Trg Djece Dobrinje, cijena sitnica, "okvirno" 300KM, naglasak na "okvirno" jer ne garantuju cijenu. To bjese prije godinu-dvije ne sjecam se vise, sorry.MTV wrote: ↑02/11/2023 13:33@semirsar su bili rekli cijenu za prikljucak na optiku al da ne garantuju da bi imao brzine kao oni u novogradnjama ili tako nesto...a ne sjecam se cijene 200 ili 300 KM ne bih da slazemSpoilerShowRadi se na novo instalacija kroz stubiste vertikala busenje i onda se spajaju stanovi opet busenje. U mom ulazu vertikalu i spajanje stanova na optiku je uradio bht prije nekoliko godina. TM je izmijenio isto neke kablove u svojoj vertikali koju su naslijedili od raspale HS.
A ovo sto ti pitas sam samo do sada procitao da su negdje radili T HT i A1 HR.
Logosoft
Moderator: Benq
- semirsar
#25401 Re: Logosoft
- semirsar
#25402 Re: Logosoft
opaaa, ako je ovo tacno... ide razduzivanje opreme, posto dodje vakat za rezanje troskova
a taman htjeo opet produziti na oko 730dana, jer bi mi na slagalici prepolovilo sadasnju cijenu... jbg, do njihA je.
fakat sad gledam, od jula 2019-te sam bez UO
- MTV
#25403 Re: Logosoft
Ja sam samo konstatovao post iznad. Nisam zvao jer ne placa mi se roming
-
Sakazulu
-
Sakazulu
#25405 Re: Logosoft
Ali šta je alternativa? Hajmo savjete na stol!
- MTV
#25406 Re: Logosoft
Otvoris stranice jednog i drugog i pogledas cijene i brzine ili sta te to interesuje. Meni bi i samih 200 Mbps bilo napredak samo takav sa trenutnih 60.
- semirsar
#25407 Re: Logosoft
na mojoj adresi je bas i nema, sudeci po iskustvu komsija 
@MTV mene brine stabilnost, osjetljiv sam na to nenormalno, a 120, tacnije 90 zbog parice i nesto malo vise Mbps Dl meni dosta, uz stabilnost i Ul je kriza anamotamounjihA
@MTV mene brine stabilnost, osjetljiv sam na to nenormalno, a 120, tacnije 90 zbog parice i nesto malo vise Mbps Dl meni dosta, uz stabilnost i Ul je kriza anamotamounjihA
- MTV
#25408 Re: Logosoft
Ne znam ja cu probati jer koliko vidim tamo na temi se trude da pruze korisnicku podrsku jer imaju oficijelnu podrsku. I da raji mijenjaju sve sta stignu (razdjelnike, konektore, utpove, routere, D3 kante) ne bi li se popravila stabilnost.
- tramvajtrojka
#25409 Re: Logosoft
Covjek stvarno nije pametan ja sam pokusao bht na svojoj lokaciji oni garantuju da ne moze preko 25mb/s na ovoj parici, na loli baca preko 80 i super je stabilna
-
TwistedX
#25410 Re: Logosoft
Razdružiš opremu i odneseš u logosoft. Zoveš ženu ili nekoga ko je prijavljen na toj tvojoj adresi i on ili ona sklopi novi ugovor i dobiješ popust. Ugovor se veže na ime a ne na adresu, ne mogu ti ništa.
-
elk
#25411 Re: Logosoft
Ali si zato par dana ili koliko im se god prohtije, dok te ponovo ne ukljuce, bez svega. Mogu te prcat ako hoce. Sad skontaj jedno 10 dana bez neta, tv...Ja imam i mobitel kod njih. I zena isto. Pa gubis valjda i broj kad sve odjavis. I fiksnog isto. Uglavnom, totalno glupo i nejasno da ne daju nista starim korisnicima. Ali je tako.
