Meni ovo zvuci poznato

Zox

#1 Meni ovo zvuci poznato

Post by Zox »

Haris Silajdzic na Posteno govoreci, prije nekih 10 minuta: "Necemo mi sad u ime buducnosti prestati govoriti o proslosti".
Moj komentar je u naslovu.
MUNAFIK

#2 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by MUNAFIK »

Zox wrote:Haris Silajdzic na Posteno govoreci, prije nekih 10 minuta: "Necemo mi sad u ime buducnosti prestati govoriti o proslosti".
nisam gledao emisiju ali mogu reci Harisa ne vrijedi komentarisati i na njega trositi rijeci....

ali mi NE SMIJEMO prestati pricati o proslosti a pogotovo NE SMIJEMO ZABORAVITI!!!

MORA se znati ko je bio AGRESOR i ko je napao medjunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu i pocinio genocid(E) pobio i silovao tolike ljude, djecu zene, pravio logore rusio i palio gradove i sve vrijednosti koje BiH ima...

To se mora znati da ne bi u BUDUCNOSTI bilo novih pokolja.... veliko srpske i veliko hrvatske ideje i dalje zive (vjerovali mi u to ili ne) ali one zive, i jasno se zna ko je vuk a ko su ovce, nema tu filozofije.... al tuzno je sto OVCE imaju kratkorocno pamcenje.... :? :? :?
MuaDib

#3 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by MuaDib »

Zox wrote:Haris Silajdzic na Posteno govoreci, prije nekih 10 minuta: "Necemo mi sad u ime buducnosti prestati govoriti o proslosti".

Svaka ti čast Harise što si u Daytonu priznao Republiku Srpsku i što si ja spasio u aprilu 2006. godine!
Tvoj dragi Milorad Dodik!

Ima obraza nešto tako izjaviti. Fuj!
Artorius

#4 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by Artorius »

MuaDib wrote:

Svaka ti čast Harise što si u Daytonu priznao Republiku Srpsku i što si ja spasio u aprilu 2006. godine!

Ovo šta zadnjih godinu i po dana radi Haris Silajdžić je gnusno ali nešto mu prigovarati za Dayton je smiješno. Jer je Dayton morao biti potpisan i hvala Bogu pa jeste, jer je zaustavio rat i spriječio dalje ubijanje i silovanje, dalji nastanak i opstanak konc logora itd.
Last edited by Artorius on 08/02/2008 18:09, edited 1 time in total.
to_the_roots

#5 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by to_the_roots »

MuaDib wrote:

aha. bas bi bilo super jesti crvavi grah jos par mjeseci, godina po podrumima. bas me zanima sta bi ti uradio/la da si se nasao/la na silajdzicevom mjestu '95.
to_the_roots

#6 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by to_the_roots »

Artorius wrote:
MuaDib wrote:

Ovo šta zadnjih godinu i po dana radi Haris Silajdžić je gnusno ali nešto mu prigovarati za Deyton je smiješno. Jer je Deyton morao biti potpisan i hvala Bogu pa jeste, jer je zaustavio rat i spriječio dalje ubijanje i silovanje, dalji nastanak i opstanak konc logora itd.
kakav crni DEYTON? :lol: DAYTON.
d2

#7 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by d2 »

to_the_roots wrote:
MuaDib wrote:

aha. bas bi bilo super jesti crvavi grah jos par mjeseci, godina po podrumima. bas me zanima sta bi ti uradio/la da si se nasao/la na silajdzicevom mjestu '95.
imao si grah i meso ? profiter :)
to_the_roots

Post by to_the_roots »

,) nezgrapan primjer, al... poenta je jasna.
bijelo_dugme

#9 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by bijelo_dugme »

MuaDib wrote:

Sta je bilo u aprilu 2006?
Umjetnik a

#10 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by Umjetnik a »

Artorius wrote:
MuaDib wrote:

Ovo šta zadnjih godinu i po dana radi Haris Silajdžić je gnusno ali nešto mu prigovarati za Deyton je smiješno. Jer je Deyton morao biti potpisan i hvala Bogu pa jeste, jer je zaustavio rat i spriječio dalje ubijanje i silovanje, dalji nastanak i opstanak konc logora itd.
e vidiš ali ja nemam ovako mišljenje ali nema veze
svako misli šta hoće
Artorius

