LGBT aktivisti uništavaju grad !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bušman

#401 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Bušman »

iceman2010 wrote:Ja samo kazem da se po istom principu po kojem se trazi javno priznanje pederluka kao normalne stvari, moze traziti i legalizacija incesta. Pri tome mislim na potpunu afirmaciju u javnom prostoru kroz parade, manifestacije, filmove, skolstvo..... Argumenti potpuno isti. Nema argumenta koji mozes upotrijebiti za jednu kategoriju, a da ga ne upotrjebis za drugu. Ipak, na incest se svi gnusamo, dok je promocija pederluka dobila veci broj onih koji ih podrzavaju. Sto ti je propaganda.

A ove sto neku argumentaciju obaraju sa pricom ima gorih stvari, vehabije, cetnici itd. Da li isti smatraju da policija treba da prestane da kontrolise saobracaj i da naplacuje kazne jer zaboga ima vecih kriminalaca (lopova, ubica...)?
Ja cu ti argumentaciju oboriti bez i da spomenem ista od ovoga. Jednostavno je, moderna nauka kaze da incest moze imati vrlo ozbiljne fizicke posljedice, ali i psihicke i socijalne. Veliki broj istrazivanja je uradjen koja to pokazuju.

Sa druge strane, homoseksualnost je skinuta sa WHO liste bolesti zbog istog naucnog metoda i slicno uradjenih istrazivanja. Tako da, ako nauka cini da avioni lete, kompjuteri racunaju, antibiotici lijece, zasto ne bih prihvatio i LGBT kao nesto sasvim normalno u svakom smislu?

To sto su tvoja religijska osjecanja ugrozena, samo mi odgovori kad vec spominjes incest, kako su nastali unuci Adama (Adema) i Eve(Have)?
Last edited by Bušman on 22/12/2014 11:29, edited 1 time in total.
Bušman

#402 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Bušman »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Nasljeđivanje i poreske olakšice nemaju veze sa tim da li si homo ili hetero. Ako si homo ili bi imaš pravo na nasljeđe od rodbine kao i svi ostali jer su to građanska prava a ne pitanje homo ili hetero. Poreske olakšice se vežu za članove obitelji, da li se staraš za nekoga ili si samac. Brak je institucija žene i muškarca a nemam ništa protiv da se zakonski regulira životna zajednica dva ista spola ali to nije BRAK. U tom slućaju testamentom se ostavlja nasjeđe kao i u ostalim slućajevima i nema problema, niko nikoga ne ugrožava niti mu osporava njegova stečena prava u toj zajednici.
Zar je bitno kako se nesto zove? Bitno je da imaju apsolutno ista prava koja se sticu stupanjem u brak po pitanju nasljedstva, poreskih olaskica itd.
Drinski

#403 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Drinski »

Ma moze se naci i istrazivanje koje bi sigurno kazalo da u incestu nema nista loše, a čak i da ima, ko smo mi da sudimo drugima...
Bušman

#404 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Bušman »

Drinski wrote:Ma moze se naci i istrazivanje koje bi sigurno kazalo da u incestu nema nista loše, a čak i da ima, ko smo mi da sudimo drugima...
Onda ne znas kako nauka funkcionira.
5 0 5

#405 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by 5 0 5 »

Drinski wrote:Ma moze se naci i istrazivanje koje bi sigurno kazalo da u incestu nema nista loše, a čak i da ima, ko smo mi da sudimo drugima...
ima npr. u svim arapskim zemljama. tamo se vijekovima zene sa prvim rodjacima.
Drvosjeca iz Dejcica

#406 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bušman wrote:
iceman2010 wrote:Ja samo kazem da se po istom principu po kojem se trazi javno priznanje pederluka kao normalne stvari, moze traziti i legalizacija incesta. Pri tome mislim na potpunu afirmaciju u javnom prostoru kroz parade, manifestacije, filmove, skolstvo..... Argumenti potpuno isti. Nema argumenta koji mozes upotrijebiti za jednu kategoriju, a da ga ne upotrjebis za drugu. Ipak, na incest se svi gnusamo, dok je promocija pederluka dobila veci broj onih koji ih podrzavaju. Sto ti je propaganda.

