Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Locked
fedor

#201 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by fedor »

Ženski Dr.Med wrote:jeli ti stvarno mislis da ce bosnjaci dati da se zatvore na nekih 30 % teritorije bih??
Prije nego ja tebi pojasnim to, pojasni ti meni slijedeće:
1. Zašto su se bošnjaci zatvorili na nekih 51% teritorije zajedno sa hrvatima?
2. Zašto su bošnjaci izdali Srebrenicu (to je javna tajna)?
3. Zašto ti isti bošnjaci idu kod dodika, koji negira genocid i hebe ih u zdrav mozak svaki čas?
4. Zašto bošnjaci nisu složni ni po čemu?
5. Zašto bošnjaci zabijaju nož u leđa jedan drugome?
6. Zašto bošnjak Haris blati Tihića što ovaj ide kod Dodika, a poslije toga sam sklopi neki sporazum u Radon Plazi?
7. Zašto su bošnjaci tako paglu, pa ne vide da im se svi sa strane smiju?
8. Zašto bošnjaci ne vide da se dodik sa njima igra?
9. Zašto bošnjaci nemaju jedinstven stav kao srbi iz rs-a?
10. Zašto bošnjaci pristaju bukvalno na sve što im servira dodik i MZ!?
Ima još, ali mislim da je ovo za početak dosta.
fedor

#202 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by fedor »

ultima_palabra wrote:Eee... nekad su imali četvrtu najveću vojnu silu u Evropi... sad imaju propale američke diplomate i polupismene forumske trolove :D
Ma šta ti znaš! Pričaš nešto, a blage nemaš. Kako ti se zove ustav!? :D
osa

#203 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

Did wrote:
osa wrote:rješenje za bih je federacija etničkih jedinica, bez prava na otcjepljenje, po mogućnosti s dikontinuitetom teritorija kao praktičnom branom otcjepljenju....
Sve ostalo i nekako, ali kako bi povukao granicu u 2 mješovita kantona?
vrlo jednostavno, zato i navedoh "diskontinuitet teritorija", neka ljudi odluče većinom, na nivou općine, mjesne zajednice, sela, u kojem federalnom dijelu će živjeti...
bingov buraz

#204 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by bingov buraz »

fedor wrote:
Ženski Dr.Med wrote:jeli ti stvarno mislis da ce bosnjaci dati da se zatvore na nekih 30 % teritorije bih??
Prije nego ja tebi pojasnim to, pojasni ti meni slijedeće:
1. Zašto su se bošnjaci zatvorili na nekih 51% teritorije zajedno sa hrvatima?
2. Zašto su bošnjaci izdali Srebrenicu (to je javna tajna)?
3. Zašto ti isti bošnjaci idu kod dodika, koji negira genocid i hebe ih u zdrav mozak svaki čas?
4. Zašto bošnjaci nisu složni ni po čemu?
5. Zašto bošnjaci zabijaju nož u leđa jedan drugome?
6. Zašto bošnjak Haris blati Tihića što ovaj ide kod Dodika, a poslije toga sam sklopi neki sporazum u Radon Plazi?
7. Zašto su bošnjaci tako paglu, pa ne vide da im se svi sa strane smiju?
8. Zašto bošnjaci ne vide da se dodik sa njima igra?
9. Zašto bošnjaci nemaju jedinstven stav kao srbi iz rs-a?
10. Zašto bošnjaci pristaju bukvalno na sve što im servira dodik i MZ!?
Ima još, ali mislim da je ovo za početak dosta.
Jesi li ti komicar?Najozbiljnije pitam...
fedor

#205 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by fedor »

bingov buraz wrote: Jesi li ti komicar?Najozbiljnije pitam...
Boli te istina, hehehe. Ma ja. Kako si samo duhovit i zanimljiv....glava boli uši otpadaju... :lol:
ultima_palabra

#206 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by ultima_palabra »

fedor wrote:
ultima_palabra wrote:Eee... nekad su imali četvrtu najveću vojnu silu u Evropi... sad imaju propale američke diplomate i polupismene forumske trolove :D
:lol: Kad su Bošnjaci u tako lošoj situaciji, zašto onda Dodik, Čović, Montgomery i bratija imaju svakodnevne javne napade panike? Mi ovdje - nako, ono polako, saburamo 8-)
Znate vi vrlo dobro da mi vodimo 1:0 i imamo igrača više... samo svojom greškom možemo ispustiti prednost :zoka:
mO k3

#207 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by mO k3 »

fedore... ocito si mlad ;)
Nije nigdje zlatno pa ni kod vas ,ali evo ti jedan vijest Crna Gora: Zapaljena zastava Srbije!

