Kvalitet podforuma Polikita

jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

danas wrote:
jeza u ledja wrote:Dobro, o kulturi ponasanja je vec sve receno i tu se slazemo da su pravila vrlo jasna.

Medjutim, ono o cemu ja govorim, je ovo:
...ako neko ulazi u diskusiju onda se treba koristiti argumentima jer sama diskusija preko foruma zahtjeva takav nacin rezonovanja. Bez argumentovanog diskutovanja nema svrhe uopste ulaziti u raspravu i pisati na forumu. Ako neko kaze 'ja mislim to i to', ja mu odgovorim sa 'ja mislim nesto drugo', a on na to uzvrati 'e onda si ti cetnik', dalja rasprava je nemoguca (ne zato sto sam se uvrijedio). Problem je u tome sto taj neko uopste ne moze da razumije da se s nekim ko ne razmislja kao on moze ikako razgovarati. Zasto onda dolazi na forum ako ocekuje da ce svi razmisljati kao on?

svasta... i sta ces mu sad -- banovat ga sto ti je rekao da si cetnik??? :lol: :lol: :lol: :lol: pa ne diskutuj ako mislis da je nemoguce (iz bilo kojeg razloga, ne jer si se uvrijedio). meni licno takve stvari ni najmanje ne smetaju (pa opet -- toliko o univerzalnosti kriterija). dalje, na ovakve stvari moderacija skoro pa i da nema efekta -- sta da rade, da banuju svakoga ko je rekao nekome da je glup ili slicno? pa ja sam na ovom forumu bila istovremeno osoba bez imalo mozga, cetnikulja, vehabijka, ateisticki terorista i prostitutka -- pa sta sa tim??? smatram da ovo sto govoris ni najmanje nije problem ovog foruma, vec nesto sasvim drugo -- o cemu mi ne pada na pamet da javno diskutujem, ili da gazdi ili moderaciji solim pamet...

a tvoje zadnje pitanje se moze postaviti i drugacije -- zasto ti dolazis na forum ocekujuci da ce svi imati istu kulturu dijaloga (ma sta to znacilo) kao i ti?

ama joj...
Nisam trebao koristiti taj primjer. Nije problem u tome sto ce mene neko nazvati ovakvim ili onakvim, te etikete su primjer kako neki ljudi razmisljaju. Na stranu to sto su uvredljive, ali problem je kad vidis da neko ne zeli uopste razgovarati (kao recimo ti i ja sad) nego navali ko papagaj 'nebo je plavo, nebo je plavo, ma sta ti je zar ne vidis da je nebo plavo, halooo, plavo je, halloo, a hajvana...' a ja njemu govorim kako ne pricamo o boji neba vec o reformi policije. Isto kao da pricam sa kakvim navijacem. I dobro, naravno da mozes prekinuti diskusiju s njim i jednostavno ga zaobici, ali kad se takvih ljudi nagomila onda ne mozes ni doci do rijeci jer ce ti ovaj skakati po glavi sa 'neeebo je plaaaavvooo...'

Dobro pitanje je zasto onda uopste dolaziti na forum. Zato sto smatram da moze biti bolji i da je bio nekad bolji. I zato sto smatram da je valjda normalno uputiti kritiku (znam, znam zvuci kao preseravanje), ali fakat, znam da im nije potpuno svejedno na sta ce forum liciti, pa stoga vrijedi i nesto reci o ovome. Naravno, svako ima izbor da dolazi ili ne.
danas

Post by danas »

jeza u ledja wrote: Dobro pitanje je zasto onda uopste dolaziti na forum. Zato sto smatram da moze biti bolji i da je bio nekad bolji. I zato sto smatram da je valjda normalno uputiti kritiku (znam, znam zvuci kao preseravanje), ali fakat, znam da im nije potpuno svejedno na sta ce forum liciti, pa stoga vrijedi i nesto reci o ovome. Naravno, svako ima izbor da dolazi ili ne.
ja cu opet isto -- ima ih koji smatraju da je sada dobar i da nekad nije valjao... to sto je neko neotesan i randomly vice nebo je plavo nije do moderatora... a par takvih delegata se sjecam i svi su letjeli sa foruma prije ili kasnije... :-)

kritika... ne znam sta bih ti rekla... smatram da je to u ovom slucaju visa uzaludna iz razloga koji vec nekoliko puta spominjem -- ti bi da vidis ovo, neko drugi ono, treci ono... ne moze se svakome ugoditi... ono sto ti govoris u sustini je da bi TI moderirao drugacije... i ja bih moderirala drugacije... neko treci bi opet moderirao na svoj nacin...

