Le Tour de France 2011

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Za kome gajite vecu simpatiju:

Alberto Contador
11
35%
Frank Schleck
1
3%
Ivan Basso
2
6%
Andy Schleck
12
39%
Cadel Evans
3
10%
Samuel Sanchez
0
No votes
Damiano Cunego
0
No votes
Dirk van den Broeck
0
No votes
Alexandre Vinukourov
1
3%
neko drugi (navedite)
1
3%

Total votes: 31

ReD aka Socijalista

#126 Re: Le Tour de France 2011

Post by ReD aka Socijalista »

Ja sam ocekivao da ce Thomas danas izgubiti zuti dres ali :thumbup: drzi se jes da je kreppo na zadnjem kilometru ali svaka mu cast. Treba reci da nije bilo Evansa da bi bili svi na preko 3min. do Schlecka zato isto :thumbup: gore.
ReD aka Socijalista

#127 Re: Le Tour de France 2011

ReD aka Socijalista wrote:
irvinx1 wrote:
ReD aka Socijalista wrote:Kraj kakva etapa brace Schleck :thumbup: Contador propao i zaostao skoro 4min. za Schleckom, ali ali ali Voeckler i dalje u zutom dresu 15sec.. Frank S. 2 pozicija.

Etapa kao prije Indurain, Armstrong, Pantani...vrh :thumbup: :sax:
Ako se Evans sutra bude drzao njih dvojice, nece mu moci parirati na kronometru... Jos uvijek ima sanse i Voeckler...
Evans danas odlican, jedini je vukao i sam je smanjio prednost. Zato, moj naklon do poda...

Andy isto sjajan, dobra taktika tima...

Sutra ce opet morati da napadaju. Konacno, nakon one sedmice razocarenja, vrhunska etapa. :thumbup:
Sutra ce tek biti fajt izmedju Evansa i brace Schleck, morace ga ostaviti minimalno minut jer je Evans jaci od njih na kronomotru kao sto si i rekao. Bice vrlo tesko uz Alpe d Huez koji ima najtezi uspon ovog toura i uopce svih uspona koje sam ikad gledao. Evo za mlackanje svima :mrgreen:

Image
Image
Image
Da vratimo ovaj post radi boljeg pregleda :thumbup: Etapa starta poslije 14h.
vryzas

#128 Re: Le Tour de France 2011

Post by vryzas »

arminchelsea wrote:1. VOECKLER Thomas 181 TEAM EUROPCAR 79h 34' 06"
2. SCHLECK Andy 11 TEAM LEOPARD-TREK + 00' 15"
3. SCHLECK Frank 18 TEAM LEOPARD-TREK + 01' 08"
4. EVANS Cadel 141 BMC RACING TEAM + 01' 12"
5. CUNEGO Damiano 161 LAMPRE - ISD + 03' 46"
6. BASSO Ivan 91 LIQUIGAS-CANNONDALE + 03' 46"
7. CONTADOR Alberto 1 SAXO BANK SUNGARD + 04' 44"
8. SANCHEZ Samuel 21 EUSKALTEL - EUSKADI + 05' 20"
9. DANIELSON Tom 52 TEAM GARMIN - CERVELO + 07' 08"
10. PERAUD Jean-Christophe 108 AG2R LA MONDIALE + 09' 27"
11. TAARAMAE Rein 151 COFIDIS LE CREDIT EN LIGNE + 09' 36"
12. ROLLAND Pierre 188 TEAM EUROPCAR + 10' 09"
13. DE WEERT Kevin 124 QUICK STEP CYCLING TEAM + 11' 21"
14. ZUBELDIA Haimar 79 TEAM RADIOSHACK + 12' 01"
15. URAN Rigoberto 118 SKY PROCYCLING + 12' 46"

Andy danas sjajan na 60 km do kraja napasti hrabro,evans danas sam vukao grupu ali moj covjek je i dalje u zutom THOMAS VOECKLER zasluzio je da osvoji tour mada su sanse vrlo male jer sutra alpe d huez i onda hronometar.

ALLEZ THOMAS!!!!!

