@agent_zero 100% - nexus 5, I to na brzinu, bez stimanja, i bilo kakve obrade... uvijek mi je uključen nexusov HDR - za razliku od nexusa 4 gdje je hdr bio šarena fotografija sa naglašenim highlights i shadows, na nexusu 5 hdr je normalna fotografija sa velikim rasponom detalja... Kakav I treba da bude prava hdr fotografija! On sam snima 2-3 fotografije (gdje optička stabilizacija pomaže da bude miran) i onda koristi neki algoritam koji ih preklapa na stvarno odličan način, čak i ako se predmet pomjerao on uspješno izbriše ghost u konačnoj fotografiji. I sve se to desi super brzo!
Naravno ništa od fotografisanja predmeta u brzom kretanju - znaci ništa sportski dogadjaji

- za njih bi se morao isključiti hdr. I tada su fotografije dobre, ali su kontrasti mnogo vise izraženi nego na hdr modu.
Kupljen kod kamconnecting za 750 KM. To je ok cijena, otprilike ista kao i u Njemackoj i Austriji (bar kako sam uspio provjeriti na netu). Nerealno je očekivati US cijenu, a čak i oni u odredjenom državama moraju platiti dodatni porez.
Već sam napravio masu fotografija, prije nego sam kupio nexus 5, fotoaparat po Marfijevom zakonu nikad nije bio uz mene kad se oko mene dešavalo nešto vrijedno snimanja.
P. S. Baterija je slaba, brzo se prazni! Ali mi je sve uključeno UVIJEK, i 3G, i wifi, gps (i gomila servisa radi u pozadini kao Sonetel, viber, WhatsUp, itd... )
Baterija nije preveliki problem jer se puni FANTASTICNO brzo!
Neki novi sistem brzog punjenja je ugrađen u nexus. Radi samo sa originalnim, njegovim punjačem, kad ga uključim u punjac od nexusa 7 koji je 2A (jaci) puno se normalno kao i svaki drugi telefon (puno sporije)...
1% baterije se napuni za manje od 1 min!!
Ja seljak mislilo da mi je crkla baterija, kad sam ga prvi dan stavio na punjenje, mislio sam da je istrosena pa se brzo puni, ili da je u pitanju fabrička greška!
Malo mi je falilo da zovem lika da trazim da mi zamijeni uredjaj.

I onda potražim na netu i vidim da su svi oduševljeni sa brzom punjenjem.
Masa extra novih stvari se nalazi na nexusu 5 - samo google to nikad ne oglašava i ne spominje, kao npr. Samsung (koji je najavio brzo punjenje baterije za novi note kao nesto Super, Mega - novo

)...
Idem da radim, pišem već pola sata...
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk