Levati iz ASA auta?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#26 Re: Levati iz ASA auta?
gorane za nekoga kome je auto samo auto sasvim normalno,ali kada je neko prema meni drzak i kada fino zamolim jer se nesto malo i razumijem ili zelim da vidim zapamcene greske ne vidim sta je problem?
-
amko76
#27 Re: Levati iz ASA auta?
Pa da, zato i rekoh nek ne očekuju uber ljubaznost kad im dođe neko sa svojim autićem, samo im smetagoran16v wrote:Svaki VW diler a ne samo ASA PVA ima monopol u svojoj nahiji... Probaj naci sluzbenog Audia juznije od Jablanice da nije Jelic i u komsiluk da nije Brcko Gas...
-
goran16v
#28 Re: Levati iz ASA auta?
Problem je u tome sto nasi ljudi primjenjuju zapadni sistem, pa bi servisni savjetnik, koji je zapravo za musteriju serviser, trebao biti u mogucnosti da odgovori na sva pitanja i zahtjeve vezana za servis tvog auta ali su nasi savjetnici nazalost na novio da zapisu ako imas kakvih zahtjeva, nazovu da dodjes po auto i isprintaju racun. Stajati pored auta dok se servisira i mjesati se serviseru u posao, bez obzira koliko se razumijes - nikako, svidjelo se to tebi, meni, petom desetom.Bakir1 wrote:gorane za nekoga kome je auto samo auto sasvim normalno,ali kada je neko prema meni drzak i kada fino zamolim jer se nesto malo i razumijem ili zelim da vidim zapamcene greske ne vidim sta je problem?
-
_Astra_
#29 Re: Levati iz ASA auta?
Koja gomila gluposti napisana...
1. Sve moj do mojega... gospoda... odu u salon da kupe auto od 40 000 i traze predracun i to je to. A na pijaci bi se *ebali za pola marke. Kao sto se i na pijaci cjenkate i koljete , slicno tome radite i u autosalonu (bukvalci - odjebite!).
Svoju 6-icu (kupljena 13. januara 2009), koja je i treca u sarajevu... 1.4 sam dobio za 33 000 km... Metalik, kozni volan-mjenjac, naslon za ruku, RCD310 mp3, 17" felge sa gumama + 15" s gumama, 4ex prozori, el. podesavanje retrovizora, dvozonski climatronic, patosnice (oko 80-ak km)... i mul-T-lock koji je 800 u svakom ovlastenom servisu te popust 500 kermi na full kasko...
U prevodu, to je isti auto koji je sad na akciji 28 000km... dok se tu dodaju 4alu 17ke i 4 gume (oko 2500KM) + mul-T-lock (800km) + kasko 500.. dobije se otprilike oko 32 000... sto znaci da sam auto platio skuplje 1000 maraka nego SAD 3,5godine od izlaska... a imao ga medju prvima, model koji je TEK izasao, GOLF, u ASA-i!
2. Asa ima potpuno iste CIJENE dijelova kao i svi ostali servisi, skuplje su im ruke (cini mi se) 7km po satu od ostalih.
Ovaj sto prica zamjena ulja i filtera 300km... pa normalno... 1l ulja CAstrol 5w30Long life i u AVANTI-ju i u motorexu nije ispod 25-6km... u ovlastenom 29... 29x 5=145km filter zraka je ista cijena kao i u AVANTI-ju, filter ulja skuplji u avantiju nego u asi...
Jedina razlika u odnosu na "majstora MUJU" je u cijeni ruku...jer vjerovatno MUJO ne bi uzeo vise od 10km za zamjenu ulja i filtera, dok te ovi oderu 60-ak km...
3. Pristup servisu NE DA nijedan proizvodjac automobila... druga stvar je sto je to kod nas malo naopako... u ASA-i, prodjete info pult i imate fino koznu garnituru na koju mozete sjesti i pored nje uzeti kafu-cokoladicu i kroz vece staklo gledati sta vam se desava s autom.
4. Quattro je LOPOVSKI salon.. za to imam itekakav dokaz...
5. Ne radim u ASA-i, i sam smatram da su lopovi, ali nista veci nego ostali... potpuno ista sorta radila i kod Imsira (Opel), Neuron (Renault), Citroen (ABC) itd..
Za sada sam jedino (i vise nego) zadovoljan servisom kod Bunje... kao i prodajom auta...
I, da... vezano za marze pojedinih dilera... ljudi, postoji CARINSKA deklaracija i sl papirologija na kojem pise PRAVA FABRICKA CIJENA VOZILA...
