LG (Google) Nexus 5

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
erotica

#51 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by erotica »

@rangoj
Hvala na odgovoru, a ja koristim nexus 7 (2012) i zna bas ponekad da zasteka i sporije da radi, al vjerujem da petica leti.Samo mi je malo oko baterije bila frka,jer cijeli dan wifi i 3g kombinovano, oko 40 minuta razgovora, dosta whatsapp i surf..al vidjet cu joa malo jer me i z1 compact privlaci

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
rangoj

#52 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by rangoj »

erotica wrote:@rangoj
Hvala na odgovoru, a ja koristim nexus 7 (2012) i zna bas ponekad da zasteka i sporije da radi, al vjerujem da petica leti.Samo mi je malo oko baterije bila frka,jer cijeli dan wifi i 3g kombinovano, oko 40 minuta razgovora, dosta whatsapp i surf..al vidjet cu joa malo jer me i z1 compact privlaci

I ja imam staru sedmicu, ponekad zna biti sporija, to jeste činjenica i to ima veze sa Tegra 3 procesorima koji su mnogo bolji za igranje igara nego za svakodnevne zadatke. (ovaj tablet obozavam) :)

Mnogo bolje radi od kada sam ga root-ovao i instalirao greenfy - MNOGO BOLJE!

Nexus 5 je totalno druga priča, mislim da trenutno ne postoji brzi interface ni na jednom mobitelu bilo kog proizvođača. Nedavno sam gledao poređenje sa Iphone 5s i nexus 5 je brzi.
Na benchmark testovima note 3 i z1 i jos par modela, imaju malo bolje rezultate ali u stvarnosti zbog mnogo pozadinskih procesa nexus uvijek bude brzi...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
rangoj

#53 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by rangoj »

erotica wrote:@rangoj

Baterija je odlična kada ne koristiš kameru, preko 4 sata on screen. Kamera užasno trosi bateriju, jer nexusov hdr+ poslije svake fotografije koristi 2 procesora u pozadini da obradi snimljenu fotografiju i to se primjeti da trajanju baterije.

Bilo koji flagship da kupis nećeš pogriješiti, svi ti uredjaji su odlični!! Samo je stvar ukusa i nekih sitnih razlika.

Nexus 5 nakon root ovanja podržava Xposed framework, tako da praktično mozes napraviti čuda sa telefonom, iako petica više nije geek uredjaj kao predhodni modeli već pravi flagship - koliko sam shvatio u sad se prodaje kao lud, što mi jednom do sada nije bio slučaj na nexus telefonom.

rangoj

#54 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by rangoj »

Nexus 5 fotografije pod novim tagom #nexus5photography

https://plus.google.com/u/0/explore/nexus5photography

Nazif_Gljiva

#55 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by Nazif_Gljiva »

Sweet :mrgreen:

Sent from my LG-D802
ado-šampion

#56 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by ado-šampion »

Da ne otvaram novu temu, je li neko imao iskustva sa slomljenim staklom na Nexusu 4? Prednje staklo je u pitanju. Touch ne radi.

Nosio sam danas u jedan servis, traze mi 280 KM. Ruku na srce previse. Telefon sam platio oko 550 KM i to prije skoro godinu dana.

Nasao sam na sljedecem linku nesto, ali ne radi ova stranica koju su naveli:

http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... a-popravio
scooby-doo

#57 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by scooby-doo »

Ruku na srce, odes prvo na youtube i pregledas jeli touch spojen sa displayom da bi znao trebas li samo staklo ili kompletno display + touch.. Tu uradis kucanjem na youtube "Nexus 4 display repair" pregledas par video i onda odes na ebay i narucis to sto trebas. Ako ti nemas paypal onda zovi tetku u svabiji ili tako nekog da ti to naruci za 100 / 150 markica otprilike :)
Nakon ovog mozes sam sebi otvoriti radnju ali nemoj biti toliko skup kao drugi :D
ado-šampion

