LGBT aktivisti uništavaju grad !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mustafapasa

#351 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Mustafapasa »

Godine 1977. Svetska zdravstvena organizacija je u svoju klasifikaciju bolesti i poremećaja, ICD-9, uključila homoseksualnost kao bolest, da bi 1990. godine ona bila uklonjena sa ove liste u ICD-10 i od tada se smatra jednim od oblika seksualnosti.

Američka psihijatrijska asocijacija je 1999 uklonila homoseksualnost iz DSM-a, spiska mentalnih poremećaja. Dr. Ronald Bayer, inače prohomoseksualni psihijatar, u svojoj knjizi je detaljno opisao kako su homoseksualci uz pomoć lobiranja, prijetnji i zastrašivanja uspjeli Američkom društvu psihijatara nametnuti političku odluku da se homoseksualnost ukloni kao duševna bolest iz Dijagnostičkog i statističkog priručnika za duševne bolesti.

”U zadnje dvije godine u BiH, od 44 osobe inficirane HIV-om, 40 njih su muškarci koji su imali spolne odnose sa drugim muškarcima”, kazala je u izjavi za Radiosarajevo.ba prim. dr Vesna Hadžiosmanović. Navedeni statistički podaci moraju biti alarm za sve građane Bosne i Hercegovine.

Načini liječenja od ove pošasti se ogleda u sljedećem:

1- Udaljavanje od mjesta u kojem se nalazi. Ovo je lijek za liječenje homoseksualizma i od svih grijeha uopćeno, da čovjek ostavi mjesto koje ga zove u taj grijeh, takođe i prijatelje i da traži druge koji su od onih koji se drže vjere i da se sa njima druži. Ovo se može zaključiti iz hadisa kojeg prenosi Muslim u svom Sahihu da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "U narodu prije vas je bio čovjek koji je ubio devedeset devet ljudi, pa je upitao o najučenijem čovjeku na Zemlji pa su ga uputili pobožnjaku, te mu je došao i rekao da je ubio devedeset i devet ljudi i ima li za njega tevba?
Pa mu je rekao (pobožnjak): Ne, pa je i njega ubio, te je tako upotpunio na stotinu ljudi koje je ubio. Zatim je upitao za najučenijeg čovjeka koji ima na Zemlji pa su ga uputili na učenog čovjeka, te mu je rekao da je ubio sto ljudi, pa je li ima za njega tevba. Odgovorio mu je (učenjak): "Ima, pa ko može da se ispriječi između tebe i tevbe? Idi u zemlju tu i tu, u njoj žive ljudi koji robuju Allahu i čine mu ibadet, pa robuj sa njima Allahu i nemoj se vraćati u svoju zemlju jer ona zemlja zla i zlih ljudi. Pa je krenuo i kada je stigao na pola puta došla mu je smrt pa su se posvađali meleci milosti i meleci kazne oko njega. Meleci milosti su rekli: Došao je kao pokajnik (učinio je tevbu) predajući se svojim srcem Allahu, a meleci kazne su rekli: Nije nikada uradio nešto dobro.
Pa im je došao melek u ljudskom liku pa su ga učini sudijom među sobom te im je rekao: Izmjerite između ta dva mjesta (mjesta iz kojeg je izašao i mjesta u koje je htio da ide), pa kojem mjestu bude bliže on pripada njemu. Pa su izmjerili i vidjeli da je bliže mjestu u koje je htio da ide pa su ga uzeli meleci milosti".
Isto tako, u liječenju od homoseksualizma, a i ostalih grijeha uopćeno, pomaže udaljavanje od atmosfere i stanja koja pozivaju čovjeka da čini ovaj grijeh poput lošeg društva, filmova, novina, satelitskih programa i slično.
Takođe, udaljavanje od razloga i povoda koji podstiču na grijeh kao što je gledanje u haram i nevođenje računa o obaranju pogleda i gledanje u žene ili muškarce, osamljivanje sa ženama ili muškarcima i slično.

