Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislava

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Better Man

#1 Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislava

Post by Better Man »

Evo da otvorim temu i ukažem na jedan problem prisutan zadnjih sedmica u Sarajevu. Ima jedna maloljetna osoba koja po danu hoda ulicom Kralja Tomislava, nekadašnjom Skerlićevom i okolnim ulicama. Stalno zaustavlja ljude i traži im marku dvije itd. Često i mene zaustavlja i ponaša se nenormalno. Govori kako mu je želja da nekog prebije, ubije itd. Stalno traži dvije marke da jede. Jednom me je vidio za volanom auta i od tada prijeti da će mi oštetiti auto ako mu nedadnem dvije marke. Kaže daj mi dvije marke i nikad te više neću neću zaustaviti na ulici. ja ga uredno ignorišem, ali jednom sam mu dao 1 KM samo da ga se riješim i on opet sutradan isto. Jučer kad sam došao po auto vidio sam da mi je gepek zašparan i odmah mi je jasno bilo da je to njegovo djelo. Pozvao sam policiju i sve im rekao i oni su napravili zapisnik. Pošto ne znam kako se momak zove, ni gdje stanuje, oni nisu mogli ništa više da urade, već su mi rekli da ako saznam gdje stanuje ili ime i prezime da dođem u MUP i da ga prijavim. Momak sigurno nije normalan i zreo je za ludnice i siguran sam da će i dalje nastaviti da zaustavlja ne samo mene, već i druge. Šta uraditi i kako ga se riješiti. Šta bi ste vi u ovakvoj situaciji uradili. Često pomislim kad me zaustavi da ga oborim na cestu i da ga išutam na mrtvo ime, ali ne želim da prljam ruke jednim poremečenim maloljetnim psihopatom, jer ne znam ko stoji iza njega i da li će mene neko zbog tog napasti. Ovo je još jedan primjer gdje država nije u stanju da ukloni sa ulice ovakve osobe i zaštiti svoje poštene i savjesne građane.
swanfilter

#2 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by swanfilter »

Par iza usiju, onako, vrucih da zapamti. Makar iduci put auto bez guma nasao ...
Stoner

#3 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Stoner »

Tući ga nemoj, možeš samo sebi problem napraviti a s obzirom da se radi o mentalno nestabilnoj osobi ne možeš nikako znati kakva će mu reakcija biti.

Jesi li policiji rekao kuda se kreće, mislim ako ga toliko često srećeš tu valjda bi trebali znati o kome se radi?

Pun je grad ludaka i narkomana fakat.
Alfons Kauders

#4 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Alfons Kauders »

moguce je da sam naletio na doticnog... sutjeska cini mi se... ali nisam siguran da je maloljetan, ovaj sifron mi je izgledao kao da mu je 19-20... ne znam jel isti lik

vjerovatno droga, nisam pricao nista s njim pa ne znam za te psycho furke, samo prosao... ali definitivno ne izgleda normalno... ovaj ordinira sam, barem koliko sam upratio... inace ima u tom dijelu par ekipica mladih lokalnih klosara, ordiniraju od gorice do velikog parka i malo sire...

nisam imao neugodnosti, ali znam osoba koje jesu, narocito zena... prose, kradu, ima agresivnih... na muriju nema potrebe gubiti vrijeme... ne mogu ili nece da se bave time... ne znam, djeca su, ali kad tad ce krenuti na pogresnog covjeka ili jos vjerovatnije zenu i onda ce zavrsiti na stakama...

ne znam koji kurac postoje silne socijalne sluzbe, murija, nevladine ublehe i ostale gluposti kada niko ne radi nista i kada se ova sranja desavaju u po grada... za sta ti ljudi uopste primaju platu? da ga sutra polomis ti bi odgovarao... ili bi te ludak s ledja derno nozem... i sutra bi opet bio tu... nisam pametan, sljedeci put kad na njega naletis - slikaj ga... tuci nemoj, slika i u muriju... ako kazu da nista ne mogu, najavi im da ces onda sam stititi svoju imovinu i sigurnost, odnosno da ces ga sljedeci put poslat na ortopediju, ha ja
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#5 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Picajzla »

Pa koliko ima taj godina.
Isutaj ga i nece vise.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Hemera

#6 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Hemera »

Ima nekakav momak mislim da je maloljetan,vjerovatno rom,ide ulicom po gradu i nesto mlatara rukama ko sumahnut,nosa neku siroku odjecu ala reperi
Da to nije taj?
Djeluje poprilicno agresivno,jednom kad je usao u tramvaj bas se ponasao mahnito
Alfons Kauders