Zbog toga sto je juce pustio Evansa da sam vuce i da ga faktici dovuce do toga da i dalje ima prednost u odnosu na Schlecka, NADAM SE da vec danas gubi lidersku poziciju i da na kraju etape zaostaje za vodecim 10 min. :oops:

Ta ce Schleck i Evans...Voeckler ima snage ko konj :-) :-)
sadmire

#129 Re: Le Tour de France 2011

Post by sadmire »

ako danas ne bude haosa, onda stvarno ne razumijem danasnje vozace i njihovu logiku!?
A ostat ce i gorak ukus ako se danas nista spektakularno ne desi. Izgledat ce da su neki pali bez ispaljenog metka a da ce se tour odluciti na zadnjem hronometru i to bez direktnih obracuna tokom dosadasnjih etapa. kao da ih nisu ni vozili.
Zato ocekujem da pojedinci konacno preuzmu sudbinu u svoje ruke i ne zagledaju se medjusobno nego od samog podnozja krenu punom parom, pa kom opanci kom obojci!?
ReD aka Socijalista

#130 Re: Le Tour de France 2011

sadmire wrote:ako danas ne bude haosa, onda stvarno ne razumijem danasnje vozace i njihovu logiku!?
A ostat ce i gorak ukus ako se danas nista spektakularno ne desi. Izgledat ce da su neki pali bez ispaljenog metka a da ce se tour odluciti na zadnjem hronometru i to bez direktnih obracuna tokom dosadasnjih etapa. kao da ih nisu ni vozili.
Zato ocekujem da pojedinci konacno preuzmu sudbinu u svoje ruke i ne zagledaju se medjusobno nego od samog podnozja krenu punom parom, pa kom opanci kom obojci!?
Danas braci Schleck vise nije protivnik Contador, nego Evans. Eh zato budi siguran da ce se krenuti u njegovo slamanje. Treba priznati i kazati da Contador juce jednostavno nakon Evansovog ubrzanja vise nije mogao i to je to. Voeckler ocigledno moze samo da se vuce iza Evansa da ga on transportise prema gore. Nisam siguran, ali nekako mi se cini da ce danas Frank Schleck izvrsiti napad ili ce cak obojica (SCHl.) krenuti zajedno jer moraju Evansu uzeti barem jedan minut i to je vec riskantno bolje 1:30.

Etapa je danas prilicno kratka sa nekih 110km tako da je za ocekivati da ce napadi krenuti odmah ispocetka, moguce cak da Contador npadne danas prije ukoliko se odmorio od juce.
sadmire

#131 Re: Le Tour de France 2011

Post by sadmire »

sadmire wrote:ako danas ne bude haosa, onda stvarno ne razumijem danasnje vozace i njihovu logiku!?
Danas braci Schleck vise nije protivnik Contador, nego Evans. Eh zato budi siguran da ce se krenuti u njegovo slamanje. Treba priznati i kazati da Contador juce jednostavno nakon Evansovog ubrzanja vise nije mogao i to je to. Voeckler ocigledno moze samo da se vuce iza Evansa da ga on transportise prema gore. Nisam siguran, ali nekako mi se cini da ce danas Frank Schleck izvrsiti napad ili ce cak obojica (SCHl.) krenuti zajedno jer moraju Evansu uzeti barem jedan minut i to je vec riskantno bolje 1:30.

Etapa je danas prilicno kratka sa nekih 110km tako da je za ocekivati da ce napadi krenuti odmah ispocetka, moguce cak da Contador npadne danas prije ukoliko se odmorio od juce.
tako nesto i ocekujem da Contador, Bass, Cunego I Sanches vec na Galibieru krenu u napad i potrazi spas u bijegu. Mozda se onda raspadne peloton i svi ostanu prepusteni sami sebi. Onda nece biti samo duel Braca Schleck protiv Evansa nego ce biti svako protiv svakoga. Zamisli da stalno idu napadi skokovi, cas ovaj, cas onaj, kako bi to dobra utrka bila.
Al opet ne znam mozemo li od njih tako nesto ocekivati, nekkako dosad nisu imali noge zato. Ili hrabrosti, ne znam sta je bilo posrijedi!
Ja ocekujem i da Voeckler napadne, on vise nema sta izgubiti, a moze im svima nanijeti briga i poteskoce. Skupo je prodao svoju kozu i ovo mu je zadnja prilika da pokaze svoj napadacki mentalitet.
vryzas

#132 Re: Le Tour de France 2011

Post by vryzas »

sadmire wrote:

tako nesto i ocekujem da Contador, Bass, Cunego I Sanches vec na Galibieru krenu u napad i potrazi spas u bijegu. Mozda se onda raspadne peloton i svi ostanu prepusteni sami sebi. Onda nece biti samo duel Braca Schleck protiv Evansa nego ce biti svako protiv svakoga. Zamisli da stalno idu napadi skokovi, cas ovaj, cas onaj, kako bi to dobra utrka bila.
Al opet ne znam mozemo li od njih tako nesto ocekivati, nekkako dosad nisu imali noge zato. Ili hrabrosti, ne znam sta je bilo posrijedi!
Ja ocekujem i da Voeckler napadne, on vise nema sta izgubiti, a moze im svima nanijeti briga i poteskoce. Skupo je prodao svoju kozu i ovo mu je zadnja prilika da pokaze svoj napadacki mentalitet.