1. Sve moj do mojega... gospoda... odu u salon da kupe auto od 40 000 i traze predracun i to je to. A na pijaci bi se *ebali za pola marke. Kao sto se i na pijaci cjenkate i koljete , slicno tome radite i u autosalonu (bukvalci - odjebite!).
Svoju 6-icu (kupljena 13. januara 2009), koja je i treca u sarajevu... 1.4 sam dobio za 33 000 km... Metalik, kozni volan-mjenjac, naslon za ruku, RCD310 mp3, 17" felge sa gumama + 15" s gumama, 4ex prozori, el. podesavanje retrovizora, dvozonski climatronic, patosnice (oko 80-ak km)... i mul-T-lock koji je 800 u svakom ovlastenom servisu te popust 500 kermi na full kasko...
U prevodu, to je isti auto koji je sad na akciji 28 000km... dok se tu dodaju 4alu 17ke i 4 gume (oko 2500KM) + mul-T-lock (800km) + kasko 500.. dobije se otprilike oko 32 000... sto znaci da sam auto platio skuplje 1000 maraka nego SAD 3,5godine od izlaska... a imao ga medju prvima, model koji je TEK izasao, GOLF, u ASA-i!
2. Asa ima potpuno iste CIJENE dijelova kao i svi ostali servisi, skuplje su im ruke (cini mi se) 7km po satu od ostalih.
Ovaj sto prica zamjena ulja i filtera 300km... pa normalno... 1l ulja CAstrol 5w30Long life i u AVANTI-ju i u motorexu nije ispod 25-6km... u ovlastenom 29... 29x 5=145km filter zraka je ista cijena kao i u AVANTI-ju, filter ulja skuplji u avantiju nego u asi...
Jedina razlika u odnosu na "majstora MUJU" je u cijeni ruku...jer vjerovatno MUJO ne bi uzeo vise od 10km za zamjenu ulja i filtera, dok te ovi oderu 60-ak km...
3. Pristup servisu NE DA nijedan proizvodjac automobila... druga stvar je sto je to kod nas malo naopako... u ASA-i, prodjete info pult i imate fino koznu garnituru na koju mozete sjesti i pored nje uzeti kafu-cokoladicu i kroz vece staklo gledati sta vam se desava s autom.
5. Ne radim u ASA-i, i sam smatram da su lopovi, ali nista veci nego ostali... potpuno ista sorta radila i kod Imsira (Opel), Neuron (Renault), Citroen (ABC) itd..
Za sada sam jedino (i vise nego) zadovoljan servisom kod Bunje... kao i prodajom auta...
I, da... vezano za marze pojedinih dilera... ljudi, postoji CARINSKA deklaracija i sl papirologija na kojem pise PRAVA FABRICKA CIJENA VOZILA...
- PeshtA
#30 Re: Levati iz ASA auta?
Htjedoh reci ali neko je vec gore spomenuo ... Brcko Gas npr ne kupuje auta od ASA-e nego uvozi izvana ... da li direktno iz njemacke ili mozda iz srbije ... ali ne od ASA-e ... npr Cosmos commerce SKODA u tuzli (zastupnik ASA PVA) i Brijest DOO SKODA Gracanica ... cijene nebo i zemlja ... al opet se pobjeglo od teme razumijem ja i monopol i sve ali MAZANJE LJUDI PO OCIMA ... nekim nepostojecim popustom od 6300 kad je taj isti golf bio cak i jeftiniji u Edition paketu ... (ovi sto su naveli ima ogledala sto se zatamne, elektro ovo ono .... ne znamo da li je bilo u Edition paketu jer tamo nije bilo navedeno pojedinacno nego samo Komplet Elektrik Paket) i to model koji se vjerovatno vec prestao proizvoditi ... pa hajd sto nas politicari kariraju zar moraju i oni ...emko1234 wrote:na svakoj temi gdje se svabe spomenu ista prica.hajmo ovako,asa je generalni uvoznik i distributer vw-a za bih,znaci auto koje prodaje taj skoljic je zapravo auto koje je asa uvezla i sad ti nas ubjedjujes da je marza s kojim asa prodaje auto veca u sarajevu za 10 000km na istom vozilu nego u tesnju? daj ba odrasti,da pricas o autu od 150 000km mozda bi neka budala i povjerovala al s obzirom da pricas o jednom autu od 60 odnosno 50 000km,ne pije prica vode nikako..jer i taj skoljic ce zaradit na prodaji auta a po tebi ce asa na njihovu zaradu zaradit 10hiljada maraka vise? pa koliko je to auto onda kad izadje iz tvornice po tebi? 40 000? to je nemoguce jer tu politiku asa prva ne bi dozvolila..AmADin_gospo wrote:nisu u ASAi levati, nego šupci koji uzimaju crno ispod nokata.
moj komšija je kupio prvog novog pasata u BiH 2.0 TDI Bluemotion koji je tad bio s bruku nake opreme. u ASAi su vozilo cjenili 57.5000 i trebao je čekati mjesec dana, dok je isto vozilo kupio u ACŠ AUTOCENTAR ŠKOLJIĆ u tešnju za 47.300 KM.
po mom mišljenju samo budale mogu kupiti u ASAi auto.
