Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislava
- It_is_a_Leclerc
#326 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Ne znam koliko je pametno tući nekog ko je očigledno psihički bolesnik. Prvo, rizikujete da vas, danas-sutra, neko privede jer vršite nasilje nad "osobom ometenom u razvoju" (priču o tome da se branite od čovjeka koji je neuračunljiv nijedan sudija ne smije kupiti). Drugo, ta osoba ne razumije zašto ga tuku, niti će to djelovati na njegu.
Uz preduslov, naravno, da je ovo dijete psihički bolesno. Ako je samo bezobrazan, ništa mu neće biti od par vrućih.
Ako autor teme želi baš da ga se riješii jednom zauvijek, to se može uraditi sa igračkom pištoljem koji izgleda vjerno kao pravi pištolj. Staviš ga za pas, i malo zagrneš jaknu da se vidi pištolj, a vičeš mu - "Hajde da te pitam nešto". Ako krene, uhvatiš pištolj za dršku i držiš, a i dalje ga zoveš. Čak možeš i potegnuti pištolj, i krenuti u njegovom pravcu. Bio bolesnik ili ne, strah je dominantna emocija, i to bi trebalo da ga skloni. Ne mogu te privesti jer nosiš vatreno oružje, a prepadneš ga za vijek vijekova.
Ovo sve, ako nećeš da se biješ. Ako smiješ i možeš, i ako je uredu sa tvojim svjetonazorima, možeš i to.
Uz preduslov, naravno, da je ovo dijete psihički bolesno. Ako je samo bezobrazan, ništa mu neće biti od par vrućih.
Ako autor teme želi baš da ga se riješii jednom zauvijek, to se može uraditi sa igračkom pištoljem koji izgleda vjerno kao pravi pištolj. Staviš ga za pas, i malo zagrneš jaknu da se vidi pištolj, a vičeš mu - "Hajde da te pitam nešto". Ako krene, uhvatiš pištolj za dršku i držiš, a i dalje ga zoveš. Čak možeš i potegnuti pištolj, i krenuti u njegovom pravcu. Bio bolesnik ili ne, strah je dominantna emocija, i to bi trebalo da ga skloni. Ne mogu te privesti jer nosiš vatreno oružje, a prepadneš ga za vijek vijekova.
Ovo sve, ako nećeš da se biješ. Ako smiješ i možeš, i ako je uredu sa tvojim svjetonazorima, možeš i to.
- uglavnomja
#327 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
hebali vas pistolji, i plasticni i pravi ...
cuj plasticnim pistoljem na ludaka ... sutra ce on tebe vbr-om gadjati, sa punim pravom.
cuj plasticnim pistoljem na ludaka ... sutra ce on tebe vbr-om gadjati, sa punim pravom.
-
Drinski
#328 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
A sta ako i ovaj izvuce nesto slicno ili neko od "slučajnih prolaznika"?It_is_a_Leclerc wrote: Ako autor teme želi baš da ga se riješii jednom zauvijek, to se može uraditi sa igračkom pištoljem koji izgleda vjerno kao pravi pištolj. Staviš ga za pas, i malo zagrneš jaknu da se vidi pištolj, a vičeš mu - "Hajde da te pitam nešto". Ako krene, uhvatiš pištolj za dršku i držiš, a i dalje ga zoveš. Čak možeš i potegnuti pištolj, i krenuti u njegovom pravcu. Bio bolesnik ili ne, strah je dominantna emocija, i to bi trebalo da ga skloni. Ne mogu te privesti jer nosiš vatreno oružje, a prepadneš ga za vijek vijekova.
- klixoris
#329 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Nije Emir. Ovaj malac nema veze nikakve sa Emirom. Vrati se par strana nazad pa vidi sliku lika o kojem se konkretno govori.hisairness wrote:Lik o kojem pricate je EMIR POROBIC, klosar nad klosarima, ordinira u Danijela Ozme, Kralja Tomislava i u tom krugu. Nista poseno...ali zna svasta pricati, prijetiti. Vec je istucen nekolika puta, najbolje je zvati policiju kad vas zaustavi i onda
- It_is_a_Leclerc
#330 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
A jebi ga. Govorimo sa pretpostavkom da je u pitanju budala i klošar, kojem treba pokazati zube. Potpuno je logično da nećeš trenirati strogoću na nekom "trgovcu rabljenim vozilima".Drinski wrote:A sta ako i ovaj izvuce nesto slicno ili neko od "slučajnih prolaznika"?It_is_a_Leclerc wrote: Ako autor teme želi baš da ga se riješii jednom zauvijek, to se može uraditi sa igračkom pištoljem koji izgleda vjerno kao pravi pištolj. Staviš ga za pas, i malo zagrneš jaknu da se vidi pištolj, a vičeš mu - "Hajde da te pitam nešto". Ako krene, uhvatiš pištolj za dršku i držiš, a i dalje ga zoveš. Čak možeš i potegnuti pištolj, i krenuti u njegovom pravcu. Bio bolesnik ili ne, strah je dominantna emocija, i to bi trebalo da ga skloni. Ne mogu te privesti jer nosiš vatreno oružje, a prepadneš ga za vijek vijekova.
