Naravno da ih ima. Ja sam u njemu već 24 godine. Da je meni moj muž kojim slučajem postavljao ikakve zahtjeve, ili ja njemu - adio. To su principi. Takva sam kakva sam, ili me prihvati takvu ili nađi sebi tijesto koje ćeš mijesiti i oblikovati po svojoj želji.Skijaš wrote:Ima, naravno da ima.raskopusa wrote:nema dobrih gradjanskih brakova gdje se podjednako postuju oba roditelja.
Mješano meso
- dalmatinka
#51 Re: Mješano meso
-
palermo
#52 Re: Mješano meso
predmijevam govoriš iz sopstvenog iskustva.....ili ipak ne?ifas wrote: a ljudi iz mjesanog mesa najbolje znaju koliko je tesko voditi harmonican zivot a kvazi postovati obje strane.
Apsolutno, jebo ti dobrog glumca ili scenaristu sa ovakvim stavovima.by tvsabina
Cenzurisati svaki film u kom se pojavljuje ukoliko je režiserima filmova u kojima on glumi važnija "umjetnička" strana.
Strašno.
- ifas
#53 Re: Mješano meso
Baptistickoj, protestantskoj, evangelistickoj ... sve je to isto ...JThomas wrote:pa baš katoličkoj?
ko nam zlo mislio...
predmijevam govoriš iz sopstvenog iskustva.....ili ipak ne?palermo wrote:ifas wrote: a ljudi iz mjesanog mesa najbolje znaju koliko je tesko voditi harmonican zivot a kvazi postovati obje strane.
relativno sopstvenog, jer radim sa likom i svaki dan ga slusam, i vidim kroz kakve probleme prolazi. zajedno idemo na dzume ali on svog sina ne smije povesti na istu jer bi u kuci bilo ratO
- JThomas
#54 Re: Mješano meso
ma ja, sve su to kjafiri...
- Skijaš
#55 Re: Mješano meso
Dakle, prije braka oni sjeli, razgovarali i dogovorili se da će djecu odgajati kao muslimane kako bi se djeca lakše uklopila, da bi se kod nje naknadno stvorile dileme ? Ili je on negdje usput našao boga, iznenadivši i nju i sebe ? Jer ako je ovo drugo, takvih primjera imaš širom svijeta i u situacijama gdje su roditelji iste etničke pripadnosti.ifas wrote:relativno sopstvenog, jer radim sa likom i svaki dan ga slusam, i vidim kroz kakve probleme prolazi. zajedno idemo na dzume ali on svog sina ne smije povesti na istu jer bi u kuci bilo ratOpalermo wrote:predmijevam govoriš iz sopstvenog iskustva.....ili ipak ne?
- sinuhe
#56 Re: Mješano meso
Da, to mi je malo cudno da vjernik musliman ozeni cafirku.
- fatamorgana
#57 Re: Mješano meso
Ma šta čudno, nepojmljivo ....sinuhe wrote:Da, to mi je malo cudno da vjernik musliman ozeni cafirku.
- Drvosjeca iz Dejcica
#58 Re: Mješano meso
Znaš li ti koliko je brakova doslovno u krvi završilo a oboje su bili iste vjere? Ja poznajem ljude koji su iste vjere, idu u džamiju, djeca također ali se redovno psuje Bog, vara se sa strane, sa komšijama na ratnoj nozi, djeca bez poštovanja prema starijima...itd. Mislim da su jednonacionalni brakovi, odnosno ljudi u jednonacionalnim brakovima, vrlo ograničeni, rekao bih primitivni, puni predrasuda, nerazumijevanja i površni. Ovo podkrepljujem činjenicom da danas imamo mnogo više tzv. vjernika i jednonacionalnih brakova ali mnogo manje morala na ulici, poštovanja prema starijima, nemoćnima i mnogo više socijalne nepravde nego u bivšem sistemu. Biću tako hrabar pa reći da su jednonacionalni brakovi rak rana ovog društva jer se ta djeca iz takvih brakova od malih nogu uče rasizmu, nacionalnoj netrpeljivosti, aparthejdu, diskiminaciji i nemoralnom ponašanju.ifas wrote:Dosta vas ovdje kao i obicno komentarise iz nekog neutralnog ugla sa tendencijama klasicnog forumskog palamudjenja.
Ovo sto on govori uopste toliko neistinito, znate li vi samo koliko je mjesanih brakova u krvi zavrsilo u proteklom ratu ?
