Prouči malo Alijine poteze, pa češ vidjeti da je većinu stvari radio u korist Karadžića i SDS-a, nego Bošnjačkom narodu!StarScream wrote:Niko nista nije uradio, drzava se sama odbranila. Te nevalja ovaj, te onaj, te Alija vakav, te ona onakav. Pa kako smo se uopste odbranili od cetvrte vojne sile u EU ako su svi bili izdajnici...?nikad_izvini wrote: HARIS SILAJDŽIĆ NIJE NIŠTA URADIO ZA BIH.ODGOVORNO TVRDIM.DO SADA.
Meni ovo zvuci poznato
- MuaDib
- CAKAL
Haris Silajđić i njegova banditska klikaje najodgovornija za sadašnje stanje u državi,umjesto da rješavaju egzistencijalne probleme oni su se zabavili sa opštom plljačkom naroda,nije sav Bošnjački narosd glasao za Harisa več samo mali dio 45 posto Bošnjaka nije uopšte glasao.Pošto znam da simpatizeri Harisa i SZBIH dolaze na ovaj forum zamolio bih ih da mu prenesu da se povuče iz politike da nas spasi.Hare Hare prodao si nas za male pare.
-
StarScream
Koliko je isao Karadzicu na ruku se vidi iz toga gdje je Karadzic sada a kakav ugled ima Alija. Ja kako znam Karadzic htjeo da Bosne nema i da ovdje bude Velika Srbija. Cinimi se da ovo nije ostvareno. Aliji potez da ne kapituliramo i da se branimo kako znamo, umijemo i cime imamo, je urodio plodom. Bosna i narod su odbranjeni, a Karadzic je negdje u jazbini sa pacovima.MuaDib wrote:Prouči malo Alijine poteze, pa češ vidjeti da je većinu stvari radio u korist Karadžića i SDS-a, nego Bošnjačkom narodu!StarScream wrote:Niko nista nije uradio, drzava se sama odbranila. Te nevalja ovaj, te onaj, te Alija vakav, te ona onakav. Pa kako smo se uopste odbranili od cetvrte vojne sile u EU ako su svi bili izdajnici...?nikad_izvini wrote: HARIS SILAJDŽIĆ NIJE NIŠTA URADIO ZA BIH.ODGOVORNO TVRDIM.DO SADA.
I molim nekoga da mi objasni sta nije u redu sa ove izjave; "Necemo mi sad u ime buducnosti prestati govoriti o proslosti" ?
Ja se slazem sa ovim. Dodikovi sljedbenici bi naravno voljeli kada se genicid vise ne bi spominjao, jer su ga oni i pocinili. Da nam se ne bi ponovio, moramo o tome pricati i ne zaboraviti to.
-
nikad_izvini
Već sam ti dao odgovore,al ti ne čitaš.Znači da si ovčica,koja ne razmišlja.Da ne vidiš razliku između FLOSKULA I DEMAGOGIJE(vjerovatno ni ne znaš šta to znači) i realne priče.StarScream wrote:Koliko je isao Karadzicu na ruku se vidi iz toga gdje je Karadzic sada a kakav ugled ima Alija. Ja kako znam Karadzic htjeo da Bosne nema i da ovdje bude Velika Srbija. Cinimi se da ovo nije ostvareno. Aliji potez da ne kapituliramo i da se branimo kako znamo, umijemo i cime imamo, je urodio plodom. Bosna i narod su odbranjeni, a Karadzic je negdje u jazbini sa pacovima.MuaDib wrote:Prouči malo Alijine poteze, pa češ vidjeti da je većinu stvari radio u korist Karadžića i SDS-a, nego Bošnjačkom narodu!StarScream wrote: Niko nista nije uradio, drzava se sama odbranila. Te nevalja ovaj, te onaj, te Alija vakav, te ona onakav. Pa kako smo se uopste odbranili od cetvrte vojne sile u EU ako su svi bili izdajnici...?
I molim nekoga da mi objasni sta nije u redu sa ove izjave; "Necemo mi sad u ime buducnosti prestati govoriti o proslosti" ?
