Ljubomora

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

fantom slobode

#26 Re: Ljubomora

Post by fantom slobode »

pici wrote:
fantom slobode wrote:ma ja, kada furas do daske, onda je ispucas, tako je to uvijek. :?: Kako u braku, je li se tu ima braka do daske?
eno sad i ti volis potkuhat,sad ce me radikalne feministkinje razapet :D a brak ko brak evo sad jeo krompirice i snicle,pa se malo mazili i ode malo do seka i mamice,a meni super :thumbup: :D
eno sada ja zakuhavam, nego mi cudno objasnjenje tog furanja do daske, pici, cuj ispucao je tako, nekako mi to nije spojivo sa vezom.Mozda to furanje do daske, koje mi nije bas jasno, trazi takve stvari.
Eto dobro je da ode do seke i mame, odmah tebi super, ima to svojih prednosti, znaci nisi u braku do daske, koliko te ja shvatih?Je li bilo super kada ste se mazili, treba zenu pomaziti, ako nista zbog krompirica i snicli...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27 Re: Ljubomora

Post by pici »

ama ispucao je preko koljena po dupetu i sta sad eto sad sam muski siledjija :shock: a razlog je banalan,zapravo vise ljubomore od rasudjivanja i pameti i sta sad bio ljubomoran i trebo sam sebe stocem opalit :shock: nego preko koljena i puc puc ožeži ožeži :evil:
Brak je institucija i tu je parlamentarno-demokratsko ponasanje....barem kod mene. :D
3xa

#28 Re: Ljubomora

Post by 3xa »

pici wrote:ama ispucao je preko koljena po dupetu i sta sad eto sad sam muski siledjija :shock: a razlog je banalan,zapravo vise ljubomore od rasudjivanja i pameti i sta sad bio ljubomoran i trebo sam sebe stocem opalit :shock: nego preko koljena i puc puc ožeži ožeži :evil:
Brak je institucija i tu je parlamentarno-demokratsko ponasanje....barem kod mene. :D
Ti si bar jedini rekao svoj ljubomorni ispad i zbog toga ti svaka cast :D
pici

#29 Re: Ljubomora

Post by pici »

3xa wrote:
pici wrote:ama ispucao je preko koljena po dupetu i sta sad eto sad sam muski siledjija :shock: a razlog je banalan,zapravo vise ljubomore od rasudjivanja i pameti i sta sad bio ljubomoran i trebo sam sebe stocem opalit :shock: nego preko koljena i puc puc ožeži ožeži :evil:
Ti si bar jedini rekao svoj ljubomorni ispad i zbog toga ti svaka cast :D
Hvala,nismo svi "ljubav u oblacima" pa da se drzimo za rukice i gledamo se na parkovskoj klupi tri sata bez rijeci isto ko hipnotisani :D
3xa

#30 Re: Ljubomora

Post by 3xa »

Ma dobro, moze se svakom desiti u pocetku
anais_nin

#31 Re: Ljubomora

Post by anais_nin »

sapati srca wrote: Ne znam :-D Ponekad je to umjerena posesivnost na komicno-ozbiljan nacin da se pokaze da ti je uvijek stalo do partnera...Nekad je to ozbiljan razgovor u kome jedno drugom kazuju sta im smeta i cini ih ljubomornim...Ponekad se naprosto ispipava granica partnera na nacin da se vidi da li mu je istinski stalo...
Ne znam, zaista je svaki put razlicita ta granica u ovisnosti od partnerovih stavova, nacina zivljena, i svega onog sto ga je oblikovalo..Sve dok ona godi, a ne gusi i ne sputava ljubav i partnera pozeljna je i dio je ljubavi...
Ponekad je dobra, ali najcesce je losa i uzima svoj danak krnjeci ljubav :-D
umjerenost je vrlina :) posesivnost i ljubomora koje ogranicavaju i pokusavaju da kontrolisu su tegoba i teret :roll:
samo za mene je veliki korak izmedju nelagode pri pomisli na osobu do koje ti je stalo s nekim drugim i opsesivnog razmisljanja i straha od prevare :)
kada nekog volimo, kada smo zaljubljeni, sasvim je normalno da zelimo da nam ta osoba uzvraca osjecanja...da i ona izabere nas, odvoji nas od mase, na isti nacin kao sto smo mi odvojili nju :) mozda je do mene, i mozda nisam u pravu, ali ne vidim da je moguce iskreno voliti nekog a da ti je istovremeno svejedno da li ce ta osoba biti s nekim drugim (bilo emotivno ili fizicki)....jer u ljubavi nema svejedno - ravnodusnost ne postoji, barem ne ruku pod ruku s ljubavi :)