Zasto,zasto,zasto je banana kriva??
Moses lake

#208 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Moses lake »

Rat nije imao pobjednika i tu je greska!
Neko je trebao da pobjedi,na zalost nije!
Sramota je reci u tzv medjunarodnoj zajednici zasto se BiH vjestacki odrzava?
Oni tamo su krivi i za Srebrenicu i Vukovar, ali i za Oluju i Bjesak
Ko kaze da narodi u BiH ne mogu zajedno? Mogu,ali sa dobrom ekonomijom i standardom
Onda moze i Gay parada u svakoj drzavi.
fedor

#209 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by fedor »

ultima_palabra wrote:
fedor wrote:
:lol: Kad su Bošnjaci u tako lošoj situaciji, zašto onda Dodik, Čović, Montgomery i bratija imaju svakodnevne javne napade panike? Mi ovdje - nako, ono polako, saburamo 8-)
Znate vi vrlo dobro da mi vodimo 1:0 i imamo igrača više... samo svojom greškom možemo ispustiti prednost :zoka:
o tome ja pričam :thumbup:
bingov buraz

#210 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by bingov buraz »

fedor wrote:
bingov buraz wrote: Jesi li ti komicar?Najozbiljnije pitam...
Boli te istina, hehehe. Ma ja. Kako si samo duhovit i zanimljiv....glava boli uši otpadaju... :lol:
E jebi ga :roll: nista nastavi...
fedor

#211 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by fedor »

Ženski Dr.Med wrote:fedore... ocito si mlad ;)
Nije nigdje zlatno pa ni kod vas ,ali evo ti jedan vijest Crna Gora: Zapaljena zastava Srbije!

Nisam dobio odgovore, ali hajd mlad sam, skontat ću sam! 8-)
Hajmo na drugu stranu, kakvo je rješenje po tebi prihvatljivo? Meni ovo ne izgleda nikako dobro!
mO k3

#212 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by mO k3 »

fedor wrote:
Ženski Dr.Med wrote:fedore... ocito si mlad ;)

Nisam dobio odgovore, ali hajd mlad sam, skontat ću sam! 8-)
Hajmo na drugu stranu, kakvo je rješenje po tebi prihvatljivo? Meni ovo ne izgleda nikako dobro!
smor si.... :zzzz:

Dosta je takih internet ratnika dolazilo na ovaj forum i nestalo ;)
Moses lake

#213 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Moses lake »

ultima_palabra wrote: :lol: Kad su Bošnjaci u tako lošoj situaciji, zašto onda Dodik, Čović, Montgomery i bratija imaju svakodnevne javne napade panike? Mi ovdje - nako, ono polako, saburamo 8-)
Ti se salis jel da???
Ko kaze da Dodik hoce van iz BiH? On hoce samo vlast i zna sta Srbi koji su bili u VRS (a ipak to su oni vecinski) zele da cuju.
A to je mnogo opasnije od pretnje referenduma itd,jer USA ima svojih problema pun ormar.
fedor

#214 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by fedor »

Ženski Dr.Med wrote: smor si.... :zzzz:
Kad nemaš argumenata za raspravu, najlakše je skretati s teme. Čuj internet ratnik!!? Odakle ti to!? Jel to "bošnjački" naziv :lol:
ultima_palabra

#215 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by ultima_palabra »

Moses lake wrote:
ultima_palabra wrote: :lol: Kad su Bošnjaci u tako lošoj situaciji, zašto onda Dodik, Čović, Montgomery i bratija imaju svakodnevne javne napade panike? Mi ovdje - nako, ono polako, saburamo 8-)
Ti se salis jel da???
Ko kaze da Dodik hoce van iz BiH? On hoce samo vlast i zna sta Srbi koji su bili u VRS (a ipak to su oni vecinski) zele da cuju.
A to je mnogo opasnije od pretnje referenduma itd,jer USA ima svojih problema pun ormar.
Ti stvarno misliš da se Dodik nešto pita tu? On je mečka koja igra kako iz Beograda zasviraju...
Moses lake

#216 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Moses lake »

ultima_palabra wrote:
Moses lake wrote:
Ti se salis jel da???
Ti stvarno misliš da se Dodik nešto pita tu? On je mečka koja igra kako iz Beograda zasviraju...
Veca je "sila" vecinskog misljenja Srba u RS,sto je potopilo politicku platformu npr jednog Bojana Bajica.
Zasto Bajic nema vecu podrsku medju Srbima u RS?
Srbija naravno to koristi,ali ima za sta da se i uhvati ;-)
mO k3

#217 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by mO k3 »

fedor wrote:
Kad nemaš argumenata za raspravu, najlakše je skretati s teme. Čuj internet ratnik!!? Odakle ti to!? Jel to "bošnjački" naziv :lol:
nemam volje da ti nesto argumentiram ili pokusam nesto dokazati ...jer takima kao ti mozak je ispran...
Nekako s proljeća

#218 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Nekako s proljeća »

:)

Ne postoji u ovom slučaju ''Mirni raspad''.
jazzer

#219 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by jazzer »

@ fedor

Ako su ti tacni podaci na profilu imas 24 godine. Skoro svi tvoji komentari spadaju u podforum ''Politika''.

Pa bolan ne bio, idi nadji djevojku, sprashi je koji put, idi u kafanu s rajom ali ne pricajte od Dodiku i
RS nego se zajebajite s djevojkama, cugajte, produvajte ako ima sta...

