ja sam telemah držao bez ugovora skoro godinu. skonto da mi nešto treba, nazvo, jel hoćete ugovor? hoćemo, kako vam možemo pomoći. treba bi to i to i potpisujem. može? može.
riješeno
Moderator: Benq
ja sam telemah držao bez ugovora skoro godinu. skonto da mi nešto treba, nazvo, jel hoćete ugovor? hoćemo, kako vam možemo pomoći. treba bi to i to i potpisujem. može? može.
u tome i jeste trik - ne postoji fer kod jednostranog raskida ugovora odnosno promjene ugovornih uslova jer da su "fer" ne bi se mijenjali uslovi za vrijeme trajanja ugovora.Chmoljo wrote: ↑15/11/2023 15:56da, ali povećanje cijene je mnogo manje u odnosu na ono što si ti koristio gotovo besplatno. ali se slažem da može biti razlog raskida.VladaFBiH wrote: ↑15/11/2023 15:38istina, ali isto tako sam koristio pogodnosti i potpisao ugovor pod pretpostavkom da neće mijenjati cijene što su oni i učinili odnosno tim potezom jednostrano prekršili ugovor koji bi valjda sada trebao biti ništavan. Ugovor je obostrani odnos koji nosi prava i obaveze koji je moj operater jednostrano prekršio jer želi više para.Chmoljo wrote: ↑07/11/2023 22:06
Nije to tako jednostavno u njegovom slučaju.
Svaki ugovor podrazumijeva jednakost činjenja odnosno davanja. On je koristio pogodnosti pod pretpostavkom da će biti vezan dvije godine ugovorom.
Telemah sada kad diže cijene, obavještava korisnike da imaju pravo raskida ugovora. E sad, treba vidjeti da li on može raskinuti ugovor ako bi platio period koji je koristio po punoj cijeni.
i zato mislim da bi u ovom slučaju bilo fer da platiš period koji si koristio kao da nisi imao popust kao što ti napisah, a da te oni oslobode plaćanja ostatka ugovora.
Da je i dzaba, neodgovara mi.Chmoljo wrote: ↑15/11/2023 15:57ja sam telemah držao bez ugovora skoro godinu. skonto da mi nešto treba, nazvo, jel hoćete ugovor? hoćemo, kako vam možemo pomoći. treba bi to i to i potpisujem. može? može.
riješeno![]()
Eto vidis. A ja sport nikako ne pratim i onda je realno telemach najbolji izbor.gidra wrote: ↑15/11/2023 19:13Da je i dzaba, neodgovara mi.
Na tv-u jedino sport gledam, koji na Telemachu ne postoji
Arene su ih satrale.
Ostalo je Kodi uz Real Debrid pretplatu..
Nekad davno i ja imadoh problema sa ulaskom na portal zbog problema s tastaturom za koji nisam ni znao, spasih se tako sto u notepad upisah sifru i copy/paste u polje za upis, banalan problem ali me bezbeli iznervirao
imam spremljenu sifru u firefoxu. cim kliknem na prijava odmah mi ispuni podatke. ne radi. pa sam onda copy paste iz sekcije passwords, sifru zalijepio direktno na stranicu, nije radilo. pa sam onda rucno pisao, ni to nije radilo.
Kod nas su samo srozali sljedece kanale iz HD u SD:markopd wrote: ↑30/11/2023 17:55 Igraju se kao na Supernovoj kablovskoj.Jedan dan jedan kanal u HD,drugi dan neki drugi kanal a ovaj prvi vrate u SD.Na kablovskoj tako rade sa Superstarom,Prvom,B92,K3,Federalnom već duže vrijeme.Po sajtu navedeni kanali bi trebali biti konstantno u HD,ali samo jedan je uvijek u HD (trenutno Prva,prije par dana bio B92).Interesantno je da su to kanali koji kod mtela imaju i SD i HD verzije,pa moguće zbog toga da se sve to dešava.Pošto koriste iste streamove kao mtel (barem Supernova).
Ako saznas javi.
Saznadoh zanimljive stvari odanamootamonjihaMTV wrote: ↑30/11/2023 18:51Ako saznas javi.SpoilerShowKod nas su samo srozali sljedece kanale iz HD u SD:markopd wrote: ↑30/11/2023 17:55 Igraju se kao na Supernovoj kablovskoj.Jedan dan jedan kanal u HD,drugi dan neki drugi kanal a ovaj prvi vrate u SD.Na kablovskoj tako rade sa Superstarom,Prvom,B92,K3,Federalnom već duže vrijeme.Po sajtu navedeni kanali bi trebali biti konstantno u HD,ali samo jedan je uvijek u HD (trenutno Prva,prije par dana bio B92).Interesantno je da su to kanali koji kod mtela imaju i SD i HD verzije,pa moguće zbog toga da se sve to dešava.Pošto koriste iste streamove kao mtel (barem Supernova).
