Sezam wrote:Bem ti sunce kalajisano, preko milijardu i po Srba, Kineza, Rusa, Amera i Hercegbosnjaka i opet ne mogu razjebat Bosnu i Hercegovinu...Vitez Koja wrote:Ne treba nam nikakav primjer od onoga sto smo imali u zadnjem ratu. Ni oruzija, ni znacajnije podrske (osim deklaritivne), 1992.godine nisu imale BH patriote, pa se odbranise.S druge strane, JNA, precutno odobravanje od strane MZ itd. I sta cemo sad!?Redondo wrote:Evo jedno hipoteticko pitanje. Amerika, Rusija i ostale sile dozvole otcjepljenje Republike Srpske. Kako misle Bosnjaci to da sprijece? Kojom fizickom silom, kojim naoruzanjem, kojim novcem, kojom strategijom? Odakle dubina teritorije za ofanzivne akcije? Odakle ljudstvo koje bi trebalo mobilisati za napad? Odakle podrska iz svijeta ako Ameri i Rusi uz Kinu ne budu imali nista protiv otcjepljenja?
Znaci hladno bez emocija, racionalno da neko obrazlozi.
Kakve dubine ti spominjes!? Marsal ti je drugo ime!?
Nemoj se brinuti za ljudstvo. Bice ga (mada, nebi volio da toga dodje).
Opet, Ameri, Rusi i Kinezi. Dodaj jos marsovce i imaces kompletnu sliku.![]()
Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
- Redondo
#376 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
-
vonSchtigliz
#377 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Ovaj misli da u prlamentu EU-a i u Americkom senatu sjede bogovi a ne ljudi kao sto su nekad stari Grci mislili za palaninu Olimp pa sa takvim suludim misljenjem dosao ovdje na forum da palamudi.fedor wrote:Ja se povlačim sa ove teme!
Ostajem pri svome stavu: "MZ ima veliki/neosporan uticaj na BiH. To će tako da bude zauvijek. Odluke nećemo donositi mi (naši političari) već upravo ljudi iz MZ. Svima vama koji mislite suprotno, želim puno uspjeha."
P.S. Daj Bože da i BiH jednog dana bude normalna država!!!
log out
-
zavrzlama
#378 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
[/quote]Ima presuda suda i ja je postujem. Nemoj me uvlaciti u te providne igre jer ne postoji kolektivna odgovornost.
srbe niko ne optuzuje za kolektivnu krivicu pocinjenog genocida..optuzuju ih za kolektivno koristenje rezultata genocida.[/b]..recimo grade crkvu u fatinoj avliji,mijenjaju imena gradovima,naturaju simbole,ime i obiljezja drugim,ne dozvoljavaju uopste nista sto podsjeca na BIH u okupiranom dijelu itd itd..
ne mozes ubiti,oteti ,prisvojiti sebi i samo reci"ja osudjujem ovaj cin,a zadrzavati sve ono sto si oteo"
- Real Khan
#379 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Redondo wrote:Ne, Marsali su ovi drugi sto hoce ratovati. Pitam ih kako.Vitez Koja wrote:
Ne treba nam nikakav primjer od onoga sto smo imali u zadnjem ratu. Ni oruzija, ni znacajnije podrske (osim deklaritivne), 1992.godine nisu imale BH patriote, pa se odbranise.S druge strane, JNA, precutno odobravanje od strane MZ itd. I sta cemo sad!?
Opet, Ameri, Rusi i Kinezi. Dodaj jos marsovce i imaces kompletnu sliku.
- Redondo
#380 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
S kim imamo posla? Izvini Gestapo, nisam te odmah prepoznao.Real Khan wrote:Genocid nije (niti može biti) individualni zločin nego je projekat koji je jako zahtjevan...tako da ubistvo, silovanje ili teška krađa mogu biti individualni zločini i postoji individualna odgovornost...ali kada je riječ o genocidu - to je već stvar udruženog zločinačkog poduhvata uz učešće INSTITUCIJA...a institucije (vojska i policija) današnjeg RS-a su u ratu počinile genocid (prema presudi). Hajde sada odgovori na ono pitanje (nije kviz nego samo da vidim s kim imamo posla).Redondo wrote:
Ima presuda suda i ja je postujem. Nemoj me uvlaciti u te providne igre jer ne postoji kolektivna odgovornost.