samo sto to nije mjerodavno nicemu i nikome... :-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

dalje ruke od able..... :x :x :x
Šandor

Post by Šandor »

Moderatori i čine ovaj forum ovakvim kakav jeste. Ne vidim u čemu je problem dokle god ne brišu iznešene stavove samo zato jer im se ne sviđaju. A šta moderator misli o meni i mojim stavovima, o ježu u leđa, danas, vodenjaku, hajetu, kekecu.....živo me zaboli. :D A i ako brišu stavove jer im se ne sviđaju opet ne reagujem jer sam naučio da je to zabranjeno. A imam višestruko iskustvo u Banovićima. :lol:

Ježa u leđa, ako napišeš da si za etničku podjelu BiH zaključci se nameću sami po sebi. Ma koliko se ja trudio da to ne bude tako. :D :lol: :(

Kontam ja da je cjelovita i centralizovana BiH nemoguća ali ako se neko otvoreno zalaže za etnički podijeljenu BiH taj ili je protiv ove zemlje ili je gluplji od 50% osoba koje leže za Psihijatriji (gluplji je sigurno od onih koje puštaju u dvorište :oops: ).
Ako bi se formalno ustavno-pravno uredila podjela na 3 entiteta bježao bih i u Albaniju ako mi je to jedini izbor. Svako normalan bi isto učinio jer se zna da takva BiH ne bi potrajala više od 5-10 godina.

I dalje je tvoje pravo da napišeš ono što misliš. Al ne očekuj od mene da se složim ili da diskutujem o tome. Mene zaboli glava kad pročitam takav post a kamo li da počnem pisat odgovor. Valjda zato što sam balija. :lol:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Šandor wrote:Moderatori i čine ovaj forum ovakvim kakav jeste. Ne vidim u čemu je problem dokle god ne brišu iznešene stavove samo zato jer im se ne sviđaju. A šta moderator misli o meni i mojim stavovima, o ježu u leđa, danas, vodenjaku, hajetu, kekecu.....živo me zaboli. :D A i ako brišu stavove jer im se ne sviđaju opet ne reagujem jer sam naučio da je to zabranjeno. A imam višestruko iskustvo u Banovićima. :lol:

Ježa u leđa, ako napišeš da si za etničku podjelu BiH zaključci se nameću sami po sebi. Ma koliko se ja trudio da to ne bude tako. :D :lol: :(

Kontam ja da je cjelovita i centralizovana BiH nemoguća ali ako se neko otvoreno zalaže za etnički podijeljenu BiH taj ili je protiv ove zemlje ili je gluplji od 50% osoba koje leže za Psihijatriji (gluplji je sigurno od onih koje puštaju u dvorište :oops: ).
Ako bi se formalno ustavno-pravno uredila podjela na 3 entiteta bježao bih i u Albaniju ako mi je to jedini izbor. Svako normalan bi isto učinio jer se zna da takva BiH ne bi potrajala više od 5-10 godina.

I dalje je tvoje pravo da napišeš ono što misliš. Al ne očekuj od mene da se složim ili da diskutujem o tome. Mene zaboli glava kad pročitam takav post a kamo li da počnem pisat odgovor. Valjda zato što sam balija. :lol:
ma dobro jebiga ja ne mogu da sakrijem svoje cetnistvo. :D
buraz ja zelim isto sto i ti - mirnu Bosnu i Hercegovinu.

danas, nemoj zamjeriti sta, eto skoro smo se nasli negdje izmedju. :)
cyprus

Post by cyprus »

Pa, dobro, imal kakvih konkretnih prijedloga kako da se riješi problem zbog koga je postavljena ova tema?
danas

Post by danas »

cyprus wrote:Pa, dobro, imal kakvih konkretnih prijedloga kako da se riješi problem zbog koga je postavljena ova tema?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

:lol:

pa malo azurnija moderacija majku mu.
dva coeka da rade bosancev posao :)
cyprus

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote::lol:

pa malo azurnija moderacija majku mu.
dva coeka da rade bosancev posao :)
OK, prihvatam. Kako to izvest?
danas

Post by danas »

ah, ovolika tema samo da bi nam na kraju stavio do znanja da bi i ti da malo moderiras na politici :oops: :-) :-) :-)
kucuk

Post by kucuk »