Ja se slazem sa ovim. Dodikovi sljedbenici bi naravno voljeli kada se genicid vise ne bi spominjao, jer su ga oni i pocinili. Da nam se ne bi ponovio, moramo o tome pricati i ne zaboraviti to.
To je ona ista priča priča o ukidanju rs-a.I šta se desilo.NIŠTA.Eto,reko nam je Haris i šta je uradio povodom toga.
Bježi blećak,zbog takvih smo i najebali.Ne znate da razmišljate,pecate se ko somovi na priče.
-
zemo_online
#30 Re: Meni ovo zvuci poznato
Nije bitno sta se govori,vec ko govori.MuaDib wrote:Zox wrote:Haris Silajdzic na Posteno govoreci, prije nekih 10 minuta: "Necemo mi sad u ime buducnosti prestati govoriti o proslosti".
Moj komentar je u naslovu.
Svaka ti čast Harise što si u Daytonu priznao Republiku Srpsku i što si ja spasio u aprilu 2006. godine! Tvoj dragi Milorad Dodik!
Ima obraza nešto tako izjaviti. Fuj!
-
popajic
#31 Re: Meni ovo zvuci poznato
to_the_roots wrote:aha. bas bi bilo super jesti crvavi grah jos par mjeseci, godina po podrumima. bas me zanima sta bi ti uradio/la da si se nasao/la na silajdzicevom mjestu '95.MuaDib wrote:Zox wrote:Haris Silajdzic na Posteno govoreci, prije nekih 10 minuta: "Necemo mi sad u ime buducnosti prestati govoriti o proslosti".
Svaka ti čast Harise što si u Daytonu priznao Republiku Srpsku i što si ja spasio u aprilu 2006. godine! Tvoj dragi Milorad Dodik!
Narod ga je izabrao i MORAO je narod pitati hoce li potpisati podjelu(izdaju)drzave.Ja bih pristao na grah do daljnjeg samo da izbjegnem podjelu.A da li smo jeli crvljiv grah i druge gadosti SAMO zbog cetnicke blokade...hmm..ne bih rekao !
-
StarScream
#32 Re: Meni ovo zvuci poznato
Narod je HTJEO mir!! Narod je bio presretan kad su granate prestale padati, sirene se prestale oglasavati, i djeca po ulicama prestala stradavati od granata i snajpera.popajic wrote:to_the_roots wrote:aha. bas bi bilo super jesti crvavi grah jos par mjeseci, godina po podrumima. bas me zanima sta bi ti uradio/la da si se nasao/la na silajdzicevom mjestu '95.MuaDib wrote:
Narod ga je izabrao i MORAO je narod pitati hoce li potpisati podjelu(izdaju)drzave.Ja bih pristao na grah do daljnjeg samo da izbjegnem podjelu.A da li smo jeli crvljiv grah i druge gadosti SAMO zbog cetnicke blokade...hmm..ne bih rekao !
Imam pitanje za tebe;
Da li bi ti pristao da se sutra ponovo zarati i da snajperisti ponovo pocnu sarati po Sarajevu, a da se skine potpis sa dejtona???????
-
StarScream
#33 Re: Meni ovo zvuci poznato
Nije bitno ko govori, bitno je da se istina govori!! A ovo sto je rekao je istina.test01 wrote:Nije bitno sta se govori,vec ko govori.MuaDib wrote:Zox wrote:Haris Silajdzic na Posteno govoreci, prije nekih 10 minuta: "Necemo mi sad u ime buducnosti prestati govoriti o proslosti".