2- Da se čovjek stalno zabavi i zaposli nečim od čega ima koristi za svoju vjeru i svoj dunjaluk, kao što kaže Uzvišeni: "A kad završiš, molitvi se predaj" (El- Inširah7), što znači: kada završi sa svojim dunjalučkim poslom da se potrudi da radi neki posao od ahiretskih poslova (ono od čega će imati koristi na Ahiretu) kao što je zikr, učenje Kur'ana, traženje znanja, slušanje korisnih kaseta i CD-ova, a kada završi sa ovim poslovima i djelima da počne sa nekim dunjalučkim i tako stalno.
Jer duša ako se ne zaposli istinom i dobrim djelima ona zaposli čovjeka sa batilom i lošim djelima, pa nne trba da da sebi priliku i slobodnog vremena da razmišlja o ovoj pošasti i grijehu.

3- Traženje pomoći od Allaha dovom da otkloni od tebe ovo zlo. Pa treba iskoristiti vremena i stanja u kojima se prima dova, poput toga kada je čovjek na sedždi, zadnja trećina noći, kada pada kiša, na putovanju, tokom posta, pri iftaru i slično. Jer je dova najjače oružje i najbolji štit, koliko je samo tjeskoba koje je dova otklonila, tuga koje je razvedrila, briga koje je umanjila, kaže Uzvišeni: "Gospodar vaš je rekao: "Uputite Mi dovu, Ja ću vam se odazvati!" (El-Gafir, 60).

4- Borba sa samim sobom i svojom dušom koja nagovara na zlo, jer ovaj grijeh koji se nastanio u duši nije moguće da nestane lahko i jednostavno, niti je moguće da se onaj ko je pogođen njime izliječi u jednom treptaju oka. Nego ova stvar (liječenje) zahtijeva borbu, strpljenje i trud sve dok se ne izliječi uz Allahovu dozvolu. Kaže Allah, subhanehu ve te'ala: "One koji se budu zbog Nas borili Mi ćemo, sigurno, putevima koji Nama vode uputiti; a Allah je, zaista, na strani onih koji dobra djela čine!" (El-Ankebut, 69).

5- Predanost Allahu, subhanehu ve te'ala, iskreno i sa iskrenom tevbom, sa poniženošću ispred Njega. Nije se niko iskreno predao Allahu i pokajao Mu se a da nije našao da je On Onaj koji prima tevbu i koji je Milostiv, čak ako se radi i o najvećim grijesima poput širka koji je najveći i najteži grijeh a Allah ga oprašta, pa šta je onda sa grijesima koji su manji od njega.

6- Upoređivanje između onoga što čovjek nađe od užitka prilikom činjenja tog grijeha i onoga što ga zadesi nakon što učini taj grijeh od kajanja, brige, zbunjenosti koja dugo traje, pa poslije šta čeka onoga ko učini ovaj grijeh od kazne na Ahiretu. Pa zar pametan i razuman čovjek da da prednost užitku koji prođe za sat vremena nad onim što slijedi nakon njega od kajanja i kazne.

7- Pametan i razuman ne ostavlja ono što voli osim zbog onoga što voli više od toga ili zbog straha od neprijatnosti i onoga što ga može zadesiti od zla. A zbog ovog grijeha čovjek gubi mnoge blagodati, što dunjalučke što ahiretske, gubi Allahovu ljubav, zaslužuje zbog njega Allahovu srdžbu i Njegovu kaznu. Pa treba čovjek da uporedi šta dobija od zla a šta gubi od dobra ovim grijehom, a pametan gleda kojoj stvari od ove dvije će dati prednost.

8- Svijest o spolnim i nasljednim bolestima koje uzrokuje ovo nastrano djelo.

9- Stupanje u brak sa suprotnim polom.