P.S. samo poređenje Golfa i C5 je još gluplje. Golf nije ni dorastao Citroenu
ja znam kad sam kupvao proslo auto,svoj s line sam platio u sarajevu oko 60 000km a price je bila da jelic ista auta prodaje za 5 milja jeftinije pa kad se to stvarno potvrdilo covjek je umalo izgubio licencu jer je ispalo da asa netransparentno posluje sto nije istina.
razlika u cijeni moze postojat kosto je opet ko imsira bio skuplji nego kod borasa u mostaru,al cijena u razlici je bila izmedju 500km i 1000km sto je nekom ko kupuje corsu od 17 milja puno..al da je cijena preko 10 000km za auto pasatovog cijenovnog ranga,to je nemoguce.
- PeshtA
#31 Re: Levati iz ASA auta?
Amin!_Astra_ wrote:
-
Alive
#32 Re: Levati iz ASA auta?
_Astra_ wrote: Kao sto se i na pijaci cjenkate i koljete , slicno tome radite i u autosalonu
Koliko odprilke u svakom salonu mozes spustiti od cijene. Recimo ja sam imao ponudu za Citroen C3 u salonu za 23 hiljade KM. Sta mislite od prikike koliko se moze dobiti popust, sta, kako... na koju pricu... Hajmo malo pojasnite...
Koliko oni imaju procenta, koliko im mogu recimo odbiti itd.
- Bakir1
#33 Re: Levati iz ASA auta?
ti ne trazis predracun i ne uporedjujes ponude nego samo tako platis skuplje jer si gazda?_Astra_ wrote:Koja gomila gluposti napisana...
zasto postoje dileri a ne diler jer dunjalukom hodaju slicni tebi gazde?
carinska deklaracija govori o uvoznoj cijeni vozila da,ali ta se ne umanjuje odmah za veleprodajnu marzu
flotna prodaja od 10 kom jednog vozila nosi rabate od veleprodajne marze od 7% i vise za svakog pojedinacnog dilera i u toj situaciji je uvijek spreman ponuditi i imati bolju cijenu od generalnog zastupnika.
zasto je prvi SLS na nasim prostorima a sigurno i sire kupljen u ovlastenog ali ne i generalnog zastupnika mercedesa u BiH?
-
zakonpera
#34 Re: Levati iz ASA auta?
Polahko hadzo sacu ti izlistat sta je on platio 321 KM._Astra_ wrote:Koja gomila gluposti napisana...
Uljni filter = 10.59 KM
Filter zraka= 27.44
Filter polena= 20.33
Filter goriva= 42.82
ULJE BIXXOL PREMIUM 208 (o kakvom ti kastrolu pricas)= 86.90 i to 3.5 litara smeca omv ovog ulja
VIJAK, AUTPGLAS I SIJALICU= 8 km
TESTIRANJE NA TRACI= 19.89
SERVIS NA 30 000 (RUKE) = 99.45 !!!
Ukupno = 321.45
Leon 1.4 iz 2009 godine
Jos je prituzbu imao sto su mu na autu dosle neke nizerazredne bridzston gume koje je podero za jedno ljeto. Kod mene u pro ceed su stavili mishelin primacy koje su duplo skuplje od tih koje su njemu dosle. Ja ovakav servis nisam platio vise od 200 KM. Sto znaci..dok ima ovaca bice i vune. Dok se jos vozi golf 2 bice i levata koji ce dati za trecinu visu cijenu auta u istoj klasi i derace ih na servisima. Prica da su VW dijelovi jeftini su za malu djecu..jesu mozda za golfa 2 jer ih sa skrhanih auta vade. VW porodica auta ima najskuplji sevis na dunjaluku.
- PeshtA
#35 Re: Levati iz ASA auta?
