Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post Reply
jugasvili

#276 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by jugasvili »

bicebolje wrote:1gorstak, HORN1, svi mi znamo šta treba ali to što treba se neće desiti. I najvećoj budali je jasno da nacionalna opcija u višenacionalnoj državi vodi u podjele ali ljudi će i dalje glasati za svoje. Što nije ništa čudno, to je prirodno. I Englez će prije glasati za svoje nego za Francuze.
Nacionalne osjećaje je teško potisnuti, pitanje je samo mogu ih drugi tolerisati.
U BiH ne mogu, rane još nisu zarasle. U Banja Luci se slobodno može mahati britanskom zastavom, čak je mnogi nose na majicama kao modni detalj ali sa hrvatskom zastavom ćeš dobiti batine. Ista je situacija u cijeloj državi.

Šta treba u takvoj situaciji ? Vrijeme. Puno vremena i smirivanje tenzija. Međutim kod nas političari koriste nacionalne osjećaje kako bi što lakše vladali i došli na vlast. U jednonacionalnoj državi ne bi na taj način mogli dobiti glasove. Hrvatska je primjer.

1gorstak to što si napisao da mi trebamo raditi, trebaju raditi naši političari. Ne može se očekivati da ljudi u najsiromašnijoj državi u Evropi privlače turiste, šalju mailove i obožavaju tu najsiromašniju državu u Evropi. Ne može se ići otpozada.
1. Uspješnja vlast – 2. Uspješna država – 3. Ljubav prema državi.
A ti misliš da se može od ljubavi prema državi stvoriti uspješna država pa ćemo onda izabrati pravu vlast. Ne može.
Prvo ljudi trebaju prelomiti u svojoj glavi, izabrati dobre političare i dalje će ići kako treba, ako uopšte postoji interes da se napravi uspješna zajednička država. A ako postoji interes samo da se inatimo neće još dugo biti sreće...

vrijeme je na strani onih koji misle da je bih trenutno zlo i strpljivo cekaju da se otcijepe .
kako mozes ocekivati dijecu i unucad bivsih vojnika vrs ili hvo da prave drzavu koju su njihovi najmiliji rusili , nemoj biti naivan i padati na bajke o jedinstvenoj bih koju ce svi njeni gradjani voljeti . potpisivanjem dejtonskog sporazuma zapececena je sudbina bih na najgori moguci nacin . najmladji gradjani ove drzave u vecini slucajeva odrastaju i skoluju se u jednonacionalnim sredinama i predstavljaju laku metu za nacionaliste .
Tomba17

#277 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Tomba17 »

jugasvili wrote:vrijeme je na strani onih koji misle da je bih trenutno zlo i strpljivo cekaju da se otcijepe .
kako mozes ocekivati dijecu i unucad bivsih vojnika vrs ili hvo da prave drzavu koju su njihovi najmiliji rusili , nemoj biti naivan i padati na bajke o jedinstvenoj bih koju ce svi njeni gradjani voljeti . potpisivanjem dejtonskog sporazuma zapececena je sudbina bih na najgori moguci nacin . najmladji gradjani ove drzave u vecini slucajeva odrastaju i skoluju se u jednonacionalnim sredinama i predstavljaju laku metu za nacionaliste .
Bezveze. Rasclamba neznam vec na kojoj nizini.

Isto kao da si umjesto ono gore napisao ovo dolje, stvarno bez veze.

"kako mozes ocekivati dijecu i unucad bivsih vojnika abih da prave drzavu za koju su njihovi najmiliji borili protiv, t j borili su se za jedan covjek jedan glas u centraliziranom sustavu tako da bi njihov narod majorizirao ostale. nemoj biti naivan i padati na bajke da ce svi njeni gradjani, t j oni iz mog naroda, voljeti drzavu ravnopravnih naroda, jer se za takvu nisu borili niti se mi borimo."