-
michio
#381 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
...
Last edited by michio on 01/11/2010 16:09, edited 1 time in total.
- Sezam
#382 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Redondo wrote:Ne, Marsali su ovi drugi sto hoce ratovati. Pitam ih kako.Vitez Koja wrote:
Ne treba nam nikakav primjer od onoga sto smo imali u zadnjem ratu. Ni oruzija, ni znacajnije podrske (osim deklaritivne), 1992.godine nisu imale BH patriote, pa se odbranise.S druge strane, JNA, precutno odobravanje od strane MZ itd. I sta cemo sad!?
Mirno spavaj. Rata nece biti.
Neprijatelji Bosne ga puse svakodnevno. Nema vise budala, osim vas koji jos uvijek smatrate Bosnjake za niza bica. Samo nastavite. Kosarka, vaterpolo i tako ti uspjesi
Da je samo Karadzic bio zaista tol;iko vidovit kao sto se predstavljao srpskom puku, pa da je predvidio da ce etnicko ciscenje Bosnjaka izroditi na hiljade Bosanskih domoljuba sirom svijeta...a kud ces mocnije oruzije od toga.
-
naiskrenije
#383 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
U svakom ratu te vrste bi se našli neki slični ili isti elementi.U Palestini je došlo do etničkog čišćenja i naseljavanja stranaca koji tu ranije nisu živili.Povratak izbjeglica i vraćanje njihove imovine nikad nisu ni bili nešto o čemu se raspravljalo.U BiH je to mnogo složenije i pripadnici svih naroda su bili izloženi etničkom čiščenju.Neki manje neki više .Ipak je u BiH došlo i do vraćanja imovine i djelimičnog povratka izbjeglih.Kasips wrote:Ti ako ne možeš naći elemente za poređenje i pored činjenica kao što su Srebrenica (ljudi pobijeni, protjerani i sad to više nije njihova zemlja) Mostar (logori, oteti stanovi, pljačke, silovanja) itd. Onda to nije moj problem. Meni je poređenje sa otimanjem zemlje i ubijanjem drugih i drugačijih u bilo kom dijelu svijeta baš, ali baš za poređenje.naiskrenije wrote:Poređenje je neprikladno.U Palestini je došlo do invazije Jevreja skoro iz cijelog svijeta koji su protjerali većinske Arape i naselili se u Palestinu .Ništa slično sa ovim što se desilo u BiH.Kasips wrote:
Aha, dakle tu smo. Evropa se ne bi uplašila nove Palestine, ali da bi mogla smatrati da je OK napraviti je, to je uredu?
I ne treba se Evropa plašiti nove Palestine. Mi ne želimo, u Parizu ili Londonu, recimo, praviti bošnjačke stolne gradove. To ne žele ni palestinci takođe.
Niko i ne kaže da ta mjesta koja si spomenuo ne pripadaju i onima koji su iz njih protjerani i koji se nisu vratili ali pripadaju i onima koji sad u njima žive a to su u ogromnoj većini takođe građani BiH i zo od prije početka sukoba.
- Real Khan
#384 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Pa naravno da nisi dužan odgovarati na pitanja, ali isto tako nismo ni mi dužni tvoje tlapnje čitati...ako možeš sam sa sobom pričati i raspravljati, onda bujrum, slobodno opleti (i nemoj sam sebi ružne riječi pisatiRedondo wrote:S kim imamo posla? Izvini Gestapo, nisam te odmah prepoznao.Real Khan wrote:Genocid nije (niti može biti) individualni zločin nego je projekat koji je jako zahtjevan...tako da ubistvo, silovanje ili teška krađa mogu biti individualni zločini i postoji individualna odgovornost...ali kada je riječ o genocidu - to je već stvar udruženog zločinačkog poduhvata uz učešće INSTITUCIJA...a institucije (vojska i policija) današnjeg RS-a su u ratu počinile genocid (prema presudi). Hajde sada odgovori na ono pitanje (nije kviz nego samo da vidim s kim imamo posla).Redondo wrote:
Ima presuda suda i ja je postujem. Nemoj me uvlaciti u te providne igre jer ne postoji kolektivna odgovornost.Nisam ja tebi nista duzan da moram da ti odgovoram na pitanja. Ni tebi ni bilo kome. A ako od mene ocekujes da kazem da su Srbi genocidan narod nemoj dzaba pokusavati. To nisu ni Nijemci ni Hrvati ni bilo koji narod. Zato se i sudi pojedincima koji su odgovorni. Ko misli drugacije taj je dobro bolestan.