#7 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Alfons Kauders »

Picajzla wrote:Pa koliko ima taj godina.
Isutaj ga i nece vise.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
ma druze ako je maloljetan, niko mu nista ne moze... i jos ako fakat nije dure, moze covjeka poslije zaskocit, izbost il neki kurac...

i eto ga opet na ulici iste sekunde

jbg nije pametno... a fakat tuda se mota sve vise i vise horsasa i kojekakvih ludaka i nikom nista... murija ne hapsi, kad uhapsi sud pusti... raja vise i ne prijavljuje ovakve stvari...

fakat ispade najbolje nositi sa sobom oruzje i ubijati ludake cim ti daju izgovor
Better Man

#8 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Better Man »

Alfons Kauders wrote:moguce je da sam naletio na doticnog... sutjeska cini mi se... ali nisam siguran da je maloljetan, ovaj sifron mi je izgledao kao da mu je 19-20... ne znam jel isti lik

vjerovatno droga, nisam pricao nista s njim pa ne znam za te psycho furke, samo prosao... ali definitivno ne izgleda normalno... ovaj ordinira sam, barem koliko sam upratio... inace ima u tom dijelu par ekipica mladih lokalnih klosara, ordiniraju od gorice do velikog parka i malo sire...

nisam imao neugodnosti, ali znam osoba koje jesu, narocito zena... prose, kradu, ima agresivnih... na muriju nema potrebe gubiti vrijeme... ne mogu ili nece da se bave time... ne znam, djeca su, ali kad tad ce krenuti na pogresnog covjeka ili jos vjerovatnije zenu i onda ce zavrsiti na stakama...

ne znam koji kurac postoje silne socijalne sluzbe, murija, nevladine ublehe i ostale gluposti kada niko ne radi nista i kada se ova sranja desavaju u po grada... za sta ti ljudi uopste primaju platu? da ga sutra polomis ti bi odgovarao... ili bi te ludak s ledja derno nozem... i sutra bi opet bio tu... nisam pametan, sljedeci put kad na njega naletis - slikaj ga... tuci nemoj, slika i u muriju... ako kazu da nista ne mogu, najavi im da ces onda sam stititi svoju imovinu i sigurnost, odnosno da ces ga sljedeci put poslat na ortopediju, ha ja
Da kreče se i Sutjeskom. Moguće je da ima 19-20 godina kako ti kažeš. Svijetle je kose i vjerovatno je to ta osoba na koju si i ti naletio. Naravno uslikaću ga i pravac u muriju. Pa onda ili će oni nešto poduzeti ili ću sam ili uz nečiju pomoć morati poduzeti da zaštitim sebe i svoju imovinu.
Alfons Kauders

#9 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Alfons Kauders »

Better Man wrote:
Alfons Kauders wrote:moguce je da sam naletio na doticnog... sutjeska cini mi se... ali nisam siguran da je maloljetan, ovaj sifron mi je izgledao kao da mu je 19-20... ne znam jel isti lik

Da kreče se i Sutjeskom. Moguće je da ima 19-20 godina kako ti kažeš. Svijetle je kose i vjerovatno je to ta osoba na koju si i ti naletio. Naravno uslikaću ga i pravac u muriju. Pa onda ili će oni nešto poduzeti ili ću sam ili uz nečiju pomoć morati poduzeti da zaštitim sebe i svoju imovinu.
ja sam ga vidjao u nekakvim trenerkama i solidnim patikama... to mi je ostalo u sjecanju - frajer fol prosi a nosi pristojnu trenerku i patike... kose se bas i ne sjecam, ali moguce je... znam da je imao kratku kosu, onako siroko lice, malo nizi od mene, oko 180cm
dječak sa šibicama

#10 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by dječak sa šibicama »

Koreja je vazda budala imala.

Ne trebas ga isutati, nikad ne znas jel on sam, ima li nekoga iza coska, za koga pare skuplja, uostalom i ako je sam, moze te poslije zaskociti iza ledja. Pusti budalu, zaobidji.