Ali da je BiH neucinkovita u svakom smislu i pogledu. To je neupitno.

Misliti da dogadjanja u Grckoj, odgovor EU i raspolozenje unutar tih drzava EU koju su 30 godina redovito placali grcki drzavni kao i gradjanski kriminal otudjivanjem fiskalnih donacija iz EU kao i rastrosnost istih nece imati posljedica i za BiH, to je glupost.

EU kriza zbog Grcke otvara mogucnosti i za majoriste, kao i za separatiste, gdje su potonji trenutno zbog potpunog nesuglasja u svakom bitnom (a i nebitnom) pitanju izmedju tri naroda u blagoj prednosti.
spreca

#278 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by spreca »

bicebolje wrote:Ja sam mišljenja da za BiH postoja samo 2 konačna rješenja.
1. Bošnjačka BiH sa principom jedan čovjek jedan glas bez entitetskog glasanja sa Srbima, Hrvatima i ostalim manjinama.
2. Podjela BiH.
Obe opcije se ostvarive uz novu svjetsku konferenciju ili rat.

U dogovor tri naroda više ne vjerujem. Da smo se mogli dogovoriti ne bi pucali jedni na druge i ne bi nam trebali stranci.
Može i status quo ali to je privremena opcija koja zagorčava život stanovnicima BiH.

i 1i2opciju mozes objesiti macku orep jer bolje nece biti
Balkanoid

#279 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Balkanoid »

Novi sam na forumu. Inace rodjen sam u Zenici i živio sam tamo do '92, a onda preselio u Hr gdje sam i danas.

Mislim da se stvari u BiH vrte u krug od kraja rata, a moguča su rješenja: kantonizacija "šumske" - gdje bi hrvati i bošnjaci dobili barem kanton-dva, a onda bi se tenzije među hrv i boš u "pederaciji" donekle smirile i hrvati ne bi bili u tolikoj manjini kao danas i svi bi donekle bili zadovoljni.

Btw, u ovakvim okolnostima, unitarna opcija nema šanse da prođe. Možda za 50godina.
Čak štoviše - realnija je opcija 3 entiteta(ili podjela federacije na 2 kantona) al sve u svoje vrijeme.
Ionako nas niko ništa ne pita nego se na kraju odlučuje u nekim zapadnoevropskim centrima.
jugasvili

#280 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by jugasvili »

Tomba17 wrote:
Isto kao da si umjesto ono gore napisao ovo dolje, stvarno bez veze.

"kako mozes ocekivati dijecu i unucad bivsih vojnika abih da prave drzavu za koju su njihovi najmiliji borili protiv, t j borili su se za jedan covjek jedan glas u centraliziranom sustavu tako da bi njihov narod majorizirao ostale. nemoj biti naivan i padati na bajke da ce svi njeni gradjani, t j oni iz mog naroda, voljeti drzavu ravnopravnih naroda, jer se za takvu nisu borili niti se mi borimo."

sta nije tacno i sta je bez veze ?
dotako sam se vrs i hvo zato sto sam bolje upoznat sa njihovim dijelovanjem .
Miss RX

#281 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Miss RX »

