Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
jao_situacije

#45751 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

L u c i f e r wrote:
jao_situacije wrote:
L u c i f e r wrote:To sam se zajebavo.

Trosenje naroda?

Najjeftinije je podmetnuti vrat pod kamu.
jebiga najbolje je sjediti na šiši u čaršiji, ko će se zajebavati sa obranom države i naroda
potrošismo se, ipak smo mi 7 ekonomija svijeta valja u ponedjeljak na posao
:pusi:
Ma ja ba, nejma se kadena insan od kladze bakcat tamo nakim opstankom...
finale copa americe, a mi našli o borbi za opstanak
smjesko071

#45752 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by smjesko071 »

MUP RS '- Istocno Sarajevo patrolira sa dugim cijevima. Tokom nedavne posjete ministra MUPa RS, receno da je prioritet jacanje specijalne jedinice...
Juliuscezar

#45753 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Juliuscezar »

Nadati se da nasi primaju upute od amerikanca kako da se ponasaju ali ne bi bilo lose da neko glasno kaze da bilo kakav referendum znaci kraj dejtonskog sporazuma i nastavak ratnih dejstava. Dobro ne mora to reci Bakir jer bi moglo imati i losih posljedica ali ne bi bilo lose neko tipa Safer Halilovic.
Lupam gluposti ali ako politicari mogu godinama lupat gluposti i biti na vlasti mogu i ja ovdje
sportman1

#45754 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sportman1 »

ovde se zaboravlja hrvatski faktor koji ima iste ciljeve kao dodik tj. da omoguci sto vecu samostalnost hrvatskih zupanija.
mozda dodik igra igru zajedno sa covicem.
hrvatska nece presjec koridor u posavini,to je meske izjavio,vec ce ,po meni,radit u interesu hrvata u hercegovini tj. u slucaju sukoba sa srbima "trazit svoje" u zapadnoj hercegovini.meseke je bio vrlo probosanski orjentisan i zato ga hercegovci mrze.bukvalno. takvog probosanskog predsjednika hrvatska nece nikad vise imat.
pitanje je dali je ova igra dogovorena sa rusima,jer ako nije onda ce sva prica o referendumu zavrsit kao prijasnje.
ako jeste,onda je pitanje kako ce se zapad postavit. samo jaci angazman zapada moze sprijecit da srbi sa obe strane drine ne idu do kraja.
opcija najgora za bosnjake i sve probosance,koliko god da ih ima,jeste nezainteresovanst zapada i pustanje da stvari teku svojim tokom.
licno sumnjam u to jer zapad u svakom kutku evrope zeli da sprijeci sirenje ruskog uticaja.
neste kao do 1990 za vrijeme hladnog rata.
simonese

#45755 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by simonese »

colt wrote:Za rat malo treba. Jedan incident, demostracija kao u Ukrajini i ode sve u vražiju mater. Za rat ne trebaju neke pripreme u smislu stacioniranja nauružanja, pokazivanja mišića nekakvim vježbama. Sjetite se Ukrajine. Niko nije prognozirao nešto onakvo a onda su neki samo iskoristili trenutak . .
ja sam spreman,nisam imao priliku u proslom ali imat cu je je ovom
jao_situacije

#45756 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

smjesko071 wrote:MUP RS '- Istocno Sarajevo patrolira sa dugim cijevima. Tokom nedavne posjete ministra MUPa RS, receno da je prioritet jacanje specijalne jedinice...
ma mogu patrolirat koliko god hoće
smjesko071

#45757 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by smjesko071 »

jao_situacije wrote:
smjesko071 wrote:MUP RS '- Istocno Sarajevo patrolira sa dugim cijevima. Tokom nedavne posjete ministra MUPa RS, receno da je prioritet jacanje specijalne jedinice...
Rata ce biti.2015=1991.
jao_situacije

#45758 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

smjesko071 wrote:
jao_situacije wrote:
Rata ce biti.2015=1991.
nije to rat, to je oružana pobuna sa elementima terorizma
Point.

