Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Locked
manolito

#601 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by manolito »

Real Khan wrote:
manolito wrote:nego ljudi, ja mislim da je rjesenje za Hrvatsku mirna disolucija i priznanje RSK, jel' de osa :mrgreen:
Tražit ćemo i Republiku Bošnjačku na potezu od Drvenika do Tučepa :D Jeste da smo tamo manjina, ali sam siguran da bismo mogli osvojiti bar taj dio (pogotovo ako ofanziva krene na ljeto, 5. augusta kao "Oluja") :D
a to je svakako nase, od Peljesca do Paklenice (s izuzetkom gradova Splita, Zadra i Sibenika) - malo konsultIRATI mape srednjovjekovne slavne banovine i kraljevine Bosne, zatim i Bosanskog pasaluka, sve u svemu jedno 500 godina ;-)

hehe, tek se sjetih, to je VJEKOVNA bosanska zemlja :mrgreen:
Redondo

#602 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

manolito wrote:
Real Khan wrote:
manolito wrote:nego ljudi, ja mislim da je rjesenje za Hrvatsku mirna disolucija i priznanje RSK, jel' de osa :mrgreen:
Tražit ćemo i Republiku Bošnjačku na potezu od Drvenika do Tučepa :D Jeste da smo tamo manjina, ali sam siguran da bismo mogli osvojiti bar taj dio (pogotovo ako ofanziva krene na ljeto, 5. augusta kao "Oluja") :D
a to je svakako nase, od Peljesca do Paklenice (s izuzetkom gradova Splita, Zadra i Sibenika) - malo konsultIRATI mape srednjovjekovne slavne banovine i kraljevine Bosne, zatim i Bosanskog pasaluka, sve u svemu jedno 500 godina ;-)

Ston i Peljesac su bili srpski tako da ocekujem vracanje istih pod vekovnu jurisdikciju. :D
halo_ba

#603 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

osa wrote:
Real Khan wrote:
osa wrote:
da li je eritreja imala suverenitet, da li je bangladeš imao suverenitet....
Čekaj malo...opet miješaš jabuke i kruške. Ja ranije napomenuh da jedino pravilo kojim se danas neka suverena država može "cepati" jeste KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA dijela stanovništva. Pobuna protiv zle uprave jeste legitiman čin i to se inače zove oslobodilačkim pokretima. Evo primjera Bangladeša:
The borders of present-day Bangladesh were established with the partition of Bengal and India in 1947, when the region became East Pakistan, part of the newly formed nation of Pakistan. However, it was separated from the western wing by 1,600 km (994 mi) of Indian territory. Political and linguistic discrimination as well as economic neglect led to popular agitations against West Pakistan, which led to the Bangladesh Liberation War in 1971 and the establishment of Bangladesh.
Eritreja također se odvojila od Etiopije nakon oslobodilačkog rata jer je stanovništvo današnje Eritreje trpilo nevjerovatnu torturu unutar Etiopije...Srbija i Kosovo su također primjeri zle uprave i pobune protiv ugnjetavanja...Znam da je nekima ovdje teško priznati, ali je Srbija gadno usrala stvar na Kosovu :D
eritrejsko stanovništvo trpjelo torturu, otkud ti to, nego po tebi stanovnici višenacionalnih država bi trebali pristati trpjeti torturu da bi imali osnovu za neovisnost, smiješno, trenutno se planira referendum u čadu, postoji mogućnost da se kršćanski dio čada otcjepi od muslimanskog sjevera i da dođe do osnivanja nove države, hoće li oni imati pravnu osnovu, imaće je naravno, onoliko koliko su to spremni poduprijeti oružjem.....
Znas sta, vec mi se povraca od tebe i tvog pametovanja. I sam citiras da su to dvije teritorijalno odvojene teritorije i da je jedna bila diskriminirana, a o diskriminacijiu africkim zemljama, pogotovo krscanskih manjina ne treba ni govoriti. Dakle, da ti odgovorim jezikom koji raumijes: neka stisnu pa nek se otcijepe i tvoji i srbi.
A ti slobodno digni transparent iznad glave i navijaj.
I ne moras mi odgovarati, propagande besposlenog penzionera koji bi malo gledao rata mi je preko glave.
manolito

#604 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by manolito »

Redondo wrote:
manolito wrote:
Real Khan wrote: Tražit ćemo i Republiku Bošnjačku na potezu od Drvenika do Tučepa :D Jeste da smo tamo manjina, ali sam siguran da bismo mogli osvojiti bar taj dio (pogotovo ako ofanziva krene na ljeto, 5. augusta kao "Oluja") :D

