Le Tour de France 2011

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Za kome gajite vecu simpatiju:

Alberto Contador
11
35%
Frank Schleck
1
3%
Ivan Basso
2
6%
Andy Schleck
12
39%
Cadel Evans
3
10%
Samuel Sanchez
0
No votes
Damiano Cunego
0
No votes
Dirk van den Broeck
0
No votes
Alexandre Vinukourov
1
3%
neko drugi (navedite)
1
3%

Total votes: 31

ReD aka Socijalista

#1 Le Tour de France 2011

Post by ReD aka Socijalista »

Nisam bas siguran da ovdje ima ljudi koga zanima TDF2011, ali da otvorim temu pa bome kako bude. Ja vec pratim od 1994 god. i zadivljen sam ovim sportom, a pogotovo sa ovom utrkom koja se svake godine odrzava u julu mjesecu. Evo karta ovogodisnjeg toura:

Image
Last edited by ReD aka Socijalista on 04/07/2011 10:37, edited 1 time in total.
Mama dvoje djece

#2 Re: Le Tour de France 2011

Post by Mama dvoje djece »

A mi ove godine prvi put idemo da pogledamo dvije etape kod Alpe-D`Huez.
Irvinovo stado

#3 Re: Le Tour de France 2011

Post by Irvinovo stado »

To kolega komunjaro... :D

Zanima, itekako zanima...

Nadam se da ce Schleck uzeti ovo, jer mi je vise muka od Contadora... Prosle godine se izvukao kada je ovome nesretno ispao lanac...
Mislim da ce biti borba njih dvojice za ukupnni trijumf, od ostalih bi se mogli prikljuciti Cancellara, Wiggins, Vinkourov, a licno bi volio da tu vidim i Levija...
Ne ocekujem neka iznenadjenja, a ni poseban rezultat nekada velikih Bassa ili Klodena...
ReD aka Socijalista

#4 Re: Le Tour de France 2011

Mama dvoje djece wrote:A mi ove godine prvi put idemo da pogledamo dvije etape kod Alpe-D`Huez.
Takodje sam to planirao...samo ne znam koliko ce me izaci. Ocekuje se 150.000 ljudi na samom brdu...
ReD aka Socijalista

#5 Re: Le Tour de France 2011

Irvinovo stado wrote:To kolega komunjaro... :D

Zanima, itekako zanima...

Nadam se da ce Schleck uzeti ovo, jer mi je vise muka od Contadora... Prosle godine se izvukao kada je ovome nesretno ispao lanac...
Mislim da ce biti borba njih dvojice za ukupnni trijumf, od ostalih bi se mogli prikljuciti Cancellara, Wiggins, Vinkourov, a licno bi volio da tu vidim i Levija...
Ne ocekujem neka iznenadjenja, a ni poseban rezultat nekada velikih Bassa ili Klodena...
Potpuno se slazem sa tobom, jedva cekam da dodju brda pa da vidimo sta ce braca Schleck napraviti protiv Contadora, koji je kako i kazes sretno dobio prosli Tour

Danasnje etappa ce biti interesantna, brdo 4. kategorije MOST :D

Image
Image

Drago mi je da ima neko s kim mogu diskotovati o ovoj temi :thumbup:
Mama dvoje djece

#6 Re: Le Tour de France 2011

Post by Mama dvoje djece »

Na Giru ove godine je Contador bio kao brza mašina, toliko je bio bolji da ne vjerujem da ga može sada neko dostići.
Arma-Sarma

#7 Re: Le Tour de France 2011

Post by Arma-Sarma »

Ne znam kako je nekome zanimljivo takmičenje u dopingu.
ReD aka Socijalista

#8 Re: Le Tour de France 2011

Mama dvoje djece wrote:Na Giru ove godine je Contador bio kao brza mašina, toliko je bio bolji da ne vjerujem da ga može sada neko dostići.
Nije imao ni jednog pravog protivnika. Mislim da ima dosta umora u nogama i da ce biti pritiska, jer u Giru nisu ucestvovali braca Schleck, Evans, Basso...od njih ce krenuto atakiranje i to ce ga umoriti, a pogotovo Schleck-ovi ce ponovo takticki krenuti na njega.

Prosle godine je buraz od andy-a slomio kljucnu kost i nije mogao dalje voziti pa je bilo tesko za Andy-a. A da ne spomenem ono sranje sto je Contador napravio nakon sto je Schlecku spao lanac :wink: Supak da ga nema...jos se na to moze napomenuti da se je Basso intenzivno spremao za Tour (nije ucestvovao u Giru, planinski treninzi 6 mjeseci) a Evans kao Evans uvijek dobar. Prosle godine vozio sa slomljenim laktom cijeli Tour a opet bio dobar, sad ce napadati u to mozemo biti sigurni.
Irvinovo stado

#9 Re: Le Tour de France 2011

Post by Irvinovo stado »

Evansa uvijek zaboravim, on je veliki borac... Vidjet cemo moze li sta napraviti bivsi svjetski prvak.
Sto se Endija tice, on je kao Rasmussen u planinama, ali je mnogo bolji na tt-u... Ja cekam planinske etape da pocnem sa uzivanjem... Etapa 16 ili 18 , nisam siguran, ima 3 HC uspona... Tu bi se moglo rijesiti pitanje pobjednika...