#58 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by ado-šampion »

scooby-doo wrote:Ruku na srce, odes prvo na youtube i pregledas jeli touch spojen sa displayom da bi znao trebas li samo staklo ili kompletno display + touch.. Tu uradis kucanjem na youtube "Nexus 4 display repair" pregledas par video i onda odes na ebay i narucis to sto trebas. Ako ti nemas paypal onda zovi tetku u svabiji ili tako nekog da ti to naruci za 100 / 150 markica otprilike :)
Nakon ovog mozes sam sebi otvoriti radnju ali nemoj biti toliko skup kao drugi :D
Hvala na odgovoru. :)

Pregledao sam ja to vec sve. Touch je spojen s displejem i trebam dispay + touch. Nasao sam dosta njih ne ebay i Amazon, samo na Amazonu sam primijetio da ima dosta negativnih komentara na te stvari, tipa polovni, izgrebani i slicno pa me zanimalo ima li neko ovdje iskustva s narucivanjem tih stvari preko Interneta.

Gledao sam ovo na spareslg, s linka koji sam postavio, sto ljudi kazu da je ok, ali je s porezom i shippingom 100 eura, i to je previse.

100/150 KM je ok, za vise ne bih ni popravljao to, ne daje mi se 2-3 stoje za displej upitnog kvaliteta. Radije cu prodati ovaj ovakav razbijen pa uzeti Nexus 5, sad kad je dolar pao moze se uzeti za 500 maraka u Americi.

Pogledacu jos malo na xda forumima sta kazu. Svaka sugestija je i dalje dobrodosla. :)
ado_7

#59 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by ado_7 »

Isti problem, prije mjesec dana, pao na plocice, razbio se displej, nexus 4...
Zvao nekoliko radnji, javlja se po piku ljudima, pisao po forumima, svi su mi rekli cijenu u 10 maraka slicnu, 240 - 250 KM, osim u univerzalnom gdje su mi rekli 320KM :lol: , neki cak to nisu ni radili jer kako kazu komplikovano je (pa dobro razmisli o ideji da ti kupis i zamijenis displej)...svi visoku cijenu pravdaju time sto je skup dio, da ih sam zamijenski dio izadje oko 100 eura.
Uglavnom, popravio, dobio telefon nazad, displej je nov, bez bilo kakvih tragova, posao je korektno odradjen, mada se vise mali tragovi koji su nastali vjerovatno prilikom otvaranja telefona jer je potrebno na silu otvoriti telefon, promjena u radu nema nikakvih, displej super radi, nisam primjetio nikakvu razliku...
Na kraju cijena 250KM...
ado-šampion

#60 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by ado-šampion »

ado_7 wrote:Isti problem, prije mjesec dana, pao na plocice, razbio se displej, nexus 4...
Zvao nekoliko radnji, javlja se po piku ljudima, pisao po forumima, svi su mi rekli cijenu u 10 maraka slicnu, 240 - 250 KM, osim u univerzalnom gdje su mi rekli 320KM :lol: , neki cak to nisu ni radili jer kako kazu komplikovano je (pa dobro razmisli o ideji da ti kupis i zamijenis displej)...svi visoku cijenu pravdaju time sto je skup dio, da ih sam zamijenski dio izadje oko 100 eura.
Uglavnom, popravio, dobio telefon nazad, displej je nov, bez bilo kakvih tragova, posao je korektno odradjen, mada se vise mali tragovi koji su nastali vjerovatno prilikom otvaranja telefona jer je potrebno na silu otvoriti telefon, promjena u radu nema nikakvih, displej super radi, nisam primjetio nikakvu razliku...
Na kraju cijena 250KM...
Meni su u Univerzalno rekli 280 KM. Ako mozes napisati gdje si radio pa da odem u vidim s njima. Evo i ja gledam, dio s dostavom i porezom dodje 100-110 eura, dodaj peglanje s cekanjem i to da se moram ispeglati pola dana da to promijenim, 250 KM nije toliko strasno. Samo sto je nov sad gledam 250 $, to izadje 350 KM po trenutnom kursu. Ali ipak je stoja vise od 250, a ovaj moj je pravo dobro ocuvan, kupljen prije manje od godinu nov.