Ston i Peljesac su bili srpski tako da ocekujem vracanje istih pod vekovnu jurisdikciju. :D
cuj srpski, hihihi, prije je bio japanski nego srpski, joj ovog padobranca, samo iskoci :mrgreen:
jel se to malo Nacertanije ponavljalo :mrgreen:
a tek Kavlovac i Kavlobag i Vivovitica :mrgreen:
Last edited by manolito on 02/11/2010 15:44, edited 1 time in total.
Redondo

#605 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

halo_ba wrote:
Znas sta, vec mi se povraca od tebe i tvog pametovanja. I sam citiras da su to dvije teritorijalno odvojene teritorije i da je jedna bila diskriminirana, a o diskriminacijiu africkim zemljama, pogotovo krscanskih manjina ne treba ni govoriti. Dakle, da ti odgovorim jezikom koji raumijes: neka stisnu pa nek se otcijepe i tvoji i srbi.
I ne moras mi odgovarati, propagande besposlenog penzionera koji bi malo gledao rata mi je preko glave.
Ovdje samo ti prijetis ratom.
manolito

#606 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by manolito »

Redondo wrote:
halo_ba wrote:
a sto mene i zavrzlamu i luckyja i khana zaboravi, juce si nas se redovno prisjecao :mrgreen:
Redondo

#607 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

manolito wrote: cuj srpski, hihihi, prije je bio japanski nego srpski, joj ovog padobranca, samo iskoci :mrgreen:
Je li to zaista ne znas da su Ston i Peljesac nekad bili srpski, kasnije su ih Dubrovcani otkupili za par hiljada dukata. :D
Redondo

#608 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

manolito wrote:
Redondo wrote:
halo_ba wrote:
a sto mene i zavrzlamu i luckyja i khana zaboravi, juce si nas se redovno prisjecao :mrgreen:
Vi ste neozbiljni, ali ovaj halo_ba se bas uzbudio. :D
manolito

#609 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by manolito »

Redondo wrote:
manolito wrote: cuj srpski, hihihi, prije je bio japanski nego srpski, joj ovog padobranca, samo iskoci :mrgreen:
Je li to zaista ne znas da su Ston i Peljesac nekad bili srpski, kasnije su ih Dubrovcani otkupili za par hiljada dukata. :D
zaboravio si jednog malo vaznijeg faktora
''U ranom srednjem vijeku krojenje granica se vršilo ratovima i pravo vlasništva na Pelješac su polagali mnogi. 1326. godine Dubrovnik osvaja Pelješac a zatim ga 1333. kupuje od srpskog Cara Dušana i bosanskog bana Stjepana Kotromanića koji su na njega polagali pravo.''
ovaj prvi polagao pravo (kao i ovi sad, sve do Tokia :mrgreen: ) a ovaj drugi de facto i de jure drzao :thumbup:
manolito

#610 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by manolito »

Redondo wrote:
manolito wrote:
Redondo wrote:
neozbiljni, hehe, e drug moj ... vi sve radite da nas ucinite ozbiljnim 8-)
Redondo

#611 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

manolito wrote: zaboravio si jednog malo vaznijeg faktora
''U ranom srednjem vijeku krojenje granica se vršilo ratovima i pravo vlasništva na Pelješac su polagali mnogi. 1326. godine Dubrovnik osvaja Pelješac a zatim ga 1333. kupuje od srpskog Cara Dušana i bosanskog bana Stjepana Kotromanića koji su na njega polagali pravo.''
ovaj prvi polagao pravo (kao i ovi sad, sve do Tokia :mrgreen: ) a ovaj drugi de facto i de jure drzao :thumbup:
Srpski Car Dušan prepustio je Dubrovniku kontrolu nad stonskim rtom (Pelješcem) uz naknadu od 500 perpera, plaćanje poreza. Toliko o tome ko je de facto i de jure drzao. Cak i da je Stjepan kakve ti veze imas sa njim? :D
manolito

#612 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by manolito »

Redondo wrote:
Srpski Car Dušan prepustio je Dubrovniku kontrolu nad stonskim rtom (Pelješcem) uz naknadu od 500 perpera, plaćanje poreza. Toliko o tome ko je de facto i de jure drzao. Cak i da je Stjepan kakve ti veze imas sa njim? :D
iste kakve i ti sa Dusanom
Redondo

#613 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

manolito wrote:
Redondo wrote:
iste kakve i ti sa Dusanom
:lol: :D
halo_ba

#614 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

Redondo wrote:
halo_ba wrote:
Ja sigurno ne prijetim ratom, jer ne mogu ni uzeti oruzje da se borim. To je odgovor @osi, koji iz Hrvatske napaljeno navija. Ko vjeruje da otcjepljenje moze proci bez rata, budala je. To je izjavio i Bozo Ljubic, a on valjda ne drzi meni stranu.
Ili?
halo_ba