#11 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by Artorius »

to_the_roots wrote:
Artorius wrote:
MuaDib wrote:

kakav crni DEYTON? :lol: DAYTON.
Moja greška, pravdam se umorom :D
zloglas

#12 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by zloglas »

bijelo_dugme wrote:Sta je bilo u aprilu 2006?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
StarScream

Post by StarScream »

Tema emisije i gosti koji su ucestvovali, su od Harisa iziskivali da kaze ono sto je kazao. Sve sto je kazao bilo je na mjestu i u oci! Jer, sta je trebao, da presuti na cetnicke lazi i obmane! Da je Zeljko Komsic kazao ono sto je Haris kazao u emisiji, sada bi ste Zeljka kovali u zvijezde!
Better Man

Post by Better Man »

Hare je sinoć bio gost na dnevniku BHT 1 oko 22 i 15 minuta, dok je u Banja luci u studiju bio Adil Osmanović. Ono što se sinoć moglo zaključiti jeste to da je Hare totalno prolupao i izgubio kompas. Na svaku relevantnu optužbu od strane Adila, Hare je optužbe prebacivao na Adila i SDA i konstantno je ponavljao da Dodik nema veze ništa sa predloženim sporazumuima i da je sve to njegova ideja i zasluga. Sam je sebi skako usta, lupetao raznorazne gluposti i pjenio na svaku optužbu i dokaz protiv njega.
CAKAL

Post by CAKAL »

Haris Silajđić je poznat po tome da je 1994 društvenu imovinu pretvorio u državnu i dan danas osječamo debele posljedice toga,jedan je od potpisnika daytonskog sporazuma koji je uistinu zaustavio rat a priznao rep.srpsku i Bošnjački narod odveo u nestanak,1996 je kao predsjednik vlade rep.BiH objavio opštu amnestiju za dezertere,kriminalce i ratne profitere,1996 godine je novčana sredstva sa knjižica boraca Armije BiH pretvorio u bezvrjedne certifikate,zatim je zavalio željezaru Zenica kupivši je zajedno sa kuvajčanima za 1 marku pa je prodao indijcima iz Meetal Sttila za 180 miliona dolara.Sve uspjeh do uspjeha Haris Silajđić je največi izdajnik BiH u njenoj istoriji a da o kriminalu članova njegove stranke za pih i nepričamo trebalo bi milion listova.Pošto je majstor velike prevare prevario je naivni Bošnjački narod i na izborima 2007 godine je osvojio vlast.Često se može vidjeti na tv da ima titulu doktora koju je dobio na Prištinskom fakultetu iz oblasti Američko -Albanskih odnosa,niđe veze sa Bosnom.U bivšoj SFRJ fakultet su završavali u Prištini ljudi koji nisu bili sposobni nigdje završiti faks to je opšte poznato.Veleizdajnik Haris je ostao dosljedan svojim stazama jer je najbolji saveznik Milorada Dodika to je opšte poznato pa neču trošiti vrjeme na to,ako ima pravde i boga treba mu se suditi na narodnom sudu i oduzeti njegovu skromnu imovinu,usput je dobio nadimak Zelena Šajkača aferim.
sarlo

Post by sarlo »

