Da su babi muda...jutarnji wrote:Nista, cuj sta ces...pridruzi se tim procentima i skupa sa njima otfikari sebi kitu u znak protesta sto ti nedajuUkosheni wrote:Ne mislim da je ijedan od 3 naroda "nastrojen". Ali da 99% Srba, 90% Hrvata i dobar deo Bosnjaka zeli prosto naprosto razdvajanje to, naravno, vidim "ocinjim vidom". Sta cu.
da se cEpas.
Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
- nosara
#1076 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
- Real Khan
#1077 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
...ma bila bi opet BABA, ali sa mudimanosara wrote:Da su babi muda...jutarnji wrote:Nista, cuj sta ces...pridruzi se tim procentima i skupa sa njima otfikari sebi kitu u znak protesta sto ti nedajuUkosheni wrote:Ne mislim da je ijedan od 3 naroda "nastrojen". Ali da 99% Srba, 90% Hrvata i dobar deo Bosnjaka zeli prosto naprosto razdvajanje to, naravno, vidim "ocinjim vidom". Sta cu.
da se cEpas.
- bingov buraz
#1078 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Bice akbgd. i ta ozvanicena ubrzo,ko zeli sto da ne.osa wrote:oprosti, onda samo jednu....bingov buraz wrote:Ne cjepidlaci fali jedan zarez.osa wrote:
prozvede toi dvije nove nacije bosance i bošnjake srbe, zanimljivo...
- nosara
#1079 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
jutarnji wrote:...a evo i pricuvnog.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1080 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Kad ti se ne sviđa u kafani izađeš iz nje (ne nosiš inventar kafane niti pregrađuješ prostor), kad ti se ne sviđa na utakmici izađeš sa stadiona (ne nosiš stolicu sa stadiona, niti pregrađuješ tribinu), kad ti se ne sviđa u državi ti _______________________ (nadopuni analogijom iz prethodnih logičnih primjera).Ukosheni wrote:Ja zaista postujem tvoje frustracije, ako nista drugo jer je ljudski. Pitam i tebe: Srbi i Hrvati po tebi znaci hoce da zive s vama?nosara wrote: Vec ti rekoh, supci koji nece da zive s ljudima neka idu u tri lepe (tamo gdje si ti, otprilike)...
-
bicebolje
#1081 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Emocije se razletile na sve strane, pada mrak na oči a odgovor je krajnje jednostavan.Ukosheni wrote: 1) Sve je relativno, i da je nebo plavo (jer zna da bude i crno) i da su zene nezne (jer znaju da budu i grube).
I zato cemo u medjuvremenu da budemo nedefinisani, a svakako cemo punuditi i onima koji su definisani da budu sa nama nedefinisani. A sve dok su definisani necemo se igrati sa njima, uzeli su nam dudu dok smo bili bebe. Sto li Srbi i Hrvati nece s vama? I opet: zasto pokusavate (politicko Sarajevo) da se izmesate sa Srbima i Hrvatima kada je u krvi drustveno tkivo unisteno? Nemam odgovor.
2) To drzavjanstvo je opet igranje sa recima, kao i konstantno spominjanje reci "genocid". Nema sumnje zasto, ali je zanimljivo koliko dugo, bez preseka stanja i analize rezultata, eventualne korekcije plana ili necega treceg. Srbi i Hrvati nece s vama, i vi ste ko uvredjene snase ostali u cudu, iako to znate, ali eto Montgomeri rekao. Gledao sam onog voditelja kao da ga je grom pogodio kad ga je slusao.
Sto se tice nacionane manjine, stvarno mi je deplasirano demantovati ii potvrdjivati sta je Badinter rekao. Cak i da je tako, sto kaze Montgomeri, slusaj me dobro: Srbi i Hrvati nece s vama. Pitanje je bilo zasto je nacionalna drzava za vas propast kako tvrdite? To sam zamolio da odgovorite, ja to gledam kao tumacenje vase politike, ili mozda tvrdis da je imate vec?