A ove sto neku argumentaciju obaraju sa pricom ima gorih stvari, vehabije, cetnici itd. Da li isti smatraju da policija treba da prestane da kontrolise saobracaj i da naplacuje kazne jer zaboga ima vecih kriminalaca (lopova, ubica...)?
Ja cu ti argumentaciju oboriti bez i da spomenem ista od ovoga. Jednostavno je, moderna nauka kaze da incest moze imati vrlo ozbiljne fizicke posljedice, ali i psihicke i socijalne. Veliki broj istrazivanja je uradjen koja to pokazuju.

Sa druge strane, homoseksualnost je skinuta sa WHO liste bolesti zbog istog naucnog metoda i slicno uradjenih istrazivanja. Tako da, ako nauka cini da avioni lete, kompjuteri racunaju, antibiotici lijece, zasto ne bih prihvatio i LGBT kao nesto sasvim normalno u svakom smislu?

To sto su tvoja religijska osjecanja ugrozena, samo mi odgovori, kad vec spominjes incest, kako su nastali unuci Adama (Adema) i Eve(Have)?
Imaš pravo. Nauka je čudo, pa je tako nedavno po jednoj studiji otkriveno da simpatisanje istog spola ima veze sa jednim genom. Doduše istraživanje je rađeno na miševima ali je interesantno da se kod ženki miševa prilikom "isključivanja" jednog gena one su se okretale simpatisanju istog spola dok su odbacivale onaj suprotni.

Ko zna, možda LGBT jednog dana postane najveći protivnik nauke. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#407 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Bušman wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Nasljeđivanje i poreske olakšice nemaju veze sa tim da li si homo ili hetero. Ako si homo ili bi imaš pravo na nasljeđe od rodbine kao i svi ostali jer su to građanska prava a ne pitanje homo ili hetero. Poreske olakšice se vežu za članove obitelji, da li se staraš za nekoga ili si samac. Brak je institucija žene i muškarca a nemam ništa protiv da se zakonski regulira životna zajednica dva ista spola ali to nije BRAK. U tom slućaju testamentom se ostavlja nasjeđe kao i u ostalim slućajevima i nema problema, niko nikoga ne ugrožava niti mu osporava njegova stečena prava u toj zajednici.
Zar je bitno kako se nesto zove? Bitno je da imaju apsolutno ista prava koja se sticu stupanjem u brak po pitanju nasljedstva, poreskih olaskica itd.
Pa poenta je da već sada imaju bez davanja posebnih prava jer zakon ne poznaje homo ili hetero, niti je to upisano u bilo koji osobni dokument. :oops: Možda ti smatraš da bi se trebala i ta stavka upisati recimo na ličnim dokumentima? Da je stavimo u istu ravan sa narodima? Presmješno i diletantno razmišljanje.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 22/12/2014 11:35, edited 1 time in total.
Drinski

#408 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Drinski »

Bušman wrote:
Onda ne znas kako nauka funkcionira.
Znam, odrijesis kesu, istrazis, onda opet odrijesis kesu i svi pričaju o tome i na kraju vecina to podrzi. U nauci nikada nije bilo jednoglasja.
dust in the wind

#409 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by dust in the wind »

lupas.ali adje porodicni zakon poznaje brak kao zajednicu muskarca i zena... isto vazi i za vanbračnu zajdnicu koja je izjednačena sa bračnom ako su ispunjeni zakonski uslovi duzine trajanja ili zajedničko dijete. samim tim su uskraceni za sva ta prava, koja su regulisana u poglavlju prava i obaveze bračnih partnera. a za nasljedjivanje, pa mozes testamentarno naslijediti. i samo tako, ako ti partner istog pola ostavi... ali eto nemas pravo na nužni zakonski dio. jer nisi zakonski nasljednik.idt... a da sada je izjednačeno i nasljedjivanje zakonski kod vanbračnih partnera... znači u svakom slučaju su homoseksualni na margini. i boga ti, daj malo nesto procitaj prije nego krenes da se raspravljas.
Bušman

#410 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Bušman »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Imaš pravo. Nauka je čudo, pa je tako nedavno po jednoj studiji otkriveno da simpatisanje istog spola ima veze sa jednim genom. Doduše istraživanje je rađeno na miševima ali je interesantno da se kod ženki miševa prilikom "isključivanja" jednog gena one su se okretale simpatisanju istog spola dok su odbacivale onaj suprotni.

