Novi rat
-
L u c i f e r
#1 Novi rat
Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.
Mi rezervne zemlje osim Bosne nemamo.
Haman je vakat za drugo poluvrijeme.
Ne da četnicima đavo mira.
Prognoze, procjene, informacije o vojnoj spremnosti, prijedlozi obavještajnih i vojnih akcija, strateški pravci,...?
Prognoze, procjene, informacije o vojnoj spremnosti, prijedlozi obavještajnih i vojnih akcija, strateški pravci,...?
-
Naslovnica
#2 Re: Novi rat
"Odoh i ja majko, Bosnu brani ti..."
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3 Re: Novi rat
Ja želim Republiku Sarajevo, od Čaršije do Dobrinje.
Da konačno krenemo naprijed.
Da konačno krenemo naprijed.
- Mišo_Kovač
#4 Re: Novi rat
Moze rat, pod uvjetom da Njemacka odmah ponudi azil, da se moze bjezat odavde bez velike procedure

Last edited by Mišo_Kovač on 04/07/2015 23:17, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#5 Re: Novi rat
Prvo da vidimo ko je nabavio dobre čizme, pušku sa optikom i sira u srebreničkim selima?
Hajde hajde junaci? Da vidimo ko se spremio a ko nije?
Hajde hajde junaci? Da vidimo ko se spremio a ko nije?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6 Re: Novi rat
jedina vrijedna akcija bi bio desant na Poljine......nema smisla sirotinji u kuče upadat
-
ULTRAK
#7 Re: Novi rat
Kada vidim ovaj film Semira Halilovica; o Igmanu; u kojem govori Jovan Divjak kojeg posebno cijenim:
Onda covijeku postaje jasno da cak i kada imas na jednoj planini poput Igmana na hiljade ljudi pod oruzijem; ako nemas uvezanu komandnu strukturu i ako je politicka situacija ne sredjena; onda sve to za dva dana pobjegne sa linije. To je se i desilo. Oruzije je bitno i svak bi ga po meni trebao imati na legalan nacin, ali to nista ne znaci ako se ne zna ni ko pije ni ko placa.
Iz ovog filma se vidi da su na Igmanu; koji je bio jedina veza Sarajeva sa ostatkom BiH, vladali kriminal, sverc i da je se tu sve radilo osim branila drzava. O tome prica Jovan Divjak recimo koji je prvi poslat tamo da skenira linije. Dakle ako imas kriminalne grupe koje su infiltrirale u vojsku i ako imas spijune u vladi; onda ti dzaba svo naoruzanje.
- red evil
#8 Re: Novi rat
Bude li ne daj Bože rata bi vjerovatno pokušavao ići iz zemlje, ne zbog toga što je ne volim niti je ne želim braniti, već iz razloga što nisam vojno sposoban. Ne bih bio od velike pomoći
Nemam puno godina, ali i sa ovoliko godina mogu, bar mislim da mogu, skontat da se sprema nešto, Dodik neće tek tako otići sa vlasti. Od njega se sve može očekivat, a sad mislim što se tiče referundama da sad ne blefira već da će to stvarno učiniti.
Nemam puno godina, ali i sa ovoliko godina mogu, bar mislim da mogu, skontat da se sprema nešto, Dodik neće tek tako otići sa vlasti. Od njega se sve može očekivat, a sad mislim što se tiče referundama da sad ne blefira već da će to stvarno učiniti.
- simonese
#9 Re: Novi rat
finalna tekma se mora odigratiL u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.
- Alfons Kauders
#10 Re: Novi rat
samo nuklearno, ne prljajte rukeL u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.
NVZ
- Prpa.ba
#11 Re: Novi rat
Cime ce se ratovati, prackama? 
- simonese
#12 Re: Novi rat
gdje ti zivis u DisneylanduPrpa.ba wrote:Cime ce se ratovati, prackama?
- Ljakan
#13 Re: Novi rat
Kakvi ratovi,nek rade sa svojom teritorijom sta hoce,meni tuđe ne treba,moje ko dirne dobice po guzici.
-
emmir1
#14 Re: Novi rat
Treba trčat i trenirat svaki dan, treba biti u formi.
Ako bude trebalo mora neko i Bosnu branit, ne mogu svi u Njemačku bježati.
A nije mjesto gdje bi se pričalo o strategiji i slično, to treba radit na nivou ulica, mjesnih zajednica, kućnih savjeta...
Čisto neke manje samoorganizacije da se bude pripremljen i da ne bude panike.
A pravci odbrane, napada i reagovanja se definišu na višem nivou.
Mislim da rata neće biti, ako ga bude znam da smo spremniji i opremljeniji 20 puta bolje nego 90 tih, a oni su 20 puta slabiji nego 90 tih.
Dodik kada bude padao moguće da će ubaciti neke oružane skupine koji bi napravili neki zločin, možda čak i pod našom zastavom zločin nad Srbima.
Time bi sigurno pokrenuo rat.
No kako god, mi drvo sadit moramo, radit i školovat se..
I uvijek spremni biti da nam se ne bi dogodio opet genocid
A nije mjesto gdje bi se pričalo o strategiji i slično, to treba radit na nivou ulica, mjesnih zajednica, kućnih savjeta...