Najlakse ti ga je pitat koliko je za kesAlive wrote:_Astra_ wrote: Kao sto se i na pijaci cjenkate i koljete , slicno tome radite i u autosalonu
Koliko odprilke u svakom salonu mozes spustiti od cijene. Recimo ja sam imao ponudu za Citroen C3 u salonu za 23 hiljade KM. Sta mislite od prikike koliko se moze dobiti popust, sta, kako... na koju pricu... Hajmo malo pojasnite...
Koliko oni imaju procenta, koliko im mogu recimo odbiti itd.
Koliko god da apsurdno zvuci rijetko ko danas ... iako su te sve auto kuce nakindjurene sjajne uglancane pa ti kontas da se tu okrecu milioni ... barata sa kesom, a njima za njihove privatne igrice je kesh vazan ... njima nije u interesu da im ti uplacujes na ziro racun i da to drzava vidi .... sto manje drzava vidi vise njima ostane... sav taj sjaj je od procenata koje na kreditima i leasingu dobiju .. ja sam siguran da dobrih 80% kupaca kupuje na kredit/leasing u danasnji vakat ... eh ako i ti kontas tako onda sumnjam da ces dobiti popusta ... jedino mozda ... da ti obradu kredita ne naplate
-
_Astra_
#36 Re: Levati iz ASA auta?
Bakir1 wrote:ti ne trazis predracun i ne uporedjujes ponude nego samo tako platis skuplje jer si gazda?_Astra_ wrote:Koja gomila gluposti napisana...
zasto postoje dileri a ne diler jer dunjalukom hodaju slicni tebi gazde?
carinska deklaracija govori o uvoznoj cijeni vozila da,ali ta se ne umanjuje odmah za veleprodajnu marzu![]()
flotna prodaja od 10 kom jednog vozila nosi rabate od veleprodajne marze od 7% i vise za svakog pojedinacnog dilera i u toj situaciji je uvijek spreman ponuditi i imati bolju cijenu od generalnog zastupnika.
zasto je prvi SLS na nasim prostorima a sigurno i sire kupljen u ovlastenog ali ne i generalnog zastupnika mercedesa u BiH?
POGRESNO SI RAZUMIO... ja sam mislio i rekao isto sto i ti mislis..
Raja prica kako kupuju auta (kao gospoda) udje - predracun- uplata - preuzimanje auta... i onda govore kako ih je neko "zaklao"... Pa zaklao ih je jer se prave GOSPODA i GAZDE... tonkas ???
Niko ne govori o veleprodaji... ja ti govorim kad obican CIVIL ode da kupi auto... moze se TACNO u pf utvrditi koliko je ko "jamio"... osnovna cijena + porez (eventualno carina ako je vozilo proizvedeno van EU) + spediterske usluge + prevoz + ZARADA salona-zastupnika (kako god...)
@zakonpera... uglavnom si potvrdio ono sto i ja govorim (da kolju uglavnom na rukama)...
To sto su njemu uvalili OMV-ovo ulje - prvi put cujem...
U moj motor su sipali ili Shell ili Castrol... (bacam sve racune, ali obecavam da cu ubrzo postaviti neki jer mi svakako ide "veliki" servis, pa ces vidjeti)...
Uljni filter = OK
Filter zraka = 34km sam ja platio u Motorexu = OK
Filter goriva = 41 u Quattru (38 u AVANTI-ju) = OK
Ulje = Zaklali ga
vijak, tacnije podlosku naplacuju 0,5km = OK
tecnost za brisace - pa ako su sipali 2l tecnosti -30 to ti je i u Mercatoru da kupis min 5km = OK
kakvo crno testiranje na traci ???????
RUKE =PREVISE... meni su za 6 servisa do sad (sto se tice ulja i filtera) uzimali max 60KM (po servisu)sto je realno KLANJE..
Sto znaci da su cijene manje-vise isto... ali kod novog auta dobijas kakav-takav pecat u onoj servisnoj... kakvu takvu "garanciju" (koja btw i nema nekog smisla za promjenu ulja, ali kad je upitanju neki drugi dio onda itekako ima)
kakvo bolan uvaljivanje guma... ??? Pa nije ASA napravila gume i prodala... smijesno...
Cijene dijelova u klasi Golfa su "u pet deka" bilo da se radi o Golfu, Astri, 308-ici, Megane-u i sl..
A, sto se tice spustanja cijene... Sasvim normalno priupitas koliko misle spustiti ako bi se odlucio da kupis... posto su one neke cifre "na papirima i katalozima" zaista smijesne...