Totalno pogresno! Homoseksualnost nije boja ociju. Zbog homoseksualnosti (izmedju ostalog) je nastala nauka koja se zove Epigenetika koja se bavi intepretacijom gena i objasnjavanjem poligenetski uzrokovanih osobina. To istrazivanje koje ti spominjes je potpuno pogresno interpretirano u medijima, jer je izdvojena grupa gena koja definitivno jedistvena za muskarce homoseksualne orijentacije. Obzirom da ista grupa gena uticu i na neke druge osobine bilo bi potpuno neeticki bilo sto raditi po pitanju uklanjanja nekih od tih osobina. Ideja pravljenja grupe ljudi prema nekom sablonu je umrla 9.5.1945. i nadam se da je jos uvijek mrtva i da ce takva ostati.
Bušman

#411 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Bušman »

Drinski wrote: Znam, odrijesis kesu, istrazis, onda opet odrijesis kesu i svi pričaju o tome i na kraju vecina to podrzi. U nauci nikada nije bilo jednoglasja.
Wow, super ti ide ta banalizacija. Argumentiranje, nazalost, slabo. Nije bilo jednoglasja, ali nadji mi te silne naucnike koji jos vjeruju da je Zemlja ravna ploca. Sarlatani sa margine! Naravno da ce uvijek biti budala koji vjeruju u svakakve gluposti, ali ko kaze da se njihovo misljenje uvazava? Naucno drustvo je meritokratsko, a ne demokratsko. Zato i funkcionira.
saibaba

#412 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by saibaba »

Nije me briga ko se s kim klamfa i za sta je reklama...
Ali ova "muda" ? Jesu li oni normalni ?
Ko daje dozvole za to?
Bušman

#413 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Bušman »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa poenta je da već sada imaju bez davanja posebnih prava jer zakon ne poznaje homo ili hetero, niti je to upisano u bilo koji osobni dokument. :oops: Možda ti smatraš da bi se trebala i ta stavka upisati recimo na ličnim dokumentima? Da je stavimo u istu ravan sa narodima? Presmješno i diletantno razmišljanje.
Vidjelo se 2008. kako imaju posebna prava. Posebno su zasticeni od normalne policijske zastite od huligana i vjerskih fanatika.
iceman2010

#414 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by iceman2010 »

Bušman wrote: Ja cu ti argumentaciju oboriti bez i da spomenem ista od ovoga. Jednostavno je, moderna nauka kaze da incest moze imati vrlo ozbiljne fizicke posljedice, ali i psihicke i socijalne. Veliki broj istrazivanja je uradjen koja to pokazuju.

To sto su tvoja religijska osjecanja ugrozena, samo mi odgovori kad vec spominjes incest, kako su nastali unuci Adama (Adema) i Eve(Have)?

Ljudi imaju psihicke posljedice jer su stigmatizirani i nisu prihvaceni u drustvu. Kada budu, nece imati nikakvih psihickih i socijalnih posljedica. Kakve fizicke posljedice mogu imati ako su recimo pederi (pored incesta) ili ako jednostavno paze da nemaju djece? Moja vjerska ubjedjenja nisu tema, pa tako ni Adem i Hava.

Da ne bude zabune, samo pokazujem da se potpuno istim argumentima kojima se brani pederluk moze braniti i incest.
Drinski

#415 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Drinski »

Bušman wrote:
Drinski wrote: Znam, odrijesis kesu, istrazis, onda opet odrijesis kesu i svi pričaju o tome i na kraju vecina to podrzi. U nauci nikada nije bilo jednoglasja.
Wow, super ti ide ta banalizacija. Argumentiranje, nazalost, slabo. Nije bilo jednoglasja, ali nadji mi te silne naucnike koji jos vjeruju da je Zemlja ravna ploca. Sarlatani sa margine! Naravno da ce uvijek biti budala koji vjeruju u svakakve gluposti, ali ko kaze da se njihovo misljenje uvazava? Naucno drustvo je meritokratsko, a ne demokratsko. Zato i funkcionira.
Tacno.
Pošto je naucno drustvo meritokratsko, a nije demokratsko, jos je bitnija lova.