zato smatram da su normalni trzaji i treptaji u momentima kada druge osobe pokazuju intenzivno interesovanje za osobu koju volimo, a posebno ako se radi o flertovanju :) intenzitet moje reakcije u takvim situacijama ce biti u skladu sa tim kako on reaguje na te osobe... :) ipak puno cesce od toga u meni ljubomoru budi kada osoba do koje mi je stalo, mozda i nesvjesno, poklanja paznju koju ja zelim za sebe, nekom drugom :D ili jos gore, ne daj Boze, dijeli neke momente ili aktivnosti (ne, ne mislim ni na sta bezobrazno, moze se raditi o necem toliko bezazlenom kao o partiji tavle :D) koje ja smatram posebnim za nas dvoje...to mi bude ko shakom u stomak :D ali taj osjecaj brzo prodje...i ne izjeda...samo podsjeti na to koliko ti je u stvari stalo do te osobe....i ne mislim da bi mi bilo svejedno da je njemu sasvim svejedno da se meni neko nabacuje :)

licno nisam nikad bila pobornik drama, scena i dramaticnih nastupa, u stilu ovog sto pici opisa....naravno svakom svoje, sto ljudi, sto cudi, ne odgovaraju nam svima iste stvari, ne uzbudjuju nas sve iste stvari....vristati, samarati, rezati gume, za mene nema nimalo dostojanstva u takvim nastupima, i apsolutno ne vidim cilj i svrhu isti, tj sta se tacno njima pokusava postici, tako da ne vidim sebe da pribjegavam istim...barem za ove 3 decenije nisam nikad :D ko zna sta ce biti po stare dane :evil: ko voli nek izvoli, ja bih od takve veze lagano odsetala....a da mog momka bivsa poljubi predamnom, a on ne odreaguje na to, pa to mi bio dovoljan znak o nivou njegovog postovanja prema meni...prema tome zasto dalje da se ponizavam poklanjajuci mu paznju koju ne zasluzuje :D sama ne volim provocirati ljubomorne scene....po meni ako nekog volimo i ako zaista zelimo to da pokazemo, onda je do mene da osobama koje pokazuju interes za mene stavim do znanje da od tog nema nista :) flertovanja i nabacivanja sasjecam u korijenu....naravno osim ako se ne radi o jednom simpaticnog dedi postaru ili nekom 15godisnjem klincu kojem je taj lagani flert podsticaj za ego :-) to su ipak bezazlene stvari...flert sa osobama koje to mogu protumaciti kao interes s moje strane je vec igranje s vatrom....to vec prepustam drugima :)

inace do sada sam samo jednom imala nedolican ispad... :D reagovah impulsivno i veoma veoma djetinjasto...nisam se samoj sebi svidjela u tom trenutku...takvo nesto ne namjeravam ponoviti :D
sapati srca

#32 Re: Ljubomora

Post by sapati srca »

anais_nin wrote:
sapati srca wrote: Ne znam :-D Ponekad je to umjerena posesivnost na komicno-ozbiljan nacin da se pokaze da ti je uvijek stalo do partnera...Nekad je to ozbiljan razgovor u kome jedno drugom kazuju sta im smeta i cini ih ljubomornim...Ponekad se naprosto ispipava granica partnera na nacin da se vidi da li mu je istinski stalo...
Ne znam, zaista je svaki put razlicita ta granica u ovisnosti od partnerovih stavova, nacina zivljena, i svega onog sto ga je oblikovalo..Sve dok ona godi, a ne gusi i ne sputava ljubav i partnera pozeljna je i dio je ljubavi...
umjerenost je vrlina :) posesivnost i ljubomora koje ogranicavaju i pokusavaju da kontrolisu su tegoba i teret :roll:
samo za mene je veliki korak izmedju nelagode pri pomisli na osobu do koje ti je stalo s nekim drugim i opsesivnog razmisljanja i straha od prevare :)
kada nekog volimo, kada smo zaljubljeni, sasvim je normalno da zelimo da nam ta osoba uzvraca osjecanja...da i ona izabere nas, odvoji nas od mase, na isti nacin kao sto smo mi odvojili nju :) mozda je do mene, i mozda nisam u pravu, ali ne vidim da je moguce iskreno voliti nekog a da ti je istovremeno svejedno da li ce ta osoba biti s nekim drugim (bilo emotivno ili fizicki)....jer u ljubavi nema svejedno - ravnodusnost ne postoji, barem ne ruku pod ruku s ljubavi :)

