mašala kukuruz

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

kolega

#26 Re: mašala kukuruz

Post by kolega »

PipiDugaDevetka wrote:Obrasmo mi kukuruz, ali na jadevite jade.
Čitao sam da su žene prestale pričati u frizerajima o eksperimentu cijepanja subatomskih cestica u CERN-u i brinuti se o mogućnosti nastanka mini crne rupe, nego je sad prisutna zabrinutost zbog cijepanja drva na poligonu u Strgačini.
Ima li tu kakve realne opasnosti!?
mamica papucarka

#27 Re: mašala kukuruz

Post by mamica papucarka »

ne kontas Kolega. :D Nix snaga, samo mozak :oops: :lol:
ja dosla da vidim je li se ko odazvo pozivu d Devetke, pa da i ja napravim jednu ekipu sa sax-a za iducu sedmicu :oops: :mrgreen:
Cim je samo Carli dosao na komusanje, nis od toga. pojo vuk magarca :skoljka:
kolega

#28 Re: mašala kukuruz

Post by kolega »

ja da ti odmah kažem da za ovaj vikend ne mogu vam se pridružit, zauzet sam, idem u Donji Štolj, tamo se održava velika nagrada Kreševa u tenisu.
mamica papucarka

#29 Re: mašala kukuruz

Post by mamica papucarka »

kolega wrote:ja da ti odmah kažem da za ovaj vikend ne mogu vam se pridružit, zauzet sam, idem u Donji Štolj, tamo se održava velika nagrada Kreševa u tenisu.
ma dajjjj, nemoj zezat :cry: Bas sam se razocarala jer sam bila sigurna da ces doci :cry: ajme shit :cry:

a jel ikako to mozes otkazat, pa da dodjes na nase komusanje. :oops: ja sam cula da si ti glavni komusar u Opcini Cajnice :cry:

:D
kolega

#30 Re: mašala kukuruz

Post by kolega »

ne znam, mislim da si me sa nekim drugim pomjesala, ja sa komusanjem imam negativna iskustva, kad god to radim onda dobijem jaku kontrakciju obrva, ..., medjutim ja sam specijaliziro tehnologiju izrade priglavaka, sa posebnim programom proizvodnje za djecu, honorarno radim kao strucni savjetnik u pogonu za proizvodnju priglavaka u Matuzićima.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31 Re: mašala kukuruz

Post by PipiDugaDevetka »

kolega wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Obrasmo mi kukuruz, ali na jadevite jade.
Čitao sam da su žene prestale pričati u frizerajima o eksperimentu cijepanja subatomskih cestica u CERN-u i brinuti se o mogućnosti nastanka mini crne rupe, nego je sad prisutna zabrinutost zbog cijepanja drva na poligonu u Strgačini.
Ima li tu kakve realne opasnosti!?
Nema nikakve opasnosti od cijepanja drva u Stragačini. Lokalno, kao što vidiš, neplanska sječa dovela je do povećanja vodostaja, nekako s proljeća i voda odnijela most između Donje Strgačine i Strgačine. Momcima malo teže doći na teferiče, sijela, komušanja i ništa više.
Ne znam kakva je Obamaginica, a sve sam se bojao da ova Bushaginica ne posalje muža da nacijepa atoma, pa da se malo ugrije uz perzijsku vatru. Vidjećemo.

Nego, @kolega, kad već ideš u Kreševo, izvjesti nas koliko ima klavira po stanovniku u Kreševu?

Bih li te mogao zamoliti da mi nakopaš 1/2kg čičkovog korijena. Nadji neko brdo i sa južne strane, noću, kada mlad mjesec izađe, pa lopatom nakopaj čičkovog korijena.

To mi je radi biznisa travarskog. Pravim lijek protiv ćelavosti.

