Nije mi jasno sta ima toliko lijepo u zivotu sa 'samim sobom'. Mozda tebi treba samo vece ogledalo.Ukosheni wrote:Svasta. Evo pobedio si. Valjda i ovo necemu koristi.harisl wrote: Kakve veze ima Kladusa? Bosanska Krajina je jedan od bitnih razloga zasto je nemoguce podijeliti BiH. Isto kao sto je RS sastavljena iz dva dijela.
Znaci opet 50+% onih koji nemaju gdje (Kladusa? Opet mi nije jasno...) i zasigurno dobar postotak Srba i Hrvata koji zele BiH ovakvom kakva jeste. Znam da je to tesko shvatiti, ali ljudi zaista zele da zive u ovoj drzavi.
Da ponovim, demokratija u BiH je daleko (ali stvarno daleko) ispred demokratije u Srbiji i Hrvatskoj. BiH ima tri konstitutivna naroda koji uzivaju tu demokratiju i imaju dovoljno prostora da BiH urede po svom ceifu. Vrijeme kada se strecalo na Dodikovu buku je proslo, okrenulo se radu i zivotu i to je to. Nema dalje. Ubjedjivati ljude da im svi prijatelji moraju biti iz njihovog naroda vise ne drzi vodu. U zemlji u kojoj makar pola ljudi nisu 'tvoji' bi zaista bilo steta ogranicavati se na tako glup nacin...
I da je tako sta onda?
Taj proces dozivljava kulminaciju kroz uzimanje svoje sudbine u svoje ruke. Demokratija je lepa stvar.
Pitam se zasto se ikada i "strecalo"
Narod je glup, ali voli demokratiju. Narod Srba i narod Hrvata misli da ga vi ogranicavate u razvoju.
Po tebi je sljedeca stepenica 'razvoja' jednog drustva da imas prijatelje (a valjda nisi toliko zadrt da ne mozes imati prijatelje iz drugog naroda) koji ce imati manja prava od tebe, pa ce onda da se odsele negdje drugo da bi imali veca prava od onih kao sto si ti, da bi onda potjerali te kao sto si ti da dodju tu gdje si ti i uzivaju ta veca (a ustvari sada ista) prava koja ti imas. Pa to se moze i bez selenja. Ja bih se toga stidio. Primjer evolucije u suprotnom pravcu. I sta onda kada ste svi isti?
Vecina ljudi u BiH zeli da zivi u toj drzavi. A stepen razvoja i prosperiteta u komsiluku samo potvrdjuje da i nisu tolike budale...