Najbolje prolazi da, recimo ako hoces da doplatis alarm, mul-T-lock, felge, xenone i sl. trazis da ti i to daju za tu cijenu (obicno ovo pali...tj prije ti dodaju nesto opreme nego ti spuste cijenu)
Do sad sam kupovao u ASA-i, kod BUnje, Imsira, Berlijete i tadasnjeg Feroelektra (peugeot - verano) i svi su koliko-toliko spustili cijenu i + dali dodatne opreme...
I, opet, ne branim nikoga... i sam kazem da su skupi... ali cinjenice su cinjenice...
- mayab
#37 Re: Levati iz ASA auta?
Mene "nerviraju" obmane kupaca, npr. pogledajte reklamu za onu Fabiu Magic, pogledajte sliku auta, a pogledajte sta se stvarno nudi od opreme, a nigdje ne pise ni sitnim slovima da je slika simbolicna i da nema veze sa ponudom

Mogu li ja za te pare dobiti jednu ovakvu

-
semso_bonaparte
#38 Re: Levati iz ASA auta?
Evo vec dva dana pratim ovu temu. NEsta mi nije jasno, nikako da skontam. ASA su levati sto model star haman 4 godine prodaju 1000KM jeftinije nego sto je to bio kada je tek izasao. S tim sto sada taj isti model ima neke dodatne opreme.
Pa ja ne znam ko je ovdje levat u ASA garant nisu jer uzimaju pare, znaci prodaju tog golfa. Ne kontam, ljudi prodaju auta od tog zive, i sad treba kao da propuste priliku da zarade jer ima levata koji ce kupiti tog golfa. Prije bi bilo da su u ASA autu pametni a kucpi levati. Svi znamo kakav statsu vw ima u BiH tako da me ove cijene nista ne cude, ali hvala Bogu ima izbor pa zar mora bas golf biti.
I btw prvi serivs onaj na 7000 u ASA me je dosao oko 150KM, 15000 253KM
Pa ja ne znam ko je ovdje levat u ASA garant nisu jer uzimaju pare, znaci prodaju tog golfa. Ne kontam, ljudi prodaju auta od tog zive, i sad treba kao da propuste priliku da zarade jer ima levata koji ce kupiti tog golfa. Prije bi bilo da su u ASA autu pametni a kucpi levati. Svi znamo kakav statsu vw ima u BiH tako da me ove cijene nista ne cude, ali hvala Bogu ima izbor pa zar mora bas golf biti.
I btw prvi serivs onaj na 7000 u ASA me je dosao oko 150KM, 15000 253KM
- Bakir1
#39 Re: Levati iz ASA auta?
do mene je slabo kontam ironiju u postovima_Astra_ wrote:
POGRESNO SI RAZUMIO... ja sam mislio i rekao isto sto i ti mislis..
Raja prica kako kupuju auta (kao gospoda) udje - predracun- uplata - preuzimanje auta... i onda govore kako ih je neko "zaklao"... Pa zaklao ih je jer se prave GOSPODA i GAZDE... tonkas ???
Niko ne govori o veleprodaji... ja ti govorim kad obican CIVIL ode da kupi auto... moze se TACNO u pf utvrditi koliko je ko "jamio"... osnovna cijena + porez (eventualno carina ako je vozilo proizvedeno van EU) + spediterske usluge + prevoz + ZARADA salona-zastupnika (kako god...)
ljudi kao ljudi ne znaju trgovati ili iz straha odnosno upravo iz tog nekog samouvazavanja sute kao telad kada kupuju auto i kazu amin.
predracun a posebno onaj na kome je navedeno malo vise opreme uvijek sluzi kao dobra stvar za cjenkanje,udjes kod trgovca xy uzmes akcijski paket,dodas jos par sitnica po volji,sracunas trosak registracije kaska i svega ostalog kao sto si i ti uradio i zaputis se put nekog dilera u nekoj manjoj opstini u BiH gdje kvadrat prostora nije 3000 KM + PDV i plata sa SSS 1xxx KM + topli obrok.
a ASA kao ASA je mnoge musterije izgubila jer nisu poslovni uopste tj ljudi koji kod njih rade daju sebi neke stvari za pravo nicim izazvani.
mnogi servisi imaju bolji rabat na dijelove kod ovlastenog prodavca udaljenog i do 200 km nego u ASI koja im je ispred nosa.
kes kao kes je najbolja metoda dampinga cijene novog vozila,naravno ko kes u ovom vaktu ima
- headbanger
#40 Re: Levati iz ASA auta?
doalzim u salon
i odma pitam moze li za kes ako moze koliko pupusta
naravno ode mali do gazde, kaze gazda moze za kes, ali nema popusta, ali zato cemo vam dati puno ekstra opreme
cak sam one otirace dobio
da da to sve u sarajevu
mogao sam i ja klepiti usima i kupiti auto bez cjenkanja
i odma pitam moze li za kes ako moze koliko pupusta
naravno ode mali do gazde, kaze gazda moze za kes, ali nema popusta, ali zato cemo vam dati puno ekstra opreme
cak sam one otirace dobio
da da to sve u sarajevu
mogao sam i ja klepiti usima i kupiti auto bez cjenkanja
- karanana
#41 Re: Levati iz ASA auta?
bogami u toyoti fino u cekaonici imas ekran i fino sve vidis na tv-u sta ti se radi na autu.
