Kvalitet podforuma Polikita

jeza u ledja

#1 Kvalitet podforuma Polikita

Post by jeza u ledja »

Ovo sam napisao na jednom drugom topicu pa samim time i prekrsio ono o cemu pisem, ali nejse, mozemo zapoceti i novu temu ovdje:
Podforum je otisao u kurac. Glavnu rijec vode likovi koji se pojave nakratko, napisu gomilu stvari i onda budu banovani. Svaki mjesec se pojavi 2-3 takva nova lika. Najcesca njihova karakteristika je da su 'bosanske patriote', da karakterisu ljude sa 'mi' i 'oni', da agresivno ispoljavaju svoje stavove, te su im cesto ljudi 'izdajnici' (ako vec nisu cetnici ili ustase), te naravno da su im puna usta Dodika i Silajdzica. Nekad imam osjecaj da je sve to isti lik sa vise nickova, jer prosto ne mogu da vjerujem da ih ima vise.
Teme koje se zapocnu o nekom problemu zavrse na potpuno drugim i uvijek istim stvarima, prici o pojmovima narod/nacija, Bosnjaci/Bosanci, o ukidanju RS i teritorijama, itd itd. Mislim, ok moze se i o tome razgovarati, ali fakat dosta vise gluposti. Forum su 'kidnapovali' ljudi kojima se 'politika' svodi na vrlo uzak dijapazon problema i fakat se ljudima neda citati i smisleno komentarisati. Forum nije bosnjacki ili bosanski vec sarajevski, a i sa ovakvim napadnim likovima nikome nije interesantno dolaziti ovdje sa strane i komentarisati, vec se stvara skupina ogranicenih istomisljenika koji se takmice koji ce biti veci patriota. I na kraju, teme koje nemaju veze sa politikom (tipa ko je najznacajnija licnost u BiH (wtf?!?)) treba brisati.
Dakle generalno sam misljenja da se treba vise poraditi na tome da se marginaliziraju likovi koji zamaraju i sebe i nas suhoparnim temama iz kojih nista novo necemo saznati i nauciti. Ima ovdje gomila ljudi s kojima se ne slazem, ali koji pisu odmjereno i argumentovano. Medjutim kad shvatis da se dopisujes sa nekim izuzetno ogranicenim, bilo da je to zbog godina ili dugogodisnjeg izbivanja iz BiH onda ti dojadi da dalje nastavljas, jer od citanja i pisanja na forumu na kojem je gomila takvih ljudi stvarno ne vidim nikakve koristi. Dosadno je brate citati jedno te isto.

Znam da ima ljudi koji su slicnog misljenja, a ne zelim isticati likove koje sam gore spomenuo, a siguran sam da se sami NECE prepoznati. Nadam se samo (vjerovatno uzaludno) da takvi nece zaposjesti i ovu temu. Podforum je nekad bio mnogo kvalitetniji i informativniji, ali u zadnjih godinu-dvije sve je slabiji. Znam da moderatori nisu svemoguci niti imaju vremena da blenu u forum hoce li neko zasrati, ali za pocetak mogli bi vala upregnuti jos jednog. :)
Konkretno jedan od glavnih problema je izgleda veliki broj novopridoslih clanova koji otvaraju vec prezvakane teme jer ne misle o tome da je neko o tome vec razgovarao. Postoji i neka 'forumska kultura' koja se mora nauciti da bi te neko citao i s tobom normalno razgovarao, a to se ne moze postici sa nekim koga boli kita za bilo kim drugim, te hoce li biti banovan.

Dakle, dragi forumasi, izjadajte se i vi na ovom mjestu, mozda nam se neko i smiluje. :P

PS: Molim da se ovo shvati kao dobronamjerna kritika, ja znam da moderisanje zahtjeva mnogo vise truda nego sto se naizgled cini i svakako cijenim vas rad. Ja ne idem na druge forume u BiH raspravljati o politici (jer su mnogo gori), ali kvalitet ovog dijela foruma SA-x pocinje rapidno da opada i bila bi steta da se svede na ono na sta lice ostali.

PPS: Receno mi je da ovdje postavim ovu temu.
Ahmmed

#2 Re: Kvalitet podforuma Polikita

Post by Ahmmed »