- MuaDib
Karadžić i Alija su najodgovorniji za rat u BiH, jer umjesto da traže riješenje i dogovaraju se oni su gurali jedan drugom inat. Karadžić je htio da BiH ostane u unitarnoj Jugoslaviji, a Alija je htio nezavisnu i unitarnu BiH. Dakle htjeli su da jedan narod dominira nad drugim. Karadžić je imao stvarnu podršku od JNA i Srbije, a Alija samo obećanja međunarodne zajednice. Kada je BiH proglasila nezavisnost, paradržava RSBiH se odvojila od RBiH i postala RS, koja teži ujedinjenju sa Srbijom. Da bi RS opstala, u njoj (okupiranim područjima) su provedeni zločini sa genocidnim posljedicama. Građani koji podržavaju BiH su se spontano organizovali i odbranili oko 30-ak % BiH teritorije. Alija je bo glup čovjek, koji nije znao koje se zamke spremaju njemu i u njih je upadao svaki drugi korak. To su dobro iskoristili i oni oko njega, i oni kojima je smetala BiH za kakvu se borio. Na kraju je i sam pristao na podjelu zemlje i postao je saučesnik u izdaji RBiH!StarScream wrote:Koliko je isao Karadzicu na ruku se vidi iz toga gdje je Karadzic sada a kakav ugled ima Alija. Ja kako znam Karadzic htjeo da Bosne nema i da ovdje bude Velika Srbija. Cinimi se da ovo nije ostvareno. Aliji potez da ne kapituliramo i da se branimo kako znamo, umijemo i cime imamo, je urodio plodom. Bosna i narod su odbranjeni, a Karadzic je negdje u jazbini sa pacovima.MuaDib wrote:Prouči malo Alijine poteze, pa češ vidjeti da je većinu stvari radio u korist Karadžića i SDS-a, nego Bošnjačkom narodu!StarScream wrote: Niko nista nije uradio, drzava se sama odbranila. Te nevalja ovaj, te onaj, te Alija vakav, te ona onakav. Pa kako smo se uopste odbranili od cetvrte vojne sile u EU ako su svi bili izdajnici...?
Dakle izjava "Necemo mi sad u ime buducnosti prestati govoriti o proslosti" je dobra ako je sa iskrenim namjerama. A te namjere sigurno nema Silajdžić. Jer su po njemu Bošnjaci jedine žrtve, a svi ostali kolateralna šteta!
-
StarScream
Bezuspijesan, jadan i ogavan pokusaj izjednacavanja agresora i zrtve. Fuuuuj!! To sto je Alija htjeo nezavisnu drzavu je bilo nase legitimno i puno pravo, a ne inat! A to sto je Beograd imao aspiracije prema nasoj zemlji, nije nasa krivica. Sta smo trebali uradi? Mozda da pristanemo na krnju Jugoslaviju, odnosno Srboslaviju, Veliku Srbiju, odnosno na kapitulaciju...MuaDib wrote:
Karadžić i Alija su najodgovorniji za rat u BiH, jer umjesto da traže riješenje i dogovaraju se oni su gurali jedan drugom inat. Karadžić je htio da BiH ostane u unitarnoj Jugoslaviji, a Alija je htio nezavisnu i unitarnu BiH.
Na kraju je i sam pristao na podjelu zemlje i postao je saučesnik u izdaji RBiH!
Bolje i ovakva Bosna nego Velika Srbija i kapitulacija!! Nije Alija podijelo zemlju, vec tenkovi, haubice i generali jugoslovenske narodne armije. Oni su krvavo crtali granice entiteta. Dejton nije bio pravedan, ali je bio pravedniji od nastavka rata.
"Ako je rat, neka je rat!" Ja nemam druge domovine osim Bosne. Kakva bolan Srboslavija!
Legenda Selim Beslagic
-
popajic
#36 Re: Meni ovo zvuci poznato
StarScream wrote:Narod je HTJEO mir!! Narod je bio presretan kad su granate prestale padati, sirene se prestale oglasavati, i djeca po ulicama prestala stradavati od granata i snajpera.popajic wrote:to_the_roots wrote: aha. bas bi bilo super jesti crvavi grah jos par mjeseci, godina po podrumima. bas me zanima sta bi ti uradio/la da si se nasao/la na silajdzicevom mjestu '95.
Imam pitanje za tebe;
Da li bi ti pristao da se sutra ponovo zarati i da snajperisti ponovo pocnu sarati po Sarajevu, a da se skine potpis sa dejtona???????