Evo jos jedan komentar iz daljine.
Cini mi se da smo danas dalje od napretka nego 96.Ova nasa jadna BiH ima toliko unutrasnjih i vanjskih neprijatelja da me je strah i pomisliti za njenu buducnost a narocito za buducnost gradjana koji tamo zive.
Sve dok gradjani ne shvate da nije vazno ko je koje nacionalnost vec da pocnu razmisljati kako ce svima biti bolje i da svi imaju dovoljno posla i novaca da zive ovako ce nam biti.Kljuc BiH ipak je u rukama njenih gradjana.Mislim da svi politicari debelo koriste podijele koje su nastale medju gradjanima(nacionalne)a koji ipak se svi bore za prezivljanja,Bojim se da narod bira krive ljude koji iza nacionalnog pune sebi dzepove i prave sirotinju koja ce raditi za male pare.Nadam se da ce doci vrijeme da ce svi shvatiti na tim podrucjima da je najvaznije baviti se ekonomskim pitanjima.Kako je sve krenulo nasa Bosna izgleda kao neki teski bolesnik koji je na izdisaju.......Voljela bi da bude bolje,ali da li je to moguce sa nasim mentalitetom?
Mislim da je najveci problem sto rat nije ni zavrsen.Zaustavljen je,ali oni koji su pocinili najveci genocid poslije drugog svijetskog rata su nagradjeni dodjeljivanjem entiteta.BiH imaju previse unutrasnjih neprijatelja koji zive u njoj a ne vole je.Zalosno,zalosno.......Nema napretka dok takvi ljudi imaju moc.trebaju nam ljudi koji ce gledati kvalitete ljudi a ne nacionalnost.Problem je da je virus nacionalizma vec duboko zahvatio .Medjutim,optimista sam i mislim da ce se naci lijek.
Sve ce biti i proci ali Bosna ce ostati. :bih:
HORN1

#282 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by HORN1 »

pojedinac wrote:
HORN1 wrote: Najvažnija stvar je da mi izaberemo ispravne političare koji će se istinski boriti za svoj narod i državu, tek tad se možemo nadati da će i drugi prihvatiti te političare i kao svoje predstavnike i htjeti da njihovi političari budu kao naši i zajedno rade na dobrobit svih stanovnika BiH.
Hajd` budi dobar pa ih navedi, da znam za koga da glasam.
Nisam stoposto siguran ali po mom viđenju Željko Komšić je dobar izbor, međutim najbolje je da svi na forumu razmjenimo mišljenja i napišemo o mogućim političarima zašto smo za njih a zašto protiv.
Ja lično nisam čuo da je Željk protivzakonito iskoristio svoju poziciju za lično bogaćenje, ujedno ne predstavlja samo jednu nacionalnu grupu pa je prihvatljiviji većini. Sve političare koji su se obogatili na kriminalan način a pogotovo oni koji su omogućili bogaćenje familije i podobnih na kriminalan način za mene su izbrisani i niukom slučaju neželim glasati za njih.
Nepostoji moj tvoj kriminalac a političar kriminalac je najgori od svih kriminalaca.
O Fahri neznam mnogo ali načuo sam da je iskoristio ratnu situaciju za lično bogaćenje uz pomoć SDA, lično znam da se ne ponaša ispravno što se tiče GIK OKA, imam osjećaj da je iskorištavao GIK OKO na neispravan način da omogući sticanje koristi Avazu gdje je on vlasnik, nije to ništa strašno u našem društvu ali govori o njegovim kodeksima i postavkama morala. Netko će iskoristiti šansu i opljačkati jetima ali netko to sebi neće nikako dozvoliti zbog svojih moralnih normi i osjećaja kpdeksa časti.
HORN1

#283 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by HORN1 »

bicebolje wrote:1gorstak, HORN1, svi mi znamo šta treba ali to što treba se neće desiti. I najvećoj budali je jasno da nacionalna opcija u višenacionalnoj državi vodi u podjele ali ljudi će i dalje glasati za svoje. Što nije ništa čudno, to je prirodno. I Englez će prije glasati za svoje nego za Francuze.
Nacionalne osjećaje je teško potisnuti, pitanje je samo mogu ih drugi tolerisati.
U BiH ne mogu, rane još nisu zarasle. U Banja Luci se slobodno može mahati britanskom zastavom, čak je mnogi nose na majicama kao modni detalj ali sa hrvatskom zastavom ćeš dobiti batine. Ista je situacija u cijeloj državi.

Šta treba u takvoj situaciji ? Vrijeme. Puno vremena i smirivanje tenzija. Međutim kod nas političari koriste nacionalne osjećaje kako bi što lakše vladali i došli na vlast. U jednonacionalnoj državi ne bi na taj način mogli dobiti glasove. Hrvatska je primjer.

