ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene
Moderator: anex
- respo
#1 Kampiranje oprema i mjesta za kamping
za sve one koji kampuju vole to i koji namjeravaju ici
neki dan sam se obnovio satorom etna iz jyska i vrecom za spavanje za ljeto
posto samo ljeti i planiram kampovati s rajom oprema je solidna
nisam sad neki kamper al eto ode se
ako moze razmjena iskustva gdje se najvise kampuje i koja se oprema nosi i koristi i gdje se ista moze kupiti
i koju vrstu kampovanja najvise volite i preferirate
vidio sam temu vezanu za ovo samo sto je u njoj neko trazio sator cini mi se i to je to pa ovo nek bude neka all about ili tako nesto
ako moze razmjena iskustva gdje se najvise kampuje i koja se oprema nosi i koristi i gdje se ista moze kupiti
vidio sam temu vezanu za ovo samo sto je u njoj neko trazio sator cini mi se i to je to pa ovo nek bude neka all about ili tako nesto
- kurty
#2 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
respo wrote:za sve one koji kampuju vole to i koji namjeravaju ici
Eh ovako...ja sam par puta ima srecu da kampujem sa pravom ekipom... Par godina sam prvi maj pod satorom cekao, ali to, bar za mene, nije kampovanje...
Dva puta sa biciklistima... Zvijezda i Bijambare...
sator od prijatelja...
http://www.mckinley.eu/products/alpha-5_397#detail
takav isti... ovaj smo posudili zbog tezine i pakovanja... ima ja neki sator za 5-6 osoba, kao dvije prostorije, ali ima 30 kila haman u njemu, plus sipke i sve ostalo... na biciklo ni pod razno...
Vreca... kod mene je ona JNA vojna... kad bude plate i para, bit ce i mckinley vrece koja se moze za pas staviti...
Mjesta za kamp.... mi bar u divljini trazimo da je malo ravnije, da nema previsoke trave zbog zmija i ako je voda neka blizu, na nekoj udaljenosti od nje...
Imamo nekog escajga iz vojske isto tako... Ako ima mjesta na ili u ruksacima, ponese se i serpa neka...inace je rostilj tj. neki razanj...
Kad je ribolov u pitanju, to je drugacije mnogo...ide se sa autom i ima mjesta za sve... tad i sac nosimo i lonac za corbe neke...
Ako finansije i slobodno vrijeme dozvole, ove godine cemo na Jadran negdje... trazimo kombi, cady ili djip neki da rentamo pa da sve strpamo a na ledja samo alat, rezervni djelovi i odjeca dupla... Vjdeo sam extra dobar kamp na peljescu... Divna, tako se zove... ili na Hvaru, u Jelsi... Auto kamp Mina... tu su moje zelje za kampom
- alica.k
#3 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
ne znam kak sam fulila ovu temu.
ja obozavam kampovanje, ali to je dijelom jer me od rodjenja roditelji samo u kamp na more vode, pa sam navikla.
tako da kad dodje onaj predljetni period, mene redovno uhvati manija kupovanja kamp opreme
al suzdrzavam se.
a u kamp uvijek idemo isti, dole u zivogoscu odma do blata. svake godine hocemo da promjenimo i onda 5 dana prije puta skontamo da nam je tamo naj naj, uglavnom zato sto nam je jako poznato i nije od onih kampova gdje imas internet i masinu za sudje
ugl, kao posljedica toga svega, ja smislit ne mogu neke apartmane i sobe po moru, to mi je skroz besmisleno, te ogranicavaju dokad mozes ostat vani, kako mozes bit obucen, ovako onako....u kampu si rahat. ujutro ustanes, obuces kupaci, navecer pidjamu i to je sve sto ti treba
losa strana kampovanja je kad nekome kazes da ides u kamp misle da si: puko, siromasan ili seljak. ili sve troje. mislim, meni svejedno, al tesko je naci ljude koji vole kampovati, sreca pa ima nas rodbine kolko ti dusa hoce i uvjek svi idemo zajedno, i mlado i staro
za svakog se nadje po nesto.
a sto se opreme tice...tokom godina covjek nauci i da ne gleda te satore u jysku...na pocetku oni i valjaju al kad postanes ozbiljan kamper skontas da ti treba oprema koja traje godinama jer svake godine ili svake druge kupiti novi sator je skroz neisplativo.