Eno vam primjer najpoznatiji doktora Ese iz Kozarca, Prijedora odakle je vec.
I dan danas ti ljudi u vremenu sve izrazenijih nacionalnih i vjerskih podjela se suocavaju sa jos vecim problemima nego u ratu.
Imam bliskog prijatelja koji je ozenio amerikanku, nije uopste eto BiH u pitanju, niti sokica, niti vlahinja, niti turkinja nego skroz druga vjera i druga nacija. Lik je religiozan, hadz, fazoni sve, i zena mu je solidarna ka njegovom postivanju vjere 300%, medjutim, svom dijetu ne smije, zarad tog kao sto se u tekstu kaze, mira u kuci, pisnut o Islamu, vrijednostima i ljepoti istog, dok djete djete odrasta u okruzenju gdje su Bozic i Uskrs i slicni praznici svakodnevnica i gdje nema izbora birati da li mu se svidja ili ne, nego upija taj nacin katolickog zivota u katolickoj zemlji (manite mi sad onih prica u americi ima 300 razlicitih nacija i konfesija dobro se zna kakva je to zemlja).
Mislim da svako ima pravo na svoj nacionalni i vjerski identitet i da niko ne zasluzuje da lebdi ni na nebu ni na zemlji, a ljudi iz mjesanog mesa najbolje znaju koliko je tesko voditi harmonican zivot a kvazi postovati obje strane.
A ta amerikanka i taj naš hairlija...tu nije bilo ljubavi ni koliko zrno pijeska.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#59 Re: Mješano meso
FFC wrote:
Kako je ista poruka? Nauka i religija nije jedno te isto. Na primjer, nauka prije nego sto zakljuci neku stvar koristi naucni metod da obori ili potvrdi hipotezu. To je ono što treba da se uči u školi. Istina bez ikakvih predrasuda.
Druga poruka je da postoje "istine" koje nam prenose "nasi preci" i "svete knjige". Te vrste "istina" su: Ne valja mješani brak ili ako umreš za vjeru čeka te božija nagrada. Ove vrste "istina" nisu istine već demagoška naklapanja za retardirane ljude.
Ne možemo reći da je i jedno drugo isto a pogotovo ne možemo dopustiti da se ravnopravno uče u javnoj školi. Ne zato što ja hoću da svi misle kao ja, već prosto, što učeći djecu laži pretvaramo ih u morone koji će neminovno da razmišljaju baš kao ovaj debil. Vjerovaće da postoje "vrijednosti" koje su vrijednosti samo zato što su nas to naučili u familiji ili školi koliko god imali nesreću da ste rođeni u primitivnoj familiji ili idete u tako lošu školu. Mišljenja sam da od djece ne treba proizvoditi retarde i fašiste koliko kod im roditelji bili primitivni pokušali da ih nauče vjeri. To je zlostavljanje i ako igdje država ima posla, onda je to da sprečava zlostavlčjanje djece.
Nacija: Bošnjak
Vjera: Islam
Jezik: Bosanski
Ovo zahtjeva subverzivne aktivnosti pa ću učiti djecu da dižu tri prsta kad se javljaju na času
- Chisum
#60 Re: Mješano meso
Interesantno je kako se na ovaj enterokolitis od "kolumne" i ovo ulojeno govece odmah lijepe bas oni za koje sam mogao da stavim sto keka da ce da napisu kako se slazu....
A sam tekst.... Mora da ga je pisao onim patrljkom od ruke...
Dugo nesto gluplje nisam procitao.
A sam tekst.... Mora da ga je pisao onim patrljkom od ruke...
Dugo nesto gluplje nisam procitao.
- O'zone
- Globalni moderator
#61 Re: Mješano meso
Mi ga baš bolujemo od neke jebene bolesti "prebrojavanja krvnih zrnaca" 
-
palermo
#62 Re: Mješano meso
dobra ti ta kovanica relativno sopstvenogifas wrote: relativno sopstvenog, jer radim sa likom i svaki dan ga slusam, i vidim kroz kakve probleme prolazi. zajedno idemo na dzume ali on svog sina ne smije povesti na istu jer bi u kuci bilo ratO
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#63 Re: Mješano meso
misliš na američki pasoš?palermo wrote:dobra ti ta kovanica relativno sopstvenogifas wrote: relativno sopstvenog, jer radim sa likom i svaki dan ga slusam, i vidim kroz kakve probleme prolazi. zajedno idemo na dzume ali on svog sina ne smije povesti na istu jer bi u kuci bilo ratO.....fino su ti ljudi rekli, što se ženio ćafirkom, ako mu je toliko važno da mu sin ide na džumu....mogao se barem raspitati šta znači multietnički brak...da on po svojoj definiciji traži ljude širokih vidika, traži toleranciju, sposobnost prihvatanja drugog i drugačijeg, spremnost odricanja dijela sebe da bi zauzvrat dobio nešto drugo, vrijednije....i da ne nabrajam dalje...
