i glancaju pistolji na semaforubitanga_sa_otesa wrote:sta ce ti kad te drugi limitiraju ,ja sam limitiran na 40km/h po gradu.gdje god mrdnem ,prica se na mobitel,razgledaju placevi i stanovi,pilji se u board comp(gleda potrosnja i da se ne predje 1200 r.p.m.) ...drndalo wrote:Ja ne dam limiteru u svoju vozilicu...
Limitatori brzine na sve automobile ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _mufljuz_
#26 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#27 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
kopa se i nos,cackaju zubi ,popravlja sminka ...svasta vidim svaki dan i vise me nista ne iznenadjuje...
-
jefferson
#28 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
Oni su mila majka_mufljuz_ wrote:to su ti ovi sa dernek.bacitro wrote:redneci - was ist das ?
-
jefferson
#29 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
Samo da prijavim citanje novina.bitanga_sa_otesa wrote:kopa se i nos,cackaju zubi ,popravlja sminka ...svasta vidim svaki dan i vise me nista ne iznenadjuje...
I onda brzina problem.
-
condy
#30 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
Veoma zanimljivo razmišljate.jefferson wrote:Ti dosao na auto forum da propagiras limitator brzinecondy wrote:Zbog čega automobil može postizati veće brzine od dozvoljenih, ako već postoje ograničenja ?
Mislim da i proizvođački lobi još uvijek određuje pravila igre u autoindustriji. Veliki udio u broju nezgoda na cesti ide na dušu proizvođaču automobila, jer vozačima omogućuje da krše saobraćajne propise, tako što im omogućava da kupe veoma opasnu stvar, čija je glavna odlika brzina, agresivnost.
S tim, da proizvođači u tome nemaju nikakve suodgovornosti odnosno imaju potpunu slobodu, mogu da podižu snagu motora do one mjere koja im je komercijalno isplativa. Zbog čega, onda po toj logici i vozač ne bi imao slobodu da koristi vozilo u maksimalnom kapacitetu?![]()
![]()
![]()
Znaci EU ce odredjivati koliko mozes voziti, sljedece je koliko mozes popiti, a vrlo brzo ni pjeske neces moci hodati jel kisa moze past pa se mozes okliznuti.
Jbt, nekad stvarno mislim da oni redneci u SAD imaju pravo kada vicu: necemo vladu.
Svi ste za to da se poštuju propisi i ograničenja i da se drakonski kazne oni koji divljaju na cesti. U prevodu, klasična šuplja propaganda, do koje niko u stvarnosti ne drži. Ja to barem mogu priznati.
Međutim, svi ste, a što je baš čudno s obzirom na vašu " saobraćajnu kulturu ", istovremeno protiv uvođenja limitatora brzine, koji bi vam onemogućili svaku mogućnost da prekoračite dopuštenu brzinu. U prevodu, poštovaću ja propise, ali taj limitator što dalje od mog auta
Pitanje je bilo vrlo jednostavno, zbog čega je dopušteno proizvoditi automobil koji može razvijati brzine, koje nisu dopuštene u prometu ? Koja je svrha po tebi brzine od 200km/h koju može razviti automobil ako ta brzina nije dopuštena ?
Tvoji primjeri su bezvrijedni ...konzumiranje alkohola na javnom mjestu predstavlja prekršaj za koji će te policija novčano kazniti. Znači nije pitanje koliko možeš piti, već da na javnom mjestu uopće nemaš pravo piti.
EU je nametnula niz pravila autoindustriji, kao što su da svako novo proizvedeno vozilo mora imati ESP, ili da mora zadovoljavati Euro 5 normu ili da mora imati minimalno 4 zračna jastuka i dvije zračne zavjese i sl. Prema tome, zašto ne bi mogla nemetnuti i limitatore brzine ako to ocjeni neophodnim ?
-
sabanss
#31 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
Zato sto bi od autoindustrije malo ostalo... Sa limitatorima brzine svima bi bio dovoljan mali motorcic od 850 cc
Sto i nije lose - smanjimo zagadjenje i potrosnju i usporimo zivot kakav poznajemo (truhli kapitalizam)
Sto i nije lose - smanjimo zagadjenje i potrosnju i usporimo zivot kakav poznajemo (truhli kapitalizam)
- BOX_2016
#32 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
Koliko košta taj limitator brzine za golfa 2?
-
citroen xm
#33 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
Joj što mrzim kada ovi dijasporci počnu pametovati. Sad smo svi mi hajvani i glupani, a ovi Bečka elita.
Čuj limitator. I šta, ograničiš me na 120 koliko je max na autoputu. I ja ga kroz mahalu nabijem 120 i zakucam se. Šta onda, šta mi tvoj limitator znači? I kako misliš da izvedem na autoputu preticanje nekog čađavka koji vozi 110 i zasipa me dimom? Da ga pretičem pola sata.
