kad se sjetim sankanja po alipasinom od andrija raso skole pa do kospicara lirima...a tek crna staza ispred cetinske 6-8 pa u a fazu...uvjek dobar gost wrote:Nije to bit... igrali smo i mi Comodora i Spectruma.. ali po snijegu recimo niko me u kuću nije mogao utjerati, samo presvlačenje i noga...fuce igrali, sanlkali se, skijice one male...karanana wrote:Nema vise ni sankasa ispred moje zgrade, nema ni fudbalera, na livadi ispred zgrade bi se znale po dvije utakmice u isto vrijeme igrati sa jos 2-3 tima raje koja je cekala sa strane da zaigra. nema slicica, klikera.....pa dobro, vremena se mjenjaju, mozda ce ova danasnja djeca za 20 godina plakati kao mi i govoriti nema playstationa, nema kompjutera, nema dvd-a....jebi ga sto je danas fazon to je sutra proslost, ko smo mi da kazemo da je nase djetinjstvo bilo perfektno a njihovo ne valja nista.
Mada dijelom se slažem (svako vrijeme ima svoj način provoda)... ali svejedno kvartovi su prazni i bez duše one nekadašnje i šmeka...
Ko spomenu sankalište na KOvačima..... prejako je bilo iako smo mi na alipašinom imali one padine... nije nam bilo mrsko zapucati sa sankama na Kovače...
Il spuštanje sankama niz Trebević...... ludnicaaaaaaaaa !!!!
cigara iza skole ili penjanje na skolu...
sjebacu se danas