miljacka je rijeka plovna....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Stari

Post by Stari »

qler:
proci ces pored starackog doma (srusen), avaz, oslobodjenje, studentski domovi, hypo banka, asa auto, remiza, novi bazen u izgradnji, nova dzamija i "stadion" ovo zadnje troje je na otoci, pa onda ides dalje prema malti, pored villa park-a trzni centar, pa socijalno, elektroprivreda, pravoslavna crkva, PMF, marsalka, holiday inn, momo i uzeir, m.dvor, i tako dalje...

Ako se opredjelim za ovu marsrutu hocu li vidjeti neku od slijedecih stvari? :
zelim vidjeti Stadione Kosevo i Grbavica i kosarkasku dvoranu Skenderija,

zelim pojesti cevape i u pitarskoj i u spicarskoj cevabdzinici (jer nisam navijac ni jednih ni drugih...pa da se ni jedni ne ljute....a ja sam opet malo krupniji pa mogu pojesti 2 porcije bez vecih problema),

Zelim vidjeti park koji se nalazi fotografisan sa unutrasnje strane LP-ploce "Eto bas hocu" od Bijelog Dugmeta,

Zelim vidjeti onu ulicu koja izgleda kao nekavo stepeniste a pojavljuje se i u Kenovicevim i u Kusturicinim i u Idrizovicevim filmovima

tako ja koji nisam nikad bio u Sarajevu i koji sam malo stariji...dozivljavam vas grad
Stari

Post by Stari »

novalic wrote:stari, mogli bi mi ovo, mislim, ti i ja.. na ljeto zajednicki obici... da razvijamo turizam...

ja sam tamo i zivjela.. neke davne... pa su mi skoro svi ovi nazivi poznati.. a i zivjela sama na grbavici... slavna R. Jankovic....
Iz zdravstvenih razloga postavana novalic nisam u mogucnosti garantovati da ce se cijela ova scena odigrati na ovo ljeto....al' nekom drugom zgodom ....o da vrlo rado.

Nego jesil' ti sigurna da ti nece biti malo neprijatno sjediti u drustvu s' nekim ko moze spucati dvije porcije cevapa .... :-? i to dok si rek'o britva
:D mislim da te ne uhvati blamaza
novalic

Post by novalic »

najbolje je sto sam i ja to sposobna uciniti, svega mi.. i ni Boze pomozi ne reci 8-) :lol: :lol: :lol: :lol:
havetinja

Post by havetinja »

kakav zubatac, :cry:...

ima da vas docekam s serpom graha :-)...mi vamo sirotinja :( a vi ...gladni iz bijelog svijeta dolazite.

ili ..da prepisem iz komsiluka...s pogacom i sakom ..:o..soli :D
novalic

Post by novalic »

vidi njega.. pa graha imam i ovdje.. mora se ustediti da bi se kurcilo za odmor 8-)

a ja i stari jos o picu nismo ni poceli... tu smo jos zesci... mislim, ja jesam, za njega ne garantiram 8-)
Qler

Post by Qler »

Ako se opredjelim za ovu marsrutu hocu li vidjeti neku od slijedecih stvari? :
zelim vidjeti Stadione Kosevo i Grbavica i kosarkasku dvoranu Skenderija,
skenderiju ces vidjeti, grbavicu, morat ces skrenuti na socijalnom desno i doci ces prevo pred stadion, a kosevo, hmm, ma nems vala ni sta vidjeti :D salim se, to je malo zavuceno, pa bi morao obici dodatni krug :D

zelim pojesti cevape i u pitarskoj i u spicarskoj cevabdzinici (jer nisam navijac ni jednih ni drugih...pa da se ni jedni ne ljute....a ja sam opet malo krupniji pa mogu pojesti 2 porcije bez vecih problema),

to kad dodjes na carsiju, imas vala brate koliko hoces cevabdzinica, a najbolja je Zeljo. Pitari nemaju svoje :P

Zelim vidjeti park koji se nalazi fotografisan sa unutrasnje strane LP-ploce "Eto bas hocu" od Bijelog Dugmeta,

Zelim vidjeti onu ulicu koja izgleda kao nekavo stepeniste a pojavljuje se i u Kenovicevim i u Kusturicinim i u Idrizovicevim filmovima
e ovo dvoje ne znam na sta mislis?!
Post Reply