Kriza u Avazu?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

fini dečko

#26 Re: Kriza u Avazu?

Post by fini dečko »

Oktobar28 wrote:Upravo u tome i jeste problem - Tržište!
Ono što mene ipak najviše "boli" u toj priči je što na tim istim ljudima koji jedva sklapaju kraj s krajem (barem pola njih) oni zarađuju basnoslovne sume, a da ne govorim o potencijalnoj "praonici novca" na koju meni ova nagradna igra, zbog koje je tema i otvorena, ponajviše liči, što naravno ne mora biti tačno, to je, naravno, moje sujektivno mišljenje.
Valjda ćemo se i mi, kao nacija, jednog dana osvijestiti, barem do te mjere da nam približno postane jasno pravo stanje situacije i političkih igara i da prestanemo puniti džepove njima, nego da se okrenemo "punjenju vlastitih", kada ne bi ni imali vremena čitati kojekakve gluposti. Ionako nemamo ništa od toga što "saznamo" šta se u državi dešava, jer su u novinama ionako aktuelne samo teme koje odvlače pozornost od onih suštinskih, koje se konstantno "guraju pod tepih".
Ne radi se ovdje o pranju novca, već je Avaz na ovaj način izvukao novac koji su mu bili dužni Tehnomarket, Robot, Kalea, Turističke firme... Naim, za zakup oglasnog prostora gore imenovani su im dali robu, usluge, čista kompenzacija. A dalje Avaz kroz ovu nagradnu igru podijelio. E sada hoće li "nagradna igra" biti kontraproduktivna ostaje da se vidi. Vjerujem da je prodaj bila povećana za vrijeme igre, ali nakon završetka, čisto sumnjam da će se nastaviti ovaj tiraž. Vjerojatniji slijed je da će tiraž opadati i čak pasti ispod tiraža koji je išao prije igre. Međutim i ako padne, neće dramatično utjecati na poslovanje Avaza...
Oktobar28

#27 Re: Kriza u Avazu?

Post by Oktobar28 »

Pa naravno da neće, ne žive oni samo od prodaje nego prvenstveno od marketinga, na koji tiraž naravno utiče, ali ne kada opadne za par hiljada, a kada se radi o ovolikom tiražu. :)
Post Reply