1gorstak to što si napisao da mi trebamo raditi, trebaju raditi naši političari. Ne može se očekivati da ljudi u najsiromašnijoj državi u Evropi privlače turiste, šalju mailove i obožavaju tu najsiromašniju državu u Evropi. Ne može se ići otpozada.
1. Uspješnja vlast – 2. Uspješna država – 3. Ljubav prema državi.
A ti misliš da se može od ljubavi prema državi stvoriti uspješna država pa ćemo onda izabrati pravu vlast. Ne može.
Prvo ljudi trebaju prelomiti u svojoj glavi, izabrati dobre političare i dalje će ići kako treba, ako uopšte postoji interes da se napravi uspješna zajednička država. A ako postoji interes samo da se inatimo neće još dugo biti sreće...
Prirodno je samo da narod glasa za one koji će im donijeti bolje, međutim uvijek je problem kako da narod prepozna one koji mu nose bolje. Narod u BiH nije pun mržnje možda pojedinci ali većina prihvaća trenutnu igru.
Priča da treba puno vremena da se rane zacijele i da se vremenski steknu uslovi za suživot su podmetanja nekih kojima ide u prilog takvo razmišljanje.
akođe što se tiče ljubavi prema teritoriju i narodu na tom teritoriju je neupitna od strane svih pripadnika bilo kojeg naroda ali ljubavi prema političkoj vlasti i načinu rada iste tu se slažem da je većina stanovnika BiH nema i mogu reći opravdano. Nemožeš voljeti vlast koja smatra da si stoka budala i imbicil a ujedno smatraju da su oni sami neki genijalci jer eto uslijed svoje pokvarenosti su uspješni.
HORN1

#284 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by HORN1 »

Tomba17 wrote:
jugasvili wrote:

Ja sam se borio za BiH slobodnih i ravnopravnih građana. Jedan građanin jedan glas je nešto sasvim normalno, davanje nekima više glasova ili prava je protivnarodno djelovanje i nenosi ništa dobro.
Za kakvu se ti boriš BiH kad se ne boriš za državu ravnopravnih, dali će ikad drugi prihvatiti državu neravnopravnih i imali sreće u državi neravnopravnih. Daj mi molim te objasni kao se ti osjećaš možda kao neki arijevac ili nadčovjek pa drugi nebi trebali biti ravnopravni sa tobom.
Tomba17

#285 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Tomba17 »

HORN1 wrote:
Tomba17 wrote:
jugasvili wrote:

Ja sam se borio za BiH slobodnih i ravnopravnih građana. Jedan građanin jedan glas je nešto sasvim normalno, davanje nekima više glasova ili prava je protivnarodno djelovanje i nenosi ništa dobro.

Za kakvu se ti boriš BiH kad se ne boriš za državu ravnopravnih, dali će ikad drugi prihvatiti državu neravnopravnih i imali sreće u državi neravnopravnih. Daj mi molim te objasni kao se ti osjećaš možda kao neki arijevac ili nadčovjek pa drugi nebi trebali biti ravnopravni sa tobom.
Kada netko, u ovom slucaju Horn1, uopce ne cita cijeli moj komentar, vec samo polovinu. pa i ne skuzi da je ta polovina na koju je reagirao cista ironija. Vec se na istu polovinu potpunu napali, pa potom raspali neku tiradu na koju je besmisleno replicirati jer je postavljen na pogresnim temeljima kao i pretpostavkama, sto onda ciniti?

Nista, absolutno nista, vec jednu jedinu stvar.

