Kraljica PITA! Kralj PITAC!
Moderator: anex
-
Harrys
-
Harrys
Da li ste znali za sve ove razne pite.
Tegljusˇa se razvlacˇi, guzˇvara se priprema pomoc´u oklagije, a polagusˇa se pravi od kora koje se peku i susˇe .
Pita cˇvrka, guzˇvara, onako, misir?pita, zeljanica, sirnica, krompirusˇa, drobusˇa, jajara, savijacˇa, zaljevusˇa, bundevara, kajmakusˇa, aslamacˇa, acˇak?pita, ?ul?pita, luft?pita, sˇampita, krempita, lijena pita i pitino dijete samo se neke od pita koje su usˇle i u nasˇu knjizˇevnost zahvaljujuc´i Branku C´opic´u.
Tegljusˇa se razvlacˇi, guzˇvara se priprema pomoc´u oklagije, a polagusˇa se pravi od kora koje se peku i susˇe .
Pita cˇvrka, guzˇvara, onako, misir?pita, zeljanica, sirnica, krompirusˇa, drobusˇa, jajara, savijacˇa, zaljevusˇa, bundevara, kajmakusˇa, aslamacˇa, acˇak?pita, ?ul?pita, luft?pita, sˇampita, krempita, lijena pita i pitino dijete samo se neke od pita koje su usˇle i u nasˇu knjizˇevnost zahvaljujuc´i Branku C´opic´u.
-
zlata
#35 Re: Kraljica PITA! Kralj PITAC!
Slatka sirnica mi je "Naj" slatka pita. Za razliku od strudle...kore su malko deblje...izriba se i limunova kora...moze i malko meda...i povlake, al'najvaznije je da se spremi sa puno mladog sira i obavezno...sa svjezim maslom...nikad uljem. 
-
PR80.
Jos smo pocetni djaci u tvojoj skoli Harko.Harrys wrote:Da li ste znali za sve ove razne pite.![]()
Ja sam dosla do lekcije lijena pita a vecina se jos drzi tegljuse.
I da kazem: meni najbolja pita krompiraca i zeljanica.
- flora.sa
učkuruša?muha_sa wrote:Ne.učkuruša je nešto drugo---vjeruj starijem čikici.perke wrote:muha_sa wrote: Furdenjaća.valjda učkuruša
![]()
Učkuruša je naziv za način pravljenja pite a furdenjaća je pita od ,kako ovi kažu,droba.
drobnjača?
furdenjača?
mi u sa, znamo samo za ove standardne pite...
e da mi je neko rekao da se pita more praviti od droba(ovdje onaj smajo što povraća), ne bih mu vjerovala
eh, mi ovdje znamo, osim ovih standardnih, još i za, pitu od riže, leće...
burek sa Ikarom
polagana krompiruša sa dva krompira...
najvolim
maslenica od crnog brašna je vrlooo dobra...
eh gužvana gibanica...to je već nešto...
ima i ona "ružna" kao uljevak sa piletinom...uh...