Prema tome, homoseksualizam je zločin i jedan od najvećih grijeha koji se kažnjava ubistvom, svejedno tretirali ga kao izbor, urođenost, kombinaciju izbora i urođenosti, bolest ili nastranost. On je izlječiv a njegov lijek je na Dunjaluku ostavljanje tog grijeha ili kušanje šerijatske kazne, a na Ahiretu ako se ne pokaje čeka ga džehenemska vatra. Obaveza je na svakom muslimanu da ostavi to ogavno o nastrano djelo, svejedno bio na samim počecima ili skroz ogrezao u njega.
Ommadawn

#352 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Ommadawn »

jao_situacije wrote:
Kreteni. Ja da sam policajac ne bi im sigurno išao čuvati tu paradu ili kako se već zove. Znaju da ima svakakvih ljudi, ovdje je prije 20 godina završila najduža opsada u historiji modernog ratovanja, ko zna kakvih sve slučajeva ima i šta su sve ljudi sposobni uraditi i oni testiraju živce, nije ni ZG ni BE ni PO bila pod opsadom. Šta treba neko sa bombom da dođe i belaj napravi jer 50 likova hoće da se šeta i maše plakatima. Bezveze problem prave niko ih ne diskriminira to što ih ljudi čudno gledaju pa imaju pravo na to da ih tako gledaju, ne može on nekome nametnuti da je to normalno i zabraniti mu da ima svoje mišljenje o nečemu, jel demokratija ili nije.
U jebote! :shock: A ja sve ove godine mislio da su cetnici drzali Sarajevo pod opsadom, kad ono... :shock:
jao_situacije

#353 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by jao_situacije »

Ommadawn wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ma ja sve dok je tog stava "u cetiri zida" oni moraju da prave parade i bore se za svoja prava. Ako bilo ko drugi ima pravo da zauzme Titovu izmedju 2-5 vala imaju i oni.

I sasvim je OK da dva muskarca ili dvije zene usvoje dijete. To mi je vise postala normala da naletim na danasnju omladinu 15-25 i skontam kroz pricu da imaju dvije mame ili tate. Ama bas nista im ne fali. Imaju svoje momke/cure i probleme kao sva druga omladina.

Sva ova prica koja se ovdje prosipa bila je ista i 70tih u Americi a danas je sve drugcije. Tako da ce i vasa djeca promjenuti stanje na Balkanu. Polako. Treba krenuti sa neke tacke a to su valjda plakati.

Nije bolest. To je HBO.
Definitivno se slazem s ovim. :thumbup:

A ako vam je izgovor sto vam blokiraju ulicu jer ste nasuli gorivo u auto i morate tuda proci - sta je onda kad navijaci zauzmu saobracajnice ili neki drugi event? I kao da bas nema zaobilaznica nigdje u Sarajevu?

Parada LGBT postoji jer danas Sarajevom kad prodju dva muskarca ili dvije zene drzeci jedna drugu za ruke onako kako se drze ljubavni parovi izaziva masovno okretanje glave i jako ruzna dobacivanja. Gori su vam cetnici, ustase, vehabije, skinheadsi ali njih niko nema mooda da napadne.
Ne slažem se nikako s tezom da navijači zauzmu išta njih policija čuva tj. razdvaja i to policija samoinicijativno napravi, ja ne mogu mijenjati pravilnik i način rada policije. Ovi šetači samoinicijativno traže zatvaranje ceste kao i oni u februaru kao i još nekoliko skupina budala, misle da smo mi njihovi taoci šta li ? Navijači bi najviše i voljeli da se ne pojavi policija i da ne rastavi grupe prije utakmice kad se kreću i oni ne traže blokiranje ičega. Ovi traže i zahtijevaju da im se ništa ne desi, a već sam naveo dosta ljudi nije psihički najzdravije poslije agresije i ko zna šta će ih navesti na trenutak ludila. Bez potrebe dovoditi ljude u neugodnu situaciju da moraju preko Vratnika i Bjelava ići negdje kroz sokake meni nije prihvatljivo. Ne radi se tu samo o njima nego o svim uzurpatorima ceste.
jao_situacije

#354 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by jao_situacije »