#615 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

Redondo wrote:
manolito wrote:
Redondo wrote:
OVA halo_ba se uvijek uzbudi kad napaljeni muzjaci od duga vremena pocnu dijeliti nesto sto im ne pripada i to podastiru tako budalastim argumentima da je smijesno. qosa je u stanju naklapati tri dana, samo da ne bi priznao da nije u pravu. Imas li ti neki problem sa halo_ba?
Bosnolog

#616 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Bosnolog »

Real Khan wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
Real Khan wrote:@osa, pročitaj moj edit na prethodnom postu :D
khan ... u Hr se kaze mirovina.... ;)
Ma klinac se tako kaže...vidiš da ovaj nikako ne "miruje" :D
Osa ti je zaostala Marticeva peta kolona koji je prizeljkivao prosirenje Marticeve Krajine na njegov Sisak kao lojalni Tudmanov drot iz interesa koji bi docekao Martica u Sisku kao oslobodioca srpske zemlje,....on i danas zivi u nadi da ce se pojaviti novi Milosevic i ujedini sve srpske zemlje u buducnosti ukljucujuci vaskrsenje u oluji nestale marticeve tzv.RSK,........Ne laje kuca zbog sela nego zbog svoje guze,....Eh sta bi Osa dao da Srboslavija vaskrsne u njegovom Sisku,a ona je realnija u buducnosti ako Srbija prede Drinu..On huska hercegovacke Jastrebove ali ne trazi od Dodika povrat Posavine posavskim Hrvatima jer bi time unistio svaki san opstanka danasnjeg Ausvica,.....On je Dodikov borac za Covicevu zapadnu Hercegovine ,on to radi kako bi se ostvario Karadzicev san kojeg nije mogao ostvariti Haubicama 1992 kada smo bili goloruki,.....

Osa bi da realizuje Karadordevo ovoga puta drotovskom retorikom poput Milojkove kako je mirna disolucija BiH jedini spas,jer se vojno ne smije a vrijeme im ne ide na ruku zbog demografskih nezaustavljivih procesa zbog cega su frustrirani,...... :mrgreen:

Teski li su i surovi pacenicki osini snovi,....... :lol: :lol: :lol:
Redondo

#617 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

halo_ba wrote: OVA halo_ba se uvijek uzbudi kad napaljeni muzjaci od duga vremena pocnu dijeliti nesto sto im ne pripada i to podastiru tako budalastim argumentima da je smijesno. qosa je u stanju naklapati tri dana, samo da ne bi priznao da nije u pravu. Imas li ti neki problem sa halo_ba?
Ako velike sile odluce da prodje bez rata proci ce bez rata, bez obzira sta o tome misli Bozo Ljubic. :D Nemam problem sa tobom, gluposti, samo mi te zao sto se uzbudjes, srce ce te opalit tako mladog. :wink:
zavrzlama

#618 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by zavrzlama »

Bas me intersuje u nekom raspadu BIH kome bi pripala Srebrenica.....pominjem Srebrenicu iz razloga,sto bi danas velikosrbi najvise voljeli da je taj grad u federaciji,ovako duboko u teritoriji malog ausvica ,prestavlja jedan nerjesiv problem...

moze li neko zamisliti Srebrenicu u sastavi srpske drzave,sinonim za genocid i najokrutnije zlocine nakon ww2...

moze li neko zamisliti da se popisaju na same sebe, svi svjetski politicati i predesjednici koji su svojim licnim prisistvom boraveci u Srebrenici,dali izjave da se zlo ne ponovi i da MZ stoji iz a drzave BIH a sve zarad smrdljivih cetnika koji su napravili najgorem pokolje...zato kazem...svako ko podrzava ovakav rs je fasista ,jer nema druge rijeci za isto jer rs i zelja za podjelom BIH je priznavanje etnickog ciscenja,genocida i najgorih zlocina...

zato podjele BIH nema...nema jer su unutrasnje snage jace od onih koje su za podjelu a MZ u slucaju sukoba ako nebi pomogla BIH nebi iz moralnih razloga ni odmagala ,a to je i dovoljno da se BIH odbrani od ponovonog pokusaja unistenja iste...sad rahat patnjica i pustiti da vrijeme odradjuje svoje... :wink:
Last edited by zavrzlama on 02/11/2010 16:29, edited 1 time in total.
halo_ba

