"Kvalitet goriva na pumpama"?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drndalo

#401 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by drndalo »

holowey wrote:u dinamici voznje nisam osjetio neku posebnu razliku osim sto sam presao cca 100km manje nego sto inace predjem sa punim rezervoarom...
A da nisi "dinamicnije" stiskao papucicu da osjetis "razliku", pa malo vise trosio....? :wink:

Hoce to kad stisnem... :lol:
Hendrix

#402 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Hendrix »

U tom dizelu je premium jedino cijena. :)
gradina

#403 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by gradina »

campa_xxx wrote:Juce sam nasuo gorivo na EP pumpi kod OHR-a, sreca pa samo za 10 KM ili 4,5l ali sto je najgore u ta 4,5l sigurno je bilo 30%-40% vode... :x Napravili su mi toliki problem da sam morao da cistim rezervoar i kupujem novi filter! Nije skup filter, ali kada bih vam pokazao onaj sto sam skinuo ne biste vjerovali ali u njemu je bilo svega vise osim goriva! Zamislite, vozim se gradom i auto ne moze da ide vise od 20 na sat, iza mene kolona auta onako svi nervozni sviraju mi da vozim a kod mene auto ne da trza nego se ljulja kao da sam lowrider hebo te! Pa kako ih nije stid vise, hajde uredu pomalo vode nasuti u gorivo pa malo zatrza auto i gotovo, ali ono juce je prevrsilo sve mjere :x :x :x :x Postoji li neka inspekcija za te stvari, postoji li kontrola kvalitete goriva, mogu li se prijaviti kome ovakvi slucajevi i da li se moze negdje odnijeti uzorak goriva na analizu pa da im posaljem inspekciju, vasa iskustva? (U pitanju je SUPER 98 gorivo)

P.S. Zamolio bi administratore da ovu temu ne prebacuju na podforum auta, jer ce je ovdje vidjeti vise ljudi a u pitanju je Sarajevo,
Hvala
e jesi se i pretrgao za 10KM... 4.5 litre i od toga ispada 1.35 do 1.8 litara da je voda! Daj ba, smanji ribu ubiću djecu!
HaHaHa2

#404 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by HaHaHa2 »

shlauf wrote:EP u Neđarićima ili kod OHR-a :thumbup:

Aleeeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
uvijek kod OHR-a :thumbup: evo zadnju godinu sipam i nikakvih problema :D
suljke

#405 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by suljke »

Zapitaj se sta si imao na dnu rezervoara. Znaš li da je na dnu rezervoara sami mulj, jesi li imao prilike da ispiras rezervoar da vidis šta taloga sa dna rezervoara izidje
Nemoj toliko puno goriva da sipas ubuduce najbolje je za 5 KM
holowey

#406 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by holowey »

drndalo wrote:
holowey wrote:u dinamici voznje nisam osjetio neku posebnu razliku osim sto sam presao cca 100km manje nego sto inace predjem sa punim rezervoarom...
A da nisi "dinamicnije" stiskao papucicu da osjetis "razliku", pa malo vise trosio....? :wink:

Hoce to kad stisnem... :lol:
oooo sta ima casper, izvini, nisam te prepoznao :D

razliku sam ocekivao osjetiti prilikom preticanja, a ostatak voznje vozio kao i inace, ni sporije ni brze ni agresivnije... ista dionica puta, sa-boka kotorska...sa jednim rezervoarom mogu dva puta otici do mora i nazad, sa ovim "premium" u povratku jedva dogurao do trnova...a sve uz 5kf vecu cijenu...go figure
hogar strasni

#407 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by hogar strasni »

Par mojih impresija, u porodici vozamo dva auta, jedn plin/octavia jedan naftas/čvrka golf. Plin sam znao svugdje tocit ali definitivno na Ini -nom Plinu najvise predjem, sipao sam ga u Vojkovicima i ne bi vise,znao je skodilak 16 kila potrosit s pjesmom ako ne i vise, sa Inom nikad preko 12. A na Petrolovoj/janezland/ nafti men'se cini da puno duze vozim za kolicinu istog goriva na nekoj drugoj pumpi. a ovo fol šminka Premium fazoni ma to je mlacenje prazne slame, samo da se raji i oni par feninga kako izvuce iz slajpeka, marketing i nista vise.
SHTEVELEC