jeza u ledja wrote:Ovo sam napisao na jednom drugom topicu pa samim time i prekrsio ono o cemu pisem, ali nejse, mozemo zapoceti i novu temu ovdje:
Podforum je otisao u kurac. Glavnu rijec vode likovi koji se pojave nakratko, napisu gomilu stvari i onda budu banovani. Svaki mjesec se pojavi 2-3 takva nova lika. Najcesca njihova karakteristika je da su 'bosanske patriote', da karakterisu ljude sa 'mi' i 'oni', da agresivno ispoljavaju svoje stavove, te su im cesto ljudi 'izdajnici' (ako vec nisu cetnici ili ustase), te naravno da su im puna usta Dodika i Silajdzica. Nekad imam osjecaj da je sve to isti lik sa vise nickova, jer prosto ne mogu da vjerujem da ih ima vise.
Teme koje se zapocnu o nekom problemu zavrse na potpuno drugim i uvijek istim stvarima, prici o pojmovima narod/nacija, Bosnjaci/Bosanci, o ukidanju RS i teritorijama, itd itd. Mislim, ok moze se i o tome razgovarati, ali fakat dosta vise gluposti. Forum su 'kidnapovali' ljudi kojima se 'politika' svodi na vrlo uzak dijapazon problema i fakat se ljudima neda citati i smisleno komentarisati. Forum nije bosnjacki ili bosanski vec sarajevski, a i sa ovakvim napadnim likovima nikome nije interesantno dolaziti ovdje sa strane i komentarisati, vec se stvara skupina ogranicenih istomisljenika koji se takmice koji ce biti veci patriota. I na kraju, teme koje nemaju veze sa politikom (tipa ko je najznacajnija licnost u BiH (wtf?!?)) treba brisati.
Dakle generalno sam misljenja da se treba vise poraditi na tome da se marginaliziraju likovi koji zamaraju i sebe i nas suhoparnim temama iz kojih nista novo necemo saznati i nauciti. Ima ovdje gomila ljudi s kojima se ne slazem, ali koji pisu odmjereno i argumentovano. Medjutim kad shvatis da se dopisujes sa nekim izuzetno ogranicenim, bilo da je to zbog godina ili dugogodisnjeg izbivanja iz BiH onda ti dojadi da dalje nastavljas, jer od citanja i pisanja na forumu na kojem je gomila takvih ljudi stvarno ne vidim nikakve koristi. Dosadno je brate citati jedno te isto.

Znam da ima ljudi koji su slicnog misljenja, a ne zelim isticati likove koje sam gore spomenuo, a siguran sam da se sami NECE prepoznati. Nadam se samo (vjerovatno uzaludno) da takvi nece zaposjesti i ovu temu. Podforum je nekad bio mnogo kvalitetniji i informativniji, ali u zadnjih godinu-dvije sve je slabiji. Znam da moderatori nisu svemoguci niti imaju vremena da blenu u forum hoce li neko zasrati, ali za pocetak mogli bi vala upregnuti jos jednog. :)
Konkretno jedan od glavnih problema je izgleda veliki broj novopridoslih clanova koji otvaraju vec prezvakane teme jer ne misle o tome da je neko o tome vec razgovarao. Postoji i neka 'forumska kultura' koja se mora nauciti da bi te neko citao i s tobom normalno razgovarao, a to se ne moze postici sa nekim koga boli kita za bilo kim drugim, te hoce li biti banovan.

Dakle, dragi forumasi, izjadajte se i vi na ovom mjestu, mozda nam se neko i smiluje. :P

PS: Molim da se ovo shvati kao dobronamjerna kritika, ja znam da moderisanje zahtjeva mnogo vise truda nego sto se naizgled cini i svakako cijenim vas rad. Ja ne idem na druge forume u BiH raspravljati o politici (jer su mnogo gori), ali kvalitet ovog dijela foruma SA-x pocinje rapidno da opada i bila bi steta da se svede na ono na sta lice ostali.

Znači, samo o Semihi? :D I, naravno, tvom miljeniku Dodiku,zbog poznatih ekspresija o glavnom nam gradu :D
prleitihi

Post by prleitihi »

ja bih zbog 'vakvog posta dobio ban.. :D:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jeste, da se ne bi ko zaletio i zakljucao temu.

Slazem se sa gore napisanim. Ama bas svaka tema zavrsava sa SBIH, SDP, Dodikom, Silajdzicem, i svojevremenom Amerikom i Bushom, iako ne znam sta nam je sa Svemircem u zadnje vrijeme. Odredjeni ljudi pisu monologe, na svakoj temi iste... Teme se najcesce ponavljaju, budu prozvakane do maksimuma, cesto na samom vrhu, da bi neki padobranac uletio, otvorio istu temu...

Ja licno ne mogu pratiti svaku temu, nemam ni volje ni zelje za tim, ali nikada se jos nije desilo da nisam reagovao ako je bilo ko barem PP poslao, po bilo kom pitanju.

Eto, da vidimo: sta predlazete po pitanju ovog podforuma?
klif

#5 Re: Kvalitet podforuma Polikita

Post by klif »

...
Last edited by klif on 29/05/2007 23:36, edited 2 times in total.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

ajmo glasati za novi podforum koji se zove POLITIKA U BiH ako jos ko ima novih naziva za podforum neka kaze ja sam ZA!!!!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Bihac_4_ever wrote:ajmo glasati za novi podforum koji se zove POLITIKA U BiH ako jos ko ima novih naziva za podforum neka kaze ja sam ZA!!!!!!
:?
prleitihi

