mamica papucarka wrote:...ja trazim jednu sliku da ti pokazem,
"nas" nesto malo manji kukuruz, ali ne mogu naci
btw, ja sam vec pricala da je moja prijateljica kupila komad zemlje negdje pored SArajeva i kad dodje sa posla kuci, obuje gumenjake
i ode sijat 
Poljoprivreda je jedna od osnovnih ljudskih djelatnosti. Šta fali prijateljici da tako prakticira svoju fizičku aktivnost, a korist je višestruka. Što bi se reklo: Nema luka dok ga ne posadi tvoja ruka!
Eh, sad taj naš ili ''naš'' mašala kukuruz...hm,...Mislim da je tu neko umješao svoje prste u ono što bi trebala raditi Božja ruka (Ne mislim na Maradonu, fudbalera, sa istim nickom).
Otud i ova moja tema na podforumu Priroda i ekologija kojoj sam mogao dati ime, recimo: Jedeš kao vo, a ne znaš šta je GMO.
I vrli prof. Smajić spominje GMO u intervjuu, pa kaže da ćemo o posljedicama konzumiranja GM hrane (GMH) znati za 15 do 20 godina.
Ne slažem se sa ovim, jer ima GM biljčica za koje je naučno dokazano da su štetne ( Bt. krompir). I još, tokom rata ja sam se čudio kakav je ono grah što nam u policiji serviraju, nekakav sitan, ali ukusno,...kad, ja tamo, a ono, međutim,...nakon rata ja vidim ima za kupiti soje, sojine sačme, pa rekoh sebi, to je onaj ''ukusni'' grah. Proguglati, pretražiti eter internetski sa riječima: GM SOYA BEAN, GM MAIZE, GM STAR LINK, PIONEER, GM TOMATO, GM POTATO, DR ARPAD PUSZTAI,...
Od ratnih '92-'95., prošlo je 13-16 godina i vrijeme je da se istraži od čega Bosanci i Hercegovci boluju, umiru sa posebnim osvrtom na GM hranu, GM hormone (BGH - hormon brzog rasta), GM aditive (Zaslađivači, pojačivači okusa) i ostalo u vezi sa ishranom tokom rata, a i poslije rata.
U V. Britaniji je dozvoljeno uzgajati klonirane životinje radi proizvodnje mesa!
Kome će ga prodavati, hoće li biti naznačeno da to jeste klonetina,...hm,...Poslaće ga u Darfur ili negdje,....kao humanitarnu pomoć?
Prema mojim saznanjima, ova novotarija, klonetina kao hrana, sadrži opasnost u tome da se klonirana životinja mora potpomagati hormonima, vitaminima, mineralima, ''specijalnom'' hranom i ko zna čime još ne, da bi životinja ostala dovoljno dugo na životu, a da bi se onda zaklala i preradila u hranu. Sjećaš li se ovce Dolly, prve klonirane životinje, kako je rano i iznenada morala biti uspavana?!