ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Zovem se Zelena

#26 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by Zovem se Zelena »

Mi smo unazad nekoliko godina kampovali u Zaostrogu (Uvala borova, dok je nisu zatvorili) ali u onim njihovim kamp kućicama ili kontejnerima. Tri odrasle osobe i dijete, s tim da smo uvijek jednu odraslu osobu šnjirali bez boravišne takse... Uvijek je bilo preko 12 dana jer tada odobravaju i neki popust. Tako da nas 2 sedmice kampovanja izađe okok 750km. Barem je tada bilo tako.

E sad, ako uzmeš prosječnu cijenu sobe od 10€, dan za šator bi trebao biti nešto manje. Plus boravišna taksa, plus auto, plus priključak na struju... Nabere se toga, pa predpostavljam da bi to bilo oko 25€/dan. Van sezone su cijene još i niže, a vjeruj mi more nije ništa ljepše u junu/julu/augustu nego u septembru :) čak je i manje gužve. Okvirno, cijene :) a ti dalje sam, proguglaš, nađeš broj, nazoveš...

http://www.adriatic-mikulic.hr/hr/smjes ... jenik.html
http://www.camp-viter.com/index2.html
http://www.turno.hr/kamp_strasko_cjenik_parcele.html

Ovaj na Pagu otkida :-) I koliko god se nekome činilo skupo, nije! Ko je navikao na kamp i ko voli, to je pravi odmor!
alica.k

#27 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by alica.k »

imas temu na prirodi, bas sam sinoc postavila cjenovnik jednog kampa u hr.

u vecini kampova placa: auto, sator, osobe, takse za osobe. dvije osobe, sator, auto bi platio u kampu u koji ja idem oko 40KM za noc u sezoni.
nas 3 odrasle 1 dijete, sator i auto izadje oko 60KM za jednu noc u sezoni. samo sto mi imamo jos 2 psa i uzimamo i struju pa to dodje nama 80KM. i to su cijene iz kampa niskih do srednjih cijena...ima i skupljih ima i jeftinijih.

npr, kamp strasko na otoku pagu...naplacuje KAMP MJESTO a ne sator i auto, ali se svede na isto. u sezoni, za dvije osobe i kamp mjesto izadje ti oko 60KM za noc. (ovaj nas ansambl - cuke, nas 4, auto, sator - bi dosao oko 110KM za noc). men je to besmisleno skup kamp...ima wi-fi i slicne gluposti. sta ce ti to na odmoru?

negdje imas parcele, pa kad saberes izadje jeftinije nego placat sve ovo odvojeno...ugl. ima toga.

reci nam sta te zanima od kampa, pa ces dobiti i cijene :)
male_okice

#28 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by male_okice »

casper_ wrote:mene interesuje koje su cijene kampiranja na hr obali ??
npr ponesem sator za 2 osobe i negdje se protegnem uz more u nekom kampu.
ima li neko nekih iskustava??'
mi smo prosle godine proveli jednu noc u auto kampu u Baskim vodama i kostalo nas je 192 KN za tu jednu noc, posto smo stigli kasnije nismo uspjeli naci smjestaj i ono hajd samo da prespavamo pa cemo sledece jutro vidjeti, i tako je na kraju i bilo. Sreca pa smo bili ponijeli sator: znaci u te 192 KN bilo je: 2 osobe odrasle, 1 sator i 1 motor (auto se placa skuplje), +boravisna taksa koristenje toaleta...nabere se te sice. Uglavnom sledeci dan smo otisli i nasli sobu koju smo placali 15 eura po osobi i skontali da je cijena kampa i sobe haman ista-iako si u sobi logicno i slobodniji imas vise prostora za odloziti stvari zakljucas sobu imas pravi krevet itd...tako da se stvarno kampovi neisplate barem u HR. A bungalove nismo nasli tad slobodnih ali smo pitali za cijenu: 60 eura su bili po danu :shock: tako su nam rekli... :?
alica.k