Dijasporci, manite se šupljare i EU. Ako vam se ne sviđa naš način života, slobodno produžite. Preživjećemo nekako i bez vašeg pametovanja.
Čuj limitator. I šta, ograničiš me na 120 koliko je max na autoputu. I ja ga kroz mahalu nabijem 120 i zakucam se. Šta onda, šta mi tvoj limitator znači? I kako misliš da izvedem na autoputu preticanje nekog čađavka koji vozi 110 i zasipa me dimom? Da ga pretičem pola sata.
Dijasporci, manite se šupljare i EU. Ako vam se ne sviđa naš način života, slobodno produžite. Preživjećemo nekako i bez vašeg pametovanja.
-
jefferson
#34 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
Jel ti znas koliko je ljudi poginulo na auto-putu Zenica-Sarajevo otkako se prva dionica otvorila? Mozes na prste jedne ruke nabrojati.condy wrote:Veoma zanimljivo razmišljate.jefferson wrote:Ti dosao na auto forum da propagiras limitator brzinecondy wrote:Zbog čega automobil može postizati veće brzine od dozvoljenih, ako već postoje ograničenja ?
Mislim da i proizvođački lobi još uvijek određuje pravila igre u autoindustriji. Veliki udio u broju nezgoda na cesti ide na dušu proizvođaču automobila, jer vozačima omogućuje da krše saobraćajne propise, tako što im omogućava da kupe veoma opasnu stvar, čija je glavna odlika brzina, agresivnost.
S tim, da proizvođači u tome nemaju nikakve suodgovornosti odnosno imaju potpunu slobodu, mogu da podižu snagu motora do one mjere koja im je komercijalno isplativa. Zbog čega, onda po toj logici i vozač ne bi imao slobodu da koristi vozilo u maksimalnom kapacitetu?![]()
![]()
![]()
Znaci EU ce odredjivati koliko mozes voziti, sljedece je koliko mozes popiti, a vrlo brzo ni pjeske neces moci hodati jel kisa moze past pa se mozes okliznuti.
Jbt, nekad stvarno mislim da oni redneci u SAD imaju pravo kada vicu: necemo vladu.
Svi ste za to da se poštuju propisi i ograničenja i da se drakonski kazne oni koji divljaju na cesti. U prevodu, klasična šuplja propaganda, do koje niko u stvarnosti ne drži. Ja to barem mogu priznati.
Međutim, svi ste, a što je baš čudno s obzirom na vašu " saobraćajnu kulturu ", istovremeno protiv uvođenja limitatora brzine, koji bi vam onemogućili svaku mogućnost da prekoračite dopuštenu brzinu. U prevodu, poštovaću ja propise, ali taj limitator što dalje od mog auta![]()
Pitanje je bilo vrlo jednostavno, zbog čega je dopušteno proizvoditi automobil koji može razvijati brzine, koje nisu dopuštene u prometu ? Koja je svrha po tebi brzine od 200km/h koju može razviti automobil ako ta brzina nije dopuštena ?
Tvoji primjeri su bezvrijedni ...konzumiranje alkohola na javnom mjestu predstavlja prekršaj za koji će te policija novčano kazniti. Znači nije pitanje koliko možeš piti, već da na javnom mjestu uopće nemaš pravo piti.
EU je nametnula niz pravila autoindustriji, kao što su da svako novo proizvedeno vozilo mora imati ESP, ili da mora zadovoljavati Euro 5 normu ili da mora imati minimalno 4 zračna jastuka i dvije zračne zavjese i sl. Prema tome, zašto ne bi mogla nemetnuti i limitatore brzine ako to ocjeni neophodnim ?
Sve ostale nesrece u BiH, 99% njih se desava na brzinama ispod 100km/h!
I evo ugradi limitator,, jel ti mislis da taj koji divlja nece divljati u naseljenom podrucju?
200km/h na auto putu nije nikakav problem. 100km/h u naseljenom podrucju je vrlo veliki problem.
- insomnia78
#35 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
Eno sad dijasporci?citroen xm wrote:Joj što mrzim kada ovi dijasporci počnu pametovati. Sad smo svi mi hajvani i glupani, a ovi Bečka elita.
Vidis ba da je nekakav zenjskonja, sve mu smeta, svega ga strah
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
citroen xm
#36 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
Dobro, moja greška što sa rekao kao da mislim generalno na sve.
- _mufljuz_
#37 Re: Limitatori brzine na sve automobile ?
citroen xm wrote:Dobro, moja greška što sa rekao kao da mislim generalno na sve.
mojne se sad izvlacit
ima l dje kakav limitator za popit - za ove smukove ko ja