Kriza u Avazu?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Referent za ONO i DSZ

#1 Kriza u Avazu?

Post by Referent za ONO i DSZ »

Je li danasnji nagovjestaj priredjivanja velike nagradne igre u dnevnom avazu ustvari prvi pokazatelj da je vodeca BH novina u krizi. Svima nam je jasno da se recesija osjeti svuda pa i na najjacima.
Daleko od toga da prizeljkujem takvo sto ako nista onda zbog velikog broja uposlenih u ovoj kompaniji ali mi se cini da se u nekim poslovnim potezima malo i preracunalo.
Hocemo li ostati bez svakodnevnih izvjestaja o Selimovicevim prevarama i Lagumdzijinim utajama :-) .
shuriken

#2 Re: Kriza u Avazu?

Post by shuriken »

nemam pojma za krizu ali vidim da se sudeci prema avazovoj rubrici "na danasnji dan"
6. aprila 1945 nije desilo nista interesantno
zimomor

#3 Re: Kriza u Avazu?

Post by zimomor »

Referent za ONO i DSZ wrote:Je li danasnji nagovjestaj priredjivanja velike nagradne igre u dnevnom avazu ustvari prvi pokazatelj da je vodeca BH novina u krizi. Svima nam je jasno da se recesija osjeti svuda pa i na najjacima.
Daleko od toga da prizeljkujem takvo sto ako nista onda zbog velikog broja uposlenih u ovoj kompaniji ali mi se cini da se u nekim poslovnim potezima malo i preracunalo.
Hocemo li ostati bez svakodnevnih izvjestaja o Selimovicevim prevarama i Lagumdzijinim utajama :-) .
Broj uposlenih je nista u poredjenju sa stetom koju ta kvazinovina nanosi BiH.
1KM ZA AVAZ = 1KM PROTIV BiH
regina

#4 Re: Kriza u Avazu?

Post by regina »

sta je ovo...neka psihoterapija mogucnost da Avazu krene lose. Pateticno. Pa kako vidim i Oslobodjenje je pokrenulo nagradnu igru, i jos neki mediji - pa to se radi redovno u ovo doba godine. Kriza u Avazu? - to je neka kao dobra vijest? Drzava se raspada i nije vazno? Vazna je nada da ce jednom Avaz propasti. Ovo je za klinike za dusevne bolesnike
Vozdra raja :-)

#5 Re: Kriza u Avazu?

Post by Vozdra raja :-) »

zimomor wrote:
A koliku tek stetu nanose Zlatkovi mediji??

I kolika bi tek steta bila nanesena kada ne bi bilo drugacijeg misljenja od onoga sa govornice SDP-a(jedan covijek). Zamisli tek to jednoumlje....!!

Opsesivna je zelja pojedinasa za jednoumljem!! Mozete zamisliti tu objektivnost i iskrenost kada bi nam sudbinu krojili Zlaja i Bakir! Jednoumlje do zadnjeg bosnjaka!
Dasi

#6 Re: Kriza u Avazu?

Post by Dasi »

Vozdra raja wrote:
zimomor wrote:
A koliku tek stetu nanose Zlatkovi mediji??

I kolika bi tek steta bila nanesena kada ne bi bilo drugacijeg misljenja od onoga sa govornice SDP-a(jedan covijek). Zamisli tek to jednoumlje....!!

Opsesivna je zelja pojedinasa za jednoumljem!! Mozete zamisliti tu objektivnost i iskrenost kada bi nam sudbinu krojili Zlaja i Bakir! Jednoumlje do zadnjeg bosnjaka!
Vidim, smeta ti da Zlaja kroji sudbinu al ti ne bi smetalo da ti Miskovic kroji sudbinu. ccc
starii

#7 Re: Kriza u Avazu?

Post by starii »

danas prolazim pored onog sranja od avazovog tornja, okolo sve manje porodične kuće, ljudi sade luk, salatu, špinat..
tuga bih društva...
Neelix

#8 Re: Kriza u Avazu?

Post by Neelix »

sto je babi milo to joj se i snilo :lol:
saim_adka

#9 Re: Kriza u Avazu?

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 08:58, edited 1 time in total.
paja_patak

#10 Re: Kriza u Avazu?

Post by paja_patak »

starii wrote:danas prolazim pored onog sranja od avazovog tornja, okolo sve manje porodične kuće, ljudi sade luk, salatu, špinat..
tuga bih društva...
pa sta ce seljacina fahro sta on zna gdje ce se toranj uklopiti on je vidio staklo i odma se zaljubio :lol:
seln

#11 Re: Kriza u Avazu?