Naravno da je narod zelio mir,ali je taj isti narod potrcao da izabere nacionalne stranke iako je svakome bilo jasno da ce time ugroziti taj isti mir.Htjelo se imati i jare i pare( i mir i podjelu) i naravno nije uspjelo.
AKO je narod ocekivao od Harisa i komp. da podjelom drzave nagradi agresiju i obezbijedi mir u SVOM komadicu BH,onda je Dayton ok.
Ali,AKO je narod ocekivao od istih da u Daytonu budu protiv dijeljenja BH,odnosno nagradjivanja agresora...e,onda je to bila izdaja.
Znaci,zavisi sta je narod zelio,a zavisi i o kom se narodu radi.Ali ni Haris ni Alija NISU pitali sta narod zeli.Ni tada,ni sada.
Ili ti imas osjecaj da te se pita za misljenje ???
- taxi_driver
StarScream wrote:Bezuspijesan, jadan i ogavan pokusaj izjednacavanja agresora i zrtve. Fuuuuj!! To sto je Alija htjeo nezavisnu drzavu je bilo nase legitimno i puno pravo, a ne inat! A to sto je Beograd imao aspiracije prema nasoj zemlji, nije nasa krivica. Sta smo trebali uradi? Mozda da pristanemo na krnju Jugoslaviju, odnosno Srboslaviju, Veliku Srbiju, odnosno na kapitulaciju...MuaDib wrote:
Karadžić i Alija su najodgovorniji za rat u BiH, jer umjesto da traže riješenje i dogovaraju se oni su gurali jedan drugom inat. Karadžić je htio da BiH ostane u unitarnoj Jugoslaviji, a Alija je htio nezavisnu i unitarnu BiH.
Na kraju je i sam pristao na podjelu zemlje i postao je saučesnik u izdaji RBiH!![]()
Bolje i ovakva Bosna nego Velika Srbija i kapitulacija!! Nije Alija podijelo zemlju, vec tenkovi, haubice i generali jugoslovenske narodne armije. Oni su krvavo crtali granice entiteta. Dejton nije bio pravedan, ali je bio pravedniji od nastavka rata.
"Ako je rat, neka je rat!" Ja nemam druge domovine osim Bosne. Kakva bolan Srboslavija!
Legenda Selim Beslagic
sta sada fali crnoj gori?em je nezavisna em nije bilo zrtava.
- MuaDib
Klasična zamjena teza, izvalačenjem rečenica iz konteksta, a ne shvatanjem suštine. Pa ti podebljavam da shvatiš da su svi nacionalisti isti!StarScream wrote:Bezuspijesan, jadan i ogavan pokusaj izjednacavanja agresora i zrtve. Fuuuuj!! To sto je Alija htjeo nezavisnu drzavu je bilo nase legitimno i puno pravo, a ne inat! A to sto je Beograd imao aspiracije prema nasoj zemlji, nije nasa krivica. Sta smo trebali uradi? Mozda da pristanemo na krnju Jugoslaviju, odnosno Srboslaviju, Veliku Srbiju, odnosno na kapitulaciju...MuaDib wrote:
Na kraju je i sam pristao na podjelu zemlje i postao je saučesnik u izdaji RBiH!![]()
Legenda Selim Beslagic
Karadžić i Alija su najodgovorniji za rat u BiH, jer umjesto da traže riješenje i dogovaraju se oni su gurali jedan drugom inat. Karadžić je htio da BiH ostane u unitarnoj Jugoslaviji, a Alija je htio nezavisnu i unitarnu BiH. Dakle htjeli su da jedan narod dominira nad drugim. Karadžić je imao stvarnu podršku od JNA i Srbije, a Alija samo obećanja međunarodne zajednice. Kada je BiH proglasila nezavisnost, paradržava RSBiH se odvojila od RBiH i postala RS, koja teži ujedinjenju sa Srbijom. Da bi RS opstala, u njoj (okupiranim područjima) su provedeni zločini sa genocidnim posljedicama. Građani koji podržavaju BiH su se spontano organizovali i odbranili oko 30-ak % BiH teritorije. Alija je bo glup čovjek, koji nije znao koje se zamke spremaju njemu i u njih je upadao svaki drugi korak. To su dobro iskoristili i oni oko njega, i oni kojima je smetala BiH za kakvu se borio. Na kraju je i sam pristao na podjelu zemlje i postao je saučesnik u izdaji RBiH!