Ommadawn wrote:
jao_situacije wrote:
Kreteni. Ja da sam policajac ne bi im sigurno išao čuvati tu paradu ili kako se već zove. Znaju da ima svakakvih ljudi, ovdje je prije 20 godina završila najduža opsada u historiji modernog ratovanja, ko zna kakvih sve slučajeva ima i šta su sve ljudi sposobni uraditi i oni testiraju živce, nije ni ZG ni BE ni PO bila pod opsadom. Šta treba neko sa bombom da dođe i belaj napravi jer 50 likova hoće da se šeta i maše plakatima. Bezveze problem prave niko ih ne diskriminira to što ih ljudi čudno gledaju pa imaju pravo na to da ih tako gledaju, ne može on nekome nametnuti da je to normalno i zabraniti mu da ima svoje mišljenje o nečemu, jel demokratija ili nije.
U jebote! :shock: A ja sve ove godine mislio da su cetnici drzali Sarajevo pod opsadom, kad ono... :shock:
Šta je problem ? To što ne dam svog ugođaja koji plaćam na svaku litru ? To što se moram penjati po Vratniku pa po Sedreniku pa na Bjelave pa na Koševo jel to ? Šta misliš da se ja sutra sjetim da kampiram u tvom haustoru i ti fino ne možeš do stana npr. ? Zašto da mene ograničava ? Nek šetaju, ali ne po cesti, ima lokacija za to sasvim dovoljno u Sarajevu.
harač

#355 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by harač »

živimo u državi gdje su vehabijskim spodobama zagarantovana sva prava, a kao pederima se trebaju navodno uskraćivati :D
Bodkin

#356 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Bodkin »

Jel tako kazes i navijacima kad slave titulu kod vjecne. Jesi to rekao onima na protestima na skenderiji? Jel to neko rekao merlinu kad je koncert pravio pred vjecnom :wink:

P.s. Ukinuti HBO. Gej organizacjja koja progarira pederluk. Culi smo da su izlobirali kod americke asocijacije psihologa da se skine pederluk sa liste!!! Treba ih proglasiti neozeljnim u BiH!!
jao_situacije

#357 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by jao_situacije »

Bodkin wrote:Jel tako kazes i navijacima kad slave titulu kod vjecne. Jesi to rekao onima na protestima na skenderiji? Jel to neko rekao merlinu kad je koncert pravio pred vjecnom :wink:

P.s. Ukinuti HBO. Gej organizacjja koja progarira pederluk. Culi smo da su izlobirali kod americke asocijacije psihologa da se skine pederluk sa liste!!! Treba ih proglasiti neozeljnim u BiH!!
Ja opet kažem jesam ne isključujem ni jednu kategoriju sve rase spolovi i uvjerenja. CESTA JE ZA AUTA trotoar za pješake.
Tolerirao bih za državni praznik vojnu paradu jer sam patriota, toleriram i ono što je bilo za 6.4. sa stolicama ako se ne varam, kao i onaj događaj oko poginule djece. Ne toleriram proizvoljne izljeve frustracije, nekakve manifestacije, itd. šta ćemo sad svi šta god hoćemo ili nećemo pravac u Titovu i tražiti ili ne tražiti, Titova nije mjesto za to i zdravo.
Drinski

#358 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Drinski »

harač wrote:živimo u državi gdje su vehabijskim spodobama zagarantovana sva prava, a kao pederima se trebaju navodno uskraćivati :D
Mislis na upad 600 policajaca u s. Moača? Koliko ja vidim u odnosu na vehabije, pederi su sa druge strane barikade, pa se ne mogu porediti.
iceman2010

#359 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by iceman2010 »

Ja predlazem da se legalizuje incest izmedju punoljetnih osoba. Oni nikoga ne diraju. To je dobrovoljni cin. Bilo bi dobro sve to staviti na plakate, organizovati parade, promovisati kroz skolstvo, snimiti pokoji film. Treba djeci objasniti da je uredu da se vole brat i sestra, majka i kcerka ili sin, otac i kcerka ili sin. Ne smiju se uskracivati njihova prava. Oni moraju biti jednaki i ravnopravni clanovi drustva.