zato smatram da su normalni trzaji i treptaji u momentima kada druge osobe pokazuju intenzivno interesovanje za osobu koju volimo, a posebno ako se radi o flertovanju :) intenzitet moje reakcije u takvim situacijama ce biti u skladu sa tim kako on reaguje na te osobe... :) ipak puno cesce od toga u meni ljubomoru budi kada osoba do koje mi je stalo, mozda i nesvjesno, poklanja paznju koju ja zelim za sebe, nekom drugom :D ili jos gore, ne daj Boze, dijeli neke momente ili aktivnosti (ne, ne mislim ni na sta bezobrazno, moze se raditi o necem toliko bezazlenom kao o partiji tavle :D) koje ja smatram posebnim za nas dvoje...to mi bude ko shakom u stomak :D ali taj osjecaj brzo prodje...i ne izjeda...samo podsjeti na to koliko ti je u stvari stalo do te osobe....i ne mislim da bi mi bilo svejedno da je njemu sasvim svejedno da se meni neko nabacuje :)

licno nisam nikad bila pobornik drama, scena i dramaticnih nastupa, u stilu ovog sto pici opisa....naravno svakom svoje, sto ljudi, sto cudi, ne odgovaraju nam svima iste stvari, ne uzbudjuju nas sve iste stvari....vristati, samarati, rezati gume, za mene nema nimalo dostojanstva u takvim nastupima, i apsolutno ne vidim cilj i svrhu isti, tj sta se tacno njima pokusava postici, tako da ne vidim sebe da pribjegavam istim...barem za ove 3 decenije nisam nikad :D ko zna sta ce biti po stare dane :evil: ko voli nek izvoli, ja bih od takve veze lagano odsetala....a da mog momka bivsa poljubi predamnom, a on ne odreaguje na to, pa to mi bio dovoljan znak o nivou njegovog postovanja prema meni...prema tome zasto dalje da se ponizavam poklanjajuci mu paznju koju ne zasluzuje :D sama ne volim provocirati ljubomorne scene....po meni ako nekog volimo i ako zaista zelimo to da pokazemo, onda je do mene da osobama koje pokazuju interes za mene stavim do znanje da od tog nema nista :) flertovanja i nabacivanja sasjecam u korijenu....naravno osim ako se ne radi o jednom simpaticnog dedi postaru ili nekom 15godisnjem klincu kojem je taj lagani flert podsticaj za ego :-) to su ipak bezazlene stvari...flert sa osobama koje to mogu protumaciti kao interes s moje strane je vec igranje s vatrom....to vec prepustam drugima :)

inace do sada sam samo jednom imala nedolican ispad... :D reagovah impulsivno i veoma veoma djetinjasto...nisam se samoj sebi svidjela u tom trenutku...takvo nesto ne namjeravam ponoviti :D
Sem sto mogu samo sloziti se sa svim sto si napisala, mogu reci da je ovo lijepa, iskrena i zivotna analiza onog sto zovemo ljubomora....Izvrsno... :-D
:thumbup:
anais_nin

#33 Re: Ljubomora

Post by anais_nin »

hvala puno sapat :)
sans rime ni raison

#34 Re: Ljubomora

Post by sans rime ni raison »

Anais_nin sve si kazala :thumbup:
pustopoljina

#35 Re: Ljubomora

Post by pustopoljina »

bas je sve rekla.da dodam za sebe-nikad mi se nije svidio neko ko misli da me flertom s drugom curom "podgrijava"...ne volim kad me neko pravi ljubomornom...jednom je neki sto smo se barili,pokusao tako nesto...ja otisla. nije mi se vise ni svidjao.
3xa

#36 Re: Ljubomora

Post by 3xa »

anais_nin wrote:

Hvala ti na odgovoru, pokazat cu je nekom :)
sans rime ni raison

#37 Re: Ljubomora

Post by sans rime ni raison »

Bas se vidi da je Anais_nin jedna pametna i razumna djevojka/zena. :) Moram je pohvaliti, procitala sam par njenih postova - dovoljno. :)
pici

#38 Re: Ljubomora

Post by pici »

anais_nin wrote:

e u tom grmu lezi zeko..........impulsivnos+strast=ljubomora
ne kazem da svi reagujemo isto ali....uvjek postoji ono ALI,svi smo od krvi i mesa i ne reci nikad,kada osjecaji nadvladaju pamet,uvjek se nesto ruzno desi....uvjek.Image
Ken Lee

#39 Re: Ljubomora

Post by Ken Lee »

Ja znam ovog jednog sto je bio s ovom jednom curom koja bila veoma posesivna i ljubomorna, i to je bilo grozno.
anais_nin

#40 Re: Ljubomora

Post by anais_nin »

pici wrote:
anais_nin wrote: inace do sada sam samo jednom imala nedolican ispad... :D reagovah impulsivno i veoma veoma djetinjasto...nisam se samoj sebi svidjela u tom trenutku...takvo nesto ne namjeravam ponoviti :D
e u tom grmu lezi zeko..........impulsivnos+strast=ljubomora
ne kazem da svi reagujemo isto ali....uvjek postoji ono ALI,svi smo od krvi i mesa i ne reci nikad,kada osjecaji nadvladaju pamet,uvjek se nesto ruzno desi....uvjek.Image
ja nigdje ne spomenuh strast :) kao sto rekoh svakom svoje, mozda ti volis takve reakcije od djevojke/zene, i to je sasvim ok...bitno je da se medjusobno nadju ljudi koji imaju slicno ponasanje i razmisljanje...mene bi takvi ispadi i sa moje i sa tudje strane jednostavno umarali :) i vjeruj mi moja impulsivnost nije vodila ni ka unistenju necije imovine, niti ka pokusajima fizickog konflikta, bila je bas djetinjasta...odrazila se ni manje ni vise u jednoj obicnoj recenici koja bi bila prikladnija 5godisnjoj djeci u dvoristu nekog vrtica nego komunikaciji 2 odrasle osobe....zbog toga se postidih :) jer smatram da mi takvo nesto nimalo ne pashe... :D isto tako smatram da je veoma djetinjasto namjerno izazivati ljubomoru u nekom, provocirati i testirati granice cisto da bi se pokazalo da se to moze :) u mojim ocima je to odraz emotivne nezrelosti :) ti si naravno u datom momentu ucinio onako kako ti smatras da treba, tvoja tadasnja djevojka je uradila onako kako ona misli da treba....ja smatram da odraslu osobu niko ne moze prinuditi na poljubac, pa ni bivsa djevojka...takodje ako nista drugo, a onda iz postovanja prema djevojci koja stoji kraj tebe, smatram da je trebalo biti do tebe da ili sprijecis da do toga uopste dodje ili da adekvatno odreagujes nakon sto se desilo stavljajuci toj bivsoj do znanja da to nije ok....iz moje perspektive tebi je to bilo zabavno jer ti nije nesto previse bilo stalo kako se tvoja tadasnja djevojka osjeca zbog tog sto se desilo, interesantnije je bilo da vidis kako ce ona odreagovati na to sve :) a to nije bas fino :)
d2

#41 Re: Ljubomora

Post by d2 »

ili je nemir, ili je strast
meni se cini :mrgreen:
pici

#42 Re: Ljubomora

Post by pici »

impuls,inicijalna kapisla strasti,strast ako nema strasti nema ni ljubavi,jer nije dovoljno gledanje u okice,drzanje za rukice i mazenje po klupici itd Imageda u pravu si svako svoje,ali (joj sto volim ovo ALI :D )zar se moze za sebe reci da nekoga volis ako nisi u potpunisti prepusten osjecajima,medju kojima se nalazi i strast.Izvini ali to nije onda ljubav ili potpuna ljubav.......ja kad volim onda volim,nema tu malo ovako,malo onako.Sto se tice bivse djevojke ,koja je zahebala stvar i ona je djelovala impulsivno,da sam znao da ce to tako djelovat na moju djevojku prema kojoj sam osjecao iskrenu ljubav a i ona prema meni ,djelovao bih :evil: ........mada mi to sada iz ove perspektive inponuje,jer sam bio zeljen,voljen Image
anais_nin

