Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tkd

#776 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Tkd »

Ringhio wrote:Fazon je u tome sto je Ljiljanka tu, mnogo mnogo godina, i dok je svih nas Bosanaca ona ce tu biti jos mnogo godina poslje svih nas.

Te s orlovima, i sahovnicama, su napravljene 92-3-4-5-6, zna se na cemu.

:thumbup:

Kome smeta neka ponekad i čita poneku knjigicu o historiji svoje vlastite države. Mogao je ljiljan preživjeti vijekovima i sada od 90-tih nekome smeta.

Malo morgen. Dok je i i Bosanaca i Hercegovaca, ona neće otići u zaborav i prije ili kasnije će se opet vijoriti (inš'Allah) ;-)
riko-ga

#777 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by riko-ga »

Admine imali te gdje :-)

Ovo je cisto presipanje iz suplje u prazno.Zastava BiH je za mene ljiljan a himna Jedna si jedina.Da znam da nije zvanicna al sam siguran 100 % da ce jednoga dana i to biti.Kome smetaju Ljiljani i Jedna si jedina?Koga vrijedja?Mani je drago da vidim da djeca od 7-8 godina na podrucju gdje se BiH voli kao svoja drzava znaju himnu Jedna si jedina a isto tako kada ih pitas koja je nasa zastava kazu ona sa LJiljanima.

Kada bi Srbi i Hrvati u BiH zaista poceli osjecati BiH kao svoju sa ovom "varta" zastavom ja bi je prihvatio.No to nije to i zato .........................
katarina bosanska

#778 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by katarina bosanska »

cyprus wrote:Naravno da se zastave drugih država (pogotovo one na kojima se nalazi naziv ove države) ne bi trebale nalaziti na utakmicama naše reprezentacije... Međutim, ovo od jučer ja posmatram kao više pozitivan nego štetan fenomen... Poznato je da se ogromna većina BH Hrvata identifikuje sa šahovnicom (nezavisno od njenog oblika)... Ja bih volio da to nije tako, ali kad već jeste, mislim da je pozitivan pomak da neko sa takvom zastavom odluči podržati i ovu zemlju... S tim da se vjerovatno radi o dijasporcu - Austrijancu ili Švicarcu bosanskohercegovačkog porijekla i hrvatskog etniciteta... Korisnije bi ipak bilo da je to uradio neko ko živi u Širokom Brijegu ili Livnu... Također, i oni koji su urgirali sa se ona skine, također su imali pravo... Samo se nadam da će biti tako efikasni i sljedeći put kad se pojavi turska zastava (samo sam nešto skeptičan)...

Što se tiče zastave sa ljiljanima, zaista nemam ništa protiv nje, smatram je dijelom i svog historijskog naslijeđa... Al brate hajde da se ostavimo šuplje... Kakav ba srednji vijek? :-) Većina onih koji te zastave nosi ne zna ni ko je bio Tvrtko Kotromanić ili po čemu je značajan, a prije 1992. godine 99% njih nije ni znalo da taj grb uopšte postoji... Zna se vrlo dobro zbog čega je ta zastava u upotrebi...
Šta ti misliš Boga ti na zastavama drugih država svijeta iz kojeg vijeka su znakovi i oboljezija na zastavama?
cyprus

#779 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by cyprus »

A što se tiče utakmice... svaka nam čast :thumbup: :thumbup: :thumbup: Zaista nisam očekivao ovoliku pobjedu, jer Lihtenštajn nema običaj primiti ovoliki broj golova... Evo ako mi šta nije promaklo, osam golova nisu primili još od 2000. godine... Bio sam dosta skeptičan i mislio sam da će to ići dosta teže, ali eto ispalo je da kad smo pročepili, Lihtenštajnci se više nisu mogli vratiti iz nokauta...

:bih: :bih: :bih:

Ipak, strah me sad prevelike euforije... Latvija je sljedeća prepreka, koju bismo objektivno trebalio pobjediti, ali ja se bojim onog našeg standardnog... :-) Ipak, nek momci zadrže pristup iz Vaduza i trebalo bi sve bit uredu, iako treba znati da je Latvija višestruko ozbiljniji protivnik od malog Lihtenštajna...
burek_in_space

#780 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by burek_in_space »

Dobar dan :)

Tema zdra'o, ostali okanite se preseravanja. :D
Locked