Poznato? Svaka paralela sa pederlukom je slucajna. :lol: :lol: :lol:
dustaban

#360 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by dustaban »

Vi morate shvatiti da je temeljni cilj pederluka & lejzbiluka egzibicionizam tj. pokazivanje njihove nastranosti. Kad ste vidjeli na cesti da invalidi prave parade ponosa? Oni jadni samo izadju kad je protest i kad im je frka, a ova bagra bi da guzelja samo nako da normalni ljudi obaraju pogled, pokrivaju djeci oci i time dokazuju svoju toleranciju!

Ja bih to sve smjestio u azil, pa ko hoce nek ih usvaja. Prije toga bi ih kastriro, steriliso, chipovo... dakle sve humane metode zastite drustva.

:mrgreen:
sinuhe

#361 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by sinuhe »

Ovo je samo dio eurointegracija. Morace i IZ i crkve izaci u susret prije ili kasnije. Bolje prije. Ili bi Bosanci i vehabije od EU samo ono sto oni hoce.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#362 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by _BataZiv_0809 »

Kakav bolidski tekst majko mila :-)

Ne slaze se sa mojim pogledom na svijet=opasnost.

Uzgred spomenes opasnost za djecu i porodicu radi senzibiliziranja javnosti, bas kao sto rade moderni fasisti :izet:
harač

#363 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by harač »

Drinski wrote:
harač wrote:živimo u državi gdje su vehabijskim spodobama zagarantovana sva prava, a kao pederima se trebaju navodno uskraćivati :D
Mislis na upad 600 policajaca u s. Moača? Koliko ja vidim u odnosu na vehabije, pederi su sa druge strane barikade, pa se ne mogu porediti.
za njih postoji osnovana sumnja da su dio terorističke grupe, kasnije je podignuta i optužnica. trebaju biti sretni da nisu u gvantanamu
cls

#364 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by cls »

Pratih ovu temu, i sinoc odlucih da pogledam i da vidm sta je taj i ko je taj HBO. Pogleda seriju i film i poslije toga otisao na spavanje. Jutros se budim, nekako se cudno osjecam, 30 minuta sam samo kosu pravio. Doruckujem i krenem na posao, reko hajde malo cu prosetati, da se ovog cudnog osjecaja rijesim. Idem tako ulicom, vidim tipa 30 godina i uhvatim sebe kako ga odmjeravam, gledam mu u guzu reko nije losa i dok to u sebi govorim, shvatim da samonom nije nesto kako treba, ne znam sta je u pitanju, ako neko ima kakav savjet sta da radim ? Da li je jos neko osjetio tu promjenu ?
Drinski

#365 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Drinski »

harač wrote:
Drinski wrote:
za njih postoji osnovana sumnja da su dio terorističke grupe, kasnije je podignuta i optužnica. trebaju biti sretni da nisu u gvantanamu
:lol: :lol: :lol:
Protiv koga je podignuta optuznica?
I kako se mogu zakonito drzavljani BIH isporučiti stranoj drzavi?
Shiba

#366 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Shiba »

cls wrote:Pratih ovu temu, i sinoc odlucih da pogledam i da vidm sta je taj i ko je taj HBO. Pogleda seriju i film i poslije toga otisao na spavanje. Jutros se budim, nekako se cudno osjecam, 30 minuta sam samo kosu pravio. Doruckujem i krenem na posao, reko hajde malo cu prosetati, da se ovog cudnog osjecaja rijesim. Idem tako ulicom, vidim tipa 30 godina i uhvatim sebe kako ga odmjeravam, gledam mu u guzu reko nije losa i dok to u sebi govorim, shvatim da samonom nije nesto kako treba, ne znam sta je u pitanju, ako neko ima kakav savjet sta da radim ? Da li je jos neko osjetio tu promjenu ?
Auuu, gluho bilo. Nije dobro, nije dobro nikako. Moras sine pravac kod hodze, da ti ucera dobro a iscera zlo.
uglavnomja

#367 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by uglavnomja »

cls wrote:Pratih ovu temu, i sinoc odlucih da pogledam i da vidm sta je taj i ko je taj HBO. Pogleda seriju i film i poslije toga otisao na spavanje. Jutros se budim, nekako se cudno osjecam, 30 minuta sam samo kosu pravio. Doruckujem i krenem na posao, reko hajde malo cu prosetati, da se ovog cudnog osjecaja rijesim. Idem tako ulicom, vidim tipa 30 godina i uhvatim sebe kako ga odmjeravam, gledam mu u guzu reko nije losa i dok to u sebi govorim, shvatim da samonom nije nesto kako treba, ne znam sta je u pitanju, ako neko ima kakav savjet sta da radim ? Da li je jos neko osjetio tu promjenu ?