#408 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by SHTEVELEC »

hogar strasni wrote:Par mojih impresija, u porodici vozamo dva auta, jedn plin/octavia jedan naftas/čvrka golf. Plin sam znao svugdje tocit ali definitivno na Ini -nom Plinu najvise predjem, sipao sam ga u Vojkovicima i ne bi vise,znao je skodilak 16 kila potrosit s pjesmom ako ne i vise, sa Inom nikad preko 12. A na Petrolovoj/janezland/ nafti men'se cini da puno duze vozim za kolicinu istog goriva na nekoj drugoj pumpi. a ovo fol šminka Premium fazoni ma to je mlacenje prazne slame, samo da se raji i oni par feninga kako izvuce iz slajpeka, marketing i nista vise.
Probaj plin na pumpi u Dzemala Bijedica (hotel Sarajevo, iza televizije), probao sam sve pumpe i cini mi se da sa njihovim najvise predjem... A sa plinom iz Lukavice ista stvar, bez obzira koja je pumpa u pitanju predjem oko 100km manje sa punim rezervoarom
olensoner

#409 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by olensoner »

Uglavnom sipam na OMV dizel i skoro nikad mi se ne pali lampica za lose gorivo, a neki dan naspem na OMV-u u Cazinu i upali se, takodjer mislim da sam dosta manje presao nego inace. Sramotno je sto nivo kvaliteta nije standardiziran, barem na nivou jedne kompanije.
AmADin_gospo

#410 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by AmADin_gospo »

ma kakav bolan standard u kakvoj bosni... trebamo biti sretni što na pumpama ne piše koliko ima u gorivu sumpora, vode, trunja i još ko zna čega.

svako auto starije od 15god koje je ovdje tankano, ima makar 2 kile mulja u rezervoaru, i čim prvom prilikom ostaneš na rezervi, povući će i mulj i eto ti belaja.
Halcyon

#411 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Halcyon »

Gorivo je danas opet skuplje u Federaciji. Naravno, opet cijena porasla preko noći. Čisto informativno, cijena na svjetskom tržištu je danas malo pala.
motorola01

#412 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by motorola01 »

Halcyon wrote:Gorivo je danas opet skuplje u Federaciji. Naravno, opet cijena porasla preko noći. Čisto informativno, cijena na svjetskom tržištu je danas malo pala.
pa koliko je to sad???
530i

#413 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by 530i »

5 feninga gore, vratili lihvari na avgustovske cijene....
respo

#414 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by respo »

ja maloprije nasuh 95 ista cijena kao prije 2-3 dana 2.30 a bio je prije pojeftinjenja zadnjeg 2.35
ili su smanjivali na 2.25 pa opet vratili
aMeR_BH

#415 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by aMeR_BH »

Eurodiesel je na 2.40
IcedFlame

#416 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by IcedFlame »

SHTEVELEC wrote: Probaj plin na pumpi u Dzemala Bijedica (hotel Sarajevo, iza televizije), probao sam sve pumpe i cini mi se da sa njihovim najvise predjem... A sa plinom iz Lukavice ista stvar, bez obzira koja je pumpa u pitanju predjem oko 100km manje sa punim rezervoarom
Cim sam poceo sipati na toj pumpi plin, morao sam mijenjati filter. Mislio sam da je svakako doslo vrijeme za zamjenu, pa nisam ni obracao paznju toliko, al' slucajno u prici s komsijom on rece da tamo vise ne sipa i da i meni ne preporucuje tu pumpu ako vozim na plin. Nakon toga, po preporuci par ljudi, naspem na onoj mini pumpi poslije Terex pumpe na Dobrinji, i odmah osjetim razliku u voznji i radu motora. Sad jel' placebo il' je fakat tolika razlika, nemam pojma :-)