-
Sakazulu
#25412 Re: Logosoft
Zamolim druga iz Osijeka da uradi speed test na A1...
https://www.speedtest.net/my-result/a/9672705422
https://www.speedtest.net/my-result/a/9672705422
- semirsar
#25413 Re: Logosoft
Nesto razmisljam... posto se polako priblizava to neko doba kad se moraju donositi neke nove odluke pa medju njima i znacajno rezanje troskova, tabirim tako, sta i kako. Helem, dodjoh i do Lol-e nam naseg vajnog uspavatog i krmeljavog. Ako je tacno to da akcija vrijedi samo za nove korisnike, gdje sam onda ja tu, mislim se? Sad placam nesto malo ispod 90-ak KM mjesecno, po akciji bih placao oko 50-ak. Ugovorna obveza istekla prije 5god. i rado bih ponovo potpisao, ali... sta bih ja ustvari potpisao ilitiga dobio s potpisom sad, jerbo ovo navodno vazi samo za nove korisnike? Po aktuelnom cjenovniku koji vazi od 01.11.2023. bih placao 69 KM
DakleM, sad placam 90 KM sto znaci 2160KM 24mj
ako ne bUdne akcija po cjenovniku bih placao 69KM tj, 1660KM 24mj
ako bidne akcija bilo bi recimo oko 50 KM 1181KM 24mj
Spoiler
Show

+
Uz Lol-ine cijene treba uracunati i 47.50KM od anamotamounjiha kojih ne bi bilo ako definitivno predjem UnjihA
Ipak, korisnik sam od septembra 2011 godine, tako da... rado bih i dalje bih opstao i ostao kod LoL-e ako akcija bude vazila i za stare korisnike.
Merebit smor vam ovo sto naskrabah, zabole me, umrla tema davno, umrijece i LoL sa ovakvin razmisljanjem, otis'o s teme @damird malo ga je vala i bilo ali ga bilo da valja, otisla @Ljuska_u_BaklaFi cujem tu je jos, ponekad... cita po forumu, pozdrav joj ide... otisli svi znani neznani borci za bolji i kvalitetniji LoL, @afannedim pokretac tekuceg PDF-a o LoL-i, vjerovatno i posljednjeg, bilo ih je i prije ali... zna se, @MTV se jos drzi ali zamor ocit, ostali su tu i tamo qkaju ali slabo to pije vode... kakav je vakat dos'o... otic' cu i ja
Znaci ide biznis
P.S. Za ove sto bi da pitaju sto ce ti ofoono... gusti su gusti, zato ne pitajte
- MTV
#25414 Re: Logosoft
Provukoh i ja svoj paket kroz kalkulator koji su popravili, na pocetkilu im nije radi kako treba. I da ovo nisam napisao sigurno ne bi ni skontalisemirsar wrote: ↑05/11/2023 12:36Nesto razmisljam... posto se polako priblizava to neko doba kad se moraju donositi neke nove odluke pa medju njima i znacajno rezanje troskova, tabirim tako, sta i kako. Helem, dodjoh i do Lol-e nam naseg vajnog uspavatog i krmeljavog. Ako je tacno to da akcija vrijedi samo za nove korisnike, gdje sam onda ja tu, mislim se? Sad placam nesto malo ispod 90-ak KM mjesecno, po akciji bih placao oko 50-ak. Ugovorna obveza istekla prije 5god. i rado bih ponovo potpisao, ali... sta bih ja ustvari potpisao ilitiga dobio s potpisom sad, jerbo ovo navodno vazi samo za nove korisnike? Po aktuelnom cjenovniku koji vazi od 01.11.2023. bih placao 69 KM
DakleM, sad placam 90 KM sto znaci 2160KM 24mj
ako ne bUdne akcija po cjenovniku bih placao 69KM tj, 1660KM 24mj
ako bidne akcija bilo bi recimo oko 50 KM 1181KM 24mjAnamotamounjihA bih paket placao 1361KM 24mjSpoilerShow
+
Uz Lol-ine cijene treba uracunati i 47.50KM od anamotamounjiha kojih ne bi bilo ako definitivno predjem UnjihA![]()
Ipak, korisnik sam od septembra 2011 godine, tako da... rado bih i dalje bih opstao i ostao kod LoL-e ako akcija bude vazila i za stare korisnike.