CAKAL wrote:Haris Silajđić je poznat po tome da je 1994 društvenu imovinu pretvorio u državnu i dan danas osječamo debele posljedice toga,jedan je od potpisnika daytonskog sporazuma koji je uistinu zaustavio rat a priznao rep.srpsku i Bošnjački narod odveo u nestanak,1996 je kao predsjednik vlade rep.BiH objavio opštu amnestiju za dezertere,kriminalce i ratne profitere,1996 godine je novčana sredstva sa knjižica boraca Armije BiH pretvorio u bezvrjedne certifikate,zatim je zavalio željezaru Zenica kupivši je zajedno sa kuvajčanima za 1 marku pa je prodao indijcima iz Meetal Sttila za 180 miliona dolara.Sve uspjeh do uspjeha Haris Silajđić je največi izdajnik BiH u njenoj istoriji a da o kriminalu članova njegove stranke za pih i nepričamo trebalo bi milion listova.Pošto je majstor velike prevare prevario je naivni Bošnjački narod i na izborima 2007 godine je osvojio vlast.Često se može vidjeti na tv da ima titulu doktora koju je dobio na Prištinskom fakultetu iz oblasti Američko -Albanskih odnosa,niđe veze sa Bosnom.U bivšoj SFRJ fakultet su završavali u Prištini ljudi koji nisu bili sposobni nigdje završiti faks to je opšte poznato.Veleizdajnik Haris je ostao dosljedan svojim stazama jer je najbolji saveznik Milorada Dodika to je opšte poznato pa neču trošiti vrjeme na to,ako ima pravde i boga treba mu se suditi na narodnom sudu i oduzeti njegovu skromnu imovinu,usput je dobio nadimak Zelena Šajkača aferim.
Gospodin Silajdzic je bio predsjednik Vlade Republike BiH do jula 1995.godine, tad je zbog pada Srebrenice podnio ostavku.
1996. godine Predsjednik Vlade BiH je bio Hasan Muratovic.
On je legalno izabrani Bosnjacki clan predsjednistva. 2006. (a ne 2007.)godine za njega je glasalo 2/3 Bosnjaka i nepostovanje i vrijedjanje njega je vrijedjanje Bosnjaka opcenito. Ako mozes objasni izbornoj komisiji da je pobjedio prevarom???
Ne znam sta Vam znaci ovaj komentar o odnosu drzavne i drustvene imovine. Drustvena imovina je floskula koristena u SFRJOT za imovinu kojom su defakto odlucivali drzavni organi. I drzava je odlucila da se ne koristi pojam drustvena nego drzavna svojina jer je tako ispravno. Nema veze sa kolektivnom imovinom (zadrugarstvo i sl.).
Mnogi ismijavaju njegovo obrazovanje. Covjek govori 7 jezika i to je valjda znak slabog obrazovanja i nesposobnosti..
Nemojte se vi brinuti za Bosnjake, samo nas ostavite na miru..
MuaDib

#17 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by MuaDib »

to_the_roots wrote:
MuaDib wrote:

Prvo ne bi se zalijetao na Banja Luku, nakon deblokade Bihaća i prodora od 20-40 km u srpsku teritoriju, uz dogovor ARBiH sa HV-om i prekinuo bi koridor u Posavini, dok bi HVO i dio HV bi čuvali oslobođene teritorije u Zapadnoj Bosni!

Da smo to uradili, danas ne bi imali entitete, već 10 - 15 kantona!
StarScream

Post by StarScream »

CAKAL wrote:Haris Silajđić je poznat po tome da je 1994 društvenu imovinu pretvorio u državnu i dan danas osječamo debele posljedice toga,jedan je od potpisnika daytonskog sporazuma koji je uistinu zaustavio rat a priznao rep.srpsku i Bošnjački narod odveo u nestanak,1996 je kao predsjednik vlade rep.BiH objavio opštu amnestiju za dezertere,kriminalce i ratne profitere,1996 godine je novčana sredstva sa knjižica boraca Armije BiH pretvorio u bezvrjedne certifikate,zatim je zavalio željezaru Zenica kupivši je zajedno sa kuvajčanima za 1 marku pa je prodao indijcima iz Meetal Sttila za 180 miliona dolara.Sve uspjeh do uspjeha Haris Silajđić je največi izdajnik BiH u njenoj istoriji a da o kriminalu članova njegove stranke za pih i nepričamo trebalo bi milion listova.Pošto je majstor velike prevare prevario je naivni Bošnjački narod i na izborima 2007 godine je osvojio vlast.Često se može vidjeti na tv da ima titulu doktora koju je dobio na Prištinskom fakultetu iz oblasti Američko -Albanskih odnosa,niđe veze sa Bosnom.U bivšoj SFRJ fakultet su završavali u Prištini ljudi koji nisu bili sposobni nigdje završiti faks to je opšte poznato.Veleizdajnik Haris je ostao dosljedan svojim stazama jer je najbolji saveznik Milorada Dodika to je opšte poznato pa neču trošiti vrjeme na to,ako ima pravde i boga treba mu se suditi na narodnom sudu i oduzeti njegovu skromnu imovinu,usput je dobio nadimak Zelena Šajkača aferim.
U tom momentu, priznavanje RS-a je bio uslov za prestanak rata. Moralo se! Upitaj gradjane sta bi zeljeli; Ovakvo stanje ili rat. Pa ces vidjeti sta ce ti reci.
A to da je Haris doveo bosnjacki narod u nestanak i da je veleizdajnik, je nesto sto nema smisla komentarisati gluposti. Fuj!!
To sto Dodik hvali Harisa, je obicna Dodikova igra u kojoj Dodik pokusava da omalovazi Harisa medju Bosnjacima, jer mu je Haris trn u oku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