:D
mg

#368 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by mg »

Ta gay parada dodje ko promocjia pederluka.

Meni ne smetaju, nit trebaju radi mene setati da bi mi priblizili svoje privatne stvari. Ja takođe ne šetam kako bih približio nekom svoje viđenje svijeta.
Mislim da je apsurdno tražiti od mene da prihvatim ili ne prihvatim nešto što me se apsolutno ne tiče.
Ne mogu da ne povučem paralelu između gay parade i recimo danas, sutra parade koja je apsolutno protiv promocije LGBT. Kao da gledam prvi bi u medijima bili prikazani kao žrtve ovih drugih krvožednih manijaka.
Smatram da kroz medije u današnje vrijeme sve dobije drugu konotaciju od one realne i objaktivne.

Ali ne kontam zašto mi neko mora trljati neke stvari u facu? Šta ja imam sa LGBT i njihovim pravima?

Putujući po EU primjetio sam da LGBT normalno šetaju i niko ih ne dira, niti mislim da ih treba dirati u Sarajevu. Ali sam primjetio da ista populacija puno agresivnije iskazuje svoju seksualnost na ulici. Ja ako se poljubim pri sastanku ili rastanku radim to sa mjerom. LGBT ti to trljaju u nos. Nedavno u metrou dvije lezbace, skoro pa hard core pornić. Ali one su cool, YOLO furka. A to što ima djece oko njih, jebo djecu. Ja nisam vidio da se ni pubertetlije tako ponašaju.
Bellica

#369 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by Bellica »

HolySouth wrote:Jeste li primijetili da je Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine - okupirano?! Preko noći su u našem gradu osvanuli jumbo i bilbord plakati na kojem stoje poruke i pitanja s nejasnim smislom, ali skrivene lucidnosti i tendencioznosti, pitanja su i vulgarna, npr.: "Imaš li mu.a reći mi to u lice?", "Nikad ne zaboravi tko si, ni drugi neće!", "Praviš li razliku među bojama?", "Nemoj dozvoliti da te društvo osuđuje!", "Ja ću odlučiti s koliko grijeha hoću živjeti!", itd. A na ogromnim plakatima su poznati holivudski glumački likovi. Plakate i poruke potpisuje HBO, velika svjetska filmska produkcija. A o čemu se zapravo radi?!
Riječ je o homoseksualnoj kampanji koja je dobro plaćena i perfidno osmišljena?! HBO je poznat po tome što promovira homoseksualnost i slične tendencije. No, možda je u pitanju i neka homoseksualna skraćenica (HBO)! A na nekim plakatima se nalazi i homoseksualna "zastava" ili logo koji je u duginim bojama. Isto tako, neki bilbordi su potpisani i od strane udruženja "Cure", a koja promovira iste aktivnosti, sklonosti i tendencije.
Ti ogromni bilbordi su na svakom koraku, agresivno strše i prijete u svakom smislu.
Dižem svoj glas i osuđujem bezočni i nemoralni atak na životni prostor u kojem živimo, atak na našu vjeru, prirodnost, čistotu, na djecu koju odgajamo!
Isto tako, pitam: Pa zar je moguće da se objavi i obznani u javnom prostoru sve što se može platiti?! Za mene, kao vjernika, moja vjera, moral, prirodnost i normalnost nemaju cijenu i oštro protestiram protiv toga što se naš životni prostor prodaje za takve odiozne stvari, pa bez obzira koliko god da su plaćene. Sve je to prljavo i tako nam nešto nikako i ni u kojem slučaju nije potrebno!
Autor texta je Muhaed ef. Velić.

