miljacka je rijeka plovna....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

havetinja

#1 miljacka je rijeka plovna....

Post by havetinja »

tuspas mene ....prvi sam doseljenik :D, izbjeglica i :o.....povratnik...na ovom podforumu

:D
Stari

Post by Stari »

Jel to ovaj podforum nije za one koji nisu (a nisu nikad ni bili) iz Sarajeva? :?

Ako jeste ...steta
havetinja

Post by havetinja »

ma kak'i , ti si drugi doseljenik ...:D..cekaj jos malo...pa cemo bit starosjedioci...:wink:
Stari

Post by Stari »

Dobro ....a sto se ova tema ovako zove "Miljacka je rijeka plovna"....mislim, o cemu cemo diskutovati?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

tuSpas mene :D
jel mogu ja da budem nacelnica neke opcine? :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stari wrote:Dobro ....a sto se ova tema ovako zove "Miljacka je rijeka plovna"....mislim, o cemu cemo diskutovati?
Stari, nijedna razvijena tema nema veze sa naslovom, tako da nema ni ova :D obzirom da je ovo tek pocelo, bujrum ZACHATAVANJE pocinje :D
havetinja

Post by havetinja »

ovoj je temi nemoguce sjebat koncepciju :D

mirci, mozes birat izmedju nacelnice opstine i prileznice...:D...gradonacelnika...

(starog :cry:)
Qler

Post by Qler »

ja ipak mislim da kada se to pogleda sa aspekta medjunarodne zajednice, da i mi mozemo uz odredjena ulaganja, moramo imati, da bi pokazali kako mi to mozemo, da odlucimo tako, da svi mi koji mozemo, idemo dalje, ali nema odmora!

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

ne kontam ni ja, al eto :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

slobodno ja....se tuspasim?
Stari

Post by Stari »

eh pa dobro ...mislio sam vas (posto vas smatram finim i pristojnim) pitati nesto.

Ovako ....kad jednog dana dodjem u Sarajevo (a doci cu valjda jednom ono kao turist ...jakako)...de mi malo objasnite neke stvari ...da ne budem totalni bilmez. Odakle dokle se racuna..... grad? A odakle pocinje ...ono kao.... predgradje ili prigradska naselja (spavaonice sto narod rek'o).
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Qler wrote:ja ipak mislim da kada se to pogleda sa aspekta medjunarodne zajednice, da i mi mozemo uz odredjena ulaganja, moramo imati, da bi pokazali kako mi to mozemo, da odlucimo tako, da svi mi koji mozemo, idemo dalje, ali nema odmora!

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

ne kontam ni ja, al eto :D
tebe za predsjednika :D tako divno i tecno lazes da nije humano :D

mIRCerka ne smije biti prileznica, ona je moralna udata zena.
havetinja

Post by havetinja »

zavisi gdje zivis..:D...dotle i racunas.
odavno nema malte i maltarine..pa se sve pobrkalo.

evo, jedared u mrskoj jna...gusteri mi, dosli..i tako. kaze meni tip, i ti iz sarajeva. reko..ja :cry:
kaze... pa dje si zemara :lol: .

reko, a odakle si ti buraz, iz kojeg dijela.
kaze, ma ja sam ti malo podalje... reko jel s ilidze.

ma jok..jos malo...s bradine ...
:lol:
Qler

Post by Qler »

hvala mirci, znas da se trudim :D:D:D

ja vam garantujem da vas niko nece lagati vese od mene :D

ma grad ti je cudan, ne zna se joj (koliko ja znam) gdje pocinje a gdje prestaje. Znam samo da nema nigdje table dobrodosli u Sarajevo. Odokativno, pocinje od blazuja-ilidze pa do darive :? po istok-zapad, a sjever jug sta je znam, kobilja glava, dole ono jel hrasnica, i one zahebancije??

Fakat ne znam ni ja?!?! :-) :? :shock:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Qler wrote:hvala mirci, znas da se trudim :D:D:D

ja vam garantujem da vas niko nece lagati vese od mene :D

ma grad ti je cudan, ne zna se joj (koliko ja znam) gdje pocinje a gdje prestaje. Znam samo da nema nigdje table dobrodosli u Sarajevo. Odokativno, pocinje od blazuja-ilidze pa do darive :? po istok-zapad, a sjever jug sta je znam, kobilja glava, dole ono jel hrasnica, i one zahebancije??

Fakat ne znam ni ja?!?! :-) :? :shock:
kad ides iz Sa prema jahorini ili igmanu, doceka vas tabla DOBRODOSLI U RS...e tu Sarajevo prestaje...administrativno :D
Stari

Post by Stari »

Hm...dobro al ako je covjek turista i zivi u hotelu...kako se onda racuna?

Apropo vojaklije ...imao sam onomad kao perspektivan guster....jednog sarajliju u krevetu iznad mog....zvao se Samir ...i tvrdio je da je iz nekakvog dijela koji se zove Mejtas...jel to grad...mislim centar? Znam samo da ga stazista mladji vodnik, koji je bio iz nekakvog Pazarica (a to valjda nije u centru) nije mogao navodno samo zbog toga.

Nas krajisnike su guzili svakako ...bez obzira odakle bili al to nije bitno
havetinja

Post by havetinja »

mejtas je ..moze se reci u centru-uzem

a i ja sam samo 3 minuta od centra...:D....telefonom :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stari wrote:Hm...dobro al ako je covjek turista i zivi u hotelu...kako se onda racuna?