1) Pitanje šta oće Hrvati, Srbi, Bošnjaci danas je nebitno. Da to što hoće mogu ostvariti ne bi se gubile godine i životi. Jedni su se borili za unitarnu BiH a drugi za razvaljenu BiH. Rat je stao, ni jedna strana nije pobjedila ali ni izgubila. Očekivati da bilo ko danas promjeni mišljenje i izgubi rat u miru za pregovaračkim stolom je iluzorno, ne treba postavljati ni logička ni nelogička pitanja ni činjenice ni bilo šta drugo. Previše je krvi isteklo i na jednoj i na drugoj strani da bi se pričalo na taj način.
Bitno je šta hoće MZ. Njima se ne mogu suprostaviti ni jedni ni drugi ni treći i oni će kad tad morati riješiti našu zavrzlamu jer EU mora postati jedinstvena a bez ovih naših područja to fizički nije moguće. Dijametralno suprostavljeni stavovi se mogu riješiti isključivo porazom jednih ili drugih. Kako će se to završiti vidićemo.
2) Bošnjaci već imaju nacionalnu državu. Sa druge strane ne mogu samostalno upravljati sa njom već moraju konsultovati manjine koje su se ratom izdigle iz statusa klasične manjine u nešto drugo i ostvarile teritorijanu autonomiju na entitetski ili kantonalni način. To naravno nije ono što Bošnjaci žele ali... opet se vraćamo na prvi odgovor.
- exliberal
#1082 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Znaci ako idemo tom logikom bosnjacima i hrvatima se nije zivjelo u mini Jugoslavij ( velikoj srbij kako neki to zovu) pa su gradjaski glasali i izglasali da izadju (demokratski predglasali srbe ).....sad da se srbi i hrvati gradjanski izjasne ( isto tako demokratski preglasaju bosnjake) da nezele da zive u ovakoj BiH, da zele da se odvoje na teritorijama na kojim su vecina ( znam da ce neki odmah reci nemoze to jer su teritorije nastale ratom....ali koja drzava nije nastala ratom?) onda oni bi morali da isele...jebiga nevalja ti logika.....ah da zaboravio sam bosna postoji 1000 godina....izvinjavam se1946 wrote:Kad ti se ne sviđa u kafani izađeš iz nje (ne nosiš inventar kafane niti pregrađuješ prostor), kad ti se ne sviđa na utakmici izađeš sa stadiona (ne nosiš stolicu sa stadiona, niti pregrađuješ tribinu), kad ti se ne sviđa u državi ti _______________________ (nadopuni analogijom iz prethodnih logičnih primjera).Ukosheni wrote:Ja zaista postujem tvoje frustracije, ako nista drugo jer je ljudski. Pitam i tebe: Srbi i Hrvati po tebi znaci hoce da zive s vama?nosara wrote: Vec ti rekoh, supci koji nece da zive s ljudima neka idu u tri lepe (tamo gdje si ti, otprilike)...
Nego jedno pitanje
Ako je Montgomery toliko minoran kao sto mnogi ovdje tvrde zasto se onda toliko raspravlja o njegovoj izjavi. Ako se neki srbin ili hrvat javio ovdje da "pohvali i pozdravi " ovu izjavu to bi trebao biti njegov problem jer Montgomeri je preama vasem misljenju niko i nista. Imam osjecaj da se mnogi ovdje panicno boje da Montgomeri nije samo izvidnica nove zvanicne politike.
- Vitez Koja
#1083 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Rece i osta ziv...vauuu. Ratom se izdigle iz statusa manjine...ovdje cu stati, jer svako onaj ko je bio ovdje u ratu ili je upoznat sa onim sta desavalo u BiH ce ostat zaledjen i zgadjen sa ovim gore navedenim. Bravo!!! Ostvarivanje svojih prava i legitimiteta ostvarivati na ubijanju i zatiranju...ma, bravo!!!!bicebolje wrote:Emocije se razletile na sve strane, pada mrak na oči a odgovor je krajnje jednostavan.Ukosheni wrote: 1) Sve je relativno, i da je nebo plavo (jer zna da bude i crno) i da su zene nezne (jer znaju da budu i grube).
