Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#101 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
aluminijum se ne hromira vec polira i ovo je usisna grana....
- amar1994
#102 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
ne svidja mi se svakako
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#103 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
Oj jebem ti zeno majku bozijuamar1994 wrote: pa ja , cuj a6 tdi auto snova![]()
![]()
gledaj jebaca![]()
- amar1994
#104 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
_BataZiv_0809 wrote:
Oj jebem ti zeno majku boziju![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#105 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
Taj san ti je uvala borova ali eto dok čovjek to sam ne iskusi neće se opametiti. Bio sam sličnog razmišljanja i onda ti iz guzice dođe u glavu. Jedini ispravan kriterij je da za određenu svotu novca tražiš što mlađe i sa što manje kilometara u okviru dva-tri branda, sve ostalo će te skupo koštati.stronghold wrote:Pozdrav ljudi. Totalni amater kad je u pitanju poznavanje materije ovdje,očajnički mi treba pomoc/savjet/iskustva vas iskusnijih. Vozacku imam vec 3.5 godine, i do danasnjeg dana svo moje "odrzavanje" auta se svodi na to da ga natocim kad je potrebno a za sve ostalo se stari brine. Jebaji ga,nije me interesovalo nikad,dugo vremena odbijao polagati,jedva nekako natenane se odlucim na taj korak,ali onda na kraju pravo zavolim vozarenje, ali nemam nazalost nikog upućenijeg u blizini da mi objasni neke stvari. Trenutno se vozam(o) u Citroenu c5 2.0 hdi,2002.god.,no konacno sam uspio nekako stati na noge na poslu i mislim da sada je pravo vrijeme da svoje auto pokusam pribaviti.
Budzet mi je ravno 15.000 km (dakle ovo je kupovina iz snova u ograničenom budžetu hehe),otkako sam klinac bio zelja mi je bila e46 bmw coupe (2006 model),ali u posljednje vrijeme ih i previše viđam na cestama (tacnije "obicnih" e46-ica,vecinom razgazenih,kontate me),tako da bih pokusao s ovako nečim:
https://www.olx.ba/artikal/25744670/mer ... 1-e-klasa/
https://www.olx.ba/artikal/26308153/mecedes-benz-e-200/
Zaista mi se sviđa ovo auto,isto tako često na nasim cestama,i uz WV vjerovatno najklanjanije auto u nasoj divnoj zemljici,ali meni iako nesto starije auto,linija fenomenalna,jednostavno nekako uopce nemam dojam da je dizajn iz 2002.
Dakle zanima me što se gleda kod ovakvih auta,da li kilometraže od otprilike 300 hiljada pa gore mogu biti zabrinjavajuce za ove automobile,kako se odrzava ovakvo jedno auto,i sve ono divno sto ide jednom kada se zavrsi kupovina i automobil bude u mojim rukama.. Znam da kosta,svjestan sam mnogih rizika,ali jednostavno mi se druga auta ne dopadaju,i tjerao sam se mnogo puta od ove ideje,ali ne mogu,zavro sam i gotovo. Ne bih isao starije od 2009.,racunam da i kada bih kupovao,kupovao bih polovinom iduce godine.Fazon je sto ne bih da ulazim u kredit,a treba mi jos koji mjesec da kompletiram iznos,mozda tako mi bude podnosljivije.
- Haris.ba
#106 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
Imam jarana koji je isto tako pricao o bmw autu snova.
Imao kockicu. Pa je urniso. A i zamalo sebe sa njom.
I poslije potraga i potraga skontao daj sta mladje. Ne mora biti m oznaka.
Opet je i na takvom autu odredjena uvala. I sigurno je skrho 2 milje poslije kupovine. A auto prije toga kupljeno i odrzavano u Tomicu, jedan vlasnik.
Nego. Strpi se. Skupi para, i auto snova ce ti postati novije. Inace ce ti auto biti skola odrzavanja. Pa ces sve nauciti sto sad ne znas.
Imao kockicu. Pa je urniso. A i zamalo sebe sa njom.
I poslije potraga i potraga skontao daj sta mladje. Ne mora biti m oznaka.
Opet je i na takvom autu odredjena uvala. I sigurno je skrho 2 milje poslije kupovine. A auto prije toga kupljeno i odrzavano u Tomicu, jedan vlasnik.
Nego. Strpi se. Skupi para, i auto snova ce ti postati novije. Inace ce ti auto biti skola odrzavanja. Pa ces sve nauciti sto sad ne znas.
-
stronghold
#107 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
Hvala ljudovi na odgovorima,bio sam se bojao da vas se nece puno javiti,no ipak mi je ovako draže citati masu postova.