-
condy
#42 Re: Levati iz ASA auta?
Ipak, zaboravljaš da novo auto sa solidnom opremom, za ove pare ne možeš na tržištu naći. Cijena ove Fabije je veoma povoljna i oprema koja se dobije za te pare je više nego dobra. Gotovo nemoguće je naći za te pare novo i provjereno auto, sa solidnom opremom, klima, board compjuter....mayab wrote:Mene "nerviraju" obmane kupaca, npr. pogledajte reklamu za onu Fabiu Magic, pogledajte sliku auta, a pogledajte sta se stvarno nudi od opreme, a nigdje ne pise ni sitnim slovima da je slika simbolicna i da nema veze sa ponudom
-
goran16v
#43 Re: Levati iz ASA auta?
Mislim da si fulio poentu. Poenta je ono sto ti u reklami pokazuju ovaj kao uzorak onoga sto dobijes za navedenu cijenu, a u praksi za te pare dobijes losiji/losije opremljen auto. Nema to veze da sa cijenom. Kao sto @mayab napisa, posteno bi bili ili navesti da je cijna "vec od" pa uz dopaltu mozes dobiti i ono sto je na slici ili da je slka simbolicna.condy wrote:Ipak, zaboravljaš da novo auto sa solidnom opremom, za ove pare ne možeš na tržištu naći. Cijena ove Fabije je veoma povoljna i oprema koja se dobije za te pare je više nego dobra. Gotovo nemoguće je naći za te pare novo i provjereno auto, sa solidnom opremom, klima, board compjuter....mayab wrote:Mene "nerviraju" obmane kupaca, npr. pogledajte reklamu za onu Fabiu Magic, pogledajte sliku auta, a pogledajte sta se stvarno nudi od opreme, a nigdje ne pise ni sitnim slovima da je slika simbolicna i da nema veze sa ponudom
Sjecam se frke sa reklamama za lutriju na kojima su bili top modeli Golfova itd, a kao nagrada se dijelili osnovni modeli, pa je mislim, to zakonom na kraju regulisano da na reklami mora biti slikaauta koji je 100% identicna nagradi.
- ElRe
#44 Re: Levati iz ASA auta?
Fiatov ACF servis dozvoljava pristup vozilu za vrijeme servisiranja. Vlasnik ako hoce moze citav dan biti u servisu. I sam sam tako radio._Astra_ wrote: 3. Pristup servisu NE DA nijedan proizvodjac automobila... druga stvar je sto je to kod nas malo naopako... u ASA-i, prodjete info pult i imate fino koznu garnituru na koju mozete sjesti i pored nje uzeti kafu-cokoladicu i kroz vece staklo gledati sta vam se desava s autom.
VW servis u Tuzli Nipex isto tako dozvoljava vlasnicima da prisustvuju servisu.
To je ono što znam i gdje sam bio.
-
condy
#45 Re: Levati iz ASA auta?
Sa pozicije kupca to jeste tako, ali da si ti prodavač i ti bi tražio određene načine da privučeš kupce nekim marketiškim trikovima i sl. Marketing je danas jako bitan, i možda presudan za poslovne aranžmane. Međutim, ovdje se ne radi o prevari. Svako ce otici u auto salon i pogledati vozilo, informisati se o vozilu i odlučiti da li će kupiti to vozilo koje je pred njim ili ne. Navedena slika, nije uzorak, niti piše da je uzorak. Slažem se da slika vozila je malo neprimjerena, ali isto tako neprimjereno je očekivati za te novce auto sa slikegoran16v wrote:Mislim da si fulio poentu. Poenta je ono sto ti u reklami pokazuju ovaj kao uzorak onoga sto dobijes za navedenu cijenu, a u praksi za te pare dobijes losiji/losije opremljen auto. Nema to veze da sa cijenom. Kao sto @mayab napisa, posteno bi bili ili navesti da je cijna "vec od" pa uz dopaltu mozes dobiti i ono sto je na slici ili da je slka simbolicna.condy wrote:Ipak, zaboravljaš da novo auto sa solidnom opremom, za ove pare ne možeš na tržištu naći. Cijena ove Fabije je veoma povoljna i oprema koja se dobije za te pare je više nego dobra. Gotovo nemoguće je naći za te pare novo i provjereno auto, sa solidnom opremom, klima, board compjuter....mayab wrote:Mene "nerviraju" obmane kupaca, npr. pogledajte reklamu za onu Fabiu Magic, pogledajte sliku auta, a pogledajte sta se stvarno nudi od opreme, a nigdje ne pise ni sitnim slovima da je slika simbolicna i da nema veze sa ponudom
Sjecam se frke sa reklamama za lutriju na kojima su bili top modeli Golfova itd, a kao nagrada se dijelili osnovni modeli, pa je mislim, to zakonom na kraju regulisano da na reklami mora biti slikaauta koji je 100% identicna nagradi.