Voeckler vise nema snage ni kiflu da pojede :D
ReD aka Socijalista

#133 Re: Le Tour de France 2011

Nesmijete zaboraviti da je vec predjeno 3000km i da Voeckler nije jednostavno te jacine da se nos s ostalima tek tako. Dosta srece je imao ovih dana i zbog toga jos uvijek nosi zuti dres, sad jos ocekivati da napadne je suludo. Nije lako tek tako napasti kao juce sto je Andy uradio, treba imati i jacinu za to i EKIPU pogotovo. Danas je legendarni Alpe d`Huez na redu i tu ce svi pokusati pobijediti to je sigurno. Zbog toga ocekujem da ce Leopard-Trek napraviti brzu trku da niko ne odmakne. Bice to zestoka borba siguran sam. Naravno za sve ovo je bitna forma ili je imas ili nemas. :)
arminchelsea

#134 Re: Le Tour de France 2011

Post by arminchelsea »

Protiv brace Schleck nema sanse imaju najjaci tim i nema se sta pricati a evans je jak ko zemlja tako da nista se ne zna voeckler im samo rollanda na raspolaganju tako da su mu male sanse a danas na tezi dio galibiera contador danas ide na etapnu pobijedu inaravno legendarni alpe d huez gdje voeckler 2004 izgubio zuti dres nadam se da ce je i danas zadrzati

ALLEZ THOMAS!!! :-D :-D :-D :-D
irvinx1

#135 Re: Le Tour de France 2011

Post by irvinx1 »

I meni se cini da ce Frank danas napasti... Svijezi je od Endija...
Uzivo ide od pola tri... Zanimljiv je i spust danas koji je pedesetak kilometara... Kad bi Evans napao na drugom brdu i odvojio se jednu minutu(sto je tesko vjerovatno) i na spustu bi napravio prednost... Ne bi im bila losa taktika tada da posalju vozaca u bijeg kojeg bi Evans sustigao tek na zadnjem brdu, pa da zajedno rade bar do polovice... Problem je sto BMC nema jakog brdasa...

Moguce je da Contador nesto pokusa, on nema sta izgubiti vise... Nadamo se necemu i od Bassa.
Steta je sto nema Vinokurova.
ReD aka Socijalista

#136 Re: Le Tour de France 2011

irvinx1 wrote:I meni se cini da ce Frank danas napasti... Svijezi je od Endija...
Uzivo ide od pola tri... Zanimljiv je i spust danas koji je pedesetak kilometara... Kad bi Evans napao na drugom brdu i odvojio se jednu minutu(sto je tesko vjerovatno) i na spustu bi napravio prednost... Ne bi im bila losa taktika tada da posalju vozaca u bijeg kojeg bi Evans sustigao tek na zadnjem brdu, pa da zajedno rade bar do polovice... Problem je sto BMC nema jakog brdasa...

Moguce je da Contador nesto pokusa, on nema sta izgubiti vise... Nadamo se necemu i od Bassa.
Ja mislim da ce Leopard-Trek dici toliki tempo da niko nece moci pobjeci, nesto drugo sebi ne mogu zamisliti. Da bi onda na zadnjem brdu napali...cujem da vec ima oko 100 hiljada ljudi uzduz Alpe d`Hueza :thumbup:
irvinx1

#137 Re: Le Tour de France 2011

Post by irvinx1 »

irvinx1 wrote:I meni se cini da ce Frank danas napasti... Svijezi je od Endija...

Ja mislim da ce Leopard-Trek dici toliki tempo da niko nece moci pobjeci, nesto drugo sebi ne mogu zamisliti. Da bi onda na zadnjem brdu napali...cujem da vec ima oko 100 hiljada ljudi uzduz Alpe d`Hueza :thumbup:
Sta mislis ako bude izmedju brace... koji ce pobijediti?

A vidio sam sliku sto si stavio, sve prikolice okolo... Izgleda da se tu zauzima mjeto nekoliko dana unaprijed :D :thumbup:
ReD aka Socijalista

#138 Re: Le Tour de France 2011

irvinx1 wrote:

Sta mislis ako bude izmedju brace... koji ce pobijediti?