Moram priznati da sam nakon malo promisljanja ipak odustao od Merca,ne sto mi se vise ne dopada bas taj model,nego jednostavno se bojim te uvale,da cijela ta prica iznenadno ne postane jedna velika rupa bez dna sto se tice ulaganja. A uz to su mi se desili i neki drugi troskovi koje nisam ocekivao,tako da jednostavno je sve to velika kocka. U biti,zivot je nepredvidiv,jebo majku,pa sakodnevno negdje i na nesto pare odlaze,tako da tu me koci najvise .A ne bih sad da moram dizati kredit i otplacivati do iznemoglosti i kola.
De mi recite ovako sta biste preporucili do nekih 8-9 hiljada km (budzet 10 k,ali racunam da bi bilo ok ostaviti bar hiljadu sa strane za neke popratne troskove poslije kupovine ) ? Moze li se naci neka opel vectra u tom rangu,da nije puno pregazena ? Postoji li uopce neki " best buy " u tom cjenovnom rangu,u smislu nekih prosjecnih troskova odrzavanja automobila ? ( ps. svjestan sam da je za ovr pare najbolje "no buy" nista,ali,auto mi treba za posla (Žepče-Maglaj) i moram neko kupiti)...
Moram priznati da sam nakon malo promisljanja ipak odustao od Merca,ne sto mi se vise ne dopada bas taj model,nego jednostavno se bojim te uvale,da cijela ta prica iznenadno ne postane jedna velika rupa bez dna sto se tice ulaganja. A uz to su mi se desili i neki drugi troskovi koje nisam ocekivao,tako da jednostavno je sve to velika kocka. U biti,zivot je nepredvidiv,jebo majku,pa sakodnevno negdje i na nesto pare odlaze,tako da tu me koci najvise .A ne bih sad da moram dizati kredit i otplacivati do iznemoglosti i kola.
De mi recite ovako sta biste preporucili do nekih 8-9 hiljada km (budzet 10 k,ali racunam da bi bilo ok ostaviti bar hiljadu sa strane za neke popratne troskove poslije kupovine ) ? Moze li se naci neka opel vectra u tom rangu,da nije puno pregazena ? Postoji li uopce neki " best buy " u tom cjenovnom rangu,u smislu nekih prosjecnih troskova odrzavanja automobila ? ( ps. svjestan sam da je za ovr pare najbolje "no buy" nista,ali,auto mi treba za posla (Žepče-Maglaj) i moram neko kupiti)...
- Dope_Man
#108 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
Ne znam stvarni zasto postoji taj stav da ne mozes za 10 milja, ili koju manje uzeti auto kojece te odlicno sluziti i nwce biti zavala. Svakako da mozes. Hebote ja sam isto za 5 uzeo. Naravno, to ne moze biti neka visoka klasa i star 5 godina, ali obicno auto C klase (VW, Skoda, Seat, Ford, francuzi...) to se moze naci. Pa moze se naci i visa klasa (Passat, 407, Mondeo...).
Hobi/uzitak je jedbo, potreba drugo. Uzitak se obicno mora i debelo platiti, al auto za potrebu ne mora.
Hobi/uzitak je jedbo, potreba drugo. Uzitak se obicno mora i debelo platiti, al auto za potrebu ne mora.
- amar1994
#109 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
stronghold wrote:Hvala ljudovi na odgovorima,bio sam se bojao da vas se nece puno javiti,no ipak mi je ovako draže citati masu postova.
-
stronghold
#110 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
Znam da moze drug,zato i jesam tu zbog savjeta,a i pokuda cini mi se od nekih hehe. Ma salim se,ali posto ne ovisim o starcima,cilj mi je sto razumnije uloziti novac. Evo izdvojio sam neka auta koja mi se svidjaju. Nemam nekih prevelikih uvjeta,samo npr. ne bih karavan,i bitno mi je dakako potrosnja/odrzavanje vozila. Primarno uzimam kao sto rekoh, zbog posla (Žepča-Maglaj). I jos me zanima koliko ce me kostati prva registracija i po kojim parametrima se to određuje ?Dope_Man wrote:Ne znam stvarni zasto postoji taj stav da ne mozes za 10 milja, ili koju manje uzeti auto kojece te odlicno sluziti i nwce biti zavala. Svakako da mozes. Hebote ja sam isto za 5 uzeo.
https://www.olx.ba/artikal/25938269/maz ... gistrovan/
https://www.olx.ba/artikal/26610250/for ... 061812627/
Pretpostavljam da ove alfe nisu za moj dzep,ali mozda ovako nesto ?
https://www.olx.ba/artikal/19501539/alfa-romeo-156/
To je onako na prvu izbor samo,nisam htjeo dublje kopati dok ne cujem neku konkretniju preporuku od vas.. Jos bih dodao tu i Vectru,strasno mi se svidja auto..sto kod njih gledati i na kakve modele ciljati?