o Haretu nemam više šta reći sem da čekam prirodu da odradi svoj posao
StarScream

#20 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by StarScream »

MuaDib wrote:
Prvo ne bi se zalijetao na Banja Luku, nakon deblokade Bihaća i prodora od 20-40 km u srpsku teritoriju, uz dogovor ARBiH sa HV-om i prekinuo bi koridor u Posavini, dok bi HVO i dio HV bi čuvali oslobođene teritorije u Zapadnoj Bosni!

Da smo to uradili, danas ne bi imali entitete, već 10 - 15 kantona!
Da je svijet dopustio, danas bi Bosna bila slobodna!
Medjutim, sada svi imaju svoje teorije. Kad nema granata.
zloglas

Post by zloglas »

sarlo wrote:Za njega je glasalo 2/3 Bosnjaka i nepostovanje i vrijedjanje njega je vrijedjanje Bosnjaka opcenito.
Šta hoćeš kazati ovim? Svi ti Bošnjaci koji su glasali za njega ne čine ni 10 posto stanovnika ove zemlje - eto to mu je legitimitet. Plus, izabrali su ga na osnovu nepostojećeg programa stranke. Haris Silajdžić treba da bude vrijeđan posebno, a svi Bošnjaci općenito. Hebite se lagano.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

sarlo wrote:
Gospodin Silajdzic je bio predsjednik Vlade Republike BiH do jula 1995.godine, tad je zbog pada Srebrenice podnio ostavku.
1996. godine Predsjednik Vlade BiH je bio Hasan Muratovic.
On je legalno izabrani Bosnjacki clan predsjednistva. 2006. (a ne 2007.)godine za njega je glasalo 2/3 Bosnjaka i nepostovanje i vrijedjanje njega je vrijedjanje Bosnjaka opcenito. Ako mozes objasni izbornoj komisiji da je pobjedio prevarom???
Ne znam sta Vam znaci ovaj komentar o odnosu drzavne i drustvene imovine. Drustvena imovina je floskula koristena u SFRJOT za imovinu kojom su defakto odlucivali drzavni organi. I drzava je odlucila da se ne koristi pojam drustvena nego drzavna svojina jer je tako ispravno. Nema veze sa kolektivnom imovinom (zadrugarstvo i sl.).
Mnogi ismijavaju njegovo obrazovanje. Covjek govori 7 jezika i to je valjda znak slabog obrazovanja i nesposobnosti..
Nemojte se vi brinuti za Bosnjake, samo nas ostavite na miru..
Prijeratni šef Reisovog kabineta,kakav politički pedigre :roll: Za vrijeme rata se toliko nahodao po inostranstvu(uspješno?,embargo skinut?bombardobanje četničkih položaja?) da je to poezija.Žena vani? :roll: dvoje djece vani? :roll: Otišao zato što je shvatio da neće biti prvi u Bošnjaka."Razbio" SDA osnivanjem nove stranke,izgubio izbore otišao u Tursku,opet izgubio predsjedničke izbore i opet otišao u Tursku :roll: bio u Alijansi,u poziciji a ponašao se kao opozicija,žena i djeca se opet nisu vratili,sinčina studira režiju u Londonu a jadnik ima samo 48 kvadrata i ništa više(meni ga tačno žao),mislim da je i kćerka živi sada u jednom od najskupljih gradova svijeta,nimalo licemjerno :roll: dva bratića-oba ubice,kao i brat rođeni sa vrlo malo zatvorskog staža,ili nimalo?,poslovni kompanjon Jata koji je toliko ojadio Tuzlanski kanton-čista haiku poezija,usput i Jati su ginuli ljudi,uredno na gradilištima.Dočepao se vlasti...........ufff.Dobio izbore DEMAGOGIJOM I FLOSKULAMA o ukidanju rs-a,pogurao dodika da dođe na vlast sa pričom o referendumu.Oborio ustavne promjene,zajedno sa ČETNIČKIM VOJVODOM BLAGOJEVIĆEM(oni su bili protiv također?),čim su izbori prošli ušutio se?,prihvatio ponuđenu reformu policije,koju ne bi niko normalan prihvatio ko voli BiH.
HARIS SILAJDŽIĆ NIJE NIŠTA URADIO ZA BIH.ODGOVORNO TVRDIM.DO SADA.(nisam provalio ovo sa Hećom,jel to zbog tersluka,nekog tala ili što radi prvu dobru stvar,eto da ne griješim dušu,zato sam i napisao do sada).
Možel ovako,daBogda ti Haris kući kafu pio svaki dan i političke ideale prosipao,ostavite ti i tvoj kompanjoj nas na miru,jel može tako.Vodi ga kući.Nemoj da se on brine o nama.Nije nam dobro.
PS. ako je vrijeđanje Harisa,vrijeđanje Bošnjaka uopšteno, *abijem i njih usput na neku stvar,sve one koji su glasali za njega.
IgorB.