Posavjetovati Horn1 da procita CIJELU moju repliku na koju sam replicira, uz sasvim malu nadu da ce odma uviditi da se obrukao do nebesa i uciniti sljedece: :run:

:zzzz:
1gorstak

#286 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by 1gorstak »

bicebolje wrote:
1gorstak wrote:
bicebolje wrote:Na kraju, izvana će se odlučiti naša sudbina.
"Cetnicka propaganda je bila perfidna, smisljena u komandama okupatora i u "kuhinjama" kvislinskih i velikosrpskih nacionalistickih elemenata, i imala je, u to vrijeme veliki efekat medju pokolebanim ustanicima. Cetnicke parole su bile : "Dosta rata, za koga da ginemo kada ce i onako bez nas odluciti saveznici - ostanimo zivi i sacekajmo kraj rata. Zasto da izlazemo opasnosti i stradanju svoje porodice kad Nijemci i Italijani nude mir i zastitu srpskog stanovnistva od ustaskih progona. Partizani i komunisti su krivi za sva stradanja, itd..." Sve je to odgovaralo zamorenom seljaku da se pasivizira i povuce iz ustanka" (Savo Predja /Sarajevo u revoluciji 1979/)

BiH ce biti onoliko jaka koliko se mi zalazemo za nju. Koliko mi lobiramo za drzavu, koliko mi pisemo mailove americkim kongresmenima i senatorima ili EU parlamentarcima, koliko mi pomazemo povratnike kao jedan od stubova reintegracije drustva, koliko se mi trudimo da privucemo strane turiste u BiH, koliko citavu BiH smatramo svojom. Ta je odlucnost faktor kojem se strani centri moci moraju prilagoditi, prije ili kasnije. A onaj ko za sebe misli da je nula, da mu drugi mogu odrediti sudbinu, ne zasluzuje bolje.
To je izgovor, opravdanje, prebacivanje lopte nekom drugom, a to nije u redu, Nasa obaveza, ako ne zakonska, a ono patriotska, moralna, je da radimo sve sto je u nasoj moci kako bi ojacali drzavu, jer mi kao pojedinci mozemo uraditi vise nego sto ti mislis. Evo pogledaj ovu mapu ....

http://www.europarl.europa.eu/members/p ... anguage=EN

... odaberi bilo koju zemlju i pojasni mi sta te sprecava da napises email tim ljudima, objasnjavajuci im problem kojeg imamo sa zloupotrebama entitetskog glasanja. Jesi li to zauzet nekom PC igrom ili gledas neku od glupih domacih serija ? Svasta pojedinac moze da uradi, ne osvrcuci se na to sta rade ili ne rade politicari. Samo treba iskrene zelje da se da vlastiti doprinos.
sammo

#287 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by sammo »

Jedna opcija je da se na izborima izbaci ova politicka elita i novi ljudi pocnu sve iznova...razgovori do kompromisa prihvatljivog za sve...
HORN1

#288 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by HORN1 »

1gorstak wrote:

To je izgovor, opravdanje, prebacivanje lopte nekom drugom, a to nije u redu, Nasa obaveza, ako ne zakonska, a ono patriotska, moralna, je da radimo sve sto je u nasoj moci kako bi ojacali drzavu, jer mi kao pojedinci mozemo uraditi vise nego sto ti mislis. Evo pogledaj ovu mapu ....

http://www.europarl.europa.eu/members/p ... anguage=EN

... odaberi bilo koju zemlju i pojasni mi sta te sprecava da napises email tim ljudima, objasnjavajuci im problem kojeg imamo sa zloupotrebama entitetskog glasanja. Jesi li to zauzet nekom PC igrom ili gledas neku od glupih domacih serija ? Svasta pojedinac moze da uradi, ne osvrcuci se na to sta rade ili ne rade politicari. Samo treba iskrene zelje da se da vlastiti doprinos.
Pa zar nije dosta davanja besplatnog doprinosima političarima (državi) da ostanu na vlasti dok nas oni uništavaju svakodnevno a to planiraju i našoj djeci. Netreba davati nikakvog doprinosa koji će dugoročno produžiti ovu agoniju.
Nek brzo propadne sve pa ćemo se brže osvijestiti i ako bude potrebno početi primjenjivati i radikalne mjere privodeći uza zid pljačkaše i krvopije ovog naroda i omogućiti stvaranje normalnog i demokratskog društva po mjeri stanovnika a ne kriminalaca i krvopija.
osa