kod nas je izbor bezveze, imaju outwell u merkuru i mckinley u intersportu, i to je otprilike to. nama treba veliki porodicni sator za nasih 10-20-mjesec dana na moru. kugla satori su prakticniji od tunela jer su stabilniji a i lakse ih je dici.
vrece i ne nosimo, to je vise za ekstremnog kampiranja meni, fino duseke ili samonapuhljive podloge i ljepota
tenda pod obavezno. mama ima obicaj nosat i nekakvu kuhinjicu i slicne zafrkancije, ko zensko
uglavnom, prije par godina uzeli smo outwell. i sad, prosle godine, tokom kampovanja, puhne onako vjetric. e sad, kad kazem vjetric, mislim na uzasnu buru
sve je zivo raznijelo po kampu, i lomili se satori, tende, stolice....haos je bio. mi svi stojimo i umiremo od smjeha, jer sta ces drugo raditi
uglavnom, slomila se sipka od satora. pa sad trazimo novi da kupimo. a ja sam kriva, trebala sam ga zategnuti dobro, al ne dade mi pamet
zaboravila dok nije bilo kasno. navecer kad smo setali kampom, to je komiranje tesko bilo, par prikolica i slomljeno i cak i jedno drvo oboreno. al kamperski mentalitet je takav da ono...sve ti je smijesno i svejedno
pa smo se zezali na racun toga, i nekakav mladi par "pocetnike" plasili da su i sutra najavili isto.
ljudi u kampu su mi najdrazi, u tih par dana sto si tamo upoznas sve komsije oko sebe, i tako. prosle godine sam se natrefila na moru za prvi dan ramazana i komsija iznad nas nam je donio halve
tak je kul to bilo, nisam halvu jela milion godina
par dana ranije, skupili se svi i pravili ustipke za haman citav taj dio kampa gdje smo bili.
super je kampovanje, ko ima...zicu za to. upoznala sam ljudi kojima se malo je reci gadno kampovanje, te zbog tusha, te zbog wca, te zbog hrane i tako....primadone.
ja volim kampovat
. nadam se da ce ova tema zazivit
kurty, bila sam u divnoj
oni bas i ne vole da ih se reklamira javno, posto ima samo 30tak mjesta u kampu, i uglavnom dolaze im "stalni" gosti. autom ne mozes u kamp jer je malo mjesta.
al to ti je ono...bas priroda. cak je i wc skroz cudan, vode ima samo popodne kad cisterna dodje, hljeb kupujes kad ti dodje ujutro kombi iz neke pekare. tako je bar bilo prije 2 godine, mozda se sta promjenilo. PLAZA JE PRE PRE. iako je malo zbijeno.
a naj kao "bolji" kamp u hr je na pagu, kamp strasko. ja sam zapikala da cu otici tamo cisto da vidim u cemu je fazon. kamp koji ima internet, prikljucke za vodu na parcelama, picerije i slicno :S mislim ono...kako je to odmor od civilizacije? meni su moje dole naj naj
ja obozavam kampovanje, ali to je dijelom jer me od rodjenja roditelji samo u kamp na more vode, pa sam navikla.
tako da kad dodje onaj predljetni period, mene redovno uhvati manija kupovanja kamp opreme
a u kamp uvijek idemo isti, dole u zivogoscu odma do blata. svake godine hocemo da promjenimo i onda 5 dana prije puta skontamo da nam je tamo naj naj, uglavnom zato sto nam je jako poznato i nije od onih kampova gdje imas internet i masinu za sudje
ugl, kao posljedica toga svega, ja smislit ne mogu neke apartmane i sobe po moru, to mi je skroz besmisleno, te ogranicavaju dokad mozes ostat vani, kako mozes bit obucen, ovako onako....u kampu si rahat. ujutro ustanes, obuces kupaci, navecer pidjamu i to je sve sto ti treba
losa strana kampovanja je kad nekome kazes da ides u kamp misle da si: puko, siromasan ili seljak. ili sve troje. mislim, meni svejedno, al tesko je naci ljude koji vole kampovati, sreca pa ima nas rodbine kolko ti dusa hoce i uvjek svi idemo zajedno, i mlado i staro
a sto se opreme tice...tokom godina covjek nauci i da ne gleda te satore u jysku...na pocetku oni i valjaju al kad postanes ozbiljan kamper skontas da ti treba oprema koja traje godinama jer svake godine ili svake druge kupiti novi sator je skroz neisplativo.
