Ljubomora

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

3xa

#1 Ljubomora

Post by 3xa »

Sta je za vas ljubomora u granicama normale i kada se moze smatrati bolesnom ljubomorom
*mima*

#2 Re: Ljubomora

Post by *mima* »

Sta je ovo? Svi ljubomorni.
3xa

#3 Re: Ljubomora

Post by 3xa »

Gdje su da ih pitam :D
*mima*

#4 Re: Ljubomora

Post by *mima* »

Da nije malo previse ovih ljubornih tema?
3xa

#5 Re: Ljubomora

Post by 3xa »

Pa nista, ako je previse tema ce se izignorisati i rijesen problem :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6 Re: Ljubomora

Post by pici »

neka ja volim ovakve teme pogotovo sa sretnim zavrsetkom....ono kad su svi na gomili :D
Kjajević Majko

#7 Re: Ljubomora

Post by Kjajević Majko »

U granicama normalne je sve dok nekome ne postavljaš uslove zbog toga, tipa ili ja ili društvo. :roll:
Može biti jako loša u smislu da sam sebe povrijediš ni zbog čega, a može biti i dobra, dodatno potpaliti strasti.. :D
Pikova-dama

#8 Re: Ljubomora

Post by Pikova-dama »

Ljubomora je normalan osjecaj kad nekog volis...prelazi granice onoga trenutka kada posesivnost preovlada nad ostalim emocijama...
Lilana

#9 Re: Ljubomora

Post by Lilana »

Pikova-dama wrote:Ljubomora je normalan osjecaj kad nekog volis...prelazi granice onoga trenutka kada posesivnost preovlada nad ostalim emocijama...
Potpisujem ... normalan, čak ugodan osjećaj jer ne možeš biti ljubomoran na nekog koga ne voliš ... ali samo ako postoji granica.
Onog trenutka kada se zabranjena crta pređe, prerasta u zelenooko čudovište koje se hrani sumnjom, nepovjerenjem ...
Sretni su oni koji ne pređu crtu ... ili nisu bili na tapetu onih koji su prešli crtu :)
Irelevantan

#10 Re: Ljubomora

Post by Irelevantan »

Lilana wrote:
Pikova-dama wrote:Ljubomora je normalan osjecaj kad nekog volis...prelazi granice onoga trenutka kada posesivnost preovlada nad ostalim emocijama...
Potpisujem ... normalan, čak ugodan osjećaj jer ne možeš biti ljubomoran na nekog koga ne voliš ... ali samo ako postoji granica.
Onog trenutka kada se zabranjena crta pređe, prerasta u zelenooko čudovište koje se hrani sumnjom, nepovjerenjem ...
Sretni su oni koji ne pređu crtu ... ili nisu bili na tapetu onih koji su prešli crtu :)

Sve je sažeto u gore navedenom,

Ko kaže da nije ljubomoran laže ko pas,

Evo recimo ja sam ljubomoran na komšiju, ima dobru i zgodnu ženu :D
sapati srca

#11 Re: Ljubomora

Post by sapati srca »

3xa wrote:Sta je za vas ljubomora u granicama normale i kada se moze smatrati bolesnom ljubomorom
Ne znam :-D Ponekad je to umjerena posesivnost na komicno-ozbiljan nacin da se pokaze da ti je uvijek stalo do partnera...Nekad je to ozbiljan razgovor u kome jedno drugom kazuju sta im smeta i cini ih ljubomornim...Ponekad se naprosto ispipava granica partnera na nacin da se vidi da li mu je istinski stalo...
Ne znam, zaista je svaki put razlicita ta granica u ovisnosti od partnerovih stavova, nacina zivljena, i svega onog sto ga je oblikovalo..Sve dok ona godi, a ne gusi i ne sputava ljubav i partnera pozeljna je i dio je ljubavi...
Ponekad je dobra, ali najcesce je losa i uzima svoj danak krnjeci ljubav :-D
3xa

#12 Re: Ljubomora

Post by 3xa »

Moze li neko ispricati svoj ili tudji budalasti ljubomorni ispad :-D
pici

#13 Re: Ljubomora

Post by pici »

sapati srca wrote:
3xa wrote:Sta je za vas ljubomora u granicama normale i kada se moze smatrati bolesnom ljubomorom
Ne znam :-D Ponekad je to umjerena posesivnost na komicno-ozbiljan nacin da se pokaze da ti je uvijek stalo do partnera...Nekad je to ozbiljan razgovor u kome jedno drugom kazuju sta im smeta i cini ih ljubomornim...Ponekad se naprosto ispipava granica partnera na nacin da se vidi da li mu je istinski stalo...
Ne znam, zaista je svaki put razlicita ta granica u ovisnosti od partnerovih stavova, nacina zivljena, i svega onog sto ga je oblikovalo..Sve dok ona godi, a ne gusi i ne sputava ljubav i partnera pozeljna je i dio je ljubavi...
:thumbup: Kratko i jasno......sta reci ,zakljucaj temu i idemo dalje,nema se vise sta pisat.......osim mozda da .......ma.......neka sad,drugi put :D
sapati srca

#14 Re: Ljubomora

Post by sapati srca »

pici wrote:
sapati srca wrote:
:thumbup: Kratko i jasno......sta reci ,zakljucaj temu i idemo dalje,nema se vise sta pisat.......osim mozda da .......ma.......neka sad,drugi put :D
Pozdrav Pici :-D Kako bolan zakljucat :-D A ono kad dreknes" e pa dosta je, koga ti za...avas..." A ona naivno " sta ti je odjednom" :-D
Last edited by sapati srca on 04/06/2008 14:00, edited 1 time in total.
pici

#15 Re: Ljubomora

Post by pici »

3xa wrote:Moze li neko ispricati svoj ili tudji budalasti ljubomorni ispad :-D
ja sam jednom ,zenmsku preko koljena i isprasio po turu :D neka mi zenmske oproste al bio sam ljubomoran........dok mi je ta ista zenmska za jedan moj ispad(poljubila me bivsa cura u usta pred njom) u sred restorana zalila casom crnog vina i probusila mi gumu na autu :D .......ljubomora je skup sport :D
3xa

#16 Re: Ljubomora

Post by 3xa »

pici wrote:
ja sam jednom ,zenmsku preko koljena i isprasio po turu :D neka mi zenmske oproste al bio sam ljubomoran........dok mi je ta ista zenmska za jedan moj ispad(poljubila me bivsa cura u usta pred njom) u sred restorana zalila casom crnog vina i probusila mi gumu na autu :D .......ljubomora je skup sport :D
Super primjer. Jos da se moglo to vidjeti :D
*mima*

#17 Re: Ljubomora

Post by *mima* »

pici wrote:

Zasto me ovo sto je pici napisao,uopste ne iznenadjuje....
pici

#18 Re: Ljubomora

Post by pici »

Ma to sam bio ono bas ljubomoran ali nije to mlacenje zenmske kosto mislis nego nisam znao na koji nacin da je kaznim :D pa malo po dupetu,nista strasno.Dobio sam i ja od nje poslije zaljevanja vinom,gume......samacinu i to mi se zanesvjestalo,al u ljubavi i ratu sve je dopusteno......tako da :D

@sapati srca pozdrav druze ,pratim tvoju temu i pisanje,zaista izvanredno :thumbup:
sapati srca

#19 Re: Ljubomora

Post by sapati srca »

pici wrote:Ma to sam bio ono bas ljubomoran ali nije to mlacenje zenmske kosto mislis nego nisam znao na koji nacin da je kaznim :D pa malo po dupetu,nista strasno.Dobio sam i ja od nje poslije zaljevanja vinom,gume......samacinu i to mi se zanesvjestalo,al u ljubavi i ratu sve je dopusteno......tako da :D

@sapati srca pozdrav druze ,pratim tvoju temu i pisanje,zaista izvanredno :thumbup:
Hvala drug :-D
Ja sam bio beskrupulozan :-D Zbog stalnog ispipavanja granica, jedan dan samo sam otisao:)))
Pikova-dama

#20 Re: Ljubomora

Post by Pikova-dama »

pici wrote:Ma to sam bio ono bas ljubomoran ali nije to mlacenje zenmske kosto mislis nego nisam znao na koji nacin da je kaznim :D pa malo po dupetu,nista strasno.Dobio sam i ja od nje poslije zaljevanja vinom,gume......samacinu i to mi se zanesvjestalo,al u ljubavi i ratu sve je dopusteno......tako da :D

U vas izgleda vise rat nego ljubav bila... :D Postavlja se pitanje da li je njoj kazna po dupetu zaista bila kazna, mozda je uzivala u tvojoj "diktaturi"? Ovo zalijevanje je blam, i samar svakako... :)
pici

#21 Re: Ljubomora

Post by pici »

Ma to je ono kad furas do daske i onda nedas ni da skrene pogled,u principu nisam ljubomoran uopste.Blam jeste al nisam ja tome toliko kriv koliko bivsa cura koja je iskoristila da mi neslano napakosti :D samar je uslijedio sutradan posto sam pokusao da se opravdam i poljubim je......mada mi je imponovalo zaljevanje vinom a i samar,al gumu nisam mogao prezaliti :D .......sad je udata i u dijaspori je ima djecu.
3xa

#22 Re: Ljubomora

Post by 3xa »

Ajoj, a bas ste bili par :-D
Pikova-dama

#23 Re: Ljubomora

Post by Pikova-dama »

:) Nista, samo lagano...ne daj da ti napakoste :thumbup:
fantom slobode

#24 Re: Ljubomora

Post by fantom slobode »

ma ja, kada furas do daske, onda je ispucas, tako je to uvijek. :?: Kako u braku, je li se tu ima braka do daske?
pici

#25 Re: Ljubomora

Post by pici »

fantom slobode wrote:ma ja, kada furas do daske, onda je ispucas, tako je to uvijek. :?: Kako u braku, je li se tu ima braka do daske?
eno sad i ti volis potkuhat,sad ce me radikalne feministkinje razapet :D a brak ko brak evo sad jeo krompirice i snicle,pa se malo mazili i ode malo do seka i mamice,a meni super :thumbup: :D
Post Reply