Svasta. Evo pobedio si. Valjda i ovo necemu koristi.harisl wrote:Kakve veze ima Kladusa? Bosanska Krajina je jedan od bitnih razloga zasto je nemoguce podijeliti BiH. Isto kao sto je RS sastavljena iz dva dijela.Ukosheni wrote: Ne bih da te razocaram, ali cu se i izloziti riziku da me "pokopas".... od vasih 50% niste svi kao sto hocete da verujete ovde na Internetu. Sifra: Kladusa. Alternativne sifre takodje postoje. Rekao sam potkopavate maksimalno artikulisanje opcije razdvajanja u svom narodu. Namerno ne procenjujem koliko, mada imam procenu.
Pozamasan broj Srba? Koliko 1,2,3,4,5 posto ili koliko?
Hrvata? Njih mozda ima vise, tu si u pravu. mozda 10%. U Tuzli, Sarajevu...
Kako onda vecina covece?!
Demokratija se nastavlja, zaustavljanje rata je bio predusov. Sad je jedini put potpuno artikulisanje teznji naroda. Mehanizmi vlasti treba da suze narodu, a ne obratno, da forum nekog sajta gusi stremljenja, kao ovde.
Oseti se ipak pomak.
Znaci opet 50+% onih koji nemaju gdje (Kladusa? Opet mi nije jasno...) i zasigurno dobar postotak Srba i Hrvata koji zele BiH ovakvom kakva jeste. Znam da je to tesko shvatiti, ali ljudi zaista zele da zive u ovoj drzavi.
Da ponovim, demokratija u BiH je daleko (ali stvarno daleko) ispred demokratije u Srbiji i Hrvatskoj. BiH ima tri konstitutivna naroda koji uzivaju tu demokratiju i imaju dovoljno prostora da BiH urede po svom ceifu. Vrijeme kada se strecalo na Dodikovu buku je proslo, okrenulo se radu i zivotu i to je to. Nema dalje. Ubjedjivati ljude da im svi prijatelji moraju biti iz njihovog naroda vise ne drzi vodu. U zemlji u kojoj makar pola ljudi nisu 'tvoji' bi zaista bilo steta ogranicavati se na tako glup nacin...
I da je tako sta onda?
Taj proces dozivljava kulminaciju kroz uzimanje svoje sudbine u svoje ruke. Demokratija je lepa stvar.
Pitam se zasto se ikada i "strecalo"
Narod je glup, ali voli demokratiju. Narod Srba i narod Hrvata misli da ga vi ogranicavate u razvoju.