kod nas je izbor bezveze, imaju outwell u merkuru i mckinley u intersportu, i to je otprilike to. nama treba veliki porodicni sator za nasih 10-20-mjesec dana na moru. kugla satori su prakticniji od tunela jer su stabilniji a i lakse ih je dici.
vrece i ne nosimo, to je vise za ekstremnog kampiranja meni, fino duseke ili samonapuhljive podloge i ljepota
tenda pod obavezno. mama ima obicaj nosat i nekakvu kuhinjicu i slicne zafrkancije, ko zensko
uglavnom, prije par godina uzeli smo outwell. i sad, prosle godine, tokom kampovanja, puhne onako vjetric. e sad, kad kazem vjetric, mislim na uzasnu buru
ljudi u kampu su mi najdrazi, u tih par dana sto si tamo upoznas sve komsije oko sebe, i tako. prosle godine sam se natrefila na moru za prvi dan ramazana i komsija iznad nas nam je donio halve
super je kampovanje, ko ima...zicu za to. upoznala sam ljudi kojima se malo je reci gadno kampovanje, te zbog tusha, te zbog wca, te zbog hrane i tako....primadone.
ja volim kampovat
kurty, bila sam u divnoj
al to ti je ono...bas priroda. cak je i wc skroz cudan, vode ima samo popodne kad cisterna dodje, hljeb kupujes kad ti dodje ujutro kombi iz neke pekare. tako je bar bilo prije 2 godine, mozda se sta promjenilo. PLAZA JE PRE PRE. iako je malo zbijeno.
a naj kao "bolji" kamp u hr je na pagu, kamp strasko. ja sam zapikala da cu otici tamo cisto da vidim u cemu je fazon. kamp koji ima internet, prikljucke za vodu na parcelama, picerije i slicno :S mislim ono...kako je to odmor od civilizacije? meni su moje dole naj naj
- respo
#4 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
alicia sve je to super al ja ne mislim kampovati po kampovima
nego u prirodi tako da i ovaj sator je samo za prvu pomoc
a naravno da ima veci izbor i kupio bi se neki bolji sator al jbg nema
da idem u te kampove isao bi sa onim kamp kucicama jer su mi licno prikladnije za te stvari al svako ima svoje
nego u prirodi tako da i ovaj sator je samo za prvu pomoc
a naravno da ima veci izbor i kupio bi se neki bolji sator al jbg nema
da idem u te kampove isao bi sa onim kamp kucicama jer su mi licno prikladnije za te stvari al svako ima svoje
- alica.k
#5 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
raspitaj se ti malo jel to dozvoljeno. znam da smijes u hr kampovati po tudjim dvoristima ako ti dopuste, ali onako na divljaka se ne bi smjelo...al raspitaj se.
kamp kucica je pegla, tata ima. te kak ces je sparkirat te ovo te ono. sator samo bacis dje treba i to je to
kamp kucica je pegla, tata ima. te kak ces je sparkirat te ovo te ono. sator samo bacis dje treba i to je to
- respo
#6 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
pa i ne mislim kampirati u hr nego u bih a sumnjam da je zabranjeno
a i u hr ne vjerujem da je zabranjeno negdje u nekoj zabiti koja nije uz more postaviti sator
a i u hr ne vjerujem da je zabranjeno negdje u nekoj zabiti koja nije uz more postaviti sator
- alica.k
#7 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
kod nas vjerovatno jeste dozvoljeno, al u hr...respo wrote:pa i ne mislim kampirati u hr nego u bih a sumnjam da je zabranjeno
otidji na forum.hr i ima ti tamo veeelika tema o kampovanju. pa pitaj :S oni ce najbolje znati. kroz maglu se sjecam da su pricali da nije dozvoljeno.
- respo
#8 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
ma svejedno ionako ne mislim kampovati tamo nego ovdje u bih uz jezera po planinama itd
-
frngla
#9 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
bilo je ekstra satora u radnji na petom u bbi centru, lafumin sator za 4 osobe je bio (doduse s popustom za planinare) cca nekih 200 KM... zatim ranci, pribor za jelo i tako tih stvari ima ekstra u army shopu u papagajci... 