Image

Klip što ga Aziza drzi i smije se kao Mona Lisa, to su u stvari, dva klipa. Ta udvojenost je karakteristična za genetsko inžinjerstvo. Tako, ako ugledaš papriku u papričici, udvojenu strukturu luka tako da ne možeš sogan dolme praviti,...Eto, to sam mislio reći da je GMO opasna rabota, a ko ne vjeruje neka gugla,...Sad je barem laHko, mislim,internet, Google-bosanski, gla(o)balizacija,..., pa svako može doseći istinu.

Image
kolega

#32 Re: mašala kukuruz

Post by kolega »

PipiDugaDevetka wrote:Nema nikakve opasnosti od cijepanja drva u Stragačini. Lokalno, kao što vidiš, neplanska sječa dovela je do povećanja vodostaja, nekako s proljeća i voda odnijela most između Donje Strgačine i Strgačine. Momcima malo teže doći na teferiče, sijela, komušanja i ništa više.
Ne znam kakva je Obamaginica, a sve sam se bojao da ova Bushaginica ne posalje muža da nacijepa atoma, pa da se malo ugrije uz perzijsku vatru. Vidjećemo.

Nego, @kolega, kad već ideš u Kreševo, izvjesti nas koliko ima klavira po stanovniku u Kreševu?

Bih li te mogao zamoliti da mi nakopaš 1/2kg čičkovog korijena. Nadji neko brdo i sa južne strane, noću, kada mlad mjesec izađe, pa lopatom nakopaj čičkovog korijena.

To mi je radi biznisa travarskog. Pravim lijek protiv ćelavosti.
ma nisi se trebo brinut, kod Bush-age ti se svi griju na brikete, skontali da iskoriste pilotu, da se ne baca.

nego ovo za Kresevo, u donjem Stolju je bila velika nagrada Kreseva u tenisu, to je duga tradicija, glavni sponzor je bio Dunlopov pogon za pravljenje sepeta od pruca.

koliko sam mogao da primjetim, klavir ima skoro svako domacinstvo, a poljoprivredna gazdinstva ih imaju i po nekoliko, a pricaju da oni koji su dobro vjesti mogu na klaviru da iscjepaju i preko 20 kubika drva dnevno.

ovo za cickov korijen cemo sacekati pun mjesec, tada kazu da je najbolji, a bil ti za kakav preparat mogle koristit gljive mlijesnice, tih ima dosta narocito na podrucju Donjeg Stolja?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#33 Re: mašala kukuruz

Post by PipiDugaDevetka »

Mashala magic mushroom
Image
Ne poznajem zakone, pa ako su gljive mlijesnice iz roda mašala magic mushrooms dekriminalizovane kod naske (Vidi sliku), mislim, moglo bi tu biti nekog biznisa.

Ne bih ja rekao da je to tamo u Kreševu sve tako. Kreševo je starije od Sarajeva, a čuo sam da je u Kreševu i sarajevski Feroelektro. Dobra firma bila nekada.

Našao sam u starim novinama ovaj recept, pa pokušvam sotim da biznis travarski pokrenem:
Neke stare novine wrote:Imate problema sa kosom? Nemate je. Gubite je. Vaša glava podsjeća na bosanska brda nakon neplanske sječe. DRUGI SE ČEŠLJAJU, A VI SE ČEŠETE.

Kako povratiti kosu:

Jesen je, vrijeme berbe čičkovog korijena. Tri korijena dužine vašeg srednjeg prsta na ruci operite i izrendajte, pa pomiješajte sa prahom sedam spaljenih pijavica i jednim fildžanom štukine masti. Tim mehlemom namažite glavu na ofucanim mjestima i sve zamotajte u mahramu osušenu na mjesečini. Sedam dana ne izlazite noću i ne razgovarajte sa ćelavim osobama.
Čičak kopajte na južnoj strani, lopatom otkuhanoj u vodi, u vrijeme kada se mlađak puni. Pijavice ne smiju biti duže od korijena . Pazite da na dnu fildžana nema crteža.
Locked