Na Ini nisam nikad sipao iz principa. Kad je na nasim pumpama plin svuda bio 1.00 ili 1.05 - kod njih je bio 1.15 ili 1.20. :x
Za Hifu sam cuo da je gorivo dobro, pa nekako kontam i plin je dobar, ali imam osjecaj da manje predjem, iako ne osjetim nikakvu razliku u voznji.
Anell

#417 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Anell »

Kakva auta, takvo i gorivo.
drndalo

#418 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by drndalo »

IcedFlame wrote:
SHTEVELEC wrote: Probaj plin na pumpi u Dzemala Bijedica (hotel Sarajevo, iza televizije), probao sam sve pumpe i cini mi se da sa njihovim najvise predjem... A sa plinom iz Lukavice ista stvar, bez obzira koja je pumpa u pitanju predjem oko 100km manje sa punim rezervoarom
Cim sam poceo sipati na toj pumpi plin, morao sam mijenjati filter. Mislio sam da je svakako doslo vrijeme za zamjenu, pa nisam ni obracao paznju toliko, al' slucajno u prici s komsijom on rece da tamo vise ne sipa i da i meni ne preporucuje tu pumpu ako vozim na plin. Nakon toga, po preporuci par ljudi, naspem na onoj mini pumpi poslije Terex pumpe na Dobrinji, i odmah osjetim razliku u voznji i radu motora. Sad jel' placebo il' je fakat tolika razlika, nemam pojma :-)
Ja sam na toj pumpi sipao bar 20x u zadnjih 4-5 mjeseci, i jos ne primjetim nikakvu razliku u odnosu na obicno, ne gusi, radi, filter ne stopa... Na osnovu cega ti je komsija rekao da im ne valja plin ? Pa ne prave ga oni sami u garazi kod kuce, i mijesaju svasta...
pringless

#419 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by pringless »

Kakvo je gorivo na EKO pumpi u susjednom entitetu?
Rauber

#420 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Rauber »

Prije nekoliko dana nauso dizel na Ini, a danas na EP. Znaci nevjerovatno kako bolje auto ide kad naspem na EP-u.
Na ininom dizelu isto kao da sam vozio sa ispuhanim gumama, a sad na EP-ovom kao da sam prepumpao gume.
E takav imam osjecaj.
Motokultivator

#421 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Motokultivator »

Eno gledam na http://oil-price.net/ cijena u engleskoj nikad niza u zadnjem kvartalu kad li ce kod nas pojeftinit :-?
Zvek

#422 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Zvek »

Pojeftiniće za značajna 2 feninga!
motorola01

#423 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by motorola01 »

Zvek wrote:Pojeftiniće za značajna 2 feninga!
Sta ce pojeftiniti,eno vidim poskupilo :x .Neki dan sam sipao na eurotanku u Vitezu 95-cu po 2,25,a danas 2,30 :shock:
Last edited by motorola01 on 30/09/2011 21:21, edited 1 time in total.
campa_xxx

#424 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by campa_xxx »

suljke wrote:Zapitaj se sta si imao na dnu rezervoara. Znaš li da je na dnu rezervoara sami mulj, jesi li imao prilike da ispiras rezervoar da vidis šta taloga sa dna rezervoara izidje
Nemoj toliko puno goriva da sipas ubuduce najbolje je za 5 KM
A hajde pametni mi reci sta to ima na dnu rezervoara? Kad naspes pun rezervoar je li pumpa vuce gorivo sa vrha ili dna? Koja je razlika?

Joj sto ne mogu ovih filozofa, on dosao nakon dvije godine od postavljanja ove teme i napravi se pametan :-)
Enticer

#425 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Enticer »

Neko mi rece da je dizel najbolji na el-Tarik pumpama, tu navodno dolaze auta iz raznih ambasada i toce gorivo. Tocio sam i ja tu gorivo i cinilo mi se dobrim.
Post Reply