LGBT aktivisti uništavaju grad !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
HolySouth

#1 LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by HolySouth »

Jeste li primijetili da je Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine - okupirano?! Preko noći su u našem gradu osvanuli jumbo i bilbord plakati na kojem stoje poruke i pitanja s nejasnim smislom, ali skrivene lucidnosti i tendencioznosti, pitanja su i vulgarna, npr.: "Imaš li mu.a reći mi to u lice?", "Nikad ne zaboravi tko si, ni drugi neće!", "Praviš li razliku među bojama?", "Nemoj dozvoliti da te društvo osuđuje!", "Ja ću odlučiti s koliko grijeha hoću živjeti!", itd. A na ogromnim plakatima su poznati holivudski glumački likovi. Plakate i poruke potpisuje HBO, velika svjetska filmska produkcija. A o čemu se zapravo radi?!
Riječ je o homoseksualnoj kampanji koja je dobro plaćena i perfidno osmišljena?! HBO je poznat po tome što promovira homoseksualnost i slične tendencije. No, možda je u pitanju i neka homoseksualna skraćenica (HBO)! A na nekim plakatima se nalazi i homoseksualna "zastava" ili logo koji je u duginim bojama. Isto tako, neki bilbordi su potpisani i od strane udruženja "Cure", a koja promovira iste aktivnosti, sklonosti i tendencije.
Ti ogromni bilbordi su na svakom koraku, agresivno strše i prijete u svakom smislu.
Dižem svoj glas i osuđujem bezočni i nemoralni atak na životni prostor u kojem živimo, atak na našu vjeru, prirodnost, čistotu, na djecu koju odgajamo!
Isto tako, pitam: Pa zar je moguće da se objavi i obznani u javnom prostoru sve što se može platiti?! Za mene, kao vjernika, moja vjera, moral, prirodnost i normalnost nemaju cijenu i oštro protestiram protiv toga što se naš životni prostor prodaje za takve odiozne stvari, pa bez obzira koliko god da su plaćene. Sve je to prljavo i tako nam nešto nikako i ni u kojem slučaju nije potrebno!
Autor texta je Muhaed ef. Velić.

Bilbordi su uradjeni u sklopu projekta „Coming out! Zagovaranje i zastita prava LGBT* osoba“ koji imaplementira Fondacija Heinrich Böll- Ured u Sarajevu , zajedno sa partnerima Fondacijom CURE i Sarajevskim otvorenim centrom, a finansira Evropska unija.

Image

Image

Za razliku od Sarajeva,u glavnom gradu Srbije tekst je izmijenjen...
Image
Last edited by HolySouth on 21/12/2014 17:07, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof

#2 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Raigor Stonehoof »

A ko mi vjerska država sa šerijatom pa se ne smije protiv vjere. Jah.
uglavnomja

#3 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by uglavnomja »

U cemu je razlika ?
Ti si vjernik i imas pravo da to obznanis urbi et orbi, da se pokazujes i promoviras svoju vjeru

On-a voli muske zenske i ima sva prava kao i ti :zzzz:
pathyeshme

#4 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by pathyeshme »

uglavnomja wrote:U cemu je razlika ?
Ti si vjernik i imas pravo da to obznanis urbi et orbi, da se pokazujes i promoviras svoju vjeru

Nije problem u tome. Problem je što nam se to perfirdno nameće kao nešto što je normalno.
rossoneri83

#5 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by rossoneri83 »

neka j... ko god koga hoće!
O'zone
Globalni moderator

#6 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by O'zone »

ŠTO nisi potpisao pravog autora texta nego si napisao kao svoj?
uglavnomja

#7 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by uglavnomja »

pathyeshme wrote:

Nije problem u tome. Problem je što nam se to perfirdno nameće kao nešto što je normalno.

Evo ja sam ateista pa mi stalno namecu bajramske ili bozicne bilboarde ... Da otvorim temu? Da skupim raju da lemamo neistomisljenike?

Meni vjerovanje u boga nije normalno, kao sto tebi nije normalno voljenje bliznjeg istog spola.
Samo ja postujem onoga ko iskreno vjeruje.
Last edited by uglavnomja on 21/12/2014 16:44, edited 1 time in total.
zrakomlat

#8 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by zrakomlat »

Ima i u Mostaru ovih plakata.
pathyeshme

#9 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by pathyeshme »

uglavnomja wrote:
pathyeshme wrote:

Evo ja sam ateista pa mi stalno namecu bajramske ili bozicne bilboarde ... Da otvorim temu? Da skupim raju da lemamo neistomisljenike?

Meni vjerovanje u boga nije normalno, kao sto tebi nije normalno voljenje bliznjeg istog spola.
Ti si u manjini kao i ovi pederi... I manjina nikako ne može namećati svoja prava većini. OK, poštujem da svako ima svoja prava, samo ako si manjina šuti i budi manji od makovog zrna.
rossoneri83

#10 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by rossoneri83 »

Ti si u manjini kao i ovi pederi... I manjina nikako ne može namećati svoja prava većini. OK, poštujem da svako ima svoja prava, samo ako si manjina šuti i budi manji od makovog zrna.[/quote]
jel to poruka iz Brisela?
__Phoenix__

#11 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by __Phoenix__ »

Nešto me presječe u stomaku, kod onog dijela " djecu koju odgajamo" ...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#12 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Slo Burner »

Cojvece ali ovi bilbordi pravo puno kostaju, ko to finansira?
S4mpion

#13 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by S4mpion »

Neprimjerene poruke na plakatima, stvarno ne znam koji fosili dozvoljavaju objavu ovakvih poruka...
uglavnomja