- fatamorgana
#64 Re: Mješano meso
U tome je poAnta cEle priče,JoseMujica wrote: misliš na američki pasoš?
-
palermo
#65 Re: Mješano meso
ne baš....tačnije rečeno, ne,ne mislimJoseMujica wrote:misliš na američki pasoš?palermo wrote:dobra ti ta kovanica relativno sopstvenogifas wrote: relativno sopstvenog, jer radim sa likom i svaki dan ga slusam, i vidim kroz kakve probleme prolazi. zajedno idemo na dzume ali on svog sina ne smije povesti na istu jer bi u kuci bilo ratO.....fino su ti ljudi rekli, što se ženio ćafirkom, ako mu je toliko važno da mu sin ide na džumu....mogao se barem raspitati šta znači multietnički brak...da on po svojoj definiciji traži ljude širokih vidika, traži toleranciju, sposobnost prihvatanja drugog i drugačijeg, spremnost odricanja dijela sebe da bi zauzvrat dobio nešto drugo, vrijednije....i da ne nabrajam dalje...
- It_is_a_Leclerc
#66 Re: Mješano meso
Tekst je fašistički, autor je fašista, kao i svi oni koji podržavaju ili se slažu, u potpunosti ili djelimično, s navedenim verbalno-literarnom bljuvotinom.
Nema tu puno filozofije.
Nema tu puno filozofije.
- cyprus
#67 Re: Mješano meso
Ovu glupost sam često puta čuo, međutim u stvarnosti nisam mogo potvrditi da je tačna... Ne znam baš mnogo nacionalista među miješanim mesommuzicar_iz_parka wrote:...Čak sam primjetio da djeca iz mješanih brakova iz određenih kompleksa budu veći nacionalisti nego njihovi vršnjaci iz jednonacionalnih brakova zbog razloga pokazivanja prijateljima svoju pripadnost prema B-H-S narodu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#68 Re: Mješano meso
Najgori koljači i monstrumi su u proteklom ratu potekli upravo iz jednonacionalnih porodica ali to ove dušebrižnike ne brine.cyprus wrote:Ovu glupost sam često puta čuo, međutim u stvarnosti nisam mogo potvrditi da je tačna... Ne znam baš mnogo nacionalista među miješanim mesommuzicar_iz_parka wrote:...Čak sam primjetio da djeca iz mješanih brakova iz određenih kompleksa budu veći nacionalisti nego njihovi vršnjaci iz jednonacionalnih brakova zbog razloga pokazivanja prijateljima svoju pripadnost prema B-H-S narodu.
- %tacno*
#69 Re: Mješano meso
Ja sa tim nemam problema. Neka se handri ko skim hoce samo mene neka ne diraju.
Sve dok postoji religija bit ce i takvih podjela. Rijetko se ko odlucuje za ''mijesanje'' ako je vjernik.
Cak neki kardinali otvoreno pozivaju na ne mijesanje.
Nisu to ni velike pojave u Svijetu kao sto im mi dajemo znacaj jer se nalazimo na takvom (mijesanom) prostoru.
Sve dok postoji religija bit ce i takvih podjela. Rijetko se ko odlucuje za ''mijesanje'' ako je vjernik.
Cak neki kardinali otvoreno pozivaju na ne mijesanje.
Nisu to ni velike pojave u Svijetu kao sto im mi dajemo znacaj jer se nalazimo na takvom (mijesanom) prostoru.
-
HM 2011
#70 Re: Mješano meso
naj super jači dio izvinjenja pučanstvu je :
Mješano meso se razlikuje od faširanog mesa ?
posljednji pokušaj brice.....