I nadam se da vise nece gnjaviti sa dopingom...
goshpar

#10 Re: Le Tour de France 2011

Post by goshpar »

i ja sam tu, sretan sto vidim da ima jos ljubitelja biciklizma, posebno toura kod nas...

elem, i ja bih volio da andy konacno pobijedi (kao i vecina anketiranih). kao sto neko prije rece, brda ce odlucivati, pa iako ce andy ovaj put imaci bratsku pomoc, skeptican sam da ce uspjeti pobijediti contadora, jer je ovaj zaista jak.

neko spomenu i kidanje lanca prosle godine... heh, pratio sam i to, i cini se da je contador vozio bas onoliko koliko mu je trebalo da odrzi prednost. plus sto je bolji od andyja i na hronometru...

tesko ce biti schlecku, ali navijamo za njega...

mislim da ostali nece moci parirati ovoj dvojici, ali mozda bi bilo dobro da se i tu dese neka iznenadjenja, sigurno bi bilo uzudljivije...
ReD aka Socijalista

#11 Re: Le Tour de France 2011

Danasnja etapa, cilj ce biti jako zanimljiv:

Image
Image
ReD aka Socijalista

#12 Re: Le Tour de France 2011

goshpar wrote:i ja sam tu, sretan sto vidim da ima jos ljubitelja biciklizma, posebno toura kod nas...

elem, i ja bih volio da andy konacno pobijedi (kao i vecina anketiranih). kao sto neko prije rece, brda ce odlucivati, pa iako ce andy ovaj put imaci bratsku pomoc, skeptican sam da ce uspjeti pobijediti contadora, jer je ovaj zaista jak.

neko spomenu i kidanje lanca prosle godine... heh, pratio sam i to, i cini se da je contador vozio bas onoliko koliko mu je trebalo da odrzi prednost. plus sto je bolji od andyja i na hronometru...

tesko ce biti schlecku, ali navijamo za njega...

mislim da ostali nece moci parirati ovoj dvojici, ali mozda bi bilo dobro da se i tu dese neka iznenadjenja, sigurno bi bilo uzudljivije...
Za mene se Schleck i Contador podjednaki na brdu jer se je to vidjelo prosle godine. Ni jedan ni drugi nije mogao pobjeci tako da ce male razlike odlucivati u ovoj utrci. Ali jedno je jasno, bice jedna od najinteresantnijih Toura do sada. Pogotovo kad vidimo da Contador zasad ima zaostatak od 1:38 na Schlecka sto znaci da ce morati napadati. Mozda vec i danas da barem malo smanji taj zaostatak. :thumbup:
El_comadante

#13 Re: Le Tour de France 2011

Post by El_comadante »

i meni je interesantno gledai biciklizam a posebno tur i giro. a slabo znam kako ko vozi ali eto fino je gledati lijepo se čovjek opusti.
vryzas

#14 Re: Le Tour de France 2011

Post by vryzas »

Mama dvoje djece wrote:Na Giru ove godine je Contador bio kao brza mašina, toliko je bio bolji da ne vjerujem da ga može sada neko dostići.

Gledao sam skoro sve etape na Giru i cini mi se da je Contador "pedalao" onoliko koliko mu je trebalo za pobjedu. Takticki je trku odradio skoro pa perfektno, pokazao je fizicku i mentalnu snagu na nekim etapama kada je uspjesno "hvatao" rivale koji su pokusavali "iskociti" i pobjeci...u par navrata je relativno lako napravio vremensku razliku tako sto bi na jacem usponu docekao pravi trenutak i pojacao tempo, a ostali su to tesko pratili. Zbog svega navedenog glas sam dao Contadoru...jos samo da nema dopinga :-)
ReD aka Socijalista

#15 Re: Le Tour de France 2011

Danasnja etapa je bila strasna...kakva utrka.

Bravo Evans :thumbup:
Irvinovo stado

#16 Re: Le Tour de France 2011

Post by Irvinovo stado »

Nisam gledao danas, ali vidim da je stanje ostalo otprilike isto...
Inace 11 etapa je super... sama zavrsnica u brdima... Dva nekategorisana uspona i jedan uspon prve kategorije... Ko ne voli voznju po ravnom, sakupljanja bodova, sprintove, a voli otpadanja vozaca i ludjacke napore, to jednostavno ne smije propustiti...