#45759 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

Ima li ko da zna kakvo je stanje sa oruzjem u BiH? Nedo Bog najgoreg, ali kako mi stojimo sa oruzjem, posebno malo tezim naoruzanjem? Da se ne ponovi scenario iz '92.
GeeTnT

#45760 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

Point. wrote:Ima li ko da zna kakvo je stanje sa oruzjem u BiH? Nedo Bog najgoreg, ali kako mi stojimo sa oruzjem, posebno malo tezim naoruzanjem? Da se ne ponovi scenario iz '92.
Cuces za bajram... :mrgreen:
smjesko071

#45761 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by smjesko071 »

91-policija sa dugim cijevima,pitanje referenduma,nestalo para,okoncanje hladnog rata (jedina je razlika, sto je sada pocetak hladnog rata),strajkovi radnika.
red evil

#45762 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by red evil »

Mi već spremni :D

Hajd znaj šta sprema naš Guardian. To je jedna vrlo pronicljiva osoba. Samo treba u njega vjerovat, zna on šta radi. :D :mrgreen:
daddy-kool

#45763 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Point. wrote:Ima li ko da zna kakvo je stanje sa oruzjem u BiH? Nedo Bog najgoreg, ali kako mi stojimo sa oruzjem, posebno malo tezim naoruzanjem? Da se ne ponovi scenario iz '92.
Zavisi šta se hoće i koji je obim.
Ako je okvir dešavanja BiH - nije loše, ako računaš Srbiju - za ostvarivanje kontrole teritorija BiH treba zračna podrška USA.
Point.

#45764 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

daddy-kool wrote:
Zavisi šta se hoće i koji je obim.
Ako je okvir dešavanja BiH - nije loše, ako računaš Srbiju - za ostvarivanje kontrole teritorija BiH treba zračna podrška USA.
Cisto sumnjam da ce se Srbija otvoreno umijesati. To bi znacilo haos na citavom Balkanu.
daddy-kool

#45765 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Po mojoj računici, ne mogu krenuti u secesiju bez otvorene političke podrške i izravnog vojnog miješanja Srbije. (npr dobar izgovor za Srbiju bi bio 300.000-500.000 izbjeglica iz RS u EU tj Hrvatsku).
trcicu trceci

#45767 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trcicu trceci »

vidi ovih, vise se vi lozite nego srbi u rs.

bakir bi trebao dodiku mjesecno 5 milja iz svog djepa davati, jer ga on drzi na vlasti
L u c i f e r

#45768 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

92 me naučila da se bolje i ložit naprazno, nego kulirat dok četnici oštre noževe...
Juliuscezar

#45769 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Juliuscezar »

Imas na temi o Oruzanim snagama, uglavnom nesto o cemu se 95. tesko moglo i sanjati.
trcicu trceci

#45770 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trcicu trceci »

L u c i f e r wrote:92 me naučila da se bolje i ložit naprazno, nego kulirat dok četnici oštre noževe...
Znam, problem je generacija iz rata, i to oni koji su imali 30-40 godina, ja to primijetim na svom starom... Cudna neka paranoja pomijesana podsvjesnom zeljom da se ponovi rat, valjda znajuci da nista nisu ostvarili u ratu pa ko ono da sinovi pokusaju.

To svi vide, dok ova generacija ne ostari, a to ce biti tek za 20 godina, a samim tim bice i nove odrasle generacije koje su se rodile 20 godina nakon rata i kojima taj rat nece predstavljati mentalnu barijeru, moci ce se zemlja okrenuti necemu korisnijem. Ovako, osudjeni smo da slusamo vasu generaciju i donekle vas razumijemo. S druge strane vi ste previse sebicni, na zalost to ne vidite.
L u c i f e r

#45771 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

trcicu trceci wrote:
L u c i f e r wrote:92 me naučila da se bolje i ložit naprazno, nego kulirat dok četnici oštre noževe...
Znam, problem je generacija iz rata, i to oni koji su imali 30-40 godina, ja to primijetim na svom starom... Cudna neka paranoja pomijesana podsvjesnom zeljom da se ponovi rat, valjda znajuci da nista nisu ostvarili u ratu pa ko ono da sinovi pokusaju.

To svi vide, dok ova generacija ne ostari, a to ce biti tek za 20 godina, a samim tim bice i nove odrasle generacije koje su se rodile 20 godina nakon rata i kojima taj rat nece predstavljati mentalnu barijeru, moci ce se zemlja okrenuti necemu korisnijem. Ovako, osudjeni smo da slusamo vasu generaciju i donekle vas razumijemo. S druge strane vi ste previse sebicni, na zalost to ne vidite.
E moje dijete... :)

Prije onog rata veli meni dedo rahmetli - biće rata, sprema se belaj...

Njemu inače četnici u ww2 sve pobili, istočna bosna...

Ma reko neće dedo šta ti je, pa nema šanse nakon cca pedes godina bratstva i jedinstva, na pragu smo dvajsprvog vijeka, ljudi su danas prosvjećeniji i obrazovaniji, imaju tv sa instant vijestima iz cijelog svijeta i regiona itd...

Isto ja konto ko što ti sad gore napisa majke mi, reko posenilio dedo pa paranoiše...

Al nije ti tačno da nismo ništa ostvarili u ratu.

Samim tim da te ćaća imo đe istresti iz muda.

Nit vala imam ikake želje da mladi ratuju, samo velim čuvajte se četničke kame jebo vas balavo jutro neiskusno i naivno...
archi_a

#45772 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Jučer ja sa posla u lift, kad komšija sa 9-tog. I ono, normala, ćaskanje.... Kaže komšija: jel gledaš ti onog krmka šta priča. (misli na guardiJana :-D ). Pa, muma mu ebem, hoćel stat sa sranjima ?? Joj, kaže, sine da hoće počet, da im se krvi napijem !!! :D
p.s. komšiji je oko 70-tak.
Nije više 92. Ima i Bošnjak konja za trku. :) :bih:
L u c i f e r

#45773 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

archi_a wrote:Jučer ja sa posla u lift, kad komšija sa 9-tog. I ono, normala, ćaskanje.... Kaže komšija: jel gledaš ti onog krmka šta priča. (misli na guardiJana :-D ). Pa, muma mu ebem, hoćel stat sa sranjima ?? Joj, kaže, sine da hoće počet, da im se krvi napijem !!! :D
p.s. komšiji je oko 70-tak.
Nije više 92. Ima i Bošnjak konja za trku. :) :bih:
:D :thumbup:
trcicu trceci

#45774 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trcicu trceci »

Kada bi bio rat, bosnjaci bi napali prvi... e vidi, problem je sto bi se scenario gotovo ponovio u obrnutim ulogama, jer nekako osjecam da bi mi bili spremni napraviti velike zlocine, zbog onoga sto je bilo... jebeno je to, a mozda neko i igra na tu kartu jer smo realno gledajuci mi tako dobili drzavu, i eto ti priznanja srpske i sranja.

Ja u svemu ovdje vidim jedan drugi problem, a to je problem osvete u nasem narodu... kada se pogleda tradicija, slavenima je osveta normalna stvar. Rusi su u 19.stoljecu izmedju sebe se masovno poubijali zbog gluposti, i to masa dvoboja. Mi smo od miroljubivog naroda, merhametli, postali osvjesteniji i pametniji, sto mi je drago. Sve to smo dobili i podrskom Zapada koji je nadoknadio propuste iz rata. Sva ova paranoja Dodikova i jeste zbog toga, a mi da smo pametni da pokusavamo "lukavije" igrati u miru, bilo bi jo puno bolje. Rat nam nista ne bi donio dobro, i ako bi se pokrenuo, pokrenuo bi se iz navedenih razloga, da se izjednace zlocinci i zrtve. Historija je cudna stvar, samo treba knjige citati, a ne samo klix i slusati Dodika
mirzadelibasic

#45775 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mirzadelibasic »

Ipak se Dodik malo više zanio u svojim drskim i iritantnim izjavama i uskoro ga očekuje težak šamar od Medjunarodne zajednice... Predsjednik neke "republike" ne može imati onakav javni nastup i očekivati da ga strani faktori dočekaju raširenih ruku.
Meni sve ono liči na populističku priču i teško da će, bilo kakvog referenduma biti, jer institucije BiH, a pogotovo Sud i Tužilaštvo ne mogu biti ukinuti na nivou države i njihovu potpunu legitimnost prenijeti na entitete. Ako se to desi, onda se postavlja pitanje je li Bosna izgubila državničku snagu i je li ozbiljno narušen njen cjeloviti opstanak ??
Uostalom, referendum po Dejtonskom sporazumu nije moguć, a on više puta spominje da zahtjeva poštivanje Dejtonskog sporazuma, što mi daje za pravo da mislim da je Dodik postao ozbiljan konzument opojnih supstanci... Prvenstveno narkotičnih sredstava.
Last edited by mirzadelibasic on 05/07/2015 03:27, edited 1 time in total.
Locked