#43 Re: Ljubomora

Post by anais_nin »

pici wrote:impuls,inicijalna kapisla strasti,strast ako nema strasti nema ni ljubavi,jer nije dovoljno gledanje u okice,drzanje za rukice i mazenje po klupici itd Imageda u pravu si svako svoje,ali (joj sto volim ovo ALI :D )zar se moze za sebe reci da nekoga volis ako nisi u potpunisti prepusten osjecajima,medju kojima se nalazi i strast.Izvini ali to nije onda ljubav ili potpuna ljubav.......ja kad volim onda volim,nema tu malo ovako,malo onako.Sto se tice bivse djevojke ,koja je zahebala stvar i ona je djelovala impulsivno,da sam znao da ce to tako djelovat na moju djevojku prema kojoj sam osjecao iskrenu ljubav a i ona prema meni ,djelovao bih :evil: ........mada mi to sada iz ove perspektive inponuje,jer sam bio zeljen,voljen Image
mjesas neke stvari iz mojih postova :D ja rekoh da za mene djetinjasto ponasanje nema nikakve veze sa (ljubavnom) strascu :) za mene je (ljubavna) strast u odredjenom momentu pozeljeti dotaknuti lice voljene osobe....ili biti obuzet zeljom da joj na momenat samo glas cujes.....drugim rijecima biram da dozivljavam tu vrstu strasti kao nesto pozitivno....za mene (ljubavna) strast nije rezanje guma :) to bih prije stavila u kategoriju strasti izivljavanja :) ali postoje ljudi kojima je to sasvim normalno ponasanje....i koji jednostavno ne funkcionisu kako treba bez odredjene kolicine drame....ja to smatram nezrelim....i zaista ne bih zeljela da me neko "tako strastveno voli"....postoje puno ljepsi i produktivniji nacini da se pokaze ljubav, da se usmjeri strast...u izazivanju ljubomore i destruktivnom ponasnju zbog ljubomore ja ne vidim ljubav....mozda zaludjenost, ili opsjednutost, ali ne ljubav :) i ne impliciram nista kontrolisano u vezi emocija i osjecaja, samo ponasanja :) razlika je drasticna.....

prepustiti se osjecajima, voliti nekog potpuno ne znaci (barem meni) da covjek prestane da preuzima odgovornost za svoje ponasanje i za svoje postupke :)
ja vjerujem da je za tebe to bila ljubav...niti imam prava da to osporavam, niti je moje da to osporavam....ja ti samo pokusavam ukazati da je za mene neprihvatljivost takvog ponasanja ocigledna...vidis za mene je puno bitnije da uz ljubav idu postovanje i povjerenje....i mozda to zvuci dosadno, ali za mene u kombinaciji te stvari je i jezgro strasti....kada nema postovanja, strast ne pomaze puno da se ljubav ocuva...

takodje ocigledno je da imam jako razlicitu percepciju tog tvog dozivljaja....ti osjecas da si zbog tog njenog ispada bio zeljen i voljen...ja vidim samo esktremnu reakciju osobe koja se vjerovatno osjetila izuzetno ponizenom u datom momentu, a ne samo povrijedjenom...sto ne znaci da sam ja u pravu, a ti u krivu, ili obrnuto.....kao sto vec rekoh ja jednostavno ne bih nikad pozelila da me neko tako voli ili da mi pokazuje ljubav na taj nacin :)
pici

#44 Re: Ljubomora

Post by pici »

ne,ne,ne ....ne mjesam postove nego si malo uljuljala stvarnosti :D tj ljubomoru,ljubav,strast i impulsivnost,dala si definiciju utopije,da to je idealno......prelijepo,fantazija.Postovanje i povjerenje je nesto sto se stice dugotrajnom vezom da se ne bavimo iluzijama,to je i krajnji cilj jedne veze koja se onda okruni brakom.
Zaludjenost i opsjednutost i to je jedan od dijelova ljubavi,kod nekoga ,zavisno od osobe to je vatrena stihija,koja se razbuktava zavisno od partnera koji uzvraca ili ne uzvraca,vecinom to lose prode.