I zato cemo u medjuvremenu da budemo nedefinisani, a svakako cemo punuditi i onima koji su definisani da budu sa nama nedefinisani. A sve dok su definisani necemo se igrati sa njima, uzeli su nam dudu dok smo bili bebe. Sto li Srbi i Hrvati nece s vama? I opet: zasto pokusavate (politicko Sarajevo) da se izmesate sa Srbima i Hrvatima kada je u krvi drustveno tkivo unisteno? Nemam odgovor.
2) To drzavjanstvo je opet igranje sa recima, kao i konstantno spominjanje reci "genocid". Nema sumnje zasto, ali je zanimljivo koliko dugo, bez preseka stanja i analize rezultata, eventualne korekcije plana ili necega treceg. Srbi i Hrvati nece s vama, i vi ste ko uvredjene snase ostali u cudu, iako to znate, ali eto Montgomeri rekao. Gledao sam onog voditelja kao da ga je grom pogodio kad ga je slusao.
Sto se tice nacionane manjine, stvarno mi je deplasirano demantovati ii potvrdjivati sta je Badinter rekao. Cak i da je tako, sto kaze Montgomeri, slusaj me dobro: Srbi i Hrvati nece s vama. Pitanje je bilo zasto je nacionalna drzava za vas propast kako tvrdite? To sam zamolio da odgovorite, ja to gledam kao tumacenje vase politike, ili mozda tvrdis da je imate vec?
1) Pitanje šta oće Hrvati, Srbi, Bošnjaci danas je nebitno. Da to što hoće mogu ostvariti ne bi se gubile godine i životi. Jedni su se borili za unitarnu BiH a drugi za razvaljenu BiH. Rat je stao, ni jedna strana nije pobjedila ali ni izgubila. Očekivati da bilo ko danas promjeni mišljenje i izgubi rat u miru za pregovaračkim stolom je iluzorno, ne treba postavljati ni logička ni nelogička pitanja ni činjenice ni bilo šta drugo. Previše je krvi isteklo i na jednoj i na drugoj strani da bi se pričalo na taj način.
Bitno je šta hoće MZ. Njima se ne mogu suprostaviti ni jedni ni drugi ni treći i oni će kad tad morati riješiti našu zavrzlamu jer EU mora postati jedinstvena a bez ovih naših područja to fizički nije moguće. Dijametralno suprostavljeni stavovi se mogu riješiti isključivo porazom jednih ili drugih. Kako će se to završiti vidićemo.
2) Bošnjaci već imaju nacionalnu državu. Sa druge strane ne mogu samostalno upravljati sa njom već moraju konsultovati manjine koje su se ratom izdigle iz statusa klasične manjine u nešto drugo i ostvarile teritorijanu autonomiju na entitetski ili kantonalni način. To naravno nije ono što Bošnjaci žele ali... opet se vraćamo na prvi odgovor.
- osa
#1084 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
raspravlja se zato što postoje različita mišljenja, da nije tako ne bi bilo ni rasprave, pa ovakve teme su pretresane već puno puta i bez montgomerya....
- haubica_i_to_teshka
#1085 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Na shta spade "deveta", nekad su se tu obrazovali pokojni Djindjic ,Ceda, Dragan Djilas...Ukosheni wrote:Kakav forumnosara wrote: Ti nisi glup ko kurac, ti si kurac kao takav...
- bingov buraz
#1086 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Sve ok nije problem ko razmislja taj i grijesiexliberal wrote: Znaci ako idemo tom logikom bosnjacima i hrvatima se nije zivjelo u mini Jugoslavij ( velikoj srbij kako neki to zovu) pa su gradjaski glasali i izglasali da izadju (demokratski predglasali srbe ).....sad da se srbi i hrvati gradjanski izjasne ( isto tako demokratski preglasaju bosnjake) da nezele da zive u ovakoj BiH, da zele da se odvoje na teritorijama na kojim su vecina ( znam da ce neki odmah reci nemoze to jer su teritorije nastale ratom....ali koja drzava nije nastala ratom?) onda oni bi morali da isele...jebiga nevalja ti logika.....ah da zaboravio sam bosna postoji 1000 godina.... izvinjavam se![]()
Napisah vec da bi se tema odavno ugasila da nema dezurnih podgrijavaca tj. u praksi gdje stane @ukosheni nastavi @bice bolje kad njemu istekne smjena preuzme @exliberalexliberal wrote: Nego jedno pitanje
Ako je Montgomery toliko minoran kao sto mnogi ovdje tvrde zasto se onda toliko raspravlja o njegovoj izjavi. Ako se neki srbin ili hrvat javio ovdje da "pohvali i pozdravi " ovu izjavu to bi trebao biti njegov problem jer Montgomeri je preama vasem misljenju niko i nista. Imam osjecaj da se mnogi ovdje panicno boje da Montgomeri nije samo izvidnica nove zvanicne politike.