#29 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by alica.k »

male okice, fazon je sto kamp ne treba da bude jeftiniji. to je ustvari dosta skuplje nego samo ici u apartmane jer imas i troskove za nabavku sve opreme koja ti treba....

skup je sport kampovanje, al eto, nasuprot tome sto ti mislis da si u sobi slobodan, ja to mislim da sam u kampu :).
svak ima svoje sto voli jel :). a za stvari se ne brinemo..nikad nam nista nije ukradeno u kampu :S
nedims

#30 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by nedims »

Prosle godine otvoren je kamp u Krvavicama. Izuzetno lijepo mjesto. Vlasnici su jako kulturan bracni par.Cijene su,priblizno, kao i u svim drugim kampovima.Mali mu je kapacitet (takozvani porodicni kamp)...pa je potrebna rezervacija. Lani sam svjedocio velikom broju rezervacija i uplata za ovu godinu. Pausalno govorim...imao sam dojam da je skoro svaki korisnik rezervisao svoje mjesto za ovu godinu...
bumboo

#31 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by bumboo »

Ima lijep kamp u Stobreču pored Splita. Jako je čisto i uredno. Imaju i te kućice - bungalovi, prema brošurama koje sam pokupila tamo prošle godine čini mi se da su super. Ljetuju 99% stranci, ito Njemci, Holanđani, Talijani itd. A tu je blizu i Split, Omiš...
casper_

#32 ljetovanje-pomozite mi da skontam ovo

Post by casper_ »

znaci idem sa autom , ponesem sator i nas dvoje u ovaj auto kamp ali su mi nekako ove cijene nejasne.,,
moze li mi neko malo bolje protumaciti koliko ja ovdje dnevno placam

http://kamp-jure.com/51256/cijene/
melb26sa

#33 Re: ljetovanje-pomozite mi da skontam ovo

Post by melb26sa »

Cjenik 2011

Cijene dnevno u Eurima

Fino pise da su cijene po danu u EUR. Koji je problem?
male_okice

#34 Re: ljetovanje-pomozite mi da skontam ovo

Post by male_okice »

sta ti tacno nije jasno: ako ides npr: od 01.06. - 05.07. ili od 25.08. - 30.09. cijene su ti kao sto je navedeno u tabeli; znaci 2 odraslih je 5,10EURx2xbroj dana koje ce ostati; plus kamp mjesto (ako je mali sator za vas dvoje i ako necete koristiti struju i slicno ako hocete onda moras uzeti ovo gornje od 12,20) 7,30xbroj dana koje cete ostati. Plus dodatni ovi objekti znaci auto-3,80xbr. dana; plus ako cete hladnjak nositi,kucnog ljubimca; znaci cifra x broj dana koje cete koristiti sve zbroji i to je to. Naravno sve to plus boravisna taksa od 1eura po danu.
casper_

#35 Re: ljetovanje-pomozite mi da skontam ovo

Post by casper_ »

hvala , nekako mi puno brojeva i kombinacija al valjda skontah
alcho

#36 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping

Post by alcho »

Da malo podignem temu, a i da pitam...kakva je situacija sa divljim kampiranjem u BiH? Ima neko iskustva i neke lokacije za preporuciti?
wildflower

#37 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping

Post by wildflower »

Kad je 'divlje' kampovanje u pitanju, stoji sve sto sam u svom prethodnom postu na ovu temu napisala. Rado cu do u detalje odgovoriti na svako konkretnije pitanje :)
Filter

#38 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping

Post by Filter »

semlaca wrote:Mislim da je ovo najbolje mjesto za pitanje gdje kupiti vreću za spavanje? Znači ništa kvalitetno, ništa posebno, treba mi bukvalno za jednu večer?
yisk kod interexa...
alica.k

#39 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping

Post by alica.k »

ja odo sad sljedece sedmice u kampic :)
javim dojmove od ove sezone.
Filter

#40 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping

Post by Filter »

alica.k wrote:ja odo sad sljedece sedmice u kampic :)
javim dojmove od ove sezone.
:thumbup: otcepi sezonu i lijep provod
Alfa159-1.7Turbo

#41 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by Alfa159-1.7Turbo »

Evo da e naknadno ukljucim u temu..velki ljubitej kamopva, i zalubljenik u kamp vozila(ne prikiloice,nego kampere)..Neko je gore sPOminjao Divnu na Peljescu,doduse tu nisam kampovao,ali sam cesto dolazio na plazu,plaza je ekstra zaista,a i more je barem po meni puno cisce nego nego u Makarskom primorju..
Takodje bih preporucio auto kamp na plazi Tisno na otoku Murteru...predobro je gore,mada on spada u kategroiju skupljih kampova,ono imate apsolutno bas sve...A,takodje prednost kampa je sto ko jako puno radi,i nema vremena za pravi godisnji odmor moze da ode samo preko vikenda u kamp, dok na Makarskom primorju imat hrpu slucajeva da vam nece da iznajme sobu za vineknd...a u kamo odete i niko vAM ne prigovara sto ste ostali tu samo dva dana...
Vala,nadam se da cu se nekada u buducnsosti pocastiti kakvim Hymerom, a zgodna stvar i kucice koje se stavljaju na pickupove,tipa L200,Navara,Nissan Pickup,Hilux..jednostavno se monitraju,a nude dosta prostora(vise nego sto izgleda na prvi pogled)..
Wind

#42 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by Wind »

Image
valter.ba

#43 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by valter.ba »

Ovo je preskupo u Dolima! 250 Kn za porodicni dnevni aranzman je bas preskupo, barem meni se cini...
Duhovni Vođa

#44 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping

Post by Duhovni Vođa »

wildflower wrote:Kome nije daleko, ima mali milion prekrasnih kamp mjesta uz rijeku Krivaju, na potezu Maoča (Zavidovići)-Careva ćuprija(Olovo). Ima mjesta koja su malo posjecenija pa i nije bas lijepo vikendom, ali se moze iskopati i malo zavucenije mjesto gdje ce drustvo biti mirno. Jako je lijepo i uz rjecicu koja se tu ulijeva u Krivaju, Veliku Maocu, ali to je bas za one zeljne divljine. Uz iole pristojnu opremu se tamo moze provesti prelijepih par dana, ali bas odmoriti dusu. Uglavnom, obronci Konjuha, borovina, hladna, cista voda, dosta izvora, savrseno, samo jedno upozorenje- divlje zivotinje nisu opasnost, ali se ljeti treba paziti bikova 'lutalica' koji na Konjuhu provode ljeto a spuste se i do Krivaje. Znaju biti nezgodni, tesko ih je otjerati, pa je dobro imati koju petardu, i biti na oprezu.
Podrucje je idealno i za brdski biciklizam.
S obzirom da skoro citavo ljeto provedem kampujuci uz Krivaju, iskreno preporucujem, isplati se i potegnuti malo dalje za tu ljepotu.

poskoci ko kobre su tamo. a ima ih na svakom koraku....
alica.k

#45 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by alica.k »

valter.ba wrote:Ovo je preskupo u Dolima! 250 Kn za porodicni dnevni aranzman je bas preskupo, barem meni se cini...
cuj, sad smo isli trazit drugi kamp koji lici na dole (ima svoju plazu, velik je, ima dovoljno hlada, relativno dobre sanitarije). krenuli smo od dola pa juzno i ne samo da nismo nasli dobar a jeftin kamp sve do cavtata, nego NITI JEDAN nije bio nalik na dole, cak i oni preskupi. mislim da su cijene u dolama opravdane (mozda su parcele malo skuplje al ajd).
mzungu

#46 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by mzungu »

Prapratno kod Stona. Nisam bio u drugim, ali iskusni kamperi kazu da je jedan od najljepsih u Hrvatskoj. Ljetujem dole vec 10-tak godina i sve pohvale.
Poceo sam kampirati poslije rata, i nikad vise sobe/apartmani.
mirno, pjescana plaza ispred kampa, najbolje kamenice i dagnje (Ston), naj vino (Potomje) itd itd...

Evo i cjenovnik:

http://www.duprimorje.hr/auto-kamp-prapratno/cijenik

Pozdrav
valter.ba

#47 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by valter.ba »

Prapratno je mega-giga kamp :) Svratim svake godine a tako i ove,sve je stvarno superrrrr. Jedina mana a uvijek ih nadjem jbg je sto nema hlada na plazi. Ipak rjesis problem suncobranom i uzivaj :D .
Filter

#48 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by Filter »

sinoc dosao iz podgore, (vikend tura) kamp sutikle, preporuka svima. prelijep kamp, ima dosta hlada i plaza je blizu.

evo i cijene
http://www.hotelipodgora.hr/index.php?o ... 75&lang=en
punjach

#49 Re: Kampiranje oprema i mjesta za kamping

Post by punjach »

alica.k wrote:ne znam kak sam fulila ovu temu.

ja obozavam kampovanje, ali to je dijelom jer me od rodjenja roditelji samo u kamp na more vode, pa sam navikla.

tako da kad dodje onaj predljetni period, mene redovno uhvati manija kupovanja kamp opreme :) al suzdrzavam se.

a u kamp uvijek idemo isti, dole u zivogoscu odma do blata. svake godine hocemo da promjenimo i onda 5 dana prije puta skontamo da nam je tamo naj naj, uglavnom zato sto nam je jako poznato i nije od onih kampova gdje imas internet i masinu za sudje :D

ugl, kao posljedica toga svega, ja smislit ne mogu neke apartmane i sobe po moru, to mi je skroz besmisleno, te ogranicavaju dokad mozes ostat vani, kako mozes bit obucen, ovako onako....u kampu si rahat. ujutro ustanes, obuces kupaci, navecer pidjamu i to je sve sto ti treba :D

losa strana kampovanja je kad nekome kazes da ides u kamp misle da si: puko, siromasan ili seljak. ili sve troje. mislim, meni svejedno, al tesko je naci ljude koji vole kampovati, sreca pa ima nas rodbine kolko ti dusa hoce i uvjek svi idemo zajedno, i mlado i staro :) za svakog se nadje po nesto.

a sto se opreme tice...tokom godina covjek nauci i da ne gleda te satore u jysku...na pocetku oni i valjaju al kad postanes ozbiljan kamper skontas da ti treba oprema koja traje godinama jer svake godine ili svake druge kupiti novi sator je skroz neisplativo.
kod nas je izbor bezveze, imaju outwell u merkuru i mckinley u intersportu, i to je otprilike to. nama treba veliki porodicni sator za nasih 10-20-mjesec dana na moru. kugla satori su prakticniji od tunela jer su stabilniji a i lakse ih je dici.
vrece i ne nosimo, to je vise za ekstremnog kampiranja meni, fino duseke ili samonapuhljive podloge i ljepota :)
tenda pod obavezno. mama ima obicaj nosat i nekakvu kuhinjicu i slicne zafrkancije, ko zensko :)

uglavnom, prije par godina uzeli smo outwell. i sad, prosle godine, tokom kampovanja, puhne onako vjetric. e sad, kad kazem vjetric, mislim na uzasnu buru :) sve je zivo raznijelo po kampu, i lomili se satori, tende, stolice....haos je bio. mi svi stojimo i umiremo od smjeha, jer sta ces drugo raditi :) uglavnom, slomila se sipka od satora. pa sad trazimo novi da kupimo. a ja sam kriva, trebala sam ga zategnuti dobro, al ne dade mi pamet :) zaboravila dok nije bilo kasno. navecer kad smo setali kampom, to je komiranje tesko bilo, par prikolica i slomljeno i cak i jedno drvo oboreno. al kamperski mentalitet je takav da ono...sve ti je smijesno i svejedno :) pa smo se zezali na racun toga, i nekakav mladi par "pocetnike" plasili da su i sutra najavili isto.