#23 Re: Meni ovo zvuci poznato

Post by IgorB. »

MuaDib wrote:

HAHAHAHHAHAHA, trebo si napisat tvoj Dodili, zvuci intimnije i malo vuce na tepanje :D
StarScream

Post by StarScream »

nikad_izvini wrote: HARIS SILAJDŽIĆ NIJE NIŠTA URADIO ZA BIH.ODGOVORNO TVRDIM.DO SADA.
Niko nista nije uradio, drzava se sama odbranila. Te nevalja ovaj, te onaj, te Alija vakav, te ona onakav. Pa kako smo se uopste odbranili od cetvrte vojne sile u EU ako su svi bili izdajnici...?
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

StarScream wrote:
nikad_izvini wrote: HARIS SILAJDŽIĆ NIJE NIŠTA URADIO ZA BIH.ODGOVORNO TVRDIM.DO SADA.
Niko nista nije uradio, drzava se sama odbranila. Te nevalja ovaj, te onaj, te Alija vakav, te ona onakav. Pa kako smo se uopste odbranili od cetvrte vojne sile u EU ako su svi bili izdajnici...?
Ja dadoh argumente za svoju tvrdnju za Harisa.Ništa.Osim puno priče,floskula i demagogije.NULA.
Koliko ja znam,odbranila nas je raja,narod,rezervni sastav MUP-a(uz vrlo malo profesionalnih jedinica i vojnog kadra,organizovanog vodstva na početku agresije) koji su ratovali u teniskama i pantalonama,koji su se skupljali samoinicijativno u štabovima po naseljima(mnogo kasnije je uspostavljena vojna kontrola i komanda,skoro da je svaki štab bio zaseban),bez oružja koje se ostavljalo kad završiš smjenu,bez municije,ispaljivanjem tromblona sa ramena,junaštvom naspram četničkog kukavičluka,kupovinom oružja od švercera za 800-1200 maraka.Odbranili su nas oni koji su danas najebali.Il su izginuli,il su invalidi il su građani dvanestog reda.Haris i ostali političari nas nisu odbranili garantovano.Oni su puštali profitere da uvlače robu kroz tunel,dok su ranjenici čekali da prođu.Ja ne znam gdje si ti proveo rat i šta si vidio,zato znam šta sam ja vidio i proživio.Totalnu neorganizovanost,ljudsku hrabrost i stoku političarsku.To je sumarum.Ako misliš da je drugačije bilo,varaš se.Na žalost više vjerujem svojim očima,nego tvojim riječima.
Post Reply