Post by seln »

PolaHko... :wink:
bio je Valter (lazni), sad ga nema....bio je Ljiljan (liliacum sandzacum), sad ga nema.
Otici ce i Havaz tamo gdje mu je mjesto.
Image
zimomor

#12 Re: Kriza u Avazu?

Post by zimomor »

regina wrote:sta je ovo...neka psihoterapija mogucnost da Avazu krene lose. Pateticno. Pa kako vidim i Oslobodjenje je pokrenulo nagradnu igru, i jos neki mediji - pa to se radi redovno u ovo doba godine. Kriza u Avazu? - to je neka kao dobra vijest? Drzava se raspada i nije vazno? Vazna je nada da ce jednom Avaz propasti. Ovo je za klinike za dusevne bolesnike
Ako se drzava i raspadne onda ce Avaz u tome imati najvecu ulogu. Niko nije uspio razbiti bosnjacku politicku scenu i zavaditi bosnjacke politicare kao sto je to Avaz uradio. Mislim da Radoncicu na tome zavidi i sam Karadzic, koji je Crnogorac isto kao i on. Na red su sada dosli bosanski biznismeni pa se staza utire na lagan upad srbijanskih ratnih profitera predvodjenih Miskovicem. FUJ!
Kao sto rekoh

1KM za AVAZ = 1KM protiv BiH
bos

#13 Re: Kriza u Avazu?

Post by bos »

saim_adka wrote:@vozdra raja

ti si toliko opsjednut SDP-om

T si jedan od rijetkih koji za konstantu i novonastalu situaciju u drzavi krivis opoziciju.
Nevjerovatno!

Ti si meni fantastican, trazis dlaku u jajetu da bi za sve okrivio SDP

Znaci:
Aluminij je izgubljen jer ga je Bicakcic prodao Brajkovicu - kriv SDP
Avazov toranj se digao uz pomoc Miskovicevog novca - kriv SDP
Brankovic nakr'o da se Bogu zgadi - kriv SDP
Strajk u GRASU - kriv SDP
Za vlast 100%BiH i SDA koaliciju - kriv SDP
Za svu nelegalnu privatizaciju - kriv SDP
Za poskupljenje plina i svih namirnica - kriv SDP
Za konstanti PDV na sve zivo i mrtvo - kriv SDP
Za djecu guzonja SBiH i SDA koja divljaju gradom - kriv SDP
Za propale pregovore o Ustavu - kriv SDP
Za prodaju zeljezare kuvajcanima, pa indijcima - kriv SDP
Za cijelu situaciju i sranja u BiH - kriv SDP
Za zlostavljanje djevojcice od imama - kriv SDP
Za ubistvo Mrnjavca i opstu sigurnost u gradu - kriv SDP
Za propadanje BHTelekoma, Energoinvesta, Energopetrola - kriv SDP
Za ne usvajanje zakona o porijeklu imovine - kriv SDP
Za ukidanje invalidnina i kasnjenje penzija - kriv SDP

Ne kazem ja da je SDP mila majka, ali brate dragi SDA i SBiH su 10x gori, a jos su i na vlasti.
Vladajuca koalicija je toliko kriminogena da ih malo ko moze prestici.

Nabroj mi samo 5 stavri koje je vladajuca koalicija pozitivno rijesila u korist naroda.
Haos. :D

Ismijavas covjeka da je opsjednut i onda raspalis ovakav post. :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: Kriza u Avazu?

Post by Truba »

shuriken wrote:nemam pojma za krizu ali vidim da se sudeci prema avazovoj rubrici "na danasnji dan"
pa nije na sandžaku :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Kriza u Avazu?

Post by Truba »

seln wrote:PolaHko... :wink:
bio je Valter (lazni), sad ga nema....bio je Ljiljan (liliacum sandzacum), sad ga nema.
Image
akobogda :) :) :)
paja_patak

#16 Re: Kriza u Avazu?

Post by paja_patak »

komi wrote:
shuriken wrote:nemam pojma za krizu ali vidim da se sudeci prema avazovoj rubrici "na danasnji dan"
pa nije na sandžaku :D
:lol: :D
strujnik

#17 Re: Kriza u Avazu?

Post by strujnik »

seln wrote:PolaHko... :wink:
Image
amin
Oktobar28

#18 Re: Kriza u Avazu?