Hvala na komplimentu, uvijek se trudim da pojednostavim stvari. Svima bude lakše.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#416 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Truba »

grad nam uništišeše :lol:

al ne fakat su dosadni :D
Henry Chinaski

#417 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Henry Chinaski »

saibaba wrote:Nije me briga ko se s kim klamfa i za sta je reklama...
Ali ova "muda" ? Jesu li oni normalni ?
Ko daje dozvole za to?
Slažem se. Vode se nekakve kampanje u cilju zaštite djece na internetu, a pored ceste postavljaju šta god hoće.
Zašto onda zabranjivati sex na sred Ferhadije ako neko dovoljno plati?
Drvosjeca iz Dejcica

#418 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

dust in the wind wrote:lupas.ali adje porodicni zakon poznaje brak kao zajednicu muskarca i zena... isto vazi i za vanbračnu zajdnicu koja je izjednačena sa bračnom ako su ispunjeni zakonski uslovi duzine trajanja ili zajedničko dijete. samim tim su uskraceni za sva ta prava, koja su regulisana u poglavlju prava i obaveze bračnih partnera. a za nasljedjivanje, pa mozes testamentarno naslijediti. i samo tako, ako ti partner istog pola ostavi... ali eto nemas pravo na nužni zakonski dio. jer nisi zakonski nasljednik.idt... a da sada je izjednačeno i nasljedjivanje zakonski kod vanbračnih partnera... znači u svakom slučaju su homoseksualni na margini. i boga ti, daj malo nesto procitaj prije nego krenes da se raspravljas.
Ja nemam ništa protiv da se ozakoni zajednica muškarca i muškarca kao i žene i žene ali pričati da su homo na margini i uskraćeni za sva prava je van svake pameti jer vidimo iz mojih argumenata da nisu.

Btw. Ako želiš da te ljudi ozbiljno shvate naući da pišeš prije nego što kreneš u raspravu. Iza tačke ide veliko slovo, Z nije isto što i Ž...itd.
O'zone
Globalni moderator

#419 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by O'zone »

Ima ba ljudi i za hetero koliko hoćete.

Jedna što je bila davno

Image

A sad imaju one polugole tete mislim da reklamiraju kladionicu na bilboardima na parkingu Vrbanja. I sad se pravi frka što je neko napisao "muda"
dust in the wind

#420 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by dust in the wind »

tvoja jadnost ubija... ali stvarno... sada mi te i zao. kada nemas argument onda pises o tome kako da ja pisem.heh.

Miliš da treba da ti se na ovaj način obraćam? Da stavljam sve znakove interpunkcije i afrikate i sva ostala pravopisna i stilska pravila... I naravno da nikada ne zaboravim da nakon bilo kojeg interpukcijskog znaka ide veliko slovo na početak rečenice. Bravo, bravo drvosječo...

ali neću. i usput, mnogo ti hvala, što si mi ukazao na moje greške, cijenim. a ubuduće malo šta nauči pa se dođi kur**** :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#421 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Bušman wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Imaš pravo. Nauka je čudo, pa je tako nedavno po jednoj studiji otkriveno da simpatisanje istog spola ima veze sa jednim genom. Doduše istraživanje je rađeno na miševima ali je interesantno da se kod ženki miševa prilikom "isključivanja" jednog gena one su se okretale simpatisanju istog spola dok su odbacivale onaj suprotni.

Totalno pogresno! Homoseksualnost nije boja ociju. Zbog homoseksualnosti (izmedju ostalog) je nastala nauka koja se zove Epigenetika koja se bavi intepretacijom gena i objasnjavanjem poligenetski uzrokovanih osobina. To istrazivanje koje ti spominjes je potpuno pogresno interpretirano u medijima, jer je izdvojena grupa gena koja definitivno jedistvena za muskarce homoseksualne orijentacije. Obzirom da ista grupa gena uticu i na neke druge osobine bilo bi potpuno neeticki bilo sto raditi po pitanju uklanjanja nekih od tih osobina. Ideja pravljenja grupe ljudi prema nekom sablonu je umrla 9.5.1945. i nadam se da je jos uvijek mrtva i da ce takva ostati.
Daje ne lupaj, i prestani sa dezavujisanjem javnosti i forumaša. Epigenetika nije nastala zbog homoseksualnosti niti je tu radi homoseksulanosti kako ti želiš interpretirati. Epigenetika (od grčkog, epi = preko, iznad, izvan) označava sve ono što utječe na mijenjanje, izražavanje i očitovanje gena, a ne dolazi od promjena u samom genetičkom kodu. Epigenetika je znanstvena disciplina u biologiji, odnosno genetici, koja proučava nasljedne promjene u ekspresiji gena koje nisu uzrokovane promjenom u DNK nizu i nema veze sa homo ili hetero. Po tebi ne treba ništa ni istraživati jer to može ugroziti stav homoseksualne zajedice da geni nemaju veze sa seksualnim opredjeljenjem, ipak ima veze sa mutacijom i degenerativnim promjenama na genima. Znam ja u kojem grmu leži zec. Po tebi i takvima nije bitno što Genetika i Epigenetika može izliječiti strašne genetske bolesti kod djece i odraslih, spremni ste gaziti doslovno preko leševa samo da se ne razotkrije mutacija gena koja uzrokuje simpatisanje istog spola. E zbog ovoga mi se gadite. Fuj. :oops:
hanamontanaa