Merebit smor vam ovo sto naskrabah, zabole me, umrla tema davno, umrijece i LoL sa ovakvin razmisljanjem, otis'o s teme @damird malo ga je vala i bilo ali ga bilo da valja, otisla @Ljuska_u_BaklaFi cujem tu je jos, ponekad... cita po forumu, pozdrav joj ide... otisli svi znani neznani borci za bolji i kvalitetniji LoL, @afannedim pokretac tekuceg PDF-a o LoL-i, vjerovatno i posljednjeg, bilo ih je i prije ali... zna se, @MTV se jos drzi ali zamor ocit, ostali su tu i tamo qkaju ali slabo to pije vode... kakav je vakat dos'o... otic' cu i ja![]()
Znaci ide biznis
P.S. Za ove sto bi da pitaju sto ce ti ofoono... gusti su gusti, zato ne pitajte![]()
Elem, Net 1 + NICE TV + Fiksna 1 + Mobilna 3 trenutno kosta nekih 47 KM. Kroz ove akcije prvih 7 mjeseci 1 KM nakon toga 52 KM ili uravnotezeno 24 mjeseca po 37 KM.
- Ali kad vidim da na osnovu vrste jebenog kabla isto placam i imam 60/10 dok onaj gdje kvadrat kosta 5000 KM ima 150/30 Mbps. Jedino kad bi ponudili NET 3 za cijenu NET 1 jer bi time bilo priblizno ponudi sa optikom a ne ova diskriminacija u vezi kabla gdje za iste pare dobijas duplo pa sve do 4 puta manju brzinu.
- Da Super TV u skoro 4 godine "nove naprednije platforme" nije povecao broj kanala unazad i da nema neke smart aplikacije a interface izgleda gore od onog logosoftovog iz 2012 godine. Da ne spominjem tek onu "Super WEB TV" sramotu
- Fiksnu ni ne koristimo vise, dzabe stoji.
- Mobilna 3 radi ok al bolje ponude trenutno ima novotel tako da bi na njih presao. Isti je pruzalac infrastrukture i za LOL i novotel a to je jel te mtel.
Kad pogledam EON ponudu tamo ima sve vise i vise kanala koje je Logosoft izbacio:
B92
Prva World (B92 Info prije ribrendinga)
HEMA
SK 1
SK 2
SK 3
SK Golf
Lov i Ribolov
CineStar TV 1
CineStar TV 2 HD
CineStar Action
CineStar Fantasy
CineStar Comedy
CineStar Premiere 1 SD/HD
CineStar Premiere 2 SD/HD
CMC
Balkanika
Mezzo
Pro7
Rai Uno
TV5 Monde
Damird od zadnjeg pisanja do sada postao direktor, nije lud da izijani odlicnu platu radi skrabanja na nekom tamo forumu.
Afannedim se zakacio sa adminima pa bilo koja reinkarnacija ide automatski ban.
-
elk
#25415 Re: Logosoft
Ako si stari korisnik, a jesi
, ide ti 52km odmah od novembra za placanje. Nema po markicu vise. Mozes mislim dobiti net 2 ili nesto drugo. Kako ispregovaras.
Kome nije mrsko ode kod konkurencije, pa se vrati za 2 godine. Nije ni malo para ovih 7 mjeseci.
Kome nije mrsko ode kod konkurencije, pa se vrati za 2 godine. Nije ni malo para ovih 7 mjeseci.
- VladaFBiH
#25416 Re: Logosoft
da ne rovim po postovima 
imam aktivan ugovor potpisan početkom ove godine na 24. mjeseca i sada obzirom da dižu cijene imam opciju da isti prekinem. E sada mene interesuje da li u tom slučaju oni imaju pravo da naplate neke penale jer sam koristio pogodnosti 4 mjeseca sve za 1KM ili?
U principu ne bih da ih mijenjam ali bih da prekinem obavezujući ugovor i da isti opet nekada potpišem - koliko vidim to nije opcija ali ne kontam zašto - oni ne žele da imaju nekoga obavezanog ugovorom ili?
imam aktivan ugovor potpisan početkom ove godine na 24. mjeseca i sada obzirom da dižu cijene imam opciju da isti prekinem. E sada mene interesuje da li u tom slučaju oni imaju pravo da naplate neke penale jer sam koristio pogodnosti 4 mjeseca sve za 1KM ili?
U principu ne bih da ih mijenjam ali bih da prekinem obavezujući ugovor i da isti opet nekada potpišem - koliko vidim to nije opcija ali ne kontam zašto - oni ne žele da imaju nekoga obavezanog ugovorom ili?
- MTV
#25417 Re: Logosoft
Mislim da se placaju sve preostale rate do isteka ugovora ali nisam 100%.