#289 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by osa »

HORN1 wrote:
Tomba17 wrote:
jugasvili wrote:

u jednoj višenacionalnoj državi, sustav jedan čovjek jedan glas nije ravnopravnost, možda je onom tko pripada najbrojnijem nacionalnom kurpusu, to isto su zahtijevali srbi u jugoslaviji pa svi listom ustašmo protiv toga, u takvoj državi uz ravnopravnost građana mora postojati i ravnopravnost naroda, pogotovo kad se radi o narodima i mentalitetima ovih podneblja, bi li ti bio spreman svoju i sudbinu svog naroda staviti u ruke srba u bih, da su hipotetski oni najbrojniji, naravno ovo pitanje može i u svim drugim kombinacijama, je vidiš ne bih, barem me iskustvo uči, da to nije ravnopravnost....
1gorstak

#290 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by 1gorstak »

Mizanfil wrote:Све ми се више чини како је подјела једнако изгледна опција као и статус кво
Image
osa

#291 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by osa »

1gorstak wrote:
Mizanfil wrote:Све ми се више чини како је подјела једнако изгледна опција као и статус кво
Image
mali je to pokazao flamancima i valoncima, ali ni on više nije u to siguran...
Jolpaz

#292 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Jolpaz »

Mizanfil wrote:горштак...

не знам чему такаб став?! Па о свему треба причати, угледајмо се само на углађене Белгијанце, пардон Валонце и Фламанце ;-)
Prijatelju, molim neprijatelje Bosne i Hercegovine da konačno patriotama ove zemlje učine uslugu i pokušaju da se otcijepe.Samo trenutno imamo malo drugačije podjeljene karte.Nema silnih korpusa JNA u BiH, nisu se ukopali rezervisti oko većih gradova sa artiljerijom pod opravdanjem raznoraznih vježbi, Srbija kad je bila u zajednic sa Crnom Gorom i funkcionalnijom ekonomijom uz stalnu vojnu pomoć nije mogla previše učiniti i OSTA BOSNA I HERCEGOVINA.
ZA SVE MAJMUNE KOJI POMIŠLJAJU NA SLIČNU PRIČU NAKON SILNIH POKOLJA I SREBRENICE, MOLIM VAS NE ČINITE PATRIOTAMA OVE ZEMLJE USLUGU JER ĆETE OTIĆI U P.... M....U!!!
Jolpaz

#293 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Jolpaz »

Napretka nemože biti sve dok se svjesno ide na urušavanje institucija BiH da bi se pokazalo kao nešto ne funkcioniše.Na stranu prevelik birokratski aparat koji smara ovaj narod, ali priče raznih kriminalaca sa podizanjem tenzija o uređenju države kako bi se pokrio kriminal, pa ko može da puši priču više...
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Jolpaz

#294 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Jolpaz »

Глухо било, ко говори о рату??? Никад више рата! А земља Босна се може распасти само мирно, никако ратом[/quote]

Nisam mislio na rat, neznam gdje si to vidio.
Prije nego se zemlja prema tvojim željama krene mirno raspadati, želim da se ti kreneš raspadati bez kemoterapija pa nam javi kako ti ide ili eventualno da se javi neko od tvojih potomaka iz 5. koljena pa da nam porodično pripovjeda kako to ide... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Gile Kugulager

#295 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Gile Kugulager »

@Jolpaz

Ako neko u svesnom pokusaju urusavanja institucija i uspe urusiti ponesto, da li je to onda uspeh u demontiranju funkcionalnosti (s njihove tacke gledista) ili samo predsavljanje neuspeha uspehom? :?
Jolpaz

#296 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Jolpaz »