Ako si u mogucnosti otputuj negdje dalje od Sekovica, vidi malo svijeta, upoznaj druge i drugacije..

Dosao si na forum prije par dana i ti nama postavljas nekakva , blago receno, nebulozna pitanja i mrtav ozbiljan
trazis odgovore???

Odmori malo fedore...
osa

#220 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

jazzer wrote:@ fedor

Ako su ti tacni podaci na profilu imas 24 godine. Skoro svi tvoji komentari spadaju u podforum ''Politika''.

Pa bolan ne bio, idi nadji djevojku, sprashi je koji put, idi u kafanu s rajom ali ne pricajte od Dodiku i
RS nego se zajebajite s djevojkama, cugajte, produvajte ako ima sta...

Ako si u mogucnosti otputuj negdje dalje od Sekovica, vidi malo svijeta, upoznaj druge i drugacije..

Dosao si na forum prije par dana i ti nama postavljas nekakva , blago receno, nebulozna pitanja i mrtav ozbiljan
trazis odgovore???

Odmori malo fedore...

.ebote stalno se galami da se stari i potrošeni maknu od politike da puste mlađe snage, čovjek doše, ima dobru volju, a ti ga tjeraš, sakmo zato što niste istomišljenici, nemoj.......
fedor

#221 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by fedor »

Ženski Dr.Med wrote:
fedor wrote:
nemam volje da ti nesto argumentiram ili pokusam nesto dokazati ...jer takima kao ti mozak je ispran...
Bravo :thumbup:
ultima_palabra

#222 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by ultima_palabra »

Moses lake wrote:Veca je "sila" vecinskog misljenja Srba u RS,sto je potopilo politicku platformu npr jednog Bojana Bajica.
Srbija naravno to koristi,ali ima za sta da se i uhvati
Pa i Dodik je 10 godina imao tu negdje glasova kao i Bajić, malo više oko Laktaša... i šta se onda desilo?
Shvatite da Srbi u RS ne vode samostalno svoju politiku... kad se Srbija zabavi o sebi onda ćemo vidjeti približavanje stavova u BiH i neki dugoročni dogovor o uređenju zemlje.
osa

#223 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

ultima_palabra wrote:
Moses lake wrote:Veca je "sila" vecinskog misljenja Srba u RS,sto je potopilo politicku platformu npr jednog Bojana Bajica.
Pa i Dodik je 10 godina imao tu negdje glasova kao i Bajić, malo više oko Laktaša... i šta se onda desilo?
Shvatite da Srbi u RS ne vode samostalno svoju politiku... kad se Srbija zabavi o sebi onda ćemo vidjeti približavanje stavova u BiH i neki dugoročni dogovor o uređenju zemlje.
bogami to se nije desilo ima nekih 150 godina, a kada će ne znamo.....
kv99

#224 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by kv99 »

osa wrote:
Did wrote:
osa wrote:rješenje za bih je federacija etničkih jedinica, bez prava na otcjepljenje, po mogućnosti s dikontinuitetom teritorija kao praktičnom branom otcjepljenju....
Sve ostalo i nekako, ali kako bi povukao granicu u 2 mješovita kantona?
vrlo jednostavno, zato i navedoh "diskontinuitet teritorija", neka ljudi odluče većinom, na nivou općine, mjesne zajednice, sela, u kojem federalnom dijelu će živjeti...
Zasto to ne odes i predlozis na onom forumu gdje i kupis svoje " stavove " o podjeli drzave ? Reci to isto ali ih isto tako naupomeni da bi u tom slucaju ne bi bili u trecem kao sto se planira citav Vitez, Kiseljak, Zepce, Stolac, Grahovo, Drvar vec i Odzak i Orasje. Hajde im predlozi da bude treci entitet ali bez tih krajeva jer u njima nisu pobornici treceg u vecini pa se vrati da nam kazes sta ce ti reci ;-) Oni koji te filuju lazima koje plasiras kao "stav " dobro znaju da ne bi moglo ici kao sto tvrdite ali opet ponavljate jedne te iste lazi. Najveci pobornici podjele ne zele podjelu prema odluci vecine vec zele podjelu kao sto su zeljeli 92 , 96 i 2000 ali pitaj ih isto tako sta se promjenilo od tada :)
Moses lake

#225 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Moses lake »

ultima_palabra wrote:
Ne treba zaboraviti da Dodik prvi put je postao premijer RS uz pomoc Bosnjaka, a da je drugi put 2006 dosao na vlast u RS s pricom o referendumu.
Srbija moze da utice i da se zabavi o sebi,ali je pitanje kakvu ce definiciju o tome dati oni s Pala,Bijeljine ili Banjaluke?
Vrlo ce tesko Srbija se odreci BIH i Srba kada je mnogo Srba iz BIH sada u Srbiji i imaju jaki lobi....u tom pravcu Tadic podrzava Dodika a Dodik Tadica i tako okolo nakolo.
Locked