A vidio sam sliku sto si stavio, sve prikolice okolo... Izgleda da se tu zauzima mjeto nekoliko dana unaprijed :D :thumbup:
Nevjerujem da ce se medjusobno trati, vjerovatno bi Andy pustio starijem bratu da pobijedi posto je ovaj vec juce dobio. A gledao sam par slika od jutros (jbg. ne mozes ih kopirati) to ce biti od prvog do zadjeg kilometra naroda i to da breci. Jedva cekam.
arminchelsea

#139 Re: Le Tour de France 2011

Post by arminchelsea »

bmc je juce slao dva vozaca u bijeg za evansa pa im se nije isplatilo jedino kad bi poslali hincapia ali on je uvijek uz evansa,basso i cunego bi trebali nesto uraditi ostali su to duzni a sanchez ide danas po tackastu majicu
vryzas

#140 Re: Le Tour de France 2011

Post by vryzas »

Zna li neko sta kazu experti...koliko je okvirno potrebno prednosti da braca budu "sigurna" prije hronometra?
ReD aka Socijalista

#141 Re: Le Tour de France 2011

ERtapa krenula strasno, Contador, Schleck u napadu vec na prvom brdu!!!
Tvrtko II Kotromanić

#142 Re: Le Tour de France 2011

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Evans baksuz :-)
irvinx1

#143 Re: Le Tour de France 2011

Post by irvinx1 »

Tvrtko II Kotromanić wrote:Evans baksuz :-)
Tek sam se ukljucio, sta je ba ovo... Jel mu to neki mehanicki kvar? :?
Aha, evo sad slusam na ES...ihhh :-? Steta
irvinx1

#144 Re: Le Tour de France 2011

Post by irvinx1 »

Voeckleru svaka cast, jebi ga bori se ko lav... Respect, veliki respect...
ReD aka Socijalista

#145 Re: Le Tour de France 2011

Bogami ce se sutra raditi u sekundama, Evans je jaci od Schlecka...hmh :roll: Ali ukoliko uspije Evans svaka i njemu cast!!!
irvinx1

#146 Re: Le Tour de France 2011

Post by irvinx1 »

ReD aka Socijalista wrote:Bogami ce se sutra raditi u sekundama, Evans je jaci od Schlecka...hmh :roll: Ali ukoliko uspije Evans svaka i njemu cast!!!
Da, razlika je 57 sekundi. Bit ce pravo tjesno...

Danas Cadel nije htio da pomaze, ali jebi ga ni Frank nije jucer vukao (razumljivo i jedan i drugi).

Rollandu svaka cast. Iduce godine ce biti prvi vozac tima sigurno.
arminchelsea

#147 Re: Le Tour de France 2011

Post by arminchelsea »

Voeckler je reko da bi mogao promjeniti nacin treniranja da bi se mogao boriti za generalni iduce godine svaka mu cast uspio je nositi zutu majicu 9 dana i borio se kao lav a rolland sad u bijeloj majici tako da europcar za mene najbolji na touru ove godine
sadmire

#148 Re: Le Tour de France 2011

Post by sadmire »

danas bi moglo biti neizvjesno do samog kraja. Evans je bolji hronometras, ali sad kad Andy ima minutu prednosti i bori se za prvo mjesto u Parizu, mogao bi sam sebe prevazici.
I Ullrich je vodecem Pantaniju svojevremeno na zadnjem hronometru uspio samo jednu minutu otkinuti, iako je Pantani inace totalna truba u ravnom bio!
ReD aka Socijalista

#149 Re: Le Tour de France 2011

Danasnja etapa na kronometru, nije tipicna etapa za tu disciplinu jer ima dva uspona, tako da bi Schleck mogao sacuvati svoj zuti dres. Bice interesantno.

Image
Image
Image
sadmire

#150 Re: Le Tour de France 2011

Post by sadmire »

irvinx1 wrote:
ReD aka Socijalista wrote:Bogami ce se sutra raditi u sekundama, Evans je jaci od Schlecka...hmh :roll: Ali ukoliko uspije Evans svaka i njemu cast!!!
Da, razlika je 57 sekundi. Bit ce pravo tjesno...

Danas Cadel nije htio da pomaze, ali jebi ga ni Frank nije jucer vukao (razumljivo i jedan i drugi).

Rollandu svaka cast. Iduce godine ce biti prvi vozac tima sigurno.
kakvu su samo srecu ove mrlje mrljave jucer imale, da je Contador samo u malo boljoj formi rasturio bi ih, a i Vockler ih je sa malo srece mogao pratiti tj. da mu je bilo ostalo jos malo snage!?
Post Reply