Nego meni nisu jasni ljudi sa konfliktima oko religijske pripadnosti djece:
1. Ako su oboje vjernici različitih vjeroučenja - djete bi trebalo vjerovati ?
2. U šta će vjerovati na roditeljima je da se dogovore ali to može biti samo jedna opcija.
3. Sve ostalo je za porodičnog savjetovališta.
Vezano za izbor ko će koga oženiti - kao mora biti neke specifične vjere - to teško da odlučuju ljudi ! To je sudbina ! Možeš ti željeti svašta ali na kraju ćeš dobiti tačno ono što ti je propisano !
Kukanje i zaklinjanje majčinim mlijekom, te posljedično proklinjanje zbog sudbine - nema pozitivnog efekta....
Ako ti smeta odrekni se svog djeteta putem novina i gotovo.
(al gdje će to prosječni roditelj uraditi - to je sramota - a nije mu sramota proklinjati sudbinu svog djeteta)....
Ukratko -
Utter, long lasting and stinking bull s. as a product of environmental brain washing exchange.
Što znači: sjede kone i tračaju nekog i pritom tračajući utvrde da to nešto što ogovaraju nije dobro, te da je opravdano tračati (trebaju se kloniti trača pod jedan, pod dva trebaju sagledati situaciju u cjelini i razmišljati šta je to ponukalo nekoga na takve aktivnosti - međutim kad tračaju - samo pričaju ružno - i kao da se raduju dok "sažaljevaju" tog što tračaju), nakon toga odu kući odgajaju djecu, djeca dobiju unuke, unuci dođu u istu situaciju i voila - bull shit !
Što neko reče kunu se Bogom (naravno lažno) kao da su išli u osnovnu sa istim, a kamo li šta drugo - al strogo prvi safovi....
E kakve sam se ja gamadi nagledao i naslušao a tek sam počeo gledati i slušati.... Sumnjam da bi takve i šerijat doveo u red, prokleto pa makar.
nego da zaključimo
1. Mješano i faširano meso su različiti pojmovi.....
2. Ne čudi me da me ovakvi ljudi smatraju blesavim, jer toliko zavjesa imaju preko očiju da izgleda ne vide sebe i svoje probleme, zatim probleme iz svoje neposredne okoline, a rado bi rješavali prekookeanske probleme - dok takvi ne dođu pameti na bilo koji način nema nama svima naprijed.
Mješano meso se razlikuje od faširanog mesa ?
posljednji pokušaj brice.....
Nego meni nisu jasni ljudi sa konfliktima oko religijske pripadnosti djece:
1. Ako su oboje vjernici različitih vjeroučenja - djete bi trebalo vjerovati ?
2. U šta će vjerovati na roditeljima je da se dogovore ali to može biti samo jedna opcija.
3. Sve ostalo je za porodičnog savjetovališta.
Vezano za izbor ko će koga oženiti - kao mora biti neke specifične vjere - to teško da odlučuju ljudi ! To je sudbina ! Možeš ti željeti svašta ali na kraju ćeš dobiti tačno ono što ti je propisano !
Kukanje i zaklinjanje majčinim mlijekom, te posljedično proklinjanje zbog sudbine - nema pozitivnog efekta....
Ako ti smeta odrekni se svog djeteta putem novina i gotovo.
(al gdje će to prosječni roditelj uraditi - to je sramota - a nije mu sramota proklinjati sudbinu svog djeteta)....
Ukratko -
Utter, long lasting and stinking bull s. as a product of environmental brain washing exchange.
Što znači: sjede kone i tračaju nekog i pritom tračajući utvrde da to nešto što ogovaraju nije dobro, te da je opravdano tračati (trebaju se kloniti trača pod jedan, pod dva trebaju sagledati situaciju u cjelini i razmišljati šta je to ponukalo nekoga na takve aktivnosti - međutim kad tračaju - samo pričaju ružno - i kao da se raduju dok "sažaljevaju" tog što tračaju), nakon toga odu kući odgajaju djecu, djeca dobiju unuke, unuci dođu u istu situaciju i voila - bull shit !
Što neko reče kunu se Bogom (naravno lažno) kao da su išli u osnovnu sa istim, a kamo li šta drugo - al strogo prvi safovi....
E kakve sam se ja gamadi nagledao i naslušao a tek sam počeo gledati i slušati.... Sumnjam da bi takve i šerijat doveo u red, prokleto pa makar.
nego da zaključimo
1. Mješano i faširano meso su različiti pojmovi.....
2. Ne čudi me da me ovakvi ljudi smatraju blesavim, jer toliko zavjesa imaju preko očiju da izgleda ne vide sebe i svoje probleme, zatim probleme iz svoje neposredne okoline, a rado bi rješavali prekookeanske probleme - dok takvi ne dođu pameti na bilo koji način nema nama svima naprijed.