Nismo spomenuli, ali jucer je trijumfovao Tyler Farrar, odlicni americki sprinter. I to bas na 4 juli. :D Bit ce zanimljivo posmatrati borbu njega i Mark Cavendisha...
ReD aka Socijalista

#17 Re: Le Tour de France 2011

Irvinovo stado wrote:Nisam gledao danas, ali vidim da je stanje ostalo otprilike isto...
Inace 11 etapa je super... sama zavrsnica u brdima... Dva nekategorisana uspona i jedan uspon prve kategorije... Ko ne voli voznju po ravnom, sakupljanja bodova, sprintove, a voli otpadanja vozaca i ludjacke napore, to jednostavno ne smije propustiti...

Nismo spomenuli, ali jucer je trijumfovao Tyler Farrar, odlicni americki sprinter. I to bas na 4 juli. :D Bit ce zanimljivo posmatrati borbu njega i Mark Cavendisha...
Sve etape pratim preko google eartha, a ova ravnica odnosno zadnje brdo je bilo ravno kao linija od pocetka se vidio kraj etape. Svaka etapa ima nesto svoje...

Evo kako je danas bilo knap:

Image
Irvinovo stado

#18 Re: Le Tour de France 2011

Post by Irvinovo stado »

Drago mi je radi Cadela, on se stvarno trudi... I prosle godine je ludjackom voznjom dosao do Valonske strijele... Ne znam jesi li gledao, ali strasna je utrka bila.
ReD aka Socijalista

#19 Re: Le Tour de France 2011

Irvinovo stado wrote:Drago mi je radi Cadela, on se stvarno trudi... I prosle godine je ludjackom voznjom dosao do Valonske strijele... Ne znam jesi li gledao, ali strasna je utrka bila.
Kako da ne :thumbup:

Evo trenutni ukupni poredak:

Image
ReD aka Socijalista

#20 Re: Le Tour de France 2011

Danasnja etapa, jako zanimljiva jer ce se voziti pored mora i cilj je NENASELJEN. Dakle, Rt Frehel samio cilj je na vrhu Francuske, pored toga ce biti tesko za vozace jer ce puhati vjetrovi sa Atlantika pa ce vozaci morati biti oprezni zbog brzog gubitka na vremenu. Ko ostane sam taj je nahebo :D

Image
Image

Zadnji kilometri:

Image
kurty

#21 Re: Le Tour de France 2011

Post by kurty »

ja padova danas sta je bilo...i to sve u par kilometara...
zao mi Brajkovica...
ReD aka Socijalista

#22 Re: Le Tour de France 2011

kurty wrote:ja padova danas sta je bilo...i to sve u par kilometara...
zao mi Brajkovica...
Danasnja etapa kraj...utrka boli glava, padovi, tehnicki problemi, borba...sve u svemu :thumbup:

Cavendish pobjednik u sprintu.
goshpar

#23 Re: Le Tour de France 2011

Post by goshpar »

ReD aka Socijalista wrote:
kurty wrote:ja padova danas sta je bilo...i to sve u par kilometara...
zao mi Brajkovica...
Danasnja etapa kraj...utrka boli glava, padovi, tehnicki problemi, borba...sve u svemu :thumbup:

Cavendish pobjednik u sprintu.
vjerovatno ce cavendish imati najvise etapnih pobjeda (cini mi se da je tako bilo i lani), ali sta mu vrijedi kad je slab u brdima...

ovo do sada je bilo samo zagrijavanje :)
bosn.om

#24 Re: Le Tour de France 2011

Post by bosn.om »

Nema to veze, razliciti profili trkaca, razliciti licni ciljevi. Sprinteri su preteski za planinske utrke, njima nije ni cilj da pobjede generalni poredak, jer je to sasvim nemoguce za njih, oni ganjaju sprinterske etape i zelenu majicu, za ostalo se zna da nemaju sanse. Generalni poredak zahtjeva veliku kompletnost u svim sektorima i posebnu solidnost u brdima, gdje nespecijalisti mogu lako da izgube 10-15min u toliko kilometara. Ima raznih profila u biciklizmu, sprinteri, planinari, krono majstori, puncheri, radnici za ekipu, specijalisti za jednodnevne klasicne utrke, za kratke etapne utrke i onda oni najbolji i najkompletniji specijalisti za velike krugove....svi ovi imaju kvalitete neophodne za njihovu specijalnost i zna se unaprijed da nema maltene nikakve sanse da neko izadje van svoje specijalnosti da pobjedi, pogotovo ne na velikim krugovima, gdje svi ovi profili ganjaju svoj interes, jer ima etapa za svakoga.
ReD aka Socijalista

#25 Re: Le Tour de France 2011

Danasnja etapa, posebno interesantna jer se polako ide u brda 3 kategorije.

Image
Image
Image
Post Reply