#422 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by hanamontanaa »

Bušman wrote:

Prije pozivanja na ovakve "argumente " i sl.naučna istrazivanja treba istražiti pocetke seksualne revolucije prvenstveno Frankfurtsku školu i znanstveni rad A.C.Kinesya
Drvosjeca iz Dejcica

#423 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

dust in the wind wrote:tvoja jadnost ubija... ali stvarno... sada mi te i zao. kada nemas argument onda pises o tome kako da ja pisem.heh.

Miliš da treba da ti se na ovaj način obraćam? Da stavljam sve znakove interpunkcije i afrikate i sva ostala pravopisna i stilska pravila... I naravno da nikada ne zaboravim da nakon bilo kojeg interpukcijskog znaka ide veliko slovo na početak rečenice. Bravo, bravo drvosječo...

ali neću. i usput, mnogo ti hvala, što si mi ukazao na moje greške, cijenim. a ubuduće malo šta nauči pa se dođi kur**** :thumbup:
:lol: :lol: :lol: Koji si ti paćenik. Pa ti si prvi krenuo da mi daješ instrukcije da pročitam nešto te da lupam. :lol: Ali jasno je da sam pogodio u "sridu" sa svojim stavom i argumentom pa usljed nedostatka argumentovanog odgovora ideš po malograđanskom klišeu "vidi mu glave". :wink:
Bušman

#424 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Bušman »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Daje ne lupaj, i prestani sa dezavujisanjem javnosti i forumaša. Epigenetika nije nastala zbog homoseksualnosti niti je tu radi homoseksulanosti kako ti želiš interpretirati. Epigenetika (od grčkog, epi = preko, iznad, izvan) označava sve ono što utječe na mijenjanje, izražavanje i očitovanje gena, a ne dolazi od promjena u samom genetičkom kodu. Epigenetika je znanstvena disciplina u biologiji, odnosno genetici, koja proučava nasljedne promjene u ekspresiji gena koje nisu uzrokovane promjenom u DNK nizu i nema veze sa homo ili hetero. Po tebi ne treba ništa ni istraživati jer to može ugroziti stav homoseksualne zajedice da geni nemaju veze sa seksualnim opredjeljenjem, ipak ima veze sa mutacijom i degenerativnim promjenama na genima. Znam ja u kojem grmu leži zec. Po tebi i takvima nije bitno što Genetika i Epigenetika može izliječiti strašne genetske bolesti kod djece i odraslih, spremni ste gaziti doslovno preko leševa samo da se ne razotkrije mutacija gena koja uzrokuje simpatisanje istog spola. E zbog ovoga mi se gadite. Fuj. :oops:
Wow, koja zamjena teza. Prvo, nisam nigdje rekao da sam protiv ikakvog istrazivanja pa i u slucaju homoseksualnosti. I sad ti meni insinuiras da sam ja protiv lijecenja bolesti koje su uzrokovane genetskim mutacijama?

Tvoj problem je sto, suprotno naucno potvrdjenom misljenju, vjerujes (dogmatski to uzimas zbog svojih nekih razloga) da je homoseksualnost bolest. Nije i kraj price, izgubio si. Dovidjenja. Ista ta stvar vrijedi i za one koji smatraju da je incest ok. Nije, izgubili su i kraj prica. Dovidjenja i njima.
Drinski

#425 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Drinski »

Bušman wrote: Tvoj problem je sto, suprotno naucno potvrdjenom misljenju, vjerujes (dogmatski to uzimas zbog svojih nekih razloga) da je homoseksualnost bolest. Nije i kraj price, izgubio si. Dovidjenja. Ista ta stvar vrijedi i za one koji smatraju da je incest ok. Nije, izgubili su i kraj prica. Dovidjenja i njima.
:lol: :lol: :lol:
Locked