- Cracked
#71 Re: Mješano meso
cuj ovog kaze zivimo u 21. vijeku i onda bubne "ako prihvati moju religiju i uci djecu po mome". Daleko si ti moj druze od 21. vijeka. Ali sasvim cesto razmisljanje na divljackom balkanu.
A ovaj govnar iz banja luke (nista licno i efikasno protiv njega) u svom mentalno frigidnom umu uopste nije u stanju realizovati koliko je govana na usta izbacio i sad se valja u njima sa osmijehom. Sav sretan sto pliva u vlastito izmetu (nista licno protiv njega). Ali nije prvi nacista koje me dozvoljeno da pise nacisticke tekstove bez kazni (gmaz alispahic, nista licno protiv njega).
Jos jednom, nemam nista protiv njega (kako god mu ime bilo)
A ovaj govnar iz banja luke (nista licno i efikasno protiv njega) u svom mentalno frigidnom umu uopste nije u stanju realizovati koliko je govana na usta izbacio i sad se valja u njima sa osmijehom. Sav sretan sto pliva u vlastito izmetu (nista licno protiv njega). Ali nije prvi nacista koje me dozvoljeno da pise nacisticke tekstove bez kazni (gmaz alispahic, nista licno protiv njega).
Jos jednom, nemam nista protiv njega (kako god mu ime bilo)
Last edited by Cracked on 24/11/2012 03:09, edited 1 time in total.
-
Drveni Vasa
#72 Re: Mješano meso
Pustite ljude da zive jednostavno. Ostavite se tudjeg zivota.
- subasic
#73 Re: Mješano meso
drug mi se skoro otrovao od cevapa - 3 dana je bio na infuziji...
bilo je ljeto... treba haman u ljeto izbjegavati jesti bilo sto sa mesom ili majonezom
bilo je ljeto... treba haman u ljeto izbjegavati jesti bilo sto sa mesom ili majonezom
-
Dextrose
#74 Re: Mješano meso
Apsolutno se slažem, ovo je tipičan primjer velike gluposti koja je prisutna u glavama "cistih" predstavnika neka od tri konstitutivna naroda u BiH! Cuj molim te "kompleksi" djece iz mjesovitih brakova...boze sacuvaj!cyprus wrote:Ovu glupost sam često puta čuo, međutim u stvarnosti nisam mogo potvrditi da je tačna... Ne znam baš mnogo nacionalista među miješanim mesommuzicar_iz_parka wrote:...Čak sam primjetio da djeca iz mješanih brakova iz određenih kompleksa budu veći nacionalisti nego njihovi vršnjaci iz jednonacionalnih brakova zbog razloga pokazivanja prijateljima svoju pripadnost prema B-H-S narodu.
Jel ti imas oca i majku? Jel ih volis isto?
Misljenja sam da se prema djeci iz ovakvih brakova (koja se najcesce plodovi istinske ljubavi, bez proracuna, bez predrasuda) uskracuju osnovna ljudska prava u ovoj primitivnoj drzavi! Roditelji su pripadnici konstitutivnih naroda, a njihovo dijete nije. Drzava apsurda! Jos ce neko sasvim ravnodusno, a mnogo zlobno primjetiti da se mozes "opredjeliti" za jednu nacionalnu pripadnost ili da budes "ostali", a zapravo su djeca iz takvih brakova istinski Bosanci i Hercegovci!
Bavimo se trivijalnim cinjenicama, zato i jesmo drzava u k....! Svaki Amerikanac je prvo Amerikanac, svaki Nijemac je prvo Nijemac, a tek onda sve ostalo! Umjesto da se okrenemo radu, razvoju ove drzave, kod nas se i 17 godina poslje rata broje krvna zrnca! Koliko mora biti Hrvata u vijeću, koliko Srba, da li je taj i taj Bošnjak na tom i tom radnom mjestu u drzavnoj instituciji, gdje se tacno mora znati koliko treba biti jednih, drugih i trecih...
P.S. Nema ciste nacije, to je nemoguce. Svako od nas nosi isti geneticki kod na ovim prostorima. J.... se narod ovdje i prije 1000 godina kada se nismo dijelili na ove sitne narode! Šaka jada, eto to smo!
- branimir stulic
#75 Re: Mješano meso
Može li se ovo krme debelo nekako poslati na sud?