Bilbordi su uradjeni u sklopu projekta „Coming out! Zagovaranje i zastita prava LGBT* osoba“ koji imaplementira Fondacija Heinrich Böll- Ured u Sarajevu , zajedno sa partnerima Fondacijom CURE i Sarajevskim otvorenim centrom, a finansira Evropska unija.

Image

Image

Za razliku od Sarajeva,u glavnom gradu Srbije tekst je izmijenjen...
Image
Smeta i meni, ali ne u tolikoj mjeri da bih mogla nekoga osuđivati, imam pametnijeg posla. Ono što pravi probleme su ustvari natpisi na tim plakatima, a koje je prosto nemoguće objasniti djetetu od 6-7 godina koje je tek naučilo da čita, pa koristi svaku priliku da pročita sve što vidi. Očito likovi koji su dozvolili postavljanje ovih gluposti nisu mislili na bilo šta, posebno ne na djecu koja rastu u ovom gradu! Evo prilike za Kantonalno udruženje roditelja da urade nešto korisno.
sheilak

#370 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by sheilak »

:lol: :D
madner

#371 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by madner »

Ovaj sto je otvorio temu je 100% u pravu.

Mislim da bi javni linc bio minimalni minimum kao adekvatan, civilizacijski odmjeren, subliminaran odgovor.
GAU8

#372 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by GAU8 »

Mene više vrijeđa govor mržnje SAFF-a nego ovi billboard-i

Da je pravna država, neko bi davno odgovarao za ono.
sheilak

#373 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by sheilak »

Bellica wrote: Smeta i meni, ali ne u tolikoj mjeri da bih mogla nekoga osuđivati, imam pametnijeg posla. Ono što pravi probleme su ustvari natpisi na tim plakatima, a koje je prosto nemoguće objasniti djetetu od 6-7 godina koje je tek naučilo da čita, pa koristi svaku priliku da pročita sve što vidi. Očito likovi koji su dozvolili postavljanje ovih gluposti nisu mislili na bilo šta, posebno ne na djecu koja rastu u ovom gradu! Evo prilike za Kantonalno udruženje roditelja da urade nešto korisno.
da, fakat idioti. posebno sto su djeca svakako zasticena od losih utjecaja svih vrsta. na to se kod nas extra pazi da ne dao Bog vec u ranom dobu budu izlozena prikazima pornografije, vulgarnog jezika, nasilja, etc. i onda ovi upadnu sa tim bezobraznim natpisima u sav taj raj.
dobar osjecaj

#374 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by dobar osjecaj »

Bellica wrote:Smeta i meni, ali ne u tolikoj mjeri da bih mogla nekoga osuđivati, imam pametnijeg posla. Ono što pravi probleme su ustvari natpisi na tim plakatima, a koje je prosto nemoguće objasniti djetetu od 6-7 godina koje je tek naučilo da čita, pa koristi svaku priliku da pročita sve što vidi. Očito likovi koji su dozvolili postavljanje ovih gluposti nisu mislili na bilo šta, posebno ne na djecu koja rastu u ovom gradu! Evo prilike za Kantonalno udruženje roditelja da urade nešto korisno.
Mene ova tema skoro uopste ne zanima ali moram priznati da mi se prevrnuo zeludac prije par dana kad sam naisla na plakat sa "muda" u krupnom planu. Iako razumijem da se radi o frazi koja je sveprisutna u nasem jeziku, ipak joj nije mjesto u javnom prostoru i ne bi trebala imati ravnopravno mjesto sa sloganima i reklamama tipa "za dobar pocetak dana", "s vama kroz zivot" i slicno. Nije u redu da roditelj ne moze zastiti svoje dijete ni tokom setnje parkom i da mu nad glavom iskace velika rijec "muda". Sloboda govora ponekad pravo lose smrdi.
madner

#375 Re: LGBT aktivisti uništavaju grad !

Post by madner »

Nema labavo, oni nama da ove njihove boje ovda stavljaju.
Locked