Ja sam novi i nemam vremena citati sta je na forumu pisalo prije godinu ili vise. Trudim se da komentari budu o temi i ne raspravljam sa drugima. Vodim racuna da to sto napisem ne ugrozava ugled ovog foruma a ako pogrijesim dozvoljavam i ne ljutim se da se to sto sam napisao izbrise. Meni je ovaj forum ipak bolji od ostalih.
Protiv toga sam u principu da se raspravlja o covjeku koji pise, a ne o tome sta on pise.
Ima toga i ovdje ali manje nego na drugim mjestima.
Ovaj gospodin koji misli da jedan ovakav forum moze imati dovoljno pismenih, kulturnih, obrazovanih pa i politickih istomisljenika, po nekoj njegovoj mjeri nije u pravu i taj zadatak treba ostaviti urednistvu.
rashomon

Post by rashomon »

kucuk wrote:Vodim racuna da to sto napisem ne ugrozava ugled ovog foruma
Ima li išta tužnije od prizora djeteta koje prihvata i primjenjuje pogrešne zaključke starijih koji su mu predstavljeni kao neupitno istiniti i mjerodavni.
kucuk

Post by kucuk »

U pravu si Ras.. samo ne znam odakle se poznajemo.
Prozor

Post by Prozor »

Imam jedan prijedlog.

Kol´ko vidim na ovom forumu nije dozvoljeno izrazavanje cetnickih i ustaskih ideja, sto dovodi do cestog banovanja takvih likova koji negiraju genocid, tvrde da je bio gradjanski rat itd. Sto zavrsava na tome da ostanu samo pretezno Bosnjaci i pro-bosanski Hrvati i Srbi. I sva se politicka diskusija onda svodi izmedju onih sa desnom orijentacijom (SDA, SBIH, BOSS...) i lijevom (SDP..) i sve se tu zavrsava.

Mislim da bi trebalo dopustiti one sto negiraju agresiju(ne i genocid) i sto hoce otjepljene rs itd da dokle god nikoga ne vrijedjaju i drze se forumske kulture da ostanu. Razlog je jednostavno sto takvi cine blizu 50% stanovnistva ove zemlje i realnost su, pa se ovdje bar moze stvoriti dijalog. A vise bi ujedinilo desnicare i ljevicare kod Bosanaca.

Ne zelim da ovo ispadne kao da govorim moderaciji kako da rade svoj posao, nego je samo dobro-namjeran prijedlog.
:)
cyprus

Post by cyprus »

Prozor wrote:Imam jedan prijedlog.

Kol´ko vidim na ovom forumu nije dozvoljeno izrazavanje cetnickih i ustaskih ideja, sto dovodi do cestog banovanja takvih likova koji negiraju genocid, tvrde da je bio gradjanski rat itd. Sto zavrsava na tome da ostanu samo pretezno Bosnjaci i pro-bosanski Hrvati i Srbi. I sva se politicka diskusija onda svodi izmedju onih sa desnom orijentacijom (SDA, SBIH, BOSS...) i lijevom (SDP..) i sve se tu zavrsava.

Mislim da bi trebalo dopustiti one sto negiraju agresiju(ne i genocid) i sto hoce otjepljene rs itd da dokle god nikoga ne vrijedjaju i drze se forumske kulture da ostanu. Razlog je jednostavno sto takvi cine blizu 50% stanovnistva ove zemlje i realnost su, pa se ovdje bar moze stvoriti dijalog. A vise bi ujedinilo desnicare i ljevicare kod Bosanaca.

Ne zelim da ovo ispadne kao da govorim moderaciji kako da rade svoj posao, nego je samo dobro-namjeran prijedlog.
:)
:lol: :lol: :lol: :lol:
kucuk

Post by kucuk »

Ne znam gdje ti vidis desnu i lijevu podjelu? Kad dodje do te podjele u cijeloj BiH onda ce se lakse disati. Te podjele nema jos ni u jenoj zemlji regiona osim Slovenije. Ko je napr. u RS, po tebi desni a ko lijevi, Dodik ili SDS?
Prozor

Post by Prozor »

kucuk wrote:Ne znam gdje ti vidis desnu i lijevu podjelu? Kad dodje do te podjele u cijeloj BiH onda ce se lakse disati. Te podjele nema jos ni u jenoj zemlji regiona osim Slovenije. Ko je napr. u RS, po tebi desni a ko lijevi, Dodik ili SDS?
Ne u rs-. Ovdje, sva se diskusija svodi na SDP vs SDA i nesto povezano sa tim...
Post Reply