Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zivim vec godinu dana sam sa sobom. Starci na jednoj obali Amerike ja na drugoj. Gubim ideje sta da kuham. Napravim cevape, piletina, teletina, krompir, sve to uz pomoc pretis lonca. Pasta sa mesom. Takva sranja. Par puta sam pravio sirnicu (kupio jufke) ali nije bas nesto dobro ispalo. Izgorelo mi je vise nego sto sam htjeo.
Interesujeme nesto domace, ali na brzinu i da ne moram potrositi 2 sata u kuhinjin na sjeckanju luka, paprike, paradajza, celera itd. Ima li iko kakvih ideja. Nemojte mi samo spominjati sarme, rado bi to pojeo ali nemam zivaca da motam. Pravio bi ja sebi jaja od koprive, ali nema koprive ovdje. Zivim u USA vec deset godina i jos ni jedne koprive nisam vidio. Mora da su kinezi pocupali sve za svoje cajeve.
klepe će ti oduzeti nekih sahat vremena, ali napraviš veću količinu, i onda jedan dio zamrzneš...kada se vrneš sa posla malo u mikrovalnu na odleđivanje, i za najviše 15 minuta imaš fino, ukusno, mirisno, i bosansko!!
Pa napravi puru (kajganu kako neki kazu) ako imas sira i kajmaka dje da kupis! To ti nije ni 15 minuta, a nije teska hrana za stomak!
Eto i to ti je prava bosanska hrana!
smokljo wrote:Pa napravi puru (kajganu kako neki kazu) ako imas sira i kajmaka dje da kupis! To ti nije ni 15 minuta, a nije teska hrana za stomak!
Eto i to ti je prava bosanska hrana!
pura, kajgana, palenta, kukuruza vidis izbora covjece marnes luka i sira na puru i ne izlazi vise iz kuce