prepustiti se osjecajima, voliti nekog potpuno ne znaci (barem meni) da covjek prestane da preuzima odgovornost za svoje ponasanje i za svoje postupke
neeeeeee,ne na to niko ne moze da preuzme odgovornost za svoje postupke i ponasanje kada je ljubomora u pitanju,to je nesto mnogo jace,pa laicki receno ,koda te je voz opalio :D ....to je jedna vrsta tempirane bombe koja cuci u svima nama,neko nece to iskusiti nikada,neko ce se malo ko strecnuti,a neko koda ga je voz opalio,nema tu neke odgovornosti,kontrole ili bilo cega drugoga.Ljubav je mix,mjesavina raznih osjecaja i ko misli da moze to da kontrolise grdno se vara,nismo kamenje. :D
anais_nin

#45 Re: Ljubomora

Post by anais_nin »

pici wrote:ne,ne,ne ....ne mjesam postove nego si malo uljuljala stvarnosti :D tj ljubomoru,ljubav,strast i impulsivnost,dala si definiciju utopije,da to je idealno......prelijepo,fantazija.Postovanje i povjerenje je nesto sto se stice dugotrajnom vezom da se ne bavimo iluzijama,to je i krajnji cilj jedne veze koja se onda okruni brakom.
Zaludjenost i opsjednutost i to je jedan od dijelova ljubavi,kod nekoga ,zavisno od osobe to je vatrena stihija,koja se razbuktava zavisno od partnera koji uzvraca ili ne uzvraca,vecinom to lose prode.

prepustiti se osjecajima, voliti nekog potpuno ne znaci (barem meni) da covjek prestane da preuzima odgovornost za svoje ponasanje i za svoje postupke
neeeeeee,ne na to niko ne moze da preuzme odgovornost za svoje postupke i ponasanje kada je ljubomora u pitanju,to je nesto mnogo jace,pa laicki receno ,koda te je voz opalio :D ....to je jedna vrsta tempirane bombe koja cuci u svima nama,neko nece to iskusiti nikada,neko ce se malo ko strecnuti,a neko koda ga je voz opalio,nema tu neke odgovornosti,kontrole ili bilo cega drugoga.Ljubav je mix,mjesavina raznih osjecaja i ko misli da moze to da kontrolise grdno se vara,nismo kamenje. :D

pa ne znam pici, ja govorim samo iz 31 godine sopstvenog iskustva :) ne svaka, ali vecina mojih veza su bile takve...za mene to nije nikakva utopija, nego nesto sto se podrazumjeva, sto je normalno u jednom odnosu dvoje ljudi koji se vole....niti je mene ko pokusavao kontrolisati, niti sam ja kome pravila scene....a svejedno sam se osjecala i te kako voljenom :) i vidis za mene nema pocetka veze bez postovanja i povjerenja...kasnijim razvojem odnosa izmedju dvoje ljudi se postovanje i povjerenje mogu ili ucvrsiti ili narusiti, ali za mene su to osnove bez kojih se uopste nema na cemu graditi veza...ja tu ne vidim cilj nego osnovne temelje LJUBAVI....bez obzira na vezu i brak....isto tako, vidis, za mene zaludjenost i opsjednutost NISU dio ljubavi :) to su stanja koja za mene egzistiraju neovisno od ljubavi....znaci mozes biti zaludjen ili opsjednut nekim ili cak biti zaljubljen u njega (nju) a da ga ne volis....takodje, ako volis nekog onda nju ili njega prihvatas onakvim kakav je i trudis da ga/je razumijes cak i kada se radi o manama te osobe, ali si u stanju da stvarno VIDIS tu osobu....zaludjenost i opsjednust za mene znace da si se fokusirao na jedan aspekt necije licnosti i da nisi u stanju da vidis dalje od toga niti da dalje upoznajes tu osobu jer si konstantno fiksiran na potrebu da tu osobu "imas" (cak i kad ste "zajedno").....