-
Hodidid
#385 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Cisto hipoteticki da ti dam odgovor u slucaju nekakvog eventualnog ratnog sukoba bilo bi dovoljno da AR BiH uzme samo jedan jedini grad u RS i da obesmisli citav koncept RS kao nezavisnog medjunarodnopravnog subjekta. Eh da i taj grad nije Brcko.Redondo wrote:Ne, Marsali su ovi drugi sto hoce ratovati. Pitam ih kako.Vitez Koja wrote:
Last edited by Hodidid on 01/11/2010 16:15, edited 1 time in total.
- Redondo
#386 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
srbe niko ne optuzuje za kolektivnu krivicu pocinjenog genocida..optuzuju ih za kolektivno koristenje rezultata genocida.[/b]..recimo grade crkvu u fatinoj avliji,mijenjaju imena gradovima,naturaju simbole,ime i obiljezja drugim,ne dozvoljavaju uopste nista sto podsjeca na BIH u okupiranom dijelu itd itd..zavrzlama wrote:Ima presuda suda i ja je postujem. Nemoj me uvlaciti u te providne igre jer ne postoji kolektivna odgovornost.
ne mozes ubiti,oteti ,prisvojiti sebi i samo reci"ja osudjujem ovaj cin,a zadrzavati sve ono sto si oteo"[/quote]
Prvo ti meni vrati auto i stan.
- mO k3
#387 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Pa sto ne ides zivjeti na kosovo?? sta ces u Bosni????fedor wrote:Ne moraš me o historiji Kosova učiti ni ti, a ni taj ti haver "sprečo", ja sam dole rođen. Izvlačite izjave iz konteksta. Ponavljam opet, kad je bilo riječi o otcjepljenju Kosova (kad je ta priča postala aktuelna), srpska vlast je prijetila kako će odgovoriti vojskom na otcjepljenje Kosova! Zašto nisu!? I lafo će bosanci odgovoriti ratom ako se RS otcijepi (a iza otcjepljenja stane USA/EU)! Sve se bojim da bi to bilo tako.luckypot wrote:kosovo se odvojilo "bez ispaljenog metka" nakon sto su srbi navalili s vojskom da pobiju 800.000 albanaca cije su leseve pakovali u hladnjace i bacali u jezera... a onda se srpska vojska dala u bjeg od ono malo bombica sto im je nato poslao po beogradu i kosovu, i junacki zbrisala spram sjevera...da je na srbe palo onoliko granata koliko na sarajevo oni bi trcecim korakom napustili kontinent a kamoli kosovo i srbiju![]()
toliko o "bez ispaljenog metka"![]()
![]()
![]()
Zapamti: O sudbini BiH ne odlučuješ ni ti, ni ja, ni političari ni ovi koji me spopadaju da sam ja velikosrbin! O sudbini odlučuju veliki igrači. Mi smo niko i ništa. Dokaza za ovu tvrdnju imaš na svakom koraku (i rat su stranci zaustavili). I to treba da vam je jasno jednom za sva vremena.
- Redondo
#388 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Mozemo razgovarati na ravnopravnim osnovama ali ta neka pitanja agresivna i latentno optuzujuca poput "Reci nam", "odgovori nam", "da vidimo s kim imamo posla" su nebulozna. Ko ste to vi? Ja sam jedinka i pisem za sebe. Ako ti se ne cita nemoj ni citati, niko te ne tjera.Real Khan wrote:
Pa naravno da nisi dužan odgovarati na pitanja, ali isto tako nismo ni mi dužni tvoje tlapnje čitati...ako možeš sam sa sobom pričati i raspravljati, onda bujrum, slobodno opleti (i nemoj sam sebi ružne riječi pisati).