Nazalost, u muriju se ne mozes pouzdati. Ako je maloljetan, ili punoljetan a tako se ponasa, vjerovatno ima papir da nije normalan... takav te moze ubiti, nece odgovarati dana jednog. Bjezi ba, goni to u pm.
Umalo popisivac

#11 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Umalo popisivac »

kara-baja wrote:
Sliver wrote:svaka cast policiji, na hrabrom upucivanju ostecenog da sam istrazi podatke o osumnjicenom. koja lakrdija od drzave. Ne bih se iznenadio kad bi rekli familiji nekog od zrtava rata, da sami pronadju gdje se zlocinac nalazi, ime i ostalo. Mozda bismo mogli uvesti i privatne zatvor, da pomognemo malo drzavi. Uhapsimo, osudimo i zatvorimo kriminalce, onako privatno. Ne znam kojim zlom je ZEMLJA Bosna i Hercegovina zasluzila ovako strasnu kaznu, DRZAVU Bosnu i Hercegovinu .
klasika. ko nije imao posla sa njima ne zna koji su to neradnici.
Je al sta ce i policija za to. I da ga uhvate ovaj ce normalno reci nisam ja, i tu prica zavrsava. A sve i da je lud pa prizna opet mu nece nista biti za takvo djelo, sud ce ga na kraju najvjerovatnije pustiti.
avetinja

#12 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by avetinja »

Išutaj to nogama, ko je on da prosipa svoje ludilo po ulici. Lijepo ga namlatiš i ne boj se policija ti neće ništa.
Umalo popisivac

#13 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Ima ih par balavaca koji odglume kao "joj, udario si me" :D pa te tako pokusavaju izicati lovu. I ima jedan mali debeli tamo Ciglanama se cesto vuce i tako mi je pokusao izvuci lovu. Pita imas li? Ja kazem ne dam i on odglumi kao udario si me, hoces da ti zovnem policiju :lol: , ili to, ili marku, a meni smijesno pa se jos sprdam da bi postao bas bezobrazan i poce prijetiti kako ce mi zovnuti nekoga onda mu rekoh hoces ti da ja tebe nogom napenalim i tek onda ode. Bezeobrazno.
Better Man

#14 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Better Man »

Kad postane dosadan i naporan, spomenem mu da ću mu zvati policiju, odmah se unervozi i promjeni priču i pokušava biti fin. Momak fakat nije normalan i zreo je da se zatvori trajno u neku ustanovu. Do kada ćemo mi ignorisati ovakve slučajeve i ništa ne poduzimati. Danas roditelji ne smiju svoju djecu samu pustiti da idu u školu, a kad sam ja ranih osamdesetih krenuo u osnovnu školu, od prvog dana me nikad niko nije morao pratiti i uvijek sam bezbjedno išao u školu i dolazio kući iz iste.
dječak sa šibicama

#15 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Prije su postojali pozornici na cesti, policajci u ophodnji, pa su rado vadili pendrek i prvo tuku a onda pitaju za ime i prezime, i onda takvi manijaci nisu bas smjeli tako slobodno orgijati po ulicama.

Odrastao sam dio djetinjstva na Gorici, uvijek je u tom dijelu grada bilo specijalaca, budala, fakat nenormalnih likova, ali je i policija radila svoj posao. Nije dzaba Jozo ordinirao po Alipasinu recimo, zna se gdje idu najzesci, i koga ce se jalijasi plasiti.

Sta ce ova danasnja policija, jad i bijeda.
mehoxy

#16 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by mehoxy »

Nema mjesta za ludjake u ludarama pa je citava drzava postala ustanova.Sto se tice policije,mozda ce nesto uraditi ako im budes dosadjivao,u suprotnom pisi propalo.
Umalo popisivac

#17 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

dječak sa šibicama wrote:Prije su postojali pozornici na cesti, policajci u ophodnji, pa su rado vadili pendrek i prvo tuku a onda pitaju za ime i prezime, i onda takvi manijaci nisu bas smjeli tako slobodno orgijati po ulicama.

Odrastao sam dio djetinjstva na Gorici, uvijek je u tom dijelu grada bilo specijalaca, budala, fakat nenormalnih likova, ali je i policija radila svoj posao. Nije dzaba Jozo ordinirao po Alipasinu recimo, zna se gdje idu najzesci, i koga ce se jalijasi plasiti.

Sta ce ova danasnja policija, jad i bijeda.
Demokracija, slobode, prava covjeka, haha. A u biti to sto ti kazes je jedini nacin za obracun sa takvima. To samo treba negdje u cosku napendreciti. Mada zna policija i to danas uciniti, kako koga i kako koji.
dječak sa šibicama

#18 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Sta drugo nego pendreciti, sjecam se kina Radnik, Sutjeska, Prvi maj i Kinoteka, raj za jaliju, otimaju pare, prodaju cigle, dodje murjas i plava ledja.