Gile Kugulager wrote:@Jolpaz

Ako neko u svesnom pokusaju urusavanja institucija i uspe urusiti ponesto, da li je to onda uspeh u demontiranju funkcionalnosti (s njihove tacke gledista) ili samo predsavljanje neuspeha uspehom? :?
Izvini ne razumijem crnski, probaj na gorski :D
Gile Kugulager

#297 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Gile Kugulager »

Jolpaz wrote:
Gile Kugulager wrote:@Jolpaz

Izvini ne razumijem crnski, probaj na gorski :D
Ok! :-D
Suti i trpi

#298 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Suti i trpi »

1gorstak wrote:Postoji jedna realnija opcija, a to je jacanje opozicije unutar srpskog korpusa, opozicije koja ne bi dovodila u pitanje buducnost drzave niti bi blokirala funkcionisanje drzave kao sto to trenutno rade velikosrbi. To bi mogla biti koalicija NS i NSP.
Da li je ova opcija realna u slucaju da se nastave nedijski i politicki ataci na RS?
kv99

#299 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by kv99 »

Mizanfil wrote:
Jolpaz wrote:
Mizanfil wrote:горштак...

не знам чему такаб став?! Па о свему треба причати, угледајмо се само на углађене Белгијанце, пардон Валонце и Фламанце ;-)
Prijatelju, molim neprijatelje Bosne i Hercegovine da konačno patriotama ove zemlje učine uslugu i pokušaju da se otcijepe.Samo trenutno imamo malo drugačije podjeljene karte.Nema silnih korpusa JNA u BiH, nisu se ukopali rezervisti oko većih gradova sa artiljerijom pod opravdanjem raznoraznih vježbi, Srbija kad je bila u zajednic sa Crnom Gorom i funkcionalnijom ekonomijom uz stalnu vojnu pomoć nije mogla previše učiniti i OSTA BOSNA I HERCEGOVINA.
ZA SVE MAJMUNE KOJI POMIŠLJAJU NA SLIČNU PRIČU NAKON SILNIH POKOLJA I SREBRENICE, MOLIM VAS NE ČINITE PATRIOTAMA OVE ZEMLJE USLUGU JER ĆETE OTIĆI U P.... M....U!!!

Глухо било, ко говори о рату??? Никад више рата! А земља Босна се може распасти само мирно, никако ратом
cuj to , moze se raspati u miru a nikako ratom ? Pa hajde onda da vidimo kako ces na miru natjerati nekoga u Brckom koji je prezivio logore, protjerivanje , vratio se na temelje svoje kuce, napravio je i onda da pristane da zivi u nezavisnoj genocidnoj stvorevini ? Kako bi ti to na miran nacin postigao ono sto nisi mogao na silu sa metkom i kamom, sa logorima , mucenjem i progonima ?
To o " mirnom raspadu " je mantar koju vam ponavlja vas pedofil jer zna da na silu ne moze ali nikako da vam objasni kako bi to postigao ono sto mu mentor nije na silu postigao ;-)
hercegovac_pravi

#300 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by hercegovac_pravi »

kv99 wrote:
cuj to , moze se raspati u miru a nikako ratom ? Pa hajde onda da vidimo kako ces na miru natjerati nekoga u Brckom koji je prezivio logore, protjerivanje , vratio se na temelje svoje kuce, napravio je i onda da pristane da zivi u nezavisnoj genocidnoj stvorevini ? Kako bi ti to na miran nacin postigao ono sto nisi mogao na silu sa metkom i kamom, sa logorima , mucenjem i progonima ?
To o " mirnom raspadu " je mantar koju vam ponavlja vas pedofil jer zna da na silu ne moze ali nikako da vam objasni kako bi to postigao ono sto mu mentor nije na silu postigao ;-)
kv
griješiš..."mizi" ti nije "dodikovac" on ti je moja raja "ercegbosanac"
Post Reply