- It_is_a_Leclerc
#331 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Aha. Lik traži marku-dvije od prolaznika, a ima vbr u garaži.uglavnomja wrote:hebali vas pistolji, i plasticni i pravi ...![]()
-
Umalo popisivac
#332 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam koliko je pametno tući nekog ko je očigledno psihički bolesnik. Prvo, rizikujete da vas, danas-sutra, neko privede jer vršite nasilje nad "osobom ometenom u razvoju" (priču o tome da se branite od čovjeka koji je neuračunljiv nijedan sudija ne smije kupiti). Drugo, ta osoba ne razumije zašto ga tuku, niti će to djelovati na njegu.
Ma nije on psihicki bolesnik, bar ne toliki. A svi manje vise razumiju batine, samo se prave da su blesavi. Strah je osnovna emocija i svako je manje vise razumije.
- uglavnomja
#333 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
It_is_a_Leclerc wrote:Aha. Lik traži marku-dvije od prolaznika, a ima vbr u garaži.uglavnomja wrote:hebali vas pistolji, i plasticni i pravi ...![]()
De ba znas ti to i bolje. Vbr je simbolika
Da ti se igranje mangupa, bez argumenata, sa psihicki nestabilnom agrsivnom osobom moze zavrsiti stostruko gore po tebe. Ako nisi spreman ici do kraja ili ako nisi ono fakat heben lik da se usere kad te vidi, a ne pistoljcic , plasticni ili neplasticni.
-
TheMule
#334 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Evo mozda je ovo BetterMan, zamalo glava da padne
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140902080
- Kal El
#335 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Bože sačuvajTheMule wrote:Evo mozda je ovo BetterMan, zamalo glava da padne
-
julisiz es grant
#336 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Nije, Better Man je stariji lik, vidi se iz drugih njegovih postova.Kal El wrote:Bože sačuvajTheMule wrote:Evo mozda je ovo BetterMan, zamalo glava da padne
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140902080Ne sluti
- Better Man
#337 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Nisam osoba od nasilja i mrzim isto. Ali mislim da država, policija i sudstvo su najodgovorniji što ovakvi likovi slobodno šetaju i maltretiraju pošteni svijet, jer ne rade svoj posao da ovakve osobe trajno zatvore bilo u ludnice, bilo u zatvore itd. Naravno da kad bi ovaj retard pokušao da me napdne da bi se branio. Mislim da se ne bih mogao u takvoj situaciji kontrolirati, jer bi išao na to da ga oborim na asfalt, a onda vjerovatno da mu polomim obje ruke i noge i da ga napravim invalidom. A onda bi vjerovatno i ja morao odgovarati pred policijom i prije bi ja nio kažnjen i kriv, nego on. jednostavno govnima ne treba prljati ruke. Mislim da bi trebalo slike ovog lika objaviti na svim Tv medijima u BiH, kao i štampanim i otvoreno prozvati policiju i sudstvo za nerad i tražiti da se on i slični njemu trajno uklone sa ulice.
- insomnia78
#338 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Jesi ti svjestan, a i vi ostali da pricate o djetetu od petn'estak godina?
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
My name is P
#339 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Ko ga jebe. Samo ostro i nogom po glavi.insomnia78 wrote:Jesi ti svjestan, a i vi ostali da pricate o djetetu od petn'estak godina?
- insomnia78
#340 Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislava
Pa ko je spreman i sposoban za to, doduse mali to procjeni pa takvima ni ne prilazi, on to uradi odmah a ne razmislja o nožu, muriji, imal ledja, jel lud, narkoman, dijete, pistolj, vaki, nakiMy name is P wrote:Ko ga jebe. Samo ostro i nogom po glavi.insomnia78 wrote:Jesi ti svjestan, a i vi ostali da pricate o djetetu od petn'estak godina?
Ostalima ostaje kmecanje po forumu il "dosadjivanje muriji
Jbg, prijavljuj, zovi svaki dan
Morace nesto poduzeti
Smjesnih ste se "savjeta" nadavali pravo
Tacno k'o da je Denis Stojinic a neki balonja od 16 godina i 50 kila
-
TheMule
#341 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
I mi smo nekad imali 15 jarane, ne govorimo o 5, vec 15. Znali smo svi sta radimo u tim godina vrlo dobro i nismo se osjecali kao djeca vec odrasliinsomnia78 wrote:Jesi ti svjestan, a i vi ostali da pricate o djetetu od petn'estak godina?