Post by prleitihi »

sad ozbiljno..mislim da moderator krši pravila foruma.. :oops:
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

pa zato sto se sve a ma bas sve svodi na Dodu i Hareta...,znas kad god pocnemo o privredi Bih zavrsi se ili se samo prica o njima,kuzis..,trebalo bi biti podforum politika u bih ili tako slicno i politika za ostalo...ako si skonto ista :D
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

pa zato sto se sve a ma bas sve svodi na Dodu i Hareta...,znas kad god pocnemo o privredi Bih zavrsi se ili se samo prica o njima,kuzis..,trebalo bi biti podforum politika u bih ili tako slicno i politika za ostalo...ako si skonto ista :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ne znam zasto, ali imam osjecaj da cemo zavrsiti prije nego sto pocnemo :D
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

pa dobro de malo prokontaj jebem ga ja...(bez uvrede,ovo je samo cisto Bosanski izraz) :)
Maksim

Post by Maksim »

Pa tocno je da se svaki dan pokrece jedne te iste teme. Sve su to teme sa povrsine, patriotski kic i blacenje. Tu uvijek pocinje i tu zavrsava. No, svi uvijek ucestvujemo.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

EVO SAD NA IZDAJEM PRIJEDLOG NA GLASANJE :D

KO JE ZA NOVI PODFORUM POD NAZIVOM : POLITIKA BIH
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

@ Ahmede, ti se me onda pogresno shvatio. Ja tvoje misljenje uvazavam i mislim da pises vrlo interesantne postove, pogotovo na drugim podforumima. Mada se nasa misljenja o politici razilaze.

@ klif, .... izgleda da sam nesto pogresno procitao jer nema vise tvog posta. :? Uglavnom apsolutno je nebitno da li je neko patriota ili ne i sta misli o tome da bi pisao na ovom forumu.

@ Bihac, evo ti primjer. Ti si maloprije otvorio temu o Kosovu, grbu i amblemu, ali si samo prenio vijest od HINAe bez rijeci tvojeg komentara. Kako ocekujes od drugih ljudi da nesto prokomentarisu kad ni ti neces da se potrudis?
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

znam ja dobro sta sam napisao s namjerom...,ja sam _Bosancu poslao svoj prijedlog i nadam se :D da ce ga uvaziti i malo razmisliti o tome... :x :-D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Nije poenta da se podjeli politika na vise dijelova. Nije o tome rijec.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Skontao sam ja tebe...da vidimsamo kako ce admin reagovati na ovo baljezganje...nesto se mora pokrenuti :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

najbolje bi bilo ukinuti podforum politika u potpunosti... bilo bi 100 puta manje idiota na forumu...
basta sljezove boje

#20 Re: Kvalitet podforuma Polikita

Post by basta sljezove boje »

jeza u ledja wrote: PS: Molim da se ovo shvati kao dobronamjerna kritika, ja znam da moderisanje zahtjeva mnogo vise truda nego sto se naizgled cini i svakako cijenim vas rad. Ja ne idem na druge forume u BiH raspravljati o politici (jer su mnogo gori), ali kvalitet ovog dijela foruma SA-x pocinje rapidno da opada i bila bi steta da se svede na ono na sta lice ostali.

gdje si ti vidio da je Bosanac za politike? Za lopate, jarane, i da rilja od jutra do sutra da mu gluposti ne bi padale na pamet
karanana

Post by karanana »

Nek ostane kako jeste. Ne znam sta je poenta ove teme. Ako ti se neko ne svidja, ili ako ti se tema ne svidja, fino ne citaj i ne raspravljaj je a ostavi na moderatorima i administratorima to hoce li je ukinuti ili nece.

Btw. Stvarno sta je sa Svemirkom?
Prozor

Post by Prozor »

Posto sam novi ovdje ne znam kakav je forum prije bio. Mada ga jesam pratio jedno mjesec prije nego sto sam se pridruzio, ali ovdje se necu izjasnjavati. Samo ne znam sto ja kao novi clan nebi smijo otvarati stare teme?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

karanana wrote:Nek ostane kako jeste. Ne znam sta je poenta ove teme. Ako ti se neko ne svidja, ili ako ti se tema ne svidja, fino ne citaj i ne raspravljaj je a ostavi na moderatorima i administratorima to hoce li je ukinuti ili nece.

Btw. Stvarno sta je sa Svemirkom?
Ako mi se neko ili nesto ne svidja ja to mogu preskociti, ali ako je tema interesantna, al ljudi je useru glupostima i ja moram probirati izmedju gluposti da bi procitao ono sto me zanima. Takodje nije poenta u tome da li mi se neko svidja ili ne, ili da li imamo razlicita misljenja, vec u elementarnoj kulturi ponasanja na forumu.
Neelix

Post by Neelix »

Alfons Kauders wrote:najbolje bi bilo ukinuti podforum politika u potpunosti... bilo bi 100 puta manje idiota na forumu...
da podrzim prijedlog, i da dodam onaj vehabijski jos na razmatranje :D

shega mi je ovaj "Bihac 4ever", nema ni 50 postova i odmah navalio za promjene :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Prozor wrote:Posto sam novi ovdje ne znam kakav je forum prije bio. Mada ga jesam pratio jedno mjesec prije nego sto sam se pridruzio, ali ovdje se necu izjasnjavati. Samo ne znam sto ja kao novi clan nebi smijo otvarati stare teme?
Upravo trebas otvarati stare teme, a ne nove o istoj stvari.
Post Reply