Steta sto nije bilo cesce murije, da ih oplave cijele.

Fakat ne znam sta bi covjeku savjetovao, jedino da dovede raju i da razbije lika :D zakon divljeg zapada, nema druge.
MaD_ProfessoR

#19 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by MaD_ProfessoR »

Taj malac je iz Koreje, oko 170-175, mlati glavom k'o metronom dok hoda, blagi strabizam, klošari sa džankozama, a vjerovatno i on voli dandaru, liči mi na takvog tipa :)
Svaki dan prođem kroz Skerlića i Koreju, zatražio jednom marku, bilo mu je "haj razligu", i nije više nikad pitao ništa. Bit će da si se zajeb'o i upustio u razgovor duži od toga :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by pici »

Better Man wrote:Kad postane dosadan i naporan, spomenem mu da ću mu zvati policiju, odmah se unervozi i promjeni priču i pokušava biti fin. Momak fakat nije normalan i zreo je da se zatvori trajno u neku ustanovu. Do kada ćemo mi ignorisati ovakve slučajeve i ništa ne poduzimati. Danas roditelji ne smiju svoju djecu samu pustiti da idu u školu, a kad sam ja ranih osamdesetih krenuo u osnovnu školu, od prvog dana me nikad niko nije morao pratiti i uvijek sam bezbjedno išao u školu i dolazio kući iz iste.

ludaci se jarane ne ponasaju tako, jebe se ludaka i za policiju i za zatvor i za vasionu...nego budi drzak, ako ne ide zaprijeti...zadnje je negdje ga u haustor i izlemat ko vola...bjezat ce od tebe na drugu stranu ulice...jebi ga treba imat muda, a to zbost ce te il zaskocit s ledja...to je bajka za malu djecu, on provodi kome moze kome ne moze kloni ga se.

probaj s drotovima jos koji put al slaba vajda...jedino da cekas da naleti na nekog maconju koji ce ga smjestit tamo dje treba a ako ne pokazes zube, suti i trpi il zaobilazi ulicu...
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#21 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by stetoskop »

Tako je vozač autobusa iz Banjaluke bio drzak, pa istjerao budalu i ovaj nakon godinu baci mu bombu u bus i ubije ga.
Nipošto ne zavađati se sa njim.
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#22 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Yahweh »

.
Last edited by Yahweh on 20/03/2015 23:27, edited 1 time in total.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#23 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by I am Happy »

Ne znam sta da uradis ali ti ne bih volio biti u koži....
Last edited by I am Happy on 24/08/2014 13:24, edited 1 time in total.
Leo_alfa

#24 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Post by Leo_alfa »

Better Man wrote:Često pomislim kad me zaustavi da ga oborim na cestu i da ga išutam na mrtvo ime, ali ne želim da prljam ruke jednim poremečenim maloljetnim psihopatom, jer ne znam ko stoji iza njega i da li će mene neko zbog tog napasti.
Glavni razlog sto ga neces prebiti je sto ne znas ko tebe moze zbog toga prebiti? Ne zbog toga sto se radi o maloljetnoj osobi, o vjerovatno psihicki poremecenoj osobi, o krsenju zakona, o primitivnom ponasanju?
Umalo popisivac

#25 Re: Maloljetni pishopata koji zaustavlja ljude u K. Tomislav

Yahweh wrote:Mene je taj jednom zaustavio na tramvajskoj stanici kod Sebilja, daj marku, daj dvije, urla covjek i pravo je agresivan. Nije dobar u glavi.

Prije par dana bio je na grbavici, uletio u DP i napravio belaj, stao na kasu i ko god pridje kasi, ajm mi kupi hljeb, ajde kupi mi pastetu, ajd mi kupi ribu i nije izasao dok mu raja nije pokupovala sta je trazio, još lola uze ribu u konzervi od 3KM :Đ Zna i on šta valja. Ja izasao ispred, govori mi on ajde mi otvori ribu, kontam ajde, zasto da ne, rek'o ne zna, ja mu otvorio i dajem mu ribu kad on ni pet ni šest, ajde baci taj poklopac u smece, reko baci ti, hoćes da još pojedem ribu za tebe kad on...ti si otvorio ti baci u smece. :D

I siguran sam da nije maloljetan, covjece mislim da ima 100 kila i jedno 20ak godina.
Sto jest jest. :D
Post Reply