Mislim da se ova tema itekako tice izbora posto one koje biramo nisu u stanju da bilo kakav projekat iz oblasti infrastrukture pokrenu.BaileyS wrote:jefferson, tema nije o izborima
Vezano za eventualno nenamjensko trosenje sredstava od ovog kredita, sarajevska zaobilaznica se gradi sredstvima od EBRD a zbog uslova koje su postavili nijedna bh firma nije mogla ucestvovati na tenderu. Hocu da kazem da ce se "nasi" najmanje pitati u vezi sa ovim parama. Cini mi se da ce zaobilaznica kostati kao svih ovih 66km u paketu![]()
Neka me neko ispravi ako grijesim ali baratalo se cifrom od 180 mil ili...?
Jos treba imati na umu da se cijena gradnje u zadnjih pet-sest godina povecala za 30%. Da uzesmo ovaj kredit na vrijeme i put bi bio jeftiniji.
Takodje, ako malo film unazad vratitie sjetit cete se da je 50 miliona eura od strane EBRD-a stajalo godinama na racunu a da se nije pokrenulo nista oko zaobilaznice u Sarajevu. Tek kada su pare povucene onda se digla frka, pa ponovo uplacene.
Zaobilaznica je mogla biti davno gotova, ali sta ce bosancima dobar auto put kada je lakse vladat neprosvjecenom masom.
Katarina, to nisu politicki pamfleti, nego cinjenice! Zna se ko je postavio temelj u izborne svrhe, a ko poceo gradit auto put!
I fakat da cu histerisat jer ce im puna usta auto puta i izgradnje biti 2010 kada budu izbori, a onda ce ovaj primitivan oblik zivota (brankovic) postat Premijer tj. Predsjednik VM, sto mu/im je namjera!