Mislim da rata neće biti, ako ga bude znam da smo spremniji i opremljeniji 20 puta bolje nego 90 tih, a oni su 20 puta slabiji nego 90 tih.
Dodik kada bude padao moguće da će ubaciti neke oružane skupine koji bi napravili neki zločin, možda čak i pod našom zastavom zločin nad Srbima.
-
L u c i f e r
#15 Re: Novi rat
Danas slikano kod Vijećnice:Alfons Kauders wrote:samo nuklearno, ne prljajte rukeL u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.
Prognoze, procjene, informacije o vojnoj spremnosti, prijedlozi obavještajnih i vojnih akcija, strateški pravci,...?![]()
NVZ

-
megaman4
#16 Re: Novi rat
Nije problem Dodik, koliko su problem sile koje stoje iza njega. Dodik je igračka, koji igra kako mu se iza zavjese svira. On zna da je provaljen, i da mu slijedi ubrzani pad političke moći, i da više nije bitan kao nekada, pa sada želi da sa njim potonu svi oni koji su RS doveli do ovog stanja. Samo se nadam da sve ove trzavice oko Rs-a i Dodika nisu neki dio igara Rusa i Amera i pokazivanja mišića pred čitavim svijetom, pa opet preko naših ionako grbavih leđa...red evil wrote:Bude li ne daj Bože rata bi vjerovatno pokušavao ići iz zemlje, ne zbog toga što je ne volim niti je ne želim braniti, već iz razloga što nisam vojno sposoban. Ne bih bio od velike pomoći![]()
-
L u c i f e r
#17 Re: Novi rat
Sve se slažem, a glede strategije - nako malo muhabetimo, jebai ga...emmir1 wrote:Treba trčat i trenirat svaki dan, treba biti u formi.
- Edin H.
#18 Re: Novi rat
Bolje rat, nego pakt! 
- jao_situacije
#19 Re: Novi rat
dževad vas pratiL u c i f e r wrote:Danas slikano kod Vijećnice:Alfons Kauders wrote:samo nuklearno, ne prljajte rukeL u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.
Prognoze, procjene, informacije o vojnoj spremnosti, prijedlozi obavještajnih i vojnih akcija, strateški pravci,...?![]()
NVZ
-
Juliuscezar
#20 Re: Novi rat
U slucaju rata prva i osnovna stvar zauzeti Brcko distrikt te tako podijeliti četnintet na dva dijela, bitno je to prosiriti i i dobro se ukopati jer ce cetnici najjace udariti na taj dio. Ni u snu ne dozvoliti opsadu Sarajeva iako za to i nema nekih mogucnosti. Podebljati koridor do Goražda, ne dozvoliti da bude opkoljeno.L u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.
Krajišnici nek udare sa Zapada pa dokle stignu. Ne bi bilo lose na samom pocetku krenuti i osloboditi Podrinje prije svega Srebrenicu.
Ko ce to uraditi, patriotski dio OSBiH bi morao da podnese glavni dio posla na pocetku, pogotovo ovo oko Brckog....
U isto vrijeme treba paziti i ponasanje u Zapadnoj Hercegovini ali oni ne bi trebali raditi mimo naredjenja Njemacke.
Ali kako je moja internet generacija spremna prvom meni da neko da pusku u ruke bio bi 10 x veca opasnost za saborce i sebe nego za cetnike.
- p206
#21 Re: Novi rat
Nema bitke, nema rata, bez Jasera Arafata 
- animals
#22 Re: Novi rat
Rata samo moze biti ako tako odluce velike sile..
a vi samo lupajte..
a vi samo lupajte..
- JanuaryJones
#23 Re: Novi rat
Kakav crni rat. Ne bih mogla još jedan predeverat. Ni ovaj prošli nisam halalila.
- bach
#24 Re: Novi rat
Ali drugi hoću tvoje, hoće da ti otme kuću, da ti povali ženu i tvoje ime im nije po volji...Ljakan wrote:Kakvi ratovi,nek rade sa svojom teritorijom sta hoce,meni tuđe ne treba,moje ko dirne dobice po guzici.
Šta ćeš onda?
-
ULTRAK
#25 Re: Novi rat
Kako ce opkoliti Sarajevo kada samo sa jedne strane se nalaze manja srpska naselja (Pale, Lukavica, Istocno Sarajevo)? Vrlo je vjerovatno da bi Bosanci to na pocetku zauzeli jer je to polu milionski grad vs. par sela. Sa druge strane se nalazi Vogosca, Visoko, Ilijas itd. A sa trece strane Hadzici. Sve planine oko Sarajeva kontrolisu Bosanci bukvalno kao i infrastrukturu sa Zenicom , Tuzlom, Mstarom i putnu i pruge.bhnapoleon1 wrote:U slucaju rata prva i osnovna stvar zauzeti Brcko distrikt te tako podijeliti četnintet na dva dijela, bitno je to prosiriti i i dobro se ukopati jer ce cetnici najjace udariti na taj dio. Ni u snu ne dozvoliti opsadu Sarajeva iako za to i nema nekih mogucnosti. Podebljati koridor do Goražda, ne dozvoliti da bude opkoljeno.L u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.
Za Brcko se slazem. Ukoliko se to zauzme onda je mnogo toga vec rijeseno.
Last edited by ULTRAK on 04/07/2015 23:44, edited 1 time in total.