Post by Oktobar28 »

A šta mislite da prestanemo kuditi Avaz i njegov sadržaj, a da se umjesto toga zapitamo zašto je Avaz ubjedljivo najčitanija novina. Osobno mi nije omiljen, ne kupujem ga nikada, pa mi je stoga gore to što ga svakodnevno kupi 40.000 ljudi u BiH, da nije njih ni Avaza ne bi bilo, a to "Avazovci" debelo koriste i to je sve

Dok je ovaca biće i vune!!!
Neelix

#19 Re: Kriza u Avazu?

Post by Neelix »

40.000?

podcjenjujes avaz :P
tatjanamster

#20 Re: Kriza u Avazu?

Post by tatjanamster »

Ja ne znam baš puno o toj Avazovoj 'politici' i iskreno me i ne zanima
ali znam da sam negdje krajem marta kupila Dnevni avaz i čini mi se bio je utorak i na naslovnici piše - BiH ne ide na bjelu šengen listu!
I to me tako iznerviralo :roll:
I sad, mala je kupila Oslobođenje u petak, jer je tada izlazio onaj, ne znam kako se zove, TV Studio, Antena kako već, sedmični TV program,
i ja uzela da pročitam kad na naslovnici - BiH zaostaje u ispunjavanju obaveza za zemljama regiona!(vezano za bezvizni režim)

:roll: :roll: :roll:

I to je najgore u Oslobođenju, otvorim novine - sve što sam već čula prije dan dva, tu je :-)
Ridjobrki

#21 Re: Kriza u Avazu?

Post by Ridjobrki »

Nisam SDP-ovac ali ono je stvarno degutantno! Navedite mi neku drugu državu i njen najjači tiskani medij koji za sve loše u državi okrivljuje isključivo najjaču opozicionu partiju (bez stvarnog utjecaja) i njenog lidera a vlast nikada... :-) :-) :-)
Oktobar28

#22 Re: Kriza u Avazu?

Post by Oktobar28 »

Neelix wrote:40.000?

podcjenjujes avaz :P
Oprosti...petkom skoro duplo više, ali ostalim danima da, to je to - 40.000, iz pouzdanih izvora, da pouzdaniji ne mogu biti :)
Neelix

#23 Re: Kriza u Avazu?

Post by Neelix »

osim ako nisu strasno pali u zadnjih par godina, izvori ti ne valjaju hashimu :P
fini dečko

#24 Re: Kriza u Avazu?

Post by fini dečko »

Oktobar28 wrote:A šta mislite da prestanemo kuditi Avaz i njegov sadržaj, a da se umjesto toga zapitamo zašto je Avaz ubjedljivo najčitanija novina. Osobno mi nije omiljen, ne kupujem ga nikada, pa mi je stoga gore to što ga svakodnevno kupi 40.000 ljudi u BiH, da nije njih ni Avaza ne bi bilo, a to "Avazovci" debelo koriste i to je sve

Dok je ovaca biće i vune!!!
Eki, to je to, par hiljada gore dole, ali na žalost ovo je istina. Oni su skontali fintu, vidjeli šta tržište traži i onda "udri". Što žući to tiražnij. Sve je to vezano za pismenost u BiH. A sada k'o što neko reče žao bi mi bilo uposlenih, a daleko od toga da bi raspadom Avaza BiH bila bolja. Samo bi porastao tiraž drugi žutih. Ili bi neko drugi skontao fol i nastavio gdje su oni stali. A po vama šta je alternativa Avazu (nemojte molim vas samo reći da je to Oslobođenje).
Oktobar28

#25 Re: Kriza u Avazu?

Post by Oktobar28 »

Upravo u tome i jeste problem - Tržište!
Ono što mene ipak najviše "boli" u toj priči je što na tim istim ljudima koji jedva sklapaju kraj s krajem (barem pola njih) oni zarađuju basnoslovne sume, a da ne govorim o potencijalnoj "praonici novca" na koju meni ova nagradna igra, zbog koje je tema i otvorena, ponajviše liči, što naravno ne mora biti tačno, to je, naravno, moje sujektivno mišljenje.
Valjda ćemo se i mi, kao nacija, jednog dana osvijestiti, barem do te mjere da nam približno postane jasno pravo stanje situacije i političkih igara i da prestanemo puniti džepove njima, nego da se okrenemo "punjenju vlastitih", kada ne bi ni imali vremena čitati kojekakve gluposti. Ionako nemamo ništa od toga što "saznamo" šta se u državi dešava, jer su u novinama ionako aktuelne samo teme koje odvlače pozornost od onih suštinskih, koje se konstantno "guraju pod tepih".
Post Reply