- SAID5
#46 Re: Levati iz ASA auta?
Kada BMW ide na servis dozvoljeno je biti uz auto, a u seatu si sretan ako smijes ostat u onom dijelu gdje prodaju skode.
i sto se tice servisa, Nakon 3 ili 4 servisa u ASA autu, zadnji servis sam kupio sam materijal i odnio majstoru i sve me izaslo dobrih 100KM jeftinije. Trecina nije mala stvar.
I tuzno je to da ASA na osnovu tog "bogovskog" statusa koji VW ima kod bosnjaka, dere po servisima i prodaji. Kada se uzmu u obzir servisni intervali, ista je cijena servisa jednog vozila premium klase i jednog seata koji je isto godiste kao i BMW.
Nije kriva ASA sto uzima lopatom, krivi smo mi sto placamo lopatom.
i sto se tice servisa, Nakon 3 ili 4 servisa u ASA autu, zadnji servis sam kupio sam materijal i odnio majstoru i sve me izaslo dobrih 100KM jeftinije. Trecina nije mala stvar.
I tuzno je to da ASA na osnovu tog "bogovskog" statusa koji VW ima kod bosnjaka, dere po servisima i prodaji. Kada se uzmu u obzir servisni intervali, ista je cijena servisa jednog vozila premium klase i jednog seata koji je isto godiste kao i BMW.
Nije kriva ASA sto uzima lopatom, krivi smo mi sto placamo lopatom.
-
EUROBIH
#47 Re: Levati iz ASA auta?
pešta,da je golf auto bio bi u f1PeshtA wrote:Zadnjih par mjeseci (6-7) sam aktivno istrazivao trziste u potrazi za novim autom. Skrasio sam se sa Citroenom C5.
Sto je tada uvijek uletalo u opticaj je bila akcija za Golf 6 1.6 TDI.
http://www.volkswagen.ba/cms/datoteke/G ... iginal.pdf
http://www.volkswagen.ba/cms/?dio=autom ... l_golf_tdi
Slucajno danas naletim na reklamu nove akcije Golfa 6 Rabbit, modela na zalasku, ako znamo da u ovoj godini izlazi novi Golf 7 (a i Leon i Octavia itd). Razlike u ponudama su minimalne, svode se na alu felge i par gadgeta koji za koje se ne moze reci da su dodatni jer u gornjoj ponudi (Golf samo original) stoji Kompletan elektrik paket.
http://www.volkswagen.ba/cms/datoteke/g ... vizual.pdf
http://www.nipex.ba/nipex/index.php?id=1107
I kontam umjesto da ovom autu cijena ide ispod 30K oni ko fol neku basnoslovnu ustedu od 6.300 KM spominju ... jos na konto felgi 2000 KM skuplji ... haman kod nas raja pase travu :S
![]()
![]()
![]()
pozdrav od halila
zalivaj ga halile
-
goran16v
#48 Re: Levati iz ASA auta?