- Better Man
Da je ova država normalna Haris bi bio na doživotnoj roiji zbog kriminala, korupcije i rušenja ove države.
-
newone
Lijepo od Harisa sto je rekao da ce gledati i u proslost, a ne samo i u buducnost.
Ali prijatelji dragi, mnogo godina je proslo od rata i trebaju doci konacno politicari koji imaju viziju i koji gledaju u buducnost. I zato Harisu treba zahvaliti i zamoliti ga uljudno da odstupi sa Bosnjacke i Bosanske politicke scene. Niko nije nezamjenjiv. Njegovo je vrijeme ocigledno proslo, a ovo sada je samo mrcvarenje.
A i vi raja, bez obzira za koga glasate, razmislite kako ce te dobiti posao i zaraditi pristojnu platu, otici na godisnji i na more pa malo i u inostranstvo, kupiti sebi mozda i automobil, napredovati u karijeri i na poslu, upoznati ljubav svog zivota, pa i zaraditi penziju za jesen zivota,....
Sa Harisom, Tihicem, Dodikom i inim trenutnim politickim establishmentom, sve gore pobrojano ce ostati u dometu samo novokompanih Bosanskih bogatasa.
Zato wake up i pazite kome svoj glas dajete na svim narednim izborima.
Ali prijatelji dragi, mnogo godina je proslo od rata i trebaju doci konacno politicari koji imaju viziju i koji gledaju u buducnost. I zato Harisu treba zahvaliti i zamoliti ga uljudno da odstupi sa Bosnjacke i Bosanske politicke scene. Niko nije nezamjenjiv. Njegovo je vrijeme ocigledno proslo, a ovo sada je samo mrcvarenje.
A i vi raja, bez obzira za koga glasate, razmislite kako ce te dobiti posao i zaraditi pristojnu platu, otici na godisnji i na more pa malo i u inostranstvo, kupiti sebi mozda i automobil, napredovati u karijeri i na poslu, upoznati ljubav svog zivota, pa i zaraditi penziju za jesen zivota,....
Sa Harisom, Tihicem, Dodikom i inim trenutnim politickim establishmentom, sve gore pobrojano ce ostati u dometu samo novokompanih Bosanskih bogatasa.
Zato wake up i pazite kome svoj glas dajete na svim narednim izborima.
-
StarScream
#42 Re: Meni ovo zvuci poznato
Moralo se druze. Svijet je pritisnuo. Srbi nisu dali RS. Narod ispacen i iskrvavljen. Da smo odbili svijet bi nas optuzio da hocemo nastavak rata. Zabranili bi nam uvoz oruzija i mi bi morali da se nosimo sami sa srbskom armijom koja bi bila pomagana iz vana.popajic wrote: Naravno da je narod zelio mir,ali je taj isti narod potrcao da izabere nacionalne stranke iako je svakome bilo jasno da ce time ugroziti taj isti mir.Htjelo se imati i jare i pare( i mir i podjelu) i naravno nije uspjelo.
AKO je narod ocekivao od Harisa i komp. da podjelom drzave nagradi agresiju i obezbijedi mir u SVOM komadicu BH,onda je Dayton ok.
Ali,AKO je narod ocekivao od istih da u Daytonu budu protiv dijeljenja BH,odnosno nagradjivanja agresora...e,onda je to bila izdaja.
Znaci,zavisi sta je narod zelio,a zavisi i o kom se narodu radi.Ali ni Haris ni Alija NISU pitali sta narod zeli.Ni tada,ni sada.
Narod jeste htjeo mir. Svi su bili sretni, i narod i vojnici. Nije se moglo vise gledati izivljavanje snajperista po Sarajevu i svakodnevni masakri.
I opet, mi smo pobijedili. Odbranili smo zemlju i gradjane. Ucrtani smo na karti svijeta. Velika Srbija ostaje samo u glavama seseljavaca.
Moralo se druze.
Last edited by StarScream on 12/02/2008 03:50, edited 2 times in total.
-
StarScream
Nije bila zrtva jer su bili saveznici u agresiji na BiH. Sve druge republike su okusile rat, jer su se "drznule" glasati za nezavisnost. Ostanak u krnjoj Jugoslaviji(kapitulacija) bi opet bio nas kraj. Jedan razlog je taj sto se Tudjman nikada ne bi slozio da hrvati bih hrvati zive u Velikoj Srbiji, i doso bi do hr-srb rata na nasoj teritoriji. A mi bi smo bili kao zrtveni janjci.taxi_driver wrote:
Sta sada fali crnoj gori?em je nezavisna em nije bilo zrtava.
I na kraju, nismo se mi pitali za rat. Rat nam je nametnut, napadnuti smo bili! Kakvu opciju smo imali sem braniti se??
-
popajic
#44 Re: Meni ovo zvuci poznato
StarScream wrote:Moralo se druze. Svijet je pritisnuo. Srbi nisu dali RS. Narod ispacen i iskrvavljen. Da smo odbili svijet bi nas optuzio da hocemo nastavak rata. Zabranili bi nam uvoz oruzija i mi bi morali da se nosimo sami sa srbskom armijom koja bi bila pomagana iz vana.popajic wrote: Naravno da je narod zelio mir,ali je taj isti narod potrcao da izabere nacionalne stranke iako je svakome bilo jasno da ce time ugroziti taj isti mir.Htjelo se imati i jare i pare( i mir i podjelu) i naravno nije uspjelo.
Narod jeste htjeo mir. Svi su bili sretni, i narod i vojnici. Nije se moglo vise gledati izivljavanje snajperista po Sarajevu i svakodnevni masakri.
I opet, mi smo pobijedili. Odbranili smo zemlju i gradjane. Ucrtani smo na karti svijeta. Velika Srbija ostaje samo u glavama seseljavaca.
Moralo se druze.
Shvatam o cemu govoris i u mnogo cemu se slazem s tobom.Da su "nasa" gospoda MORALA nagraditi agresiju podjelom zemlje bez ikakvog konsultovanja naroda se ne slazem.Jos gore,mislim da im ta podjela i nije tako tesko pala .Ideja "svako u svojoj avliji" je donosila mnogostruki profit (kao sto se vidi iz ovog poslijeratnog haosa)
Ko je nagraisao? Pa,mi,narod,koji pored ociju slijep baulja za svojim gospodarima.
Da li bih pristao na rat?
Ah,ja vjerujem u mozak,a ne u oruzje.Sto ne znaci da bih ikad pristao na Dayton.
Kao sto ne pristajem da me jedan od potpisnika Daytona sada predstavlja i baljezga o jedinstvenoj BH.
-
popajic
Ovi iz RS sigurno ne zele ni tebi ni meni,a bogami cak ni svom narodu dobro.Ali,recimo,to je njihov problem.maha wrote:Tesko je ovdje biti pametan i razluciti ispravnu od pogresne stvari. Samo mi se ni najmanje ne svidja situacija u kojoj su se nasle tzv probosanske snage. Ne znam sta se "iza brda valja" ali se nesto valja, i to poveliko. Samo znam da mi i Haris i Tihic i Lagumdzija sigurno zele i misle bolje negoli "dusebriznici" iz tzv RS i oni preko Drine. I znam da se nasi dusmani nasladjuju svaki put kada postoji nejedinstvo "sa ove strane", jer je tada sve moguce.
Ne bih rekao da postoji neko opasno nejedinstvo "sa ove strane".Razlike u misljenju da.Varas se ako mislis da ti obavezno dobro misli svaki bosnjacki vodja.
Iz prakse se vidi da oni najprije misle na sami sebe,pa na sebe,pa tek onda...opet bogami na sebe.A BH sve manja...