Ljudi sta da kuham?
Moderator: anex
-
Stari
Ma nista specijalno ostavio sam nesto Sirnice od jucer (a nju jedino mogu kad je hladna). Za veceru francuske baguette (valjda se tako pise ...to ovdje tako zovu ...onaj francuski duguljasti a tanki kruh ) sa tunjevinom. ...nadam se da se necu prejesti ...jer se ponekad ne znam obuzdati kad ih jedem.
-
FortunaBela
Bilo bi onda premasno, radi maslinovog ulja....novalic wrote:jos ako na mjesto bijeloga vina stavis slatku pavlaku i malo kopra.. .. i sve to bacis na tagliatelle..
-
novalic
stari, isitini tunjevinu (bez ulja, onu "nature") u jednu zdjelu, dodaj sitno nasjecene i oguljen paradajz (ocijedi vani ono sjeme, ostavi samo meso od paradjza), isijeci posve sinto jedan mladi luk.. ili luka.. stavi malo bibera, malcice ljute papricice, kasiku kajmaka, pomijesaj i strpaj u baguette...
jos dva lista hrskave zelene salate...
jos dva lista hrskave zelene salate...
-
FortunaBela
A, šta čemo sa lososom?novalic wrote:umjesto da dinstas poriluk , skuhaj ga u slanoj vodi, ocijedi i pomijesaj...
-
FortunaBela
Probam i to, probaj i ti ono moju verziju....
-
novalic
komotno ga mozes ostaviti sebiSahbaz wrote:Evo vam novogodisnji poklon od mene. Prijatno.
http://rapidshare.de/files/8861838/Oliver.doc.html
-
G.O.D.
#739 Re: Ljudi sta da kuham?
Drug_Tito wrote:Zivim vec godinu dana sam sa sobom. Starci na jednoj obali Amerike ja na drugoj. Gubim ideje sta da kuham. Napravim cevape, piletina, teletina, krompir, sve to uz pomoc pretis lonca. Pasta sa mesom. Takva sranja. Par puta sam pravio sirnicu (kupio jufke) ali nije bas nesto dobro ispalo. Izgorelo mi je vise nego sto sam htjeo.
Interesujeme nesto domace, ali na brzinu i da ne moram potrositi 2 sata u kuhinjin na sjeckanju luka, paprike, paradajza, celera itd. Ima li iko kakvih ideja. Nemojte mi samo spominjati sarme, rado bi to pojeo ali nemam zivaca da motam. Pravio bi ja sebi jaja od koprive, ali nema koprive ovdje. Zivim u USA vec deset godina i jos ni jedne koprive nisam vidio. Mora da su kinezi pocupali sve za svoje cajeve.
probaj sarmu
-
niko_i_nista
saljem brz i jednostavan recept, a semo toga ja ko je ukusno i pikantno!
glasi ovako:
ulovis strunfove, jedan dan ih izgladns, jer im je zeludcana kiselina kobna za covjekov zeludac, i tako izgladnjele stavis ih u pretis lonac na 20 min da se skuhaju. Potom ih izdinstas na laganoj vatri dodajuci mljeveni bijeli luk, ribanu mandarininu koru.
kad je to gotovo zalijes besamel sosom, ostaviti sve to 2min da odstoji
servirati u cetvrtasto tanjuru i ukrasiti persunovim listom.
uz to se pije piva+sok od zove.
dobar tek!
nadam se da ce ti se svidjeti
glasi ovako:
ulovis strunfove, jedan dan ih izgladns, jer im je zeludcana kiselina kobna za covjekov zeludac, i tako izgladnjele stavis ih u pretis lonac na 20 min da se skuhaju. Potom ih izdinstas na laganoj vatri dodajuci mljeveni bijeli luk, ribanu mandarininu koru.
kad je to gotovo zalijes besamel sosom, ostaviti sve to 2min da odstoji
servirati u cetvrtasto tanjuru i ukrasiti persunovim listom.
uz to se pije piva+sok od zove.
dobar tek!
nadam se da ce ti se svidjeti
-
FFK as Lucy01
Jagnjece kotlete, posoljeni i pobibereni, premazati senfom, uvaljati u prezlu i prziti na laganoj vatri. Sluziti sa kuhanim krompirom, spinatom i sl.
Ako vam je mrsko praviti......naruciti pizzu ili kinesku
Ako vam je mrsko praviti......naruciti pizzu ili kinesku