Krivi smo mi

jeza u ledja

#26 Re: Krivi smo mi

Post by jeza u ledja »

El_comadante wrote:želim samo da napomenem da ima stranaka koje bar deklarativno i u svom imenu imaju to građanstko. recimo GDS, LDS itd a imamo i recimo stranka mladih Naša Stranka i još dosta neki znaći da imamo neki izbor da glasamo
Mislim da je do sada bio problem upravo taj sto se ta neka prava alternativa ogledala samo u SDPu. Tek od ovih izbora vidimo da neke nove mulietnicke (ne 'gradjanske') postizu zapazen uspijeh.
splavar šime

#27 Re: Krivi smo mi

Post by splavar šime »

KatarinaKosaca wrote:Ok, to je tvoje mišljenje koje sad ne bi diskutirala jer bismo otišli ispod razine normalne diskusije. Dakle, ne trebaš ti meni davati prijedlog, nego politička partija koja pretendira da vlada treba da kaže šta i kako građanima nudi.
Pa eto neka kaže da će zatvoriti sve lopove i profitere pa i među njenim članovima i da će vratiti otete fabrike i preduzeća radnicima a uz to pokrenuti privredu.Neka takva stranka dadne sama sebi rok do kada to može ispuniti pa da vidimo moželi se to ispuniti.Ja vijerujem da ima zdravih snaga u BiH da mogu dovesti u red ovo nenormalno stanje ali trebaju se udružiti u jednu vrijednu i poštenu koaliciju i pobijediti ove lopove,ali moraju se i oni riješiti svoih lopovčića i onih koje ni cunami nemože skinuti sa vodećih položaja u stranci.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#28 Re: Krivi smo mi

Post by KatarinaKosaca »

Ne zatvaraju ljude političke stranke, nego policija na osnovu naloga tužilaštva. A što je politika dalje od pravnih organa to je bolje. Ipak, moj će glas imati onaj ko da moralnu ostavku radi krađe ili korupcije u njegovoj stranki. Kako je on u ostavci, onda ta partija. Definitivno. Ko god to bio.
splavar šime

#29 Re: Krivi smo mi

Post by splavar šime »

KatarinaKosaca wrote:Ne zatvaraju ljude političke stranke, nego policija na osnovu naloga tužilaštva. A što je politika dalje od pravnih organa to je bolje. Ipak, moj će glas imati onaj ko da moralnu ostavku radi krađe ili korupcije u njegovoj stranki. Kako je on u ostavci, onda ta partija. Definitivno. Ko god to bio.
:lol: Ma daj ti isto koda živiš u normalnoj i sređenoj državi gdje je policija i tužiteljstvo neovisno od politike i vodećih stranaka to je realno u normalnim državama a pošto mi još nismo normalna država nema šta pričati o tome.Hajmi samo reci govorili ti šta ime Suada Paravlić i koju sada funkciju obavlja a da li ju je postavila stranka ili profesionalnost i iskustvo a imamo mi još Suada u našoj BiH.Jesuli ministri unutrašnjh poslova nestranački ljudi ili su vodeći u tim istim strankama,pa ko naređuje policiji već oni.A to da će neko ponuditi ostavku zbog krađe ili korupcije toga će biti ali će preći u drugu stranku istih formata,šta misliš da sada ne mijenjaju ovi iz stranke ZA BiH dresove kada su vidjeli da su pred samim kolapsom a eto birači su ih kaznili zbog njihovih 100% laži i hinjskoga ponašanja što znači da i birači znaju kazniti,pa se nadam da će do općih izbora ta kazna biti još drastičnija ne samo za tu stranku već i za ostale vladajuće. :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#30 Re: Krivi smo mi

Post by KatarinaKosaca »

Znaju kazniti i to cijelo vrijeme govorim da nije do "glupog naroda", nego do nedostatka programa i ideja opozicije. Pravna država još ne postoji, ali je vrijeme da se počne uvoditi malo po malo.

btw. A za Suadu Paravlić se nasmijah.
El_comadante

#31 Re: Krivi smo mi

Post by El_comadante »

jeza u ledja wrote:
El_comadante wrote:želim samo da napomenem da ima stranaka koje bar deklarativno i u svom imenu imaju to građanstko. recimo GDS, LDS itd a imamo i recimo stranka mladih Naša Stranka i još dosta neki znaći da imamo neki izbor da glasamo
Mislim da je do sada bio problem upravo taj sto se ta neka prava alternativa ogledala samo u SDPu. Tek od ovih izbora vidimo da neke nove mulietnicke (ne 'gradjanske') postizu zapazen uspijeh.
upravu si tek u zadnje vrijeme imamo neke ozbiljnije partije koje prije nisu postojale
Post Reply