u cijeloj toj muci co'ek bi ih poslao u ... Jel' tako? Ili osaburiti.
Nije!
Nije tako ako znaš da "dobar dan" znači "želim vam dobar dan". Baš lijepo što su im u toj muci izrazili svoje ŽELJE da im DAN BUDE DOBAR! Neće im valjda u lošem danu poželjeti da im dan bude i dalje loš.
Iz boldiranog slijedi da bolesnima ne treba reći "zdravo"... kao gdje ćeš im u njihovoj muci govoriti "zdravo" kad oni nisu zdravo... :-)
Last edited by Jara on 21/02/2010 00:18, edited 1 time in total.
homar

#322 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by homar »

Dobra tema, nisam pročitao sve postove, ispričat ću jednu anegdotu iz rata, ako je neko već ispričao izvinjavam se.
Helem, radnja se dešava u Predsjeništvu R BiH. Neki nabildani momci na obezbjeđenju u predsjedništvu pozdravljaju sve goste koji ulaze sa "Selam alejkjum". Dođe to do Alije, neugodno predsjedniku pa naredi savjetniku da poduči momke da muslimane pozdravljaju sa "Selam alejkjum" a druge sa "dobar dan". Momci sve shvatili,sutradan ulazi ambasador jedne zapadne zemlje, kako nisu bili sigurni ko je, jedan od njih se snađe i pozdravi sa "KO NAM DOŠO, KO NAM DOŠO! :lol:
callmethebreeeze

#323 Re: "Možda je otišla da piša."

to je garant nadjeno u spisima visockih faraona.
:-) :D
ljubav_aha

#324 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by ljubav_aha »

ljubav_aha wrote:primejtila sam da je vjrenicima vlro vazno reci selam i sl. ,no to radim kad idem kod njih u kucu ili osobe koje dobro poznajem,no te iste osobe na poslu.u SAD,ne insistirjau od svojih radnih kolega,znaci taj dio pozdravljanja je privatni dio zivota,ali me ipka intirgira cinjenica,zasto potenciraju druge da im odgovre na pozdrav ako su iste religije,sto nije slucaj sa pripadnicima drugih religija :!: :?:
:?:
Ahmmed

#325 Re: "Možda je otišla da piša."

Post by Ahmmed »

callmethebreeeze wrote:allahrazula.
ja ne znam sta je hosgelda, ako je guglu vjerovati to je jos jedna u nizu rijeci koja je dosla iz prijateljske i bratske turske.
Još se ponegdje kaže, odosmo na hošgeldu, dobrodošlicu nekome, pa se tom nekom veli: " Hošgeldum, dobro došao...." Opet, iskrivljeno 8-) I da, došlo je iz turskog jezika, od hošgeldin, odnosno hošgeldiniz, u množini.
Locked