#14 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by uglavnomja »

:lol: :lol: :lol:

Tipican vjernik, ja sam u vecini, ti imas da sutis :lol:

Znaci, zemlja je sekularna, u statutu ne postoji osnova za progon lgbt ... :zzzz:

A to manjine - :D nisi ti nikakav hepek za odredjivanje ko je manjina i kakva ima prava.
HolySouth

#15 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by HolySouth »

Slo Burner wrote:Cojvece ali ovi bilbordi pravo puno kostaju, ko to finansira?
Bilbordi su uradjeni u sklopu projekta „Coming out! Zagovaranje i zastita prava LGBT* osoba“ koji imaplementira Fondacija Heinrich Böll- Ured u Sarajevu , zajedno sa partnerima Fondacijom CURE i Sarajevskim otvorenim centrom, a finansira Evropska unija.
Umalo popisivac

#16 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Umalo popisivac »

uglavnomja wrote:
pathyeshme wrote:

Ko ti namece da ti vjerujes? To je tvoje pravo, hoces neces. Bilbordi su tu kao reklama, Coca Cola i sl. Da se nekom nemece vjera bas i ne znam.
Dok ovi upravo to rade, ja ga volim utaknuti u guzicu muskaraca (da prostite :D ) i zelim da svi to znaju. Ono, koga boli neka stvar, radi sto hoces al sta se nas ostale siluje s tim. I to u drzavi koja ima puno vecih problema. Baca se lova na bilborde i sl. u ovoj siromasnoj zemlji, kao da nekome puca neka stvar za to pored svega ostalog.
O'zone
Globalni moderator

#17 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by O'zone »

HolySouth wrote:
Slo Burner wrote:Cojvece ali ovi bilbordi pravo puno kostaju, ko to finansira?
Još jednom. Što nisi potpisao autora texta?
Mišo_Kovač

#18 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Mišo_Kovač »

Bilbordi s Tony Sopranom i Tyrionom Lannisterom ne mogu da ne valjaju :D I naravno muda > petlja u svakom slučaju :D 8)
CaneBos

#19 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by CaneBos »

rossoneri83 wrote:neka j... ko god koga hoće!
Moze jebati ko koga hoce, ali ne i gdje hoce! Legalizacija homoseksualizma kroz drustvene vrijednosti i norme je rusenje prve celije svakog drustva PORODICE!

Vec duzi niz godina, LGBT udruzenje (Homoseksualni zapadni lobi) rovi i kopa tunel ulaska u BiH, Hrvatsku, Srbiju, kroz kampanje, manifestacije, javne debate, marketing..
Zasto?! Ne bore se oni za pravo slobodnog je#avanja, to pravo vec imaju i to se radi otkako je svijeta i vijeka. Da se ne zavaravamo, nisu vise ni tajne da su mnoge poznate licnosti iz javnog i politickog zivota u BiH, homoseksualnih sklonosti. Neka prasi ko koga hoce, niti im ko brani, niti im je kad ko branio.

Ono sto LGBT radi je najkrace receno izjednacavanje drustvenih i socijalnih prava homoseksualnih licnosti sa pravima hetereseksualnih licnosti!

Ako bilo kome treba crtati sta bi znacilo legaliziranje takvih stvari, neka se spremi da ce mu djeca u osnovnoj skoli za lektiru imati slikovnicu koja ce na naslovnoj strani imati dvije zagrljene mame ili tate, kao sinonim sretne porodice!!! I to je jos najblazi primjer posljedica koje bi nas ocekivale.
Pa ako je i dalje nekome svejedno..onda samo gurnite glave u pijesak ko nojevi i a na rep zavezite marame duginih boja i masite guzicom!!! :-) :roll: :-)
Umalo popisivac

#20 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

pathyeshme wrote: Ti si u manjini kao i ovi pederi... I manjina nikako ne može namećati svoja prava većini. OK, poštujem da svako ima svoja prava, samo ako si manjina šuti i budi manji od makovog zrna.

Ma ne treba niko sutiti. Ali me ne trebaju ni silovati s tim. Kome ne smetaju nece smetati, kome smataju do sad smetati ce i u buduce, i to je svacije pravo, kao i njihovo za homoseksualnoscu. Ako im ko prijeti, maltretira, fizicki zlostavlja ili bilo sta tu je policija. A ja imam pravo na svoj stav i svoje misljenje, kao i oni uostalom.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#21 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Slo Burner »

Da se razumijemo ok bilbordi odlicno izgledaju, ali sam skoro dobio ponudu europlakata za neke bilborde pa me bas zainttrigiralo ko ove finansira :D
Streptokok

#22 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Streptokok »

ovdje svaki bandit može zakupiti bilbord i na njega metnuti šta hoće. Odron
Umalo popisivac

#23 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Oni su jako napasni i prilicno netolerantni za misljenje drugih, tj. ono koje njima ne odgovara. Ponasaju se upravo onako za sto kazu da se bore protiv.
HolySouth

#24 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by HolySouth »

O'zone wrote:ŠTO nisi potpisao pravog autora texta nego si napisao kao svoj?
Autor texta je Muhamed ef. Velić
Nisam imao namjeru da se predstavim kao autor texta,,,
bull21

#25 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by bull21 »

Slo Burner wrote:Da se razumijemo ok bilbordi odlicno izgledaju, ali sam skoro dobio ponudu europlakata za neke bilborde pa me bas zainttrigiralo ko ove finansira :D
HBO reklira svoje serije. Nažalost ovaj tokmak misli da to ima veze sa pederima (mrsko mi čitat pa izvlačim zaključak iz šupka, ko i on).
Locked