- bilic
#111 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
Ford zadnje auto u Njemačoj . Reno u Francuskoj . Alfa tu i tamo lijepe a dosta se kvare .stronghold wrote:Znam da moze drug,zato i jesam tu zbog savjeta,a i pokuda cini mi se od nekih hehe. Ma salim se,ali posto ne ovisim o starcima,cilj mi je sto razumnije uloziti novac. Evo izdvojio sam neka auta koja mi se svidjaju. Nemam nekih prevelikih uvjeta,samo npr. ne bih karavan,i bitno mi je dakako potrosnja/odrzavanje vozila. Primarno uzimam kao sto rekoh, zbog posla (Žepča-Maglaj). I jos me zanima koliko ce me kostati prva registracija i po kojim parametrima se to određuje ?Dope_Man wrote:Ne znam stvarni zasto postoji taj stav da ne mozes za 10 milja, ili koju manje uzeti auto kojece te odlicno sluziti i nwce biti zavala. Svakako da mozes. Hebote ja sam isto za 5 uzeo.
https://www.olx.ba/artikal/25938269/maz ... gistrovan/
https://www.olx.ba/artikal/26610250/for ... 061812627/
Pretpostavljam da ove alfe nisu za moj dzep,ali mozda ovako nesto ?
https://www.olx.ba/artikal/19501539/alfa-romeo-156/
To je onako na prvu izbor samo,nisam htjeo dublje kopati dok ne cujem neku konkretniju preporuku od vas.. Jos bih dodao tu i Vectru,strasno mi se svidja auto..sto kod njih gledati i na kakve modele ciljati?
To je moje lično mišljenje . A ovdje češ puno mišljenja čuti ..
Mazdu bi najprije od ta tri auta ... JA
- amar1994
#112 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
ne smijem nista reci 
- bilic
#113 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
Z nbilic wrote:stronghold wrote:Dope_Man wrote:Ne znam stvarni zasto postoji taj stav da ne mozes za 10 milja, ili koju manje uzeti auto kojece te odlicno sluziti i nwce biti zavala. Svakako da mozes. Hebote ja sam isto za 5 uzeo.
https://www.olx.ba/artikal/24939516/pez ... hdi-80-kw/
MALA POTROŠNJA . ZAHVALNI MOTORI
https://www.olx.ba/artikal/24679189/opel-astra-1-7-td/
Ovo je moj brzi izbor ( 5 min ) po PIK u ...
- bilic
#114 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
[
Last edited by bilic on 27/08/2017 22:04, edited 1 time in total.
- bilic
#115 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
bilic wrote:E sad kako se kaže hiljadu ljudi hiljadu čudi ..amar1994 wrote:ne smijem nista reci
.. Po mom bi Ford .. Alfa .. Reno propali do sad ALI NISU . hehehhee
I ovdje se razlikujemo dosta u mišljenjima .
Ja sam ipak stariji ( 52 .. 53 godine ) od večine forumaša i možda pogrešno razmišljam . JBG
- al_akhisari
#116 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
...nisam neki fan automobila, pa je i moje poznavanje istih površno i skromno; kad bi me inače pitali šta bih poželio imati, imao bih baš dilemu šta odabrati
trenutno vozim neku škodu i totalno sam ravnodušan prema njoj (10-tak godina, sluša, ne kvari se, ali je zovem smeće
); rijetke su situacije da mi se dopadne neki automobil, ali se zna desiti; nedavno mi se dopao mercedes b klase i kad bih trebao predložiti nešto, onda bi to bio mercedes b
(za te pare stariji model moguće), pri tom ne očekuj da ti dam neke od informacija o njemu, sem da mi je fin po izgledu 
- amar1994
#117 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
pa sta cu kad sam dosta sraobilic wrote:bilic wrote:E sad kako se kaže hiljadu ljudi hiljadu čudi ..amar1994 wrote:ne smijem nista reci
.. Po mom bi Ford .. Alfa .. Reno propali do sad ALI NISU . hehehhee
I ovdje se razlikujemo dosta u mišljenjima .
Ja sam ipak stariji ( 52 .. 53 godine ) od večine forumaša i možda pogrešno razmišljam . JBG
mazda je ok auto , u svemu prosjecna , ni u cemu najbolja
- bilic
#118 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
[ql:
[/quote]

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#119 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
mercedes B je odlican auto,jos ako je star 10 tak god i presao 500.000 boNbonica 
- amar1994
#120 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
tek se razradio , bolji nego novi
,
najveca suplja ikada
najveca suplja ikada
- bilic
#121 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
DOBRO NAS NASMIJAAAA AAHAHHAHAHAAamar1994 wrote:tek se razradio , bolji nego novi,
najveca suplja ikada
Pored nas odustaće momak od svega ...
Najbolje Dacia ili Golf 2
-
citroen xm
#122 Re: Kupovina auta iz snova? (i koliko ce kostati to zadovoljstvo)
Čovjek je upitao i za Vektru, a za taj novac 8-9000 može se kupiti dobra Vektra C. E sada kakvo je ona auto nemam pojma, ali svojevremeno mi se sviđala.