ja sam vec u onom prvom postu napisala da mislim da u malim dozama ljubomora tj te neke reakcije su normalne kad ti je stalo do nekog (znaci ne mora uopste biti u pitanju ljubav, ali cak i ako ti se neko jako svidja, ili ako si zaljubljen normalno da ti nije svejedno da li ta osoba flertuje s nekim, ili ti nije svejedna misao te osobe s nekim drugim)....ali u momentu kada ljubomora postoje sastavni dio necijeg ponasanja ili kada se iskazuje u tako nekom ekstremu kao sto si ti naveo, za mene to predstavlja problem...po meni ljudi koji su konstantno ljubomorni i skloni ljubomornim ispadima i scenama, koji stalno sumnjaju u partnera ili imaju tako snazne porive prouzrokovane tom ljubomorom pa zele da naskode osobi (ili imovini osobe) koju navodno vole imaju ozbiljan problem....ili su emotivno nezreli, ili izuzetno nesigurni u sebe, ili prepoznaju u sebi pomisli i sposobnost za prevarom pa onda to projeciraju na partnera....kako god po meni je to problem koji je potrebno rijesiti da ljubav ne bi bila ugusena, jer malo ko je u stanju konstantno tolerisati takvo ponasanje....postoji i druga mogucnost....da partner ili partnerka namjerno ili nenamjerno svojim ponasanjem bude tu nesigurnost u toj osobi....da su mozda skloni flertu, da ne ispoljavaju emocije dovoljno, tako da je ona druga osoba nesigurna u njegova ili njena osjecanja, da mozda namjerno testiraju granice ili zele da vide da li mogu napraviti partnera ili partnerku ljubomornom, ili im je mozda jednostavno svejedno sto to ponasanje drugu osobu boli....kako god, po meni i jedna i druga opcija predstavljaju simptome problema u vezi.... :) nesto ne stima....barem ja ne bih bila zadovoljna takvim odnosom...i pokusala bih ili nesto promjeniti ili otici iz jedne takve veze jer mislim da zasluzujem bolje od toga (od bilo koje od ove 2 krajnosti....ili da je neko bolesno ljubomoran i pokusava me kontrolisati, ili da budi u meni osjecaje zbog kojih se ja samoj sebi ne svidjam :))....
sebilj

#46 Re: Ljubomora

Post by sebilj »

Pikova-dama wrote:Ljubomora je normalan osjecaj kad nekog volis...prelazi granice onoga trenutka kada posesivnost preovlada nad ostalim emocijama...
lijepo definisano
sapati srca

#47 Re: Ljubomora

Post by sapati srca »

sebilj wrote:Ljubomora je normalan osjecaj kad nekog volis...prelazi granice onoga trenutka kada posesivnost preovlada nad ostalim emocijama...

Ma sinoc se ubio gnjajuci tu bubu misleci da je na ekranu :-D
E svaka cast na avataru :-D I sprejom prskao, i puhao i mahao i rukom tjerao, ona i dalje hodala...
shana_majka

#48 Re: Ljubomora

Post by shana_majka »

sapati srca wrote:
sebilj wrote:Ljubomora je normalan osjecaj kad nekog volis...prelazi granice onoga trenutka kada posesivnost preovlada nad ostalim emocijama...

E svaka cast na avataru :-D I sprejom prskao, i puhao i mahao i rukom tjerao, ona i dalje hodala...
:lol: :lol: :lol: Nasmija ME fino, hvala Ti...
Cuj sprejom prsk'o :lol: :lol:
sapati srca

#49 Re: Ljubomora

Post by sapati srca »

shana_majka wrote:
sapati srca wrote:

:lol: :lol: :lol: Nasmija ME fino, hvala Ti...
Cuj sprejom prsk'o :lol: :lol:
Pa vidi je...Hajd reci da nije ko prava baja :-D Pici bez prestnaka i samo smjerove mijenja :-D :-D :-D Jesam ozbiljno, onaj neki Domestos...ja kuckam pricu i lijepo vidim hoda baja...ja mahnem ona i dalje hoda...I odem u kupatilo, u njemu vazdan tih sprejova, kontam kojim da joj dohakam...I lijepo spricnem, ona i dalje hoda...I onda skontam :-D I opsujem tehniku, a onda i sebe..:Eto to je tako bilo...I sad kad je vidjeh, evo vec deset minuta gledam kako hoda :-D Prava stvar...sad me odmara da gledam kako baulja po onom kvadratu :-D
Last edited by sapati srca on 06/06/2008 12:26, edited 1 time in total.
faye

#50 Re: Ljubomora

Post by faye »

sapati srca wrote: Ma sinoc se ubio gnjajuci tu bubu misleci da je na ekranu :-D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: svaka cast :lol: :lol:
Post Reply