alica.k wrote:ne znam kak sam fulila ovu temu.
ja obozavam kampovanje, ali to je dijelom jer me od rodjenja roditelji samo u kamp na more vode, pa sam navikla.
tako da kad dodje onaj predljetni period, mene redovno uhvati manija kupovanja kamp opreme

al suzdrzavam se.
a u kamp uvijek idemo isti, dole u zivogoscu odma do blata. svake godine hocemo da promjenimo i onda 5 dana prije puta skontamo da nam je tamo naj naj, uglavnom zato sto nam je jako poznato i nije od onih kampova gdje imas internet i masinu za sudje
ugl, kao posljedica toga svega, ja smislit ne mogu neke apartmane i sobe po moru, to mi je skroz besmisleno, te ogranicavaju dokad mozes ostat vani, kako mozes bit obucen, ovako onako....u kampu si rahat. ujutro ustanes, obuces kupaci, navecer pidjamu i to je sve sto ti treba
losa strana kampovanja je kad nekome kazes da ides u kamp misle da si: puko, siromasan ili seljak. ili sve troje. mislim, meni svejedno, al tesko je naci ljude koji vole kampovati, sreca pa ima nas rodbine kolko ti dusa hoce i uvjek svi idemo zajedno, i mlado i staro

za svakog se nadje po nesto.
a sto se opreme tice...tokom godina covjek nauci i da ne gleda te satore u jysku...na pocetku oni i valjaju al kad postanes ozbiljan kamper skontas da ti treba oprema koja traje godinama jer svake godine ili svake druge kupiti novi sator je skroz neisplativo.
kod nas je izbor bezveze, imaju outwell u merkuru i mckinley u intersportu, i to je otprilike to. nama treba veliki porodicni sator za nasih 10-20-mjesec dana na moru. kugla satori su prakticniji od tunela jer su stabilniji a i lakse ih je dici.
vrece i ne nosimo, to je vise za ekstremnog kampiranja meni, fino duseke ili samonapuhljive podloge i ljepota

tenda pod obavezno. mama ima obicaj nosat i nekakvu kuhinjicu i slicne zafrkancije, ko zensko
uglavnom, prije par godina uzeli smo outwell. i sad, prosle godine, tokom kampovanja, puhne onako vjetric. e sad, kad kazem vjetric, mislim na uzasnu buru

sve je zivo raznijelo po kampu, i lomili se satori, tende, stolice....haos je bio. mi svi stojimo i umiremo od smjeha, jer sta ces drugo raditi

uglavnom, slomila se sipka od satora. pa sad trazimo novi da kupimo. a ja sam kriva, trebala sam ga zategnuti dobro, al ne dade mi pamet

zaboravila dok nije bilo kasno. navecer kad smo setali kampom, to je komiranje tesko bilo, par prikolica i slomljeno i cak i jedno drvo oboreno. al kamperski mentalitet je takav da ono...sve ti je smijesno i svejedno

pa smo se zezali na racun toga, i nekakav mladi par "pocetnike" plasili da su i sutra najavili isto.
ljudi u kampu su mi najdrazi, u tih par dana sto si tamo upoznas sve komsije oko sebe, i tako. prosle godine sam se natrefila na moru za prvi dan ramazana i komsija iznad nas nam je donio halve

tak je kul to bilo, nisam halvu jela milion godina

par dana ranije, skupili se svi i pravili ustipke za haman citav taj dio kampa gdje smo bili.
super je kampovanje, ko ima...zicu za to. upoznala sam ljudi kojima se malo je reci gadno kampovanje, te zbog tusha, te zbog wca, te zbog hrane i tako....primadone.
ja volim kampovat

. nadam se da ce ova tema zazivit
kurty, bila sam u divnoj

oni bas i ne vole da ih se reklamira javno, posto ima samo 30tak mjesta u kampu, i uglavnom dolaze im "stalni" gosti. autom ne mozes u kamp jer je malo mjesta.
al to ti je ono...bas priroda. cak je i wc skroz cudan, vode ima samo popodne kad cisterna dodje, hljeb kupujes kad ti dodje ujutro kombi iz neke pekare. tako je bar bilo prije 2 godine, mozda se sta promjenilo. PLAZA JE PRE PRE. iako je malo zbijeno.
a naj kao "bolji" kamp u hr je na pagu, kamp strasko. ja sam zapikala da cu otici tamo cisto da vidim u cemu je fazon. kamp koji ima internet, prikljucke za vodu na parcelama, picerije i slicno :S mislim ono...kako je to odmor od civilizacije? meni su moje dole naj naj