Smatraj ti sta zelis i brani marketnig koliko hoces, ali zasto je neprimjereno ocekivati za te novce auto sa slike kad ti upravo reklama, kojom te privlace, kaze da jeste???? Pa nisam ja nalijepo sliku auta koju zelim i cijenu pa da tu nesto bude neprimjereno nego oni i to nije nista drugo nego vid prevare. Zasto na slici nije slika auta koje mozes dobiti za anvedenu cijenu? Moja mater ce sutra vidjeti ovu sliku i iskruziti iz novina i otici u salon i sta ce joj reci? Znate gospodjo, istina je da reklama ne odgovara istini, ali eto mi vas nismo prevarili, mi smo samo vas privukli da za te novce kupite neki drugi auto??? Ma daaaaj... Kakva bi razlika bila izmedju ovoga i reklame iz postanskog sanduceta za 1kg mljevenog mesa u supermarketu za X KM a da se ispostavi da to nije 1kg nego 750g za istih tih X KM????condy wrote:
Sa pozicije kupca to jeste tako, ali da si ti prodavač i ti bi tražio određene načine da privučeš kupce nekim marketiškim trikovima i sl. Marketing je danas jako bitan, i možda presudan za poslovne aranžmane. Međutim, ovdje se ne radi o prevari. Svako ce otici u auto salon i pogledati vozilo, informisati se o vozilu i odlučiti da li će kupiti to vozilo koje je pred njim ili ne. Navedena slika, nije uzorak, niti piše da je uzorak. Slažem se da slika vozila je malo neprimjerena, ali isto tako neprimjereno je očekivati za te novce auto sa slike
-
condy
#49 Re: Levati iz ASA auta?
Znači, radi se o klasičnom marketingu. Suština toga je u tome da privuku kupce, da dođu u salon kod ovlaštenih trgovaca sa namjerom da se detaljnije upoznaju sa ponudom. Niko pri tome ne tvrdi da je auto sa slike uzorak auta koje se po promotivnoj cijeni prodaje, i zbog toga nema prevare. Prevara bi bila, da prodavač kaže, to auto sa slike je 16.xxxx,xx KM, a da kupac to plati i dobije sasvim drugo vozilo. To bi bila prevara!goran16v wrote:Smatraj ti sta zelis i brani marketnig koliko hoces, ali zasto je neprimjereno ocekivati za te novce auto sa slike kad ti upravo reklama, kojom te privlace, kaze da jeste???? Pa nisam ja nalijepo sliku auta koju zelim i cijenu pa da tu nesto bude neprimjereno nego oni i to nije nista drugo nego vid prevare. Zasto na slici nije slika auta koje mozes dobiti za anvedenu cijenu? Moja mater ce sutra vidjeti ovu sliku i iskruziti iz novina i otici u salon i sta ce joj reci? Znate gospodjo, istina je da reklama ne odgovara istini, ali eto mi vas nismo prevarili, mi smo samo vas privukli da za te novce kupite neki drugi auto??? Ma daaaaj... Kakva bi razlika bila izmedju ovoga i reklame iz postanskog sanduceta za 1kg mljevenog mesa u supermarketu za X KM a da se ispostavi da to nije 1kg nego 750g za istih tih X KM????condy wrote:
Sa pozicije kupca to jeste tako, ali da si ti prodavač i ti bi tražio određene načine da privučeš kupce nekim marketiškim trikovima i sl. Marketing je danas jako bitan, i možda presudan za poslovne aranžmane. Međutim, ovdje se ne radi o prevari. Svako ce otici u auto salon i pogledati vozilo, informisati se o vozilu i odlučiti da li će kupiti to vozilo koje je pred njim ili ne. Navedena slika, nije uzorak, niti piše da je uzorak. Slažem se da slika vozila je malo neprimjerena, ali isto tako neprimjereno je očekivati za te novce auto sa slike
Nisu oni jedini više manje svi to rade...reno, ceitroen, audi, mercedes....pogledaj dnevne novine
-
Tir Anasazi
#50 Re: Levati iz ASA auta?
Nikad glupljeg topic-a nisam vidio.
Tema je "Levati iz ASA AUTO" (vjerovatno postavljen od isfrustriranog bivseg radnika iz ASA Grupe ili nekoga iz konkurencije Opel, Renault ,Citroën, pa se lafo predstavlja kao kupac da bi stvar bila pitka za siru publiku), sere se po brandu Volkswagen a hvali Skoda (koja je iz iste grupacije btw, a tema je podsjecam Levati iz ASA AUTO), a citava diskusija se svodi na servise i na nebulozna poredjenja o stvarima u koje se autor topica razumije k'o Mara u kriv ku.ac
Sta li je pisac htio reci.
Tema je "Levati iz ASA AUTO" (vjerovatno postavljen od isfrustriranog bivseg radnika iz ASA Grupe ili nekoga iz konkurencije Opel, Renault ,Citroën, pa se lafo predstavlja kao kupac da bi stvar bila pitka za siru publiku), sere se po brandu Volkswagen a hvali Skoda (koja je iz iste grupacije btw, a tema je podsjecam Levati iz ASA AUTO), a citava diskusija se svodi na servise i na nebulozna poredjenja o stvarima u koje se autor topica razumije k'o Mara u kriv ku.ac
Sta li je pisac htio reci.