- jutarnji
#1087 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Ne znam gdje ti vidis raspravu?exliberal wrote:Ako je Montgomery toliko minoran kao sto mnogi ovdje tvrde zasto se onda toliko raspravlja o njegovoj izjavi.
Osjecaj te vara, zar je tesko skontati da se raja zajebaje sa ovom ekipom koja je jedva docekala nebuloznu izjavuexliberal wrote: Imam osjecaj da se mnogi ovdje panicno boje da Montgomeri nije samo izvidnica nove zvanicne politike.
nekog wannabe diplomate? Montgomery who?
- nosara
#1088 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Rasprava je u 90% slucajeva reakcija na provokacije mediokriteta kao sto si ti...exliberal wrote: Znaci ako idemo tom logikom bosnjacima i hrvatima se nije zivjelo u mini Jugoslavij ( velikoj srbij kako neki to zovu) pa su gradjaski glasali i izglasali da izadju (demokratski predglasali srbe ).....sad da se srbi i hrvati gradjanski izjasne ( isto tako demokratski preglasaju bosnjake) da nezele da zive u ovakoj BiH, da zele da se odvoje na teritorijama na kojim su vecina ( znam da ce neki odmah reci nemoze to jer su teritorije nastale ratom....ali koja drzava nije nastala ratom?) onda oni bi morali da isele...jebiga nevalja ti logika.....ah da zaboravio sam bosna postoji 1000 godina....izvinjavam se![]()
Nego jedno pitanje
Dakle, SFRJ je bila savezna drzava, a BiH nije... Tacka...
Sto se tice montija, to je jedini bivsi diplomata koji je smijenjen i nije se usudio vratit kuci, vec se nastanio u zemlju u kojoj je bio ambasador... I kriminalac, ujedno... Supak, jednom rjecju... On je poslije 5. oktobra poslao izvjestaj u ameriku u kojem je naveo da ce Otpor preuzeti vlast... Toliko o njegovom politickom profilu i sposobnosti predvidjanja dogadjaja... Nema sanse da ce takav majmun biti "izvidnica" nove "politike"...
- fedor
#1089 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Zna se koja je strana pobijedila a koja izgubila, čak i ti to znaš, samo te malo istina boli!bicebolje wrote: 1) Pitanje šta oće Hrvati, Srbi, Bošnjaci danas je nebitno. Da to što hoće mogu ostvariti ne bi se gubile godine i životi. Jedni su se borili za unitarnu BiH a drugi za razvaljenu BiH. Rat je stao, ni jedna strana nije pobjedila ali ni izgubila.
Bošnjaci kao i svi "normalni, razumni" ljudi u ovoj državi žele DRŽAVU! I to ne bilo kakvu nego funkcionalnu, u kojoj će se ispred hebenih nacionalnih ciljeva i interesa staviti interes društva kao cjeline. A to je posao, obrazovanje, zdravstvo itd., isl. To što srbčići žele da se otcijepe od države, to neće ići. Može se o tome sanjati, ali vi niste jedini u svijetu koji sanjaju tako nešto. A ova država mora i može da ide naprijed.bicebolje wrote: 2) Bošnjaci već imaju nacionalnu državu. Sa druge strane ne mogu samostalno upravljati sa njom već moraju konsultovati manjine koje su se ratom izdigle iz statusa klasične manjine u nešto drugo i ostvarile teritorijanu autonomiju na entitetski ili kantonalni način. To naravno nije ono što Bošnjaci žele ali... opet se vraćamo na prvi odgovor.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1090 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Chmoljo: Rješenje za ovu temu je mirno ključanje
dobitnici nekad večeras...
dobitnici nekad večeras...