- Filter
#10 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
alica.k wrote:ne znam kak sam fulila ovu temu.
tako da kad dodje onaj predljetni period, mene redovno uhvati manija kupovanja kamp opremeal suzdrzavam se.
losa strana kampovanja je kad nekome kazes da ides u kamp misle da si: puko, siromasan ili seljak. ili sve troje. mislim, meni svejedno, al tesko je naci ljude koji vole kampovati, sreca pa ima nas rodbine kolko ti dusa hoce i uvjek svi idemo zajedno, i mlado i staroza svakog se nadje po nesto.
uglavnom, prije par godina uzeli smo outwell. i sad, prosle godine, tokom kampovanja, puhne onako vjetric. e sad, kad kazem vjetric, mislim na uzasnu burusve je zivo raznijelo po kampu, i lomili se satori, tende, stolice....haos je bio. mi svi stojimo i umiremo od smjeha, jer sta ces drugo raditi
uglavnom, slomila se sipka od satora. pa sad trazimo novi da kupimo. a ja sam kriva, trebala sam ga zategnuti dobro, al ne dade mi pamet
zaboravila dok nije bilo kasno. navecer kad smo setali kampom, to je komiranje tesko bilo, par prikolica i slomljeno i cak i jedno drvo oboreno. al kamperski mentalitet je takav da ono...sve ti je smijesno i svejedno
pa smo se zezali na racun toga, i nekakav mladi par "pocetnike" plasili da su i sutra najavili isto.
ljudi u kampu su mi najdrazi, u tih par dana sto si tamo upoznas sve komsije oko sebe, i tako. prosle godine sam se natrefila na moru za prvi dan ramazana i komsija iznad nas nam je donio halvetak je kul to bilo, nisam halvu jela milion godina
par dana ranije, skupili se svi i pravili ustipke za haman citav taj dio kampa gdje smo bili.
ja volim kampovat. nadam se da ce ova tema zazivit
kurty, bila sam u divnojoni bas i ne vole da ih se reklamira javno, posto ima samo 30tak mjesta u kampu, i uglavnom dolaze im "stalni" gosti. autom ne mozes u kamp jer je malo mjesta.
- alica.k
#11 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
to i ja kazem..stas kad sam seljanka
- Filter
#12 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
kupi baska satorsko krilo!!! bilo je nekih, maskirnih u Jelicevoj. hepo kockice, dusek koji ide ispod vrece, tablete za vodu, tablete protiv enterokolitisa, vojnicku porciju (tu ti je sve, da ne krades materi escajg i sudje od arkopalarespo wrote:za sve one koji kampuju vole to i koji namjeravaju ici
kanafe i kolcica koliko ti nije mrsko nositi...
- respo
#13 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
naravno to se sve podrazumjeva uz multi tool svjetiljku i tako te stvari
- black
#14 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
ma kampovanje je zakon
nista mi draze na moru probuditi se i prvo sto vidim iz satora, zelenilo borova i smokve ,more, bez buke, cuju se samo galebovi i poneki ribarski camac
samo gledajte sto vise prakticnosti, bez suvisnih stvari

samo gledajte sto vise prakticnosti, bez suvisnih stvari

- wewa
#15 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
imas dobar kamp na jablanickom, izmedju ostrosca i jablanice - tamo ljetuju izvidjaci i voda je fantazija.respo wrote:ma svejedno ionako ne mislim kampovati tamo nego ovdje u bih uz jezera po planinama itd
nije los ni kamp na borackom, ko voli boracko...
- Tranquilizer
#16 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
frngla wrote:bilo je ekstra satora u radnji na petom u bbi centru, lafumin sator za 4 osobe je bio (doduse s popustom za planinare) cca nekih 200 KM... zatim ranci, pribor za jelo i tako tih stvari ima ekstra u army shopu u papagajci...
Ima valjda još uvjek
- respo
#17 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
fazon je sto ne mislim ici u kampove nikakowewa wrote:imas dobar kamp na jablanickom, izmedju ostrosca i jablanice - tamo ljetuju izvidjaci i voda je fantazija.respo wrote:ma svejedno ionako ne mislim kampovati tamo nego ovdje u bih uz jezera po planinama itd
nije los ni kamp na borackom, ko voli boracko...