- Redondo
#389 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Ovo je vrhunac. Pa onda bi 90 posto danasnjeg Sarajeva trebalo da vrati na Pešter.Ženski Dr.Med wrote: Pa sto ne ides zivjeti na kosovo?? sta ces u Bosni????
-
michio
#390 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Stanovi su vraćeni. Za auta ne znam. Kako je u BL? Vojska je uzimala kamione još u ljeto 91.Redondo wrote: Prvo ti meni vrati auto i stan.
- mO k3
#391 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
lol ovo dozvljvas vrhunac??Redondo wrote:Ovo je vrhunac. Pa onda bi 90 posto danasnjeg Sarajeva trebalo da vrati na Pešter.Ženski Dr.Med wrote: Pa sto ne ides zivjeti na kosovo?? sta ces u Bosni????
- Redondo
#392 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Vjeruj da nisu.michio wrote:Stanovi su vraćeni. Za auta ne znam. Kako je u BL? Vojska je uzimala kamione još u ljeto 91.Redondo wrote: Prvo ti meni vrati auto i stan.
Evo i sad se smijem, kontam kako govoris Ganicu da pakuje kofere i vraca se u otadzbinu.Ženski Dr.Med wrote:lol ovo dozvljvas vrhunac??Redondo wrote:Ovo je vrhunac. Pa onda bi 90 posto danasnjeg Sarajeva trebalo da vrati na Pešter.Ženski Dr.Med wrote: Pa sto ne ides zivjeti na kosovo?? sta ces u Bosni????
-
vonSchtigliz
#393 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Da je tako kako ti mislis znaci Sandjaklijama bi dovoljno bilo da pozele nezavisnost ili da se vrate matici Bosni i da im ta zelja bude uslisena. Da sam tako glup kao sto pojedinci misle na forumu ( necu nikog da nabrajam nek se sam prepozna ) dase granice mogu mijenjati i postavljati kad se kome digne ova planeta nebi ni postojala. Ja ti nemogu ni reci sta bi se desili sa mojim rodnim gradom Banjalukom i njenim satanovnicim bukvalno preko noci ukoliko bi se trenutno nasli izvan ustavopravnih okvira Bosne i Hercegovine i to bez ispaljnenog metka.Redondo wrote:Evo jedno hipoteticko pitanje. Amerika, Rusija i ostale sile dozvole otcjepljenje Republike Srpske. Kako misle Bosnjaci to da sprijece? Kojom fizickom silom, kojim naoruzanjem, kojim novcem, kojom strategijom? Odakle dubina teritorije za ofanzivne akcije? Odakle ljudstvo koje bi trebalo mobilisati za napad? Odakle podrska iz svijeta ako Ameri i Rusi uz Kinu ne budu imali nista protiv otcjepljenja?
Znaci hladno bez emocija, racionalno da neko obrazlozi.
- fedor
#394 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Pa dobro pogledaj opet! Odkud ti to da sam ja na forumu "ravnogorskog četničkog pokreta"??? U kojem tačno mom postu, si ti tako pametanReal Khan wrote: Pa kako vidim, ja nisam na forumu ravnogorskog četničkog pokreta da bi se moje pisanje moglo tumačiti kao "provokacija", nego sam na svom domaćem terenu i kontriram samo onima čiji mi postovi smrde na četnike...a to da li će neko biti zvanično proglašen trollom, isključivo zavisi od forumske administracije koja je do sada bila nepogrešiva u otkrivanju istih....Nego, je li te nešto strah?
-
zavrzlama
#395 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Prvo ti meni vrati auto i stan.[/quote]Redondo wrote:srbe niko ne optuzuje za kolektivnu krivicu pocinjenog genocida..optuzuju ih za kolektivno koristenje rezultata genocida.[/b]..recimo grade crkvu u fatinoj avliji,mijenjaju imena gradovima,naturaju simbole,ime i obiljezja drugim,ne dozvoljavaju uopste nista sto podsjeca na BIH u okupiranom dijelu itd itd..zavrzlama wrote:Ima presuda suda i ja je postujem. Nemoj me uvlaciti u te providne igre jer ne postoji kolektivna odgovornost.
ne mozes ubiti,oteti ,prisvojiti sebi i samo reci"ja osudjujem ovaj cin,a zadrzavati sve ono sto si oteo"
mani izbjegavanja sustine price..pricamo o genocidu i ogromnim razmjerama etnickog ciscenja i zlocina...
ti usporedjujes kradju auta i genocid
Oni u Srebrenici i hiljadama drugih su na kucnim pargovima ubijani u ime ideje koju ti podrzavas,da je njih bar neko pitao da daju auto i stan za zivu glavu..nego salonac nisi vrijedan da slovo postiras na ovom forumu,jer ti podrzavanje genocida i svih zlocina viri iz svakog posta..