ljudi u kampu su mi najdrazi, u tih par dana sto si tamo upoznas sve komsije oko sebe, i tako. prosle godine sam se natrefila na moru za prvi dan ramazana i komsija iznad nas nam je donio halve :) tak je kul to bilo, nisam halvu jela milion godina :) par dana ranije, skupili se svi i pravili ustipke za haman citav taj dio kampa gdje smo bili.

super je kampovanje, ko ima...zicu za to. upoznala sam ljudi kojima se malo je reci gadno kampovanje, te zbog tusha, te zbog wca, te zbog hrane i tako....primadone.
ja volim kampovat :D. nadam se da ce ova tema zazivit

kurty, bila sam u divnoj :) oni bas i ne vole da ih se reklamira javno, posto ima samo 30tak mjesta u kampu, i uglavnom dolaze im "stalni" gosti. autom ne mozes u kamp jer je malo mjesta.
al to ti je ono...bas priroda. cak je i wc skroz cudan, vode ima samo popodne kad cisterna dodje, hljeb kupujes kad ti dodje ujutro kombi iz neke pekare. tako je bar bilo prije 2 godine, mozda se sta promjenilo. PLAZA JE PRE PRE. iako je malo zbijeno.

a naj kao "bolji" kamp u hr je na pagu, kamp strasko. ja sam zapikala da cu otici tamo cisto da vidim u cemu je fazon. kamp koji ima internet, prikljucke za vodu na parcelama, picerije i slicno :S mislim ono...kako je to odmor od civilizacije? meni su moje dole naj naj :)

ne znam kad sam sa vecim uzivanjem procitao neki post....sad me uhvati nostagija....cijeli zivot se sa starcima vucem po kampu....osim godina rata :P
najbolja raja je uvijek u kampu, u kampu nema ni nacionalnosti, ni boje koze, ni sektaske pripadnosti ni plemenskih razmirica....bar kod nas nikad nije bilo....
posljednje tri godine, odam jedno dva vikenda ljeti, nazalost, vremena se nema, to je sve.....
do prije par godina su moji bili smjesteni u jednom kampu....bilo nas je oko 30 djece raznih uzrasta....i moja klapa je bila kao starija raja:P to su ljudi koje znam zadnjih 12 godina, svake godine smo po tri mjeseca zajedno u kampu....svi.....naravno, dok nismo pozavrsavali fakultete, pozaposljavali se.....sad se redovno cujemo, vidimo s vremena na vrijeme.....mada smo iz svih bivsih republika......nema boljeg iskustva, nema nista jace....postati dalmatinac na tri mjeseca godisnje, doci kuci plave kose i crn ko telefon :mrgreen:
totalno jedan drugi dozivljaj ljetovanja, totalno druga hrvatska, drugi svijet....kao da nisi u Cro......
jedne godine sam s rajom spakovao sator i nas cetvorica.....hrvat iz hrvatske, nas dvojica sarajlija i jedan srbijanac......moji fakat al fakat prijatelji zapicili se na par dana, neovisno od staraca, na makarsku rivijeru....svaki dan druga lokacija....mi skoro bez para.....u svakom mjestu neke varijante...svako nekog od raje negdje ima, da se privalimo za sofru...tusirali se na plazi....necije mame nam peglale izguzvanu (sta izguzvanu, sazvakanu) odjecu da mozemo navece lutati, a da ne izgledmao ko sosoni..........dvije gitare na ramenima, gdje god dodjemo atrakcija......pjeva po hrvatske s nama bosnom behar probeharao....a nas balavce fol pogodilo pa cugamo, ko i suza krene za majkom bosnom....i srbijanac i hrvat s nama, nevjerovatno:D

sve poslije toga je gledanje guzica, cuganje za sankom...i kao pricamo kako nam je super, ubjedjujemo jedni druge.....
jest da mrzim merlina, al nemam ja onih 18. godina :(
HAVANA

#50 Re: ljetovanje u hr- auto kampovi-cijene

Post by HAVANA »

Divna(mir),Viganj(surfanje),Dole,Prapratno :thumbup:
Post Reply