I, usput, smatram da je dariosa odlicno prepoznao sve ono sto u filmu ne funkcionise.
Ali ja ne mislim da je Kusturica propao kao reziser. Ono, fak, takve stvari nekad uspiju a nekad neslavno propadnu.
Life is a Miracle
Moderator: _BataZiv_0809
-
maks
Pogledah sinoc Zivot je cudo...
Svi oni koji ocekuju film pun stosova tipa "Places picko..." su uglavnom razocarani.
Takodje svi oni koji ocekuju da film razrijesi ko je ko i kakav bio u ratu ce autoru sve po spisku.
Medjutim ovo je jedan divan umjetnicki film, visoke estetike, da sva ostala djela na prostorima gdje nam ne treba prevod,
ostavlja daleko iza sebe.
Prica o jednoj cistoj ljubavi koja se dogadja jednom u zivotu, ili ni jednom.
Gluma je dobra do bola, dovedena do savrsenstva, cak su i zivotinje odigrale perfektno
Posebno bih izdvojio Vesnu Trivalic, koja je odigrala ulogu zivota.
Pogledati obavezno.
Svi oni koji ocekuju film pun stosova tipa "Places picko..." su uglavnom razocarani.
Takodje svi oni koji ocekuju da film razrijesi ko je ko i kakav bio u ratu ce autoru sve po spisku.
Medjutim ovo je jedan divan umjetnicki film, visoke estetike, da sva ostala djela na prostorima gdje nam ne treba prevod,
ostavlja daleko iza sebe.
Prica o jednoj cistoj ljubavi koja se dogadja jednom u zivotu, ili ni jednom.
Gluma je dobra do bola, dovedena do savrsenstva, cak su i zivotinje odigrale perfektno
Posebno bih izdvojio Vesnu Trivalic, koja je odigrala ulogu zivota.
Pogledati obavezno.
-
mačak u čizmama
uzimam kao zadatak da pogledam taj film

-
mačak u čizmama
film je izuzetan,
zapravo, komentar koji je napisao maks je upravo ono
što bih i sama rekla, od riječi do riječi
i muzika takodje predivna...
zapravo, komentar koji je napisao maks je upravo ono
što bih i sama rekla, od riječi do riječi
i muzika takodje predivna...
-
rajvosa
Gledao sam film...Sve u svemu moze se reci da je uspjesan.Prva polovina filma je veoma destruktivna i kaoticna...pretjerao je ..Druga polovina filma je stari Kusturica, veoma kvalitetna , super..Turisticki savez BiH mu treba biti na tome zahvalan..Fotografija , posebno u drugoj pol. filma je takodjer odlicna..Film je predugacak,prenatrpan,preopterecen...licnim komfliktom koji je kusta iznio iz nesretnog rata
Zanr je ljubavno ratni..Ipak kusta se nekako na jedvite jade snasao u ratnom zanru...Pokusao je da bude siv tj da napravi kompromis...Mislim da je to fino od njega al je ipak rat u BiH bio beskompromisan...
Film nece osvojiti znacajne nagrade..dakle ovaj film ostaje bez Zlatne palme...sto se nagrade Oskar tice tu sam veliki skeptik..
PS
Stara tema
Zanr je ljubavno ratni..Ipak kusta se nekako na jedvite jade snasao u ratnom zanru...Pokusao je da bude siv tj da napravi kompromis...Mislim da je to fino od njega al je ipak rat u BiH bio beskompromisan...
Film nece osvojiti znacajne nagrade..dakle ovaj film ostaje bez Zlatne palme...sto se nagrade Oskar tice tu sam veliki skeptik..
PS
Stara tema