- mO k3
#396 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
e vidis velika je razlika izmedju Dr.Ganica i ovoga fedora.... Dr.Ganic branio,brani i branice bosnu... dok ovaki stereo tipovi kao fedor htjeli bi da nestane Bosna 
- Redondo
#397 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Pretpostavljam da bi vonSchtigliz licno dosao i pustio neki gas.vonSchtigliz wrote: Da je tako kako ti mislis znaci Sandjaklijama bi dovoljno bilo da pozele nezavisnost ili da se vrate matici Bosni i da im ta zelja bude uslisena. Da sam tako glup kao sto pojedinci misle na forumu ( necu nikog da nabrajam nek se sam prepozna ) dase granice mogu mijenjati i postavljati kad se kome digne ova planeta nebi ni postojala. Ja ti nemogu ni reci sta bi se desili sa mojim rodnim gradom Banjalukom i njenim satanovnicim bukvalno preko noci ukoliko bi se trenutno nasli izvan ustavopravnih okvira Bosne i Hercegovine i to bez ispaljnenog metka.
- Real Khan
#398 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
...i kakve veze ima Ganić, Pešter i ostalo sa temom "Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad"??? Što ne gumo više trollovaRedondo wrote:Vjeruj da nisu.michio wrote:
Stanovi su vraćeni. Za auta ne znam. Kako je u BL? Vojska je uzimala kamione još u ljeto 91.Evo i sad se smijem, kontam kako govoris Ganicu da pakuje kofere i vraca se u otadzbinu.Ženski Dr.Med wrote:lol ovo dozvljvas vrhunac??Redondo wrote:
Ovo je vrhunac. Pa onda bi 90 posto danasnjeg Sarajeva trebalo da vrati na Pešter.
- Redondo
#399 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Ti si bolestan ali fakat.zavrzlama wrote:
mani izbjegavanja sustine price..pricamo o genocidu i ogromnim razmjerama etnickog ciscenja i zlocina...
ti usporedjujes kradju auta i genocid![]()
Oni u Srebrenici i hiljadama drugih su na kucnim pargovima ubijani u ime ideje koju ti podrzavas,da je njih bar neko pitao da daju auto i stan za zivu glavu..nego salonac nisi vrijedan da slovo postiras na ovom forumu,jer ti podrzavanje genocida i svih zlocina viri iz svakog posta..
- Real Khan
#400 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
fedor wrote:Pa dobro pogledaj opet! Odkud ti to da sam ja na forumu "ravnogorskog četničkog pokreta"??? U kojem tačno mom postu, si ti tako pametanReal Khan wrote: Pa kako vidim, ja nisam na forumu ravnogorskog četničkog pokreta da bi se moje pisanje moglo tumačiti kao "provokacija", nego sam na svom domaćem terenu i kontriram samo onima čiji mi postovi smrde na četnike...a to da li će neko biti zvanično proglašen trollom, isključivo zavisi od forumske administracije koja je do sada bila nepogrešiva u otkrivanju istih....Nego, je li te nešto strah?![]()
![]()
, mogao da naslutiš da sam ja četnik i da moji postovi "smrde" na četnike!?? Ti mene vrijeđaš, a ni ne znaš ko sam ja. Nego da nisi možda vidovit!?
![]()
Čega bi me bilo strah!? To što imam svoje mišljenje!? Analiziraj svaki moj post i vidjet ćeš da ja nisam nigdje napisao nešto što izaziva mržnju. To što ti moje mišljenje ne odgovara, to je tvoj problem!
![]()
![]()
Ne odgovara ni meni tvoje pa te ne nazivam "balijom, ustašom ili nešto sl."