-
Sakazulu
#25418 Re: Logosoft
Samo im složi inspekciju i neće ti naplatiti, jer mijenjaju potpisani ugovor!
- MTV
#25419 Re: Logosoft
Vidjelo se na primjeru TM kad je ukinuo Arene a onda sve pravnik do pravnika raskidali ugovore prije vremena pa ih sada ganjaju raznorazne agencije za naplate dugova (utjerivaci dugova). Neki su duzni i po 1000 KM. Procitati fb grupu bojkot TM...
Fino sacekati istek ugovora i onda ga raskinuti.
Fino sacekati istek ugovora i onda ga raskinuti.
-
Sakazulu
#25420 Re: Logosoft
Nisam spomenuo pravnike... Advokati možda su bolji, ali rekoh inspekcija!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25421 Re: Logosoft
Nije to tako jednostavno u njegovom slučaju.
Svaki ugovor podrazumijeva jednakost činjenja odnosno davanja. On je koristio pogodnosti pod pretpostavkom da će biti vezan dvije godine ugovorom.
Telemah sada kad diže cijene, obavještava korisnike da imaju pravo raskida ugovora. E sad, treba vidjeti da li on može raskinuti ugovor ako bi platio period koji je koristio po punoj cijeni.
-
gidra
#25422 Re: Logosoft
Tek skontah ovo poskupljenje, ali opet nema alternative za iste pare.
Ova nova akcija ne vrijedi za stare korisnike..
Ova nova akcija ne vrijedi za stare korisnike..
- VladaFBiH
#25423 Re: Logosoft
istina, ali isto tako sam koristio pogodnosti i potpisao ugovor pod pretpostavkom da neće mijenjati cijene što su oni i učinili odnosno tim potezom jednostrano prekršili ugovor koji bi valjda sada trebao biti ništavan. Ugovor je obostrani odnos koji nosi prava i obaveze koji je moj operater jednostrano prekršio jer želi više para.Chmoljo wrote: ↑07/11/2023 22:06Nije to tako jednostavno u njegovom slučaju.
Svaki ugovor podrazumijeva jednakost činjenja odnosno davanja. On je koristio pogodnosti pod pretpostavkom da će biti vezan dvije godine ugovorom.
Telemah sada kad diže cijene, obavještava korisnike da imaju pravo raskida ugovora. E sad, treba vidjeti da li on može raskinuti ugovor ako bi platio period koji je koristio po punoj cijeni.
Edit:
PRAVILO 69/2013
O USLOVIMA PRUŽANJA JAVNIH TELEKOMUNIKACIJSKIH USLUGA
I ODNOSIMA S KRAJNJIM KORISNICIMA
Član 13.
(Izmjene uslova poslovanja)
U slučaju primjene izmijenjenih uslova, opisa i cijena usluga, koji su u potpunosti
nepovoljniji za korisnike, postojeći korisnik na kojeg se izmjene odnose ima pravo raskinuti
pretplatnički ugovor bez naknade, odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog, a uplaćenog
od strane korisnika, novčanog iznosa u roku od 30 dana od dana objave tih izmjena, osim u
slučaju ako su te izmjene posljedica regulatornih obaveza, izmjena poreza na dodatu
vrijednost ili posljedica izmjena veleprodajnih cijena i drugih obaveza utvrđenih od strane
nadležnih institucija, na koje operator telekomunikacijskih usluga nema utjecaj.
Last edited by VladaFBiH on 15/11/2023 15:52, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25425 Re: Logosoft
da, ali povećanje cijene je mnogo manje u odnosu na ono što si ti koristio gotovo besplatno. ali se slažem da može biti razlog raskida.VladaFBiH wrote: ↑15/11/2023 15:38istina, ali isto tako sam koristio pogodnosti i potpisao ugovor pod pretpostavkom da neće mijenjati cijene što su oni i učinili odnosno tim potezom jednostrano prekršili ugovor koji bi valjda sada trebao biti ništavan. Ugovor je obostrani odnos koji nosi prava i obaveze koji je moj operater jednostrano prekršio jer želi više para.Chmoljo wrote: ↑07/11/2023 22:06Nije to tako jednostavno u njegovom slučaju.
i zato mislim da bi u ovom slučaju bilo fer da platiš period koji si koristio kao da nisi imao popust kao što ti napisah, a da te oni oslobode plaćanja ostatka ugovora.