K1, Tanjug, Kazbuka, TV Dr., Hype, Pink Action i Pink Family.
Superstar i Federalna odkako su uvedeni u HD nije se desilo da su ih vratili u SD. Prvu i b92 nemamo, b92 bio u ponudi do tamo 2014-2015 kad je ukinut a tada nije emitovao u HD.
Supersat vec 6-7 mjeseci nema ni slike ni zvuka a drze ga na listi XD
Volio bih radi filmova Pink Action da vrate u HD a i Family.
Pored MTV Igman, RTV TK, ALFA TV, City TV ostalo je jos na LOLi da prebace u HD:
SpoilerShowHype (iris)
RTL Klasika (iris)
Hype 2 (iris)
Happy (iris)
Supersat koji ne radi vec 6-7 mjeseci (iris)
Tanjug (iris)
K1 (iris)
Disney
Disney Junior
Cartoon Network
Kazbuka (iris)
Supersat 2 (iris)
Klasik (iris)
Pink Action (iris)
AMC
Filmbox Stars
FilmBox Arthouse
Pink Family (iris)
Euro Cinema 1 (iris)
Euro Cinema 2 (iris)
Euro Cinema 3 (iris)
Euro Cinema 4 (iris)
Sky News
CNN
RTL
RTLZWEI
VOX
DOX (iris)
TV Dr. (iris)
RTL Living
FashionBox
Koreni(iris)
MTV Europe/Global
EroX
Brazzers TV Europe (iris)
Da otkljucam sanducesemirsar wrote: ↑30/11/2023 19:05Saznadoh zanimljive stvari odanamootamonjihaMTV wrote: ↑30/11/2023 18:51Ako saznas javi.SpoilerShowKod nas su samo srozali sljedece kanale iz HD u SD:markopd wrote: ↑30/11/2023 17:55 Igraju se kao na Supernovoj kablovskoj.Jedan dan jedan kanal u HD,drugi dan neki drugi kanal a ovaj prvi vrate u SD.Na kablovskoj tako rade sa Superstarom,Prvom,B92,K3,Federalnom već duže vrijeme.Po sajtu navedeni kanali bi trebali biti konstantno u HD,ali samo jedan je uvijek u HD (trenutno Prva,prije par dana bio B92).Interesantno je da su to kanali koji kod mtela imaju i SD i HD verzije,pa moguće zbog toga da se sve to dešava.Pošto koriste iste streamove kao mtel (barem Supernova).
Superstar i Federalna odkako su uvedeni u HD nije se desilo da su ih vratili u SD. Prvu i b92 nemamo, b92 bio u ponudi do tamo 2014-2015 kad je ukinut a tada nije emitovao u HD.
Pored MTV Igman, RTV TK, ALFA TV, City TV ostalo je jos na LOLi da prebace u HD:
SpoilerShowHype (iris)
RTL Klasika (iris)
Hype 2 (iris)
Happy (iris)
Tanjug (iris)
K1 (iris)
Disney
Disney Junior
Cartoon Network
Kazbuka (iris)
Supersat 2 (iris)
Klasik (iris)
Pink Action (iris)
AMC
Filmbox Stars
FilmBox Arthouse
Pink Family (iris)
Euro Cinema 1 (iris)
Euro Cinema 2 (iris)
Euro Cinema 3 (iris)
Euro Cinema 4 (iris)
Sky News
CNN
RTL
RTLZWEI
VOX
DOX (iris)
TV Dr. (iris)
RTL Living
FashionBox
Koreni(iris)
MTV Europe/Global
EroX
Brazzers TV Europe (iris)![]()
ama kljucaj, uci ce ti ka'ka bajaMTV wrote: ↑30/11/2023 19:18Da otkljucam sanducesemirsar wrote: ↑30/11/2023 19:05Saznadoh zanimljive stvari odanamootamonjihaMTV wrote: ↑30/11/2023 18:51Ako saznas javi.SpoilerShowKod nas su samo srozali sljedece kanale iz HD u SD:
SpoilerShowHype (iris)
RTL Klasika (iris)
Hype 2 (iris)
Happy (iris)
Tanjug (iris)
K1 (iris)
Disney
Disney Junior
Cartoon Network
Kazbuka (iris)
Supersat 2 (iris)
Klasik (iris)
Pink Action (iris)
AMC
Filmbox Stars
FilmBox Arthouse
Pink Family (iris)
Euro Cinema 1 (iris)
Euro Cinema 2 (iris)
Euro Cinema 3 (iris)
Euro Cinema 4 (iris)
Sky News
CNN
RTL
RTLZWEI
VOX
DOX (iris)
TV Dr. (iris)
RTL Living
FashionBox
Koreni(iris)
MTV Europe/Global
EroX
Brazzers TV Europe (iris)![]()
![]()
U HR se ta 1Gbps/500 Mbps dobije za 66 KM, KM ne eura.