Apropo vojaklije ...imao sam onomad kao perspektivan guster....jednog sarajliju u krevetu iznad mog....zvao se Samir ...i tvrdio je da je iz nekakvog dijela koji se zove Mejtas...jel to grad...mislim centar? Znam samo da ga stazista mladji vodnik, koji je bio iz nekakvog Pazarica (a to valjda nije u centru) nije mogao navodno samo zbog toga.

Nas krajisnike su guzili svakako ...bez obzira odakle bili al to nije bitno
Mejtas ti je, pasha moj, eben dio grada :D:D:D opasni decki, Centar svih Centara...tu su ti se, izmedju ostalog, skupljali Nadrealisti :D malo iznad mejtasa su Bjelave, dio grada gdje su snimali vecinu stvari...ako se sjecas spota Bijelog Dugmeta LIPE CVATU, to je snimljeno na Bjelavama...Mufa je nadjen u stanu na Bjelavama...iznad Mejtasa...dobro si prosao...mogao te Samir ZIIIKKK :D ko Sahbaz :D
Stari

Post by Stari »

Eh ...ma ovaj Samir ....je imao previse problema sa onim bivolom iz Pazarica...tako da je sa mnom vecinom bio dobar. Osim toga u to vrijeme sam i ja bio ovako malo krupniji i mlad momak....bili smo , htjedoh reci , u fer i korektnim odnosima.
Qler

Post by Qler »

centar grada je dolina cupova :D:D jel tako mirci :D

geografski centar grada je grbavica, malta, hrasno.

A sad, ima centar za one sto su OD Sarajeva, to je ilidza.
Centar sa sminkere, a boga mi i carsijanere, to je "grad" carsija, tj od titove do sebilja
a ima i sad za one neutralen, to je od chwille do mozda m.dvora.

u zdanje vrijeme teska sminka se skuplja kod "Bice" hebo ih on sve skupa zajedno, internet i sl.

ako sam negdje pogrijesio, ispravljajte!
Stari

Post by Stari »

Qler wrote:centar grada je dolina cupova :D:D jel tako mirci :D

geografski centar grada je grbavica, malta, hrasno.

A sad, ima centar za one sto su OD Sarajeva, to je ilidza.
Centar sa sminkere, a boga mi i carsijanere, to je "grad" carsija, tj od titove do sebilja
a ima i sad za one neutralen, to je od chwille do mozda m.dvora.

u zdanje vrijeme teska sminka se skuplja kod "Bice" hebo ih on sve skupa zajedno, internet i sl.

ako sam negdje pogrijesio, ispravljajte!
Ma u redu je Qler. Nije meni koji, kao sto vec rekoh, nikad nisam bio tu, uopste bitno jesi li pogrijesio ili nisi....meni su bitnije malo bas te geografske odrednice koje ti spominjes. A sad ko je sminker i ko gdje izlazi...pa bitno je i to ...al' ne meni....ili barem ne ovom prilikom. Ja sam malo stariji covjek pa me interesuju prakticne stvari....recimo , koliko od svega toga sto si ti uokvirio pod definiciju grada...ja kao stariji covjek mogu obici pjeske...onako da malo prohodam i sjednem u neku bastu i popijem kafu (crnu, tursku) bez da se oznojim? Mislim mogu ja to, istina, obici sve taxijem, al' nije to -to ....nekako mi onda ispadne k'o da tu nisam ni bio.
Qler

Post by Qler »

ti kao stariji covjek najbolje ti je za setanje vilsonovo, pa onda titova-ferhadija do sebilja.

onda na kraju grada aleju lipa (ilidza), a imas i darivu (skroz drugi kraj grada, kraj bazena)

ostalo nemas gdje setati, sve je vise manje bezzeze, za setnju.

a ako ces obilaziti taksijem, skoro sve sto trebas vidjeti mozes vidjeti ako napravis krug glavnom dzadom. od ilidze do vijecnice i nazad.

proci ces pored starackog doma (srusen), avaz, oslobodjenje, studentski domovi, hypo banka, asa auto, remiza, novi bazen u izgradnji, nova dzamija i "stadion" ovo zadnje troje je na otoci, pa onda ides dalje prema malti, pored villa park-a trzni centar, pa socijalno, elektroprivreda, pravoslavna crkva, PMF, marsalka, holiday inn, momo i uzeir, m.dvor, i tako dalje...

uglavnom ima svega, a sto se tice pogleda na grad, a i dobre hape, mozda ti je najbolje da odes u park princeva, pa poslije njega na zmajevac, samo brdo preko puta parka, imaju i oni dvogledi da gledas grad, lijep pogled u svakom slucaju sa oba mjesta!

eto nadam se da sam bar malo pomogao
:D :D
novalic

Post by novalic »

stari, mogli bi mi ovo, mislim, ti i ja.. na ljeto zajednicki obici... da razvijamo turizam...

ja sam tamo i zivjela.. neke davne... pa su mi skoro svi ovi nazivi poznati.. a i zivjela sama na grbavici... slavna R. Jankovic....
havetinja

Post by havetinja »

cekam vas oboje na zubacu. mislim, ako je frka :-), mogu ja malo i servirat...i..lagano se noge ufatit ....

a vi, ne brukajte dijaspore..nego ...pakete da ste uprtili :D
novalic

Post by novalic »

nije valjda da ga jos drzis u rezervi :lol: :lol: :lol: :lol:

zar ga jos nisi imao prilike... kako da kazem... servirati 8-)
havetinja

Post by havetinja »

e, vidi nje..ko da si iz njemackog..:D ...kantona.

ima da ribarima kazem da love...novog :wink:
Post Reply