#619 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

Redondo wrote:
halo_ba wrote: OVA halo_ba se uvijek uzbudi kad napaljeni muzjaci od duga vremena pocnu dijeliti nesto sto im ne pripada i to podastiru tako budalastim argumentima da je smijesno. qosa je u stanju naklapati tri dana, samo da ne bi priznao da nije u pravu. Imas li ti neki problem sa halo_ba?
Ako velike sile odluce da prodje bez rata proci ce bez rata, bez obzira sta o tome misli Bozo Ljubic. :D Nemam problem sa tobom, gluposti, samo mi te zao sto se uzbudjes, srce ce te opalit tako mladog. :wink:
Da citas, znao bi da nisam mlad, vec mlada. A moje srce nije tvoj problem i ne prosipaj ovdje testosteron.
Redondo

#620 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

halo_ba wrote:
Redondo wrote:
Da citas, znao bi da nisam mlad, vec mlada. A moje srce nije tvoj problem i ne prosipaj ovdje testosteron.
Au, izvinjavam se mlada damo! :) Cemu briga za moj testosteron? :-)
bicebolje

#621 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by bicebolje »

zavrzlama wrote:Bas me intersuje u nekom raspadu BIH kome bi pripala Srebrenica.....pominjem Srebrenicu iz razloga,sto bi danas velikosrbi najvise voljeli da je taj grad u federaciji,ovako duboko u teritoriji malog ausvica ,prestavlja jedan nerjesiv problem...

moze li neko zamisliti Srebrenicu u sastavi srpske drzave,sinonim za genocid i najokrutnije zlocine nakon ww2...

moze li neko zamisliti da se popisaju na same sebe, svi svjetski politicati i predesjednici koji su svojim licnim prisistvom boraveci u Srebrenici,dali izjave da se zlo ne ponovi i da MZ stoji iz a drzave BIH a sve zarad smrdljivih cetnika koji su napravili najgorem pokolje...zato kazem...svako ko podrzava ovakav rs je fasista ,jer nema druge rijeci za isto jer rs i zelja za podjelom BIH je priznavanje etnickog ciscenja,genocida i najgorih zlocina...

zato podjele BIH nema...nema jer su unutrasnje snage jace od onih koje su za podjelu a MZ u slucaju sukoba ako nebi pomogla BIH nebi iz moralnih razloga ni odmagala ,a to je i dovoljno da se BIH odbrani od ponovonog pokusaja unistenja iste...sad rahat patnjica i pustiti da vrijeme odradjuje svoje... :wink:
Ja kako god pogledam vidim da je Srebrenica pripala RS isto kao što je Jasenovac pripao HR. Zašto je to tako jedni su trebali pitati Aliju a drugi Tita.
halo_ba

#622 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

Redondo wrote:
halo_ba wrote:
Redondo wrote:
Au, izvinjavam se mlada damo! :) Cemu briga za moj testosteron? :-)
Prestani i ti brinuti za moje srce i ne ismijavaj moj post. Ako se ne slazes sa njim, iznesi argumente.
halo_ba

#623 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

bicebolje wrote:
zavrzlama wrote:Bas me intersuje u nekom raspadu BIH kome bi pripala Srebrenica.....pominjem Srebrenicu iz razloga,sto bi danas velikosrbi najvise voljeli da je taj grad u federaciji,ovako duboko u teritoriji malog ausvica ,prestavlja jedan nerjesiv problem...

Ja kako god pogledam vidim da je Srebrenica pripala RS isto kao što je Jasenovac pripao HR. Zašto je to tako jedni su trebali pitati Aliju a drugi Tita.
A ja kad pogledam, vidim da su krivci za Jasenovac krvavo kaznjeni i uspostavljena je drzavna vlast koja je bila dijametralno suprotna od ustaske. Takodje, hrvatski teritorij je uvijek postojao i nije stvoren etnickim ciscenjem.
Shvatas razliku ili treba da opisem RS u tom pogledu?
Redondo

#624 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

halo_ba wrote: Prestani i ti brinuti za moje srce i ne ismijavaj moj post. Ako se ne slazes sa njim, iznesi argumente.
Rekao sam ti vec da ako velike sile odluce da disolucija bude mirna ona ce takva i biti. Tu se ne pitamo ni ti ni ja ni Bozo Ljubic, cak ni Dodik.
halo_ba

#625 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

Redondo wrote:
halo_ba wrote: Prestani i ti brinuti za moje srce i ne ismijavaj moj post. Ako se ne slazes sa njim, iznesi argumente.
Rekao sam ti vec da ako velike sile odluce da disolucija bude mirna ona ce takva i biti. Tu se ne pitamo ni ti ni ja ni Bozo Ljubic, cak ni Dodik.
I mislis da ce to biti i da ce Bosnjaci takvu odluku primiti mirno?
Ako se sve to desi, onda aferim, imas nad cime likovati.
Locked