Jednom mi je ispao iz ruke s metar visine na asfalt, nista mu, samo se malo udubio onaj aluminij sa strane, jucer mi ispade sa stola, nema 40 cm visine, ode displej sav. Kad hoce... :-)
ado_7

#61 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by ado_7 »

ado-šampion wrote:
ado_7 wrote:Isti problem, prije mjesec dana, pao na plocice, razbio se displej, nexus 4...
Na kraju cijena 250KM...
Meni su u Univerzalno rekli 280 KM. Ako mozes napisati gdje si radio pa da odem u vidim s njima. Evo i ja gledam, dio s dostavom i porezom dodje 100-110 eura, dodaj peglanje s cekanjem i to da se moram ispeglati pola dana da to promijenim, 250 KM nije toliko strasno. Samo sto je nov sad gledam 250 $, to izadje 350 KM po trenutnom kursu. Ali ipak je stoja vise od 250, a ovaj moj je pravo dobro ocuvan, kupljen prije manje od godinu nov.

Jednom mi je ispao iz ruke s metar visine na asfalt, nista mu, samo se malo udubio onaj aluminij sa strane, jucer mi ispade sa stola, nema 40 cm visine, ode displej sav. Kad hoce... :-)
A isto tako smijesno kako se razbio, sa pola metra pao, ali ruzno pao i samo pukao, naravno touch ne radi, namucio sam se posteno dok sam ga ugasio :lol:
Slagat cu ti, posto mi je drug nosio telefon na popravak a ne ja, ali mislim skenderija, mobiland ili taako nesto, nisam siguran kako se zove, uglavnom na platou.
Ja sam bio za opciju da dam ovaj telefon da mi zacijene oko 150KM, i da doplatim za nexus5, medjutim nisu zainteresovani.
Telefon su sastavili ok, ne skripi nista, sve radi, senzor, kamera (znaci da su skinuli sve zastite ssa novog displeja sto je ok), medjutim da je puno jest...ali opet kada skontas mijenjas i displej i touch, pogledaj kod ostalih telefona samo prednje zastitno staklo dodje izmedju 50 i 100 KM. Uglavnom ako imas priliku taj prodati ja bi vise bio za tu opciju pa onda drugi traziti, medjutim posto je to mislim veoma tesko, meni je najbolja opcija bila popravak.
ado-šampion

#62 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by ado-šampion »

ado_7 wrote:
A isto tako smijesno kako se razbio, sa pola metra pao, ali ruzno pao i samo pukao, naravno touch ne radi, namucio sam se posteno dok sam ga ugasio :lol:
Slagat cu ti, posto mi je drug nosio telefon na popravak a ne ja, ali mislim skenderija, mobiland ili taako nesto, nisam siguran kako se zove, uglavnom na platou.
Ja sam bio za opciju da dam ovaj telefon da mi zacijene oko 150KM, i da doplatim za nexus5, medjutim nisu zainteresovani.
Telefon su sastavili ok, ne skripi nista, sve radi, senzor, kamera (znaci da su skinuli sve zastite ssa novog displeja sto je ok), medjutim da je puno jest...ali opet kada skontas mijenjas i displej i touch, pogledaj kod ostalih telefona samo prednje zastitno staklo dodje izmedju 50 i 100 KM. Uglavnom ako imas priliku taj prodati ja bi vise bio za tu opciju pa onda drugi traziti, medjutim posto je to mislim veoma tesko, meni je najbolja opcija bila popravak.
Ok, hvala ti puno. Pogledacu te na skenderiji.

Ma vala i ja da ga mogu prodati za 150, isao bih na tu opciju, posto imam ljudi koji mi mogu donijeti iz Amerike tako da bi mi se i vise isplatilo a i imao bih nov telefon, medjutim haj ga prodaj kod nas, eventualno bih nasao nekoga trgovca/preprodavaca koji bi mi dao do stoje. I onda valja cekati telefon iz Amerike...
ado-šampion

#63 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by ado-šampion »

Popravio sam, na Skenderiji, 230 KM. Zasad sve radi, displej izgleda dobro, nisu nista ostetili.