-
Samo_nesto
#342 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Dajte sliku nikako da upratim ko je taj o kom pricate
- Logovan
#343 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Nema niko slike što je najgore.Samo_nesto wrote:Dajte sliku nikako da upratim ko je taj o kom pricate
- dječak sa šibicama
#344 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Na Koreji se godine duplaju, ako ima 15, to je zapravo 30 godina zivotnog iskustva 
Kad se sjetim Sase Dabicevog, Chente, Eveta, koja je to bagra bila. Jos onaj slunto Campo, Bog da mu dusu prosti, kad dodje u kino pa neda nikom gledati film. Sve za psihijatrije.
Kad se sjetim Sase Dabicevog, Chente, Eveta, koja je to bagra bila. Jos onaj slunto Campo, Bog da mu dusu prosti, kad dodje u kino pa neda nikom gledati film. Sve za psihijatrije.
- strong69
#345 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Eve? Sta je s njim? Jednom smo se pomarisali na Gorici ispod O.Š. Svakakve su price o njemu pričali.dječak sa šibicama wrote:Na Koreji se godine duplaju, ako ima 15, to je zapravo 30 godina zivotnog iskustva
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- dječak sa šibicama
#346 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Smirio se, koliko ja znam, ipak godine stignu.
- dzemaludin007
#347 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Sto, kakav je bio Sasa Karadzic ?! 
- It_is_a_Leclerc
#348 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Samo ga dirneš, i eto ti murije i dijeli prekršajne naloge. Psihopata će obrisati guzicu sa nalogom, a tebi, kao pristojnom građaninu, on predstavlja smetnju u normlanom funkcionisanju. I na kraju opet, po tebi je.
Ja sam rekao šta bih ja radio, i šta sam radio. Vraćam se kući, zove neko- "Jarane, stani da te pitam". Ja lagano zavlačim ruku u džep i kao nešto tražim. Pa nek' on misli je li nož, pištolj ili mobitel da zovem policiju.
Ja sam rekao šta bih ja radio, i šta sam radio. Vraćam se kući, zove neko- "Jarane, stani da te pitam". Ja lagano zavlačim ruku u džep i kao nešto tražim. Pa nek' on misli je li nož, pištolj ili mobitel da zovem policiju.
-
Samo_nesto
#349 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Ako klinac ima 15 godina ne mogu mu nista, zasticen je ko polarni medvjed, mogli bi ga poslati u ustanovu kad bi imali takve ustanove, imamo domove al su otvoreni. Mozes izici kad hoces.
-
Korisnikk
#350 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav
Je li to onaj mrki momak iz B faze sto stalno trazi novac, mrsav, kratka kosa, crna? A ako ne, ko je taj mrki momak?FMDzem wrote:Ovaj što se doselio na Alipašino veze nema
Odrasto sam tu, živim 15 godina na Ap i znam sve, svašta i svakoga.
Taj što pita za 'markhu bhate' 'imašh cigahu' je Elmar, u osnovnoj poznatiji kao Meho, a sada već kao Johnny Blitva.
Što se auta tiče, s obzirom da se svi manje više znamo, tu nema problema. Zna se ko gdje parkira i čije je. Problem je kada dođe neko novo, nepoznato. Šteta je obično razbijeno staklo, a u zadnje vrijeme se krade gorivo (samo vidiš koliko zuje na skuterima i sve ti je jasno).
Dalje, u mjesec dana je obijena kladara, dva puta Klas i evo noćas mesara... Nemoš opstati od zvukova alarma i lupanja, obijanja.
U tih 15 god. samo sam jednom bio zaustavljen, prije nekih 7 god. kada sam kreno u srednju školu i to je bilo dole na raskrsnici kod ASE. Zaustavio me pito odakle sam, ja i tad kurčevit hahah, svoj na svom objasnim mu sve nimalo lijepim tonom i samo prođe. Inače znao sam ga, ali on je sa druge strane ulice, C faza. Dakle, mimo nas žitelja, nagledao sam se dosta ganjanja nekih meni nepoznatih lica, tada sam bio još dijete, jel, sada sam se već malo sklonio sa ulice.
Inače, za razliku od DBR, na ap nema žive duše. Sjećam se nekih ranih 2000 tih i nekih puno ljepših vremena.
Ali to je već neka druga tema. Na ap se sada uglavnom samo šilji.
Na temu. Viđo sam i ja ovoga čini mi se na autobuskoj u Sutjesci, a čini mi se i u skejt parku (Romanija, kako je kome draže).