nego gdje nadjes dobro mjesto tu sator posadi i prespavaj i idemo dalje
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#18 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
Jarane puna ti Bjelasnica mjesta za kamp, mozes ljeti tamo blizo Lukomira, ima i voda blizo. Dodjete autom do Umoljana i onda put Lukomira sa opremom i gdje vam se svidi razapnete shator, rostilj ovo ono. E sad posto je to tamo po mraku divljina ziva, onaj ko se boji vuka, medvjeda i slicno nek ne ide, ustajace u po noci i misliti da vuk grebe po shatoru
Ceone baterije su ti najbolja opcija za rasvjetu, onaj manji ashov za okopat oko shatora, kakva resetka za rostilj, sjekirica i udri. Al nemoj obarat drva i zdrava unistavat, uvijek ima po planinin vec polomljenih na zemlji

Ceone baterije su ti najbolja opcija za rasvjetu, onaj manji ashov za okopat oko shatora, kakva resetka za rostilj, sjekirica i udri. Al nemoj obarat drva i zdrava unistavat, uvijek ima po planinin vec polomljenih na zemlji
- respo
#19 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
pa nisam bas toliki pocetnik da ne znam ama bas nista
-
wildflower
#20 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
Kome nije daleko, ima mali milion prekrasnih kamp mjesta uz rijeku Krivaju, na potezu Maoča (Zavidovići)-Careva ćuprija(Olovo). Ima mjesta koja su malo posjecenija pa i nije bas lijepo vikendom, ali se moze iskopati i malo zavucenije mjesto gdje ce drustvo biti mirno. Jako je lijepo i uz rjecicu koja se tu ulijeva u Krivaju, Veliku Maocu, ali to je bas za one zeljne divljine. Uz iole pristojnu opremu se tamo moze provesti prelijepih par dana, ali bas odmoriti dusu. Uglavnom, obronci Konjuha, borovina, hladna, cista voda, dosta izvora, savrseno, samo jedno upozorenje- divlje zivotinje nisu opasnost, ali se ljeti treba paziti bikova 'lutalica' koji na Konjuhu provode ljeto a spuste se i do Krivaje. Znaju biti nezgodni, tesko ih je otjerati, pa je dobro imati koju petardu, i biti na oprezu.
Podrucje je idealno i za brdski biciklizam.
S obzirom da skoro citavo ljeto provedem kampujuci uz Krivaju, iskreno preporucujem, isplati se i potegnuti malo dalje za tu ljepotu.
Podrucje je idealno i za brdski biciklizam.
S obzirom da skoro citavo ljeto provedem kampujuci uz Krivaju, iskreno preporucujem, isplati se i potegnuti malo dalje za tu ljepotu.
-
kenan225
#21 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
mene zanima jeli zna iko dali ima neka firma u ili blizu Sarajeva da iznajmljuje kamp vozila,gledao sam na internetu u Hrvatskoj ima velika ponuda pa me zanima jel ima to kod nas?
- alica.k
#22 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
ja sam jednom vidjela kamper sa nekom adresom pisalo je ispod da iznajmljuju...i bila i upamtila i sve i dok sam dosla kuci - isparilooookenan225 wrote:mene zanima jeli zna iko dali ima neka firma u ili blizu Sarajeva da iznajmljuje kamp vozila,gledao sam na internetu u Hrvatskoj ima velika ponuda pa me zanima jel ima to kod nas?
znaci trebalo bi da bude.
-
kenan225
#23 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
ee hvala znaci moram se angazovati da nadjem to,moglo bi se nesto iskombinovati i za 1 maj,alica.k wrote:ja sam jednom vidjela kamper sa nekom adresom pisalo je ispod da iznajmljuju...i bila i upamtila i sve i dok sam dosla kuci - isparilooookenan225 wrote:mene zanima jeli zna iko dali ima neka firma u ili blizu Sarajeva da iznajmljuje kamp vozila,gledao sam na internetu u Hrvatskoj ima velika ponuda pa me zanima jel ima to kod nas?
znaci trebalo bi da bude.
ako u medjuvremenu dodjes do nekih informacija napisi molim te da znam na cemu sam
- alica.k
#24 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping
jasta, ja se vec godinu dana pokusavam sjetit 
- casper_
#25 ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene
mene interesuje koje su cijene kampiranja na hr obali ??
npr ponesem sator za 2 osobe i negdje se protegnem uz more u nekom kampu.
ima li neko nekih iskustava??'
npr ponesem sator za 2 osobe i negdje se protegnem uz more u nekom kampu.
ima li neko nekih iskustava??'