Sad definitivno ide na njega neki "oklop". :-)
marion cobretti

#64 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by marion cobretti »

Imam nexus 5 i nikako neće da proradi mobilni internet kada uključim 3G. Zvao Bh telecom, poslali mi postavke za APN ali neće i dalje. Preko 2G (EDGE) radi... Da li mi neko, kome radi 3G mobilni internet, može ovdje postati postavke?

hvala!
Nermin_BH

#65 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by Nermin_BH »

Ugasi pa upali mob i trebalo bi proraditi.
Maharadza

#66 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by Maharadza »

Ako ništa ne upali odradi factory reset (zipa: gubiš sve podatke pa uradi backup na vrijeme)! :wink:
rangoj

#67 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by rangoj »

marion cobretti wrote:Imam nexus 5 i nikako neće da proradi mobilni internet kada uključim 3G. Zvao Bh telecom, poslali mi postavke za APN ali neće i dalje. Preko 2G (EDGE) radi... Da li mi neko, kome radi 3G mobilni internet, može ovdje postati postavke?

hvala!
Zar nisu postavke za 3G i 2G iste!?! (kod mene jesu)
Ja sam imao problema sa podesim 2G/3G na mtel jer oni jednostavno ne znaju da mi pošalju ispravna podešavanja za Nexus 5 jer ga nemaju na listi. Na kraju sam uspio, i toliko je jednostavno da je to nevjerovatno!!

Znam da zvuci glupo, ali provjeri jačinu 3G signala, idi negdje gdje si siguran da postoji 3G :)

Ako si uradio root instaliraj xposed framework I modul GravityBox, onda možeš podesiti da u quick setings pločicama imaš opciju da prebacuješ 2g/3G jednim klikom, korisno je jer 2G troši mnogo manje baterije...

prelivoda

#68 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by prelivoda »

marion cobretti wrote:Imam nexus 5 i nikako neće da proradi mobilni internet kada uključim 3G. Zvao Bh telecom, poslali mi postavke za APN ali neće i dalje. Preko 2G (EDGE) radi... Da li mi neko, kome radi 3G mobilni internet, može ovdje postati postavke?

hvala!
Možda imaš prastaru SIM karticu???
madridist

#69 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by madridist »

3g mreža bh telecoma ne radi svugdje,prebaci na 2g i radiće bez problema.
agent_zero

#70 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by agent_zero »

Jeste li dobili 4.3.3 update? Kakvo je sad stanje s baterijom na nexus 5?
rangoj

#71 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by rangoj »

agent_zero wrote:Jeste li dobili 4.3.3 update? Kakvo je sad stanje s baterijom na nexus 5?
Bolje, bolji je standby...

Sent from my Nexus 5
agent_zero

#72 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by agent_zero »

Koliko sada , otprilike, traje?

I uopšte, kakvi su vam utisci nakon nekog vremena korištenja? Preporučujete li ovaj mob ili da pogledam i nešto drugo?

Zasad mi je ovaj prvi izbor.
rangoj

#73 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by rangoj »

agent_zero wrote:Koliko sada , otprilike, traje?

I uopšte, kakvi su vam utisci nakon nekog vremena korištenja? Preporučujete li ovaj mob ili da pogledam i nešto drugo?

Zasad mi je ovaj prvi izbor.
Ranije mi je on screen time bio 3h, a sada 4 do 4 i po sata. I sasvim normalno traje čitav dan, oko 19-20 sati izmedju punjenja.

Kod mene su uvijek aktivni svi servisi, whatsapp, viber, sonetel, hangout, gmail, eBay, keep I sve ostalo... Sinhronizacija je uvijek uključena, lokacija isto... Sve to sada nema veliki uticaj na bateriju...

Fantastičan telefon!

Sent from my Nexus 5
agent_zero

#74 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by agent_zero »

Danas stigao 4.4.4 update :wink:
super_bayern

#75